Raphael en de groep Channeling nummer 6 Margreet de Carpentier / 6-9-2014

Raphael en de groep
Channeling nummer 6
6-9-2014
Gechanneld door Margreet de Carpentier
Wij heten u allen welkom.
Vertrouwen. Het is heel belangrijk vertrouwen te hebben. Het leven wordt makkelijker door die drie woorden die meerderen onder u al vaker gehoord hebben, vertrouwen, overgave en intuïtie. Als u dat kunt bereiken wordt het leven een stuk makkelijker. Overgave betekent dat u zichzelf voor uw gevoel bloot moet geven aan een ander. Het betekent dat u van achter uw zelf gebouwde muurtje tevoorschijn moet komen, dat u tevoorschijn mag komen. U wilt alles graag in uw handen hebben, u wilt alles vast houden, u wilt overal de regie over voeren, maar dat kan niet in het leven. Dit kost strijd, het kost energie.
Wij hebben het Margreet deze week al verschillende keren laten zeggen: neem een hand vol zand en hou het stevig vast. Het zand loopt tussen uw vingers weg. U kunt het leven niet stevig in uw handen houden. Zo komen we toch weer terug over de loop van de rivier van het leven. Wees ontspannen, durf ontspannen te zijn, durf kwetsbaar te zijn, kwetsbaar naar andere mensen toe, dan krijgt u een wisselwerking. Die ander durft dan ook iets van zichzelf te laten zien zodat ook die ander meer ontspanning in zijn of haar lichaam krijgt. Het is heel moeilijk en het is gemakkelijk om het te zeggen. Probeer u zelf over te geven aan het leven, aan de omstandigheden. Wij hebben het nu over emoties.

Intuïtie, de eerste één tiende seconde, dat is zuiver, daarna gaat u angst creëren. Daarna gaat u zich weer vastklampen aan het leven, daarna wilt u alles weer in de hand houden. Dat kost héél veel energie, daar wordt u doodmoe van.

Probeer uw intuïtie, uw gevoel te volgen. U heeft het allemaal wel eens meegemaakt, als u links af wilt slaan en denkt rechtsaf is toch korter, dan is daar toch die file. Luister naar uw gevoel. Mensen denken vaak dat de mediums veel beter kunnen voelen. Ieder mens heeft intuïtie, bij ieder mens is de intuïtie ontwikkeld. Ieder mens maakt wel eens mee dat als de telefoon gaat dat men weet wie er belt, ieder mens voelt soms dat hij of zij iemand moet gaan bellen en dan blijkt dat die persoon net dat gesprekje per telefoon nodig had. Ieder mens voelt van zijn kind intuïtief aan of iets goed is of niet, de intuïtie is er dus. Het is heel moeilijk om uw intuïtie te volgen.
Intuïtie, een makkelijke woord om uit te spreken maar voor velen zo moeilijk om toe te passen.
Probeer het een keer, durf tegenover iemand kwetsbaar te zijn, zonder angst, dan zult u merken dat die ander ook tegen u gaat praten, dan zult u merken dat de angst ongegrond is, dat u er beiden rustiger van wordt.
Wij hebben het al eerder gezegd, mensen hebben mensen nodig. U kunt het niet alleen, niemand kan het alleen. U bent niet voor niets met grote groepen op deze wereld. Er wordt daar alleen vaak misbruik van gemaakt door sommige groepen. Groepen die zich gaan groeperen, vaak met een bijbel in de hand, bijbels waar heel veel woorden in staan waardoor mensen bang angstig worden.
Bijbels zijn door mensen geschreven. Met de bijbel in de hand vecht men, Allah zegt dit, de christenen zeggen zus en de katholieken zeggen zo.
Al eeuwenlang wordt er met de bijbel in de hand gevochten omdat de bijbel verkeerd gelezen wordt.
Wat zijn woorden op papier, woorden die geschreven zijn en herschreven worden met de intentie van de volgende schrijver.
Voelen, vanuit uw hart, dat is belangrijk. Durf daarop blindelings te vertrouwen. Die eerste één tiende seconde, dat heet intuïtie.
Bij de groeperingen zijn een paar leiders die niet zichzelf zijn, zij worden omgeven door negatieve energieën. Deze leiders kunnen de zwakke mensen beïnvloeden zodat zij volgers worden omdat zij ook mee willen doen. De leiders vinden het fijn als er tegen hen opgekeken wordt, ook al wordt er tegen hen opgekeken met angst. Ze durven niet hun werkelijke gezicht te laten zien.
Ze dragen doeken om hun gezicht zodat zij onherkenbaar zijn. Misschien willen ze onherkenbaar zijn voor hun moeder die daar verdriet over heeft. Al die mannen en vrouwen die onherkenbaar willen zijn hebben moeders die wenen over hun kinderen, die wenen over de angst die hun kinderen wordt veroorzaakt.
Probeer niet mee te gaan in de angst, angst voedt. Zend positiviteit naar die gebieden.
Ga met uw gedachten, al is het maar een paar seconden per dag, naar die gebieden en stuur er liefde en licht naar toe, geen angst.
Via de gedachtekracht wordt die angst ontvangen en zo wordt hun haat gevoed, en worden hun daden gevoed.
Gedachtenkracht komt onherroepelijk over en het is sneller dan het licht, het gaat de hele wereld over.
Als u nu gedachten heeft komt het direct aan bij die andere persoon.
Als u angst heeft komt het aan, het voedt.
Liefde en licht, onvoorwaardelijke liefde, het onvoorwaardelijke licht. Daar kan niets tegen op.
Het heeft tijd nodig, het heeft nog een lange tijd nodig. Het is op uw wereld véél erger geweest. Toen wist men alleen nog niet wat men nu weet. Nu is er de media en via de media hoort men alles. Oorlog is er altijd geweest, oorlog van dorp tot dorp. In uw eigen land bijvoorbeeld onder jongelui als ze dachten dat de meisjes omgingen met jongens uit een ander dorp.
Het is er altijd geweest.
Er zijn een paar wereldleiders die vanuit het licht hun taak hebben gekregen om de dingen om te draaien maar ze worden tegengewerkt, men probeert ze onderuit te halen. Ze worden goed beschermd. Iemand die goed was voor zijn medemensen werd neergeschoten. Velen van u weten wat er gebeurd is met president Kennedy en Martin Luther King.
De leiders die wel hun gezicht laten zien en oorlog voeren, mensen doden voor macht, hebben vaak dubbelgangers zodat zij moeilijk te pakken zijn. Hun echte gezicht krijgt men niet snel te zien. Er worden zelfs mensen voor geopereerd met plastische chirurgie en zij zijn vaak de spreekbuis. De rest schermt hun gezicht af.
Maar het komt goed, het gaat langzaam, het heeft tijd nodig.
Martelaren, wij hebben het al eerder gezegd over Syrië, er worden mensen geboren om martelaar te worden en zichzelf op te offeren in de oorlog, in die haat, in die machtsstrijd. Liefde en het licht doet zo veel, al is het maar een paar seconden per dag. Probeer de angst te onderdrukken.
Langzaam maar zeker komt het weer goed zeggen wij.
Er zullen grote veranderingen komen op deze wereld, er zullen zich grote rampen voordoen op deze wereld, nog grotere. Er zullen de komende jaren veel mensen sterven. Veel van die mensen kunnen niet meer tegen de trilling van de aarde die hoger en hoger wordt.
Het bewustzijn van veel mensen wordt hoger, zij zijn in een hogere energie gekomen en dat zet zich door. Er zijn ook mensen die het niet aan kunnen in die hogere energie terecht te komen. Zij voelen zich ongelukkig en zullen eerder deze aarde verlaten.
De aarde schoont zich op via rampen. Het is triest, het is verschrikkelijk.
Maar veel rampen gebeuren zo snel dat de mensen die het overkomt er eigenlijk praktisch geen weet van hebben.
Er zijn veel gebieden waar het bewustzijn van de mens erg laag is en waar heel veel mensen bij rampen om zullen komen.
Het land waarin u leeft heeft een vrij hoog bewustzijn. Heb geen angst.
Wij lichten al een tip van de sluier op, het duurt nog jaren, nog honderden, misschien wel duizenden voor dat alles is zo als het hoort te zijn.
Hou van elkaar, wees goed voor uw medemens in uw eigen omgeving. We kunnen dat niet vaak genoeg zeggen. Denk maar eens goed na over deze woorden.
Als iedereen dat doet wordt het mooi op uw wereld.
Wie kent nog zijn eigen buren? Wie bekommert zich over een buurman of vrouw die alleen woont een paar huizen verderop? Wie let er op of de gordijnen open gaan? Dat is ook voor elkaar zorgen. Als u merkt dat hij of zij ziek is even een kaartje in de bus stoppen met de woorden: ik woon daar en daar, ik ben die en die, als u het niet redt, hier is mijn telefoonnummer voor als u hulp nodig heeft. Het zijn hele kleine dingen, maar iedereen heeft haast, iedereen heeft het druk. Soms is er toch wel een gaatje te vinden om even die aandacht te geven.
Zo maar een lach naar iemand op straat doet zo veel, het is bijna niet te bevatten hoeveel dat kan doen bij een eenzaam mens. Men heeft geen tijd meer om te lachen, men jaagt, snel de boodschappen, doen, snel naar sport, iedereen heeft het druk. Zelfs kleine kinderen, met hun school, met hun sport. Sporten is goed als ze er plezier in hebben. We zien echter vaak het volgende; pappa houdt van voetbal dus zijn zoontje moet op voetbal, maar zijn zoontje staat te huilen want hij vindt het nog eng en druk en het veld is zo groot maar als pappa het wil doet het kind het voor pappa, want kinderen behagen graag hun ouders.
Wees zuinig op uw kinderen en ervaar dat als twee volwassenen uit elkaar gaan. Het is niet fout als het huwelijk niet meer goed is. Het is niet goed voor kinderen in een huis met spanningen te moeten leven. Weet dat een kind nooit kan kiezen, ook al wordt het kind door de vader of moeder mishandeld, op welke manier dan ook. Het kan geestelijk of lichamelijk zijn, het kan op verschillende manieren zijn. Een kind zal nooit zijn ouder afvallen en dat mag u ook nooit verwachten. U kunt het beschermen, u kunt het open houden.
U kunt liefde en licht naar de andere partner en het kind sturen. U kunt aan ons hulp vragen of wij het kind willen steunen zodat het kind op een gegeven moment gaat inzien dat het minder trouw hoeft te zijn.
Reken er op dat een kind trouw blijft tot in de dood, ook al hebben zij geen contact meer.  Laat voor het gevoel van het kind altijd een weg open naar die andere ouder, ook al komen zij er nooit meer.  Ook al is het beter voor het kind, ook al wil het kind geen contact meer, toch blijven ze in hun hart trouw aan die ouder. Geef u kinderen altijd het gevoel dat er toch een weg terug is naar die andere ouder. Als het kind het gevoel heeft dat er een weg open is heeft het rust in het gezin waar het dan leeft. Die rust hebben ze nodig in deze hectische tijd.
Rust hebben we allemaal nodig, een moment van rust, een moment van even niet jagen. Maar ook die lach, die lach is zo belangrijk, een lach vanuit uw tenen. Hoe zegt men dat, slap liggen van het lachen, het is net als huilen een enorme ontlading. Geniet, geniet in uw wereld. Stuur liefde en licht naar de brandhaarden in uw wereld. Zonder angst, laat u mee stromen met de rivier van het leven, zonder er tegenin te zwemmen want dat houd geen mens vol.
Probeer flexibel te zijn, probeer open te zijn naar uw medemens en dans als een vlinder. Zo zien wij u graag.
Dansend als een vlinder door het leven, met af en toe een
leermoment, met emoties, soms heel diepe emoties, als er bijvoorbeeld iemand in uw familie een zware ziekte krijgt. Probeer toch de lichtpuntjes te pakken. De lichtpuntjes die iedereen zo hard nodig heeft.
Lichtpuntjes heeft u net zo nodig als het licht van de zon, dat is ook licht dat u nodig heeft.
Wij hopen dat u onze energie heeft kunnen voelen, wij hopen dat u die energie mee naar huis kunt nemen en vast kunt houden.
Wij wensen u een fijn weekend toe.
RAPHAEL en de GROEP