‘Als je Goed Luistert is de Stilte Prachtig’

De Arcturiaanse Groep 

Gechanneld door Marilyn Raffael – 28 Februari 2021

‘Als je Goed Luistert is de Stilte Prachtig’

 Beste lezers, welkom bij onze boodschap die bedoeld is om hoop en bemoediging te brengen, alsmede informatie in ieders zich steeds meer verdiepende zielenreis.

Alles verloopt volgens plan. Vrees nooit dat het Goddelijke plan gemanipuleerd of gestopt kan worden door hen die dat willen want er is maar Eén Kracht en die kracht wordt niet beïnvloed door driedimensionale geconditioneerde activiteiten.

Dit zijn tijden van enorme verandering waarin veel waaraan de wereld gewend is, niet in zijn vroegere vorm zal terugkeren. Zij die wachten tot alles weer precies zo is als het was, zullen teleurgesteld worden. Terwijl het collectief spiritueel evolueert door de aanwezigheid van steeds meer hoogfrequent Licht op aarde, zullen materiële uitingen in alle facetten van het leven dit beginnen te weerspiegelen.

De ware essentie van alles wat je als materieel ziet is in feite spiritueel, maar de spirituele realiteit wordt gezien in de dichte energie van de derde dimensie als materieel. Hoe het wordt geïnterpreteerd hangt af van het persoonlijke en collectieve bewustzijn dat de interpretatie doet en dat op dit moment snel aan het veranderen is.

Ideeën, uitvindingen en toepassingen in de wet, geneeskunde, godsdienst enz. zoals jullie die hebben leren kennen zijn gebaseerd op overtuigingen van dualiteit en afscheiding. De fundamenten van veel van deze dingen zullen beginnen af te brokkelen als de mensen ze vanuit nieuwe en hogere niveaus zien. Maar omdat het onderliggende idee ervan spiritueel is, blijft hun ware essentie intact, alleen hun oude vorm verandert. Nieuwe en hogere vormen die het evoluerende spirituele bewustzijn van de aarde weerspiegelen, zullen zich spoedig beginnen te manifesteren.

Hogere vormen van vele ideeën zijn lang geleden aan de aarde gegeven, maar zijn achtergehouden en geheim gehouden voor de meerderheid door hen die de mensheid in slavernij willen houden om te controleren. Als ideeën als vrije energie universeel bekend worden, zal het leven voor allen gemakkelijker worden.

Wij willen nogmaals spreken over liefde, want hoewel wij vaak gesproken hebben over de absolute waarheid van liefde als de verbindende energie tussen individuen binnen de ENE, hebben wij niet gesproken over liefde zoals het meestal geïnterpreteerd wordt in de derde dimensie. Velen worstelen met hoe de realiteit van liefde te vertalen naar het dagelijks leven, vooral met betrekking tot relaties.

Er zijn drie hindernissen die iedereen tegenkomt op zijn reis uit de driedimensionale staat van bewustzijn. Het zijn: 1. Relaties, 2. Geld, 3. Macht

Deze drie facetten van het leven op aarde zijn stevig verankerd in het bewustzijn van de meerderheid doordat zij vele levens hebben geleefd waarin zij de macht vertegenwoordigden die heerste over ieders leven en hun vermogen om persoonlijke keuzes te maken.

Romantische liefde is een gebied dat velen blijft verwarren. Seksuele aantrekking tot een vreemde of tot iemand die je afwijst, het onvermogen om oude relaties los te laten, en de noodzaak om voortdurend naar een partner te zoeken zorgen allemaal voor verwarring en psychologische pijn. Waar het op neerkomt is de overtuiging dat men niet gelukkig kan zijn zonder een partner.

Romantiek in zijn driedimensionale betekenis is een concept dat is voortgekomen uit het geloof in afgescheidenheid. Het is door de maatschappij gekleurd en gepromoot als een doel dat noodzakelijk is voor geluk. Men heeft jullie geleerd dat je de helft bent van een paar en dat je ongelukkig en incompleet zult zijn totdat je je andere helft vindt, je zielsverwant, de perfecte partner.

Boeken, films, TV-programma’s, de detailhandel en de media in het algemeen blijven het idee promoten dat iemand zich eindelijk heel en compleet zal voelen als hij of zij ” Dhr. of Mevr. Juist ” heeft gevonden. De wereld in het algemeen blijft in deze concepten geloven en besteedt veel tijd aan zoeken, zoeken en spelletjes spelen, niet wetend dat wat zij zoeken al in hen aanwezig is

De behoefte om je “wederhelft” in werkelijkheid te vinden is een spirituele waarheid, maar niet in de driedimensionale zin. Iedereen heeft een perfecte “wederhelft”, maar die ligt binnenin je. Vrouwen bezitten reeds het mannelijke dat zij zoeken, net zoals mannen reeds het vrouwelijke bezitten dat zij zoeken, maar beiden zoeken het buiten zichzelf.

Iedereen is al heel en concurrerend op grond van hun eenheid met de Bron. Als een persoon ervoor kiest om zijn heelheid met een ander te delen is dat zijn vrije wilskeuze, maar het is nooit een vereiste.

Geloven dat men de helft is van een paar creëert een gevoel van eenzaamheid dat velen ertoe aanzet om tijd en moeite te besteden aan het zoeken op de computer of telefoon, het bezoeken van sociale plaatsen, zich aan te sluiten bij groepen en activiteiten te ondernemen in de hoop die ene speciale persoon te vinden die hen zich heel en compleet zal laten voelen volgens hun persoonlijke opvattingen van geluk.

Zelfs wanneer de juiste persoon is gevonden, blijft er een gevoel van eenzaamheid omdat de lege plek binnenin het verlangen van de Ziel is om herkend en geïntegreerd te worden in een staat van bewustzijn dat weet dat het de Bron is.

Velen van jullie hebben deze oude concepten al losgelaten en zijn in je persoonlijke kracht gekomen. Degenen die dat niet hebben moeten valse ideeën over relaties loslaten als zij willen evolueren naar een bewustzijn van spirituele heelheid en volledigheid dat zich dan naar buiten toe zal manifesteren als datgene wat voor hen heelheid en volledigheid vertegenwoordigt.

Heelheid en compleetheid kunnen voor de een betekenen dat hij alleen blijft, maar voor de ander dat hij een partnerschap aangaat. Als dat zo is zal hun bewustzijn de juiste partner naar zich toe trekken (afstemming) zonder veel manipulatie, gedachten en zorgen. Bewustzijn drukt zich altijd uit. Wat houd ik vast in mijn bewustzijn?

Zij die zich niet bewust zijn van wie en wat zij werkelijk zijn, zullen blijven zoeken naar volledigheid van buiten zichzelf door middel van driedimensionale hulpmiddelen, maar zullen het nooit vinden, zelfs wanneer hun doelen bereikt zijn, omdat driedimensionale concepten tijdelijk zijn en niets dan geloof hebben om ze te ondersteunen. Goddelijke heelheid en volledigheid is oneindig, voor altijd, en verandert nooit of houdt nooit op.

Het geloof en de promotie van seksuele aantrekking als zijnde liefde heeft meer liefdesverdriet veroorzaakt bij de meerderheid dan kan worden geteld. Het verkoopt ook kaartjes, promoot films en houdt een hoop bedrijven draaiende, maar de wereld is klaar om verder te gaan dan deze bekrompen concepten.

Wanneer seks alleen maar een manier wordt om zichzelf te plezieren zonder rekening te houden met de andere persoon, wordt het een driedimensionale activiteit die verstoken is van liefde en ertoe kan leiden dat iemand vast komt te zitten en verslaafd raakt aan oude energiepatronen. Het leidt er ook toe dat er energetische koorden ontstaan tussen de betrokkenen.

Seks, aantrekkingskracht en het verlangen om bij een ander te zijn zijn facetten van liefde maar kunnen ook gewoon energetische afstemming zijn. Er kan een connectie zijn uit een vorig leven, of misschien sluit de ene persoon zich aan bij het concept van de perfecte partner van een ander. Misschien heeft de ander (een vreemde of een vriend) dezelfde overtuigingen (afstemming) als jij. Energetische afstemming is geen liefde, hoewel het tot liefde kan leiden en noodzakelijk is voor een solide partnerschap.

Seksuele ontmoetingen worden vaak beschouwd als gewoon een plezierige ontlading voor de betrokkenen. Maar zoals met alle dingen, heeft het een diepere werkelijkheid. De ware spirituele essentie ervan is het samengaan van de mannelijke en vrouwelijke energieën tot een krachtige EENheid waaruit een nieuw en geëvolueerd bewustzijn wordt geboren.

Zij die de spirituele waarheid over zichzelf en hun partner kennen, brengen liefde en respect in hun seksuele relatie waardoor het een spirituele ervaring wordt in plaats van alleen een fysieke bevrijding. Zowel homoseksuele als heteroseksuele relaties die op dit niveau van bewustzijn worden aangegaan, hebben het potentieel om beiden in een hoger bewustzijn te brengen. Deze waarheid werd bestudeerd en onderwezen in veel van de oude heilige leerscholen.

Religies hebben onderwezen dat seks slecht is en moet worden vermeden op straffe van zonde en verdoemenis totdat een verbintenis is aangegaan en dan is het alleen voor het doel om kinderen te verwekken. Deze valse en beperkende concepten hebben het collectieve denken doordrongen en natuurlijke, gezonde en plezierige menselijke seksualiteit tot een bron van schaamte, schuld en angst gemaakt.

Naarmate mensen zich spiritueel ontwikkelen, evolueren ook hun ideeën over romantiek. Veel relaties die zijn ontstaan uit driedimensionale concepten van romantiek en liefde beginnen op te lossen of hebben problemen, waardoor beide partners zich afvragen wat er is gebeurd met een ooit gelukkige relatie.

De keuze om in een relatie te blijven of die te verlaten moet een persoonlijke keuze zijn, een keuze die gemaakt wordt vanuit een niveau van liefde dat en rekening houdt met het welzijn van alle betrokkenen. Dit betekent echter nooit het opofferen van individualiteit of het overgeven van persoonlijke macht aan een ander, alleen maar om iets in stand te houden dat niet meer bestaat of om te voldoen aan de wensen en verlangens van een andere persoon, groep, familie, of vriend. Vertrouw altijd op je intuïtie in deze zaken.

Relaties van allerlei aard zijn en blijven aan het veranderen omdat het collectieve bewustzijn naar nieuwe en hogere niveaus aan het verschuiven is. Het innerlijke wordt altijd weerspiegeld in het uiterlijke, wat betekent dat wanneer de ene partner spiritueel naar een nieuw niveau verschuift en de andere niet, de energetische afstemming waarmee ze begonnen niet langer bestaat in zijn vorige vorm.

Dit betekent niet altijd dat een relatie moet eindigen. Als harmonie en liefde aanwezig zijn, zelfs wanneer de overtuigingen verschillen, betekent dit vaak dat de afstemming intact is gebleven. Vaak heeft een van de partners het werk in een vorig leven al gedaan en is er geen noodzaak om er nu actief mee bezig te zijn.

Echte relaties zijn twee individuen die zich beiden bewust zijn van hun aangeboren compleetheid, die bij elkaar staan uit vrije wil, niet uit noodzaak, en die in dezelfde richting kijken.

Partnerschap met een bepaalde persoon maakt vaak deel uit van iemands plan van voor de geboorte als zijnde noodzakelijk voor de voltooiing van onafgemaakte zaken uit een ander leven. Daarom komt het vaak voor dat een of beide partners zich afvragen waarom zij überhaupt zijn samengekomen.

Als een persoon eenmaal het bewustzijn van zijn Goddelijke Volledigheid heeft bereikt, worden partnerschappen minder gewenst en gezocht, omdat de persoon niet langer het intense verlangen of de behoefte aan partnerschap voelt. Zij voelen zich compleet.

Stuur licht naar de wereld, naar hen die lijden en naar alle zogenaamde “vijanden”. Visualiseer licht in iedereen die u ziet of aan wie u denkt. Voor sommigen zie je misschien slechts een speldenpunt van licht en voor anderen een grote helderheid, maar onthoud altijd dat allen het Goddelijke Licht in zich dragen, zelfs als het verborgen is achter schaduwen van valse concepten en overtuigingen. Dit is waarom jullie op dit moment naar de aarde zijn gekomen

Licht smoort altijd schaduwen omdat schaduwen geen substantie hebben. Schaduwen zijn eenvoudigweg de afwezigheid van licht, verschijningen gevormd door dualiteit en afscheiding die geen eigen Goddelijke energie hebben om ze te ondersteunen en in stand te houden.

Het geheim van persoonlijke en globale ascensie is dat het het voeden stopt van illusies en de Werkelijkheid toestaat zich te manifesteren.

Wij zijn de Arcturiaanse Groep

Bron

Vertaling: Martien