Raphael en de Groep. Channeling nummer 17. / 6 februari 2016 /Margreet de Carpentier

Raphael en de Groep.
Channeling nummer 17.
6 februari 2016 /Margreet de Carpentier
Ontspannen is erg belangrijk, het is goed om elke dag even uw rust te nemen in deze hectische tijd. Een rustpauze inlassen is heel belangrijk. De tijd gaat snel, de mensen zijn gejaagd en rennen en rennen maar.
Vaak doordat men zo hard moet hollen, vooral de jonge gezinnen, zien ze niet wat er om hen heen gebeurt. Men kijkt het nieuws, de narigheid op de televisie, het nieuws wat niet helemaal de waarheid vertelt. Maar ze gaan voorbij, niet moedwillig, aan de mensen om hen heen, aan de mensen die eenzaam zijn en het moeilijk hebben.
Iedereen heeft het over de wereldgebeurtenissen, dat alles zo erg is,over al die mensen die over de wereld aan het vluchten zijn. Maar er is geen tijd om in de eigen omgeving te kijken. Wij kunnen dit niet genoeg herhalen.
Begin in uw gezin, begin in uw familie en in uw buurt aandacht aan elkaar te schenken, liefde naar elkaar uit te dragen. De oorlogen zijn er al in een kleine kring, in een andere vorm.

Heb respect voor elkaar. Respect hebben wordt ook vaak vergeten.

Het woord respect bestaat bijna niet meer. Heb respect voor een andermans mening, heb respect voor hoe een ander zich voelt.
Als u terugkijkt naar het gezin waarin u opgevoed bent dan ziet u dat alle kinderen in het gezin, als er meerdere kinderen waren, hun jeugd allemaal anders beleefd hebben. Ieder mens heeft zijn eigen beleving.
Heb respect voor de beleving van een ander, dit wordt te weinig toegepast. Respect en aandacht, daar hunkeren mensen naar, vooral diegenen die eenzaam zijn, diegenen die eenzaam zijn in hun hoofd, soms hebben ze veel mensen om hen heen en toch voelen zij zich eenzaam. Het is de bedoeling dat het één gaat worden, samen één in plaats van één tussen velen.
Begin in het klein, het hoeft allemaal niet zo groot, in het klein is voldoende. Respect in uw omgeving is voldoende.
Wees een voorbeeld in uw omgeving. Net als die steen die in het water gegooid wordt, de rimpeling wordt steeds groter, het breidt zich steeds meer uit zodat er meer rust, liefde, vrede en respect komt.
Houd van degene die om u heen zijn en leer te zien waarom ze zijn zoals ze zijn. Iedereen kent wel een paar mensen, men noemt ze vaak bullebakken die bij het minste of geringste beginnen te schreeuwen. Als u ze goed kunt en wilt aanvoelen zult u merken dat erachter dat geschreeuw een klein angstig mensje zit. Iemand die alvast gaat schreeuwen zodat hij zelf niet geslagen wordt, geslagen met woorden en misschien in zijn jeugd wel letterlijk of figuurlijk geslagen is in het gezin. Begin in het klein in uw omgeving en daarna de wereld.
De wereld waar veel onrust heerst. Deze onrust wordt door de media herhaald, herhaald en nog eens herhaald. De onrust is altijd op de wereld geweest. Via de media komt het uw huiskamer in, via de televisie en de filmpjes op de telefoons. Neem al dat leed niet op uw schouders, u kunt er niets aan doen.
   
ls u even rustig zit, stuur er dan één moment liefde en licht naar toe. Dat helpt meer dan dat u denkt, uw gedachtekracht is sterker dan u vermoedt. De gedachtekracht wordt steeds sterker, de energie van de aarde gaat omhoog, de energie van de mensen gaat ook omhoog en daardoor wordt de gedachtekracht steeds sterker. Controleer uw gedachtekracht.
U bent geen heilige, dus uw gedachten kunnen anders zijn dan u eigenlijk zou willen. Als u uw verkeerde gedachten herkent bent u al heel ver in uw groei, u herkent immers uw fouten.
Probeer uw gedachten in zo’n geval om te draaien. Stuur liefde en licht naar de mensen die het moeilijk hebben, naar diegenen die ziek zijn, naar de wereldleiders, ook als zij het in uw ogen verkeerd doen. Liefde en licht overwint alles.
Via uw gedachtekracht kunt u liefde en licht verspreiden over uw familie, kennissen, over de wereld. Al is het maar een paar seconden per dag, het is genoeg, het hoeft niet zo uitgebreid te zijn. U hoeft niet op uw knieën te gaan, het is niet nodig om ons via een gebed aan te roepen.Wij zijn er als u ons nodig heeft voor deze hulp.
Vergeet niet ons om hulp te vragen als u zelfhulp nodig hebt.
Er zijn veel vrouwen die dienstbaar zijn, dat is ze zo geleerd. U mag ook uw eigen ruimte gaan innemen en u mag nee zeggen, het lijkt moeilijk maar als een ander nee tegen u zegt vindt u het ook niet erg, dan begrijpt u het wel. Leer af en toe nee te zeggen als iets u niet uitkomt, neem uw eigen ruimte in. Vraag ons daarbij om hulp. Voor persoonlijke hulp mogen wij u alleen helpen als u het ons vraagt.
Wij dienen u te respecteren, wij mogen u niet ongevraagd helpen. Wij moeten uw wil respecteren. Wij mogen u niet helpen als u niet geholpen wilt worden. Maak ons kenbaar wat wij voor u kunnen doen. U hoeft het niet de hele dag te vragen. Eén keer is genoeg en niet op uw knieën zoals in de kerk.
Er zijn veel kerkelijke leiders, kerkelijke voorbeelden, Boeddha, Jezus en nog vele anderen. Het waren allemaal gewone mensen. Zij zijn tot een icoon gemaakt, er is over ze geschreven, er mochten via hen wonderen gebeuren maar die wonderen gebeuren nog steeds ook via mensen die nu leven. Zet niemand op een voetstuk, iedereen is gelijk. Als er iets mag gebeuren gebeurt het. Zet alstublieft niemand op een voetstuk.
Er zijn boeken geschreven over kerkelijke leiders. Onder andere de bijbel en de Koran en met die boeken in de hand wordt er gevochten. Dat is niet de bedoeling. Deze boeken zijn geschreven en herschreven door mensen met menselijke fouten en eenieder leest deze boeken anders. Net zoals u deze channeling anders leest dan iemand anders als u deze naleest en dat u het anders zult beleven.
Net als in het gezin verteld werd dat de zusjes en de broertjes het gezin anders beleven. Heb daar respect voor maar maak er geen misbruik van. Iedereen maakt weleens ergens misbruik van, u bent een mens en geen heilige. Weet dat iedereen gelijk is, wij Raphael, De Groep die uit lichtwezens bestaat, Maria, Jezus en Boeddha zijn gelijk aan u, er is niemand meer of minder.
Ieder heeft zijn eigen taak in de wereld, iedereen heeft zijn eigen lessen te leren. Elk kind wat geboren wordt heeft die ouders gekozen om bij die ouders iets door te maken, te leven om zijn of haar lessen te leren die vaak moeilijk zijn.
Het is ook moeilijk om toe te kijken voor de ouderen, zij mogen niet te veel pamperen. Zij moeten proberen het los te laten. Weer dat makkelijke woord wat zo moeilijk is toe te passen, loslaten. Als u kinderen en kleinkinderen heeft en u ziet dat het niet goed gaat bedenk dan dat het hún lessen zijn, niet de uwe.
U krijgt uw kinderen om ze los te laten en dat is moeilijk maar het is te leren. De mens wil altijd dat degene die ze moet verzorgen of mag verzorgen het beter hebben dan dat zij het zelf hebben gehad. Bedenk dat zij hun lessen hebben te leren. Als uuw kinderen een goede stabiele ondergrond mee geeft als moeder of als vader hebt u alles gedaan wat u kon doen.
Er zijn niet veel gezinnen waar de moeder en de vader samen de kinderen opvoeden. Deze gezinnen kan je tellen, het is of de moeder of de vader. De ouders die alleen zijn met hun kinderen hoeven geen schuldgevoel te hebben maar vaak hebben zij dat wel. Zij willen vaak dat de kinderen contact houden met de ouder die niet meer samen met hen in het gezin leeft. Als dat niet gaat, dan gaat het niet. Als hij of zij niets toevoegt en alleen maar onrust brengt is het beter dat er rust is in het gezin zonder die persoon.
Hou van elkaar, heb respect voor elkaar. Probeer door het geschreeuw van een ander heen te kijken. Probeer te zien waarom ze zijn zoals ze zijn. Dan voegt u heel wat toe aan deze wereld, zonder dat u zelf beseft hoeveel.
Wij hopen dat de mensen dit besef gaan krijgen. Alle kleine beetjes helpen,het is een spreekwoord wat iedereen kent en zoveel beetjes bij elkaar maakt iets groots. En zoveel gedachtekracht van positiviteit, van liefde en licht, maakt het tot een enorm licht en dit kan enorm veel veranderingen teweegbrengen.
Wij vanuit het licht zijn ook druk bezig in landen waar nieuwe verkiezingen zijn. Wij proberen het zo te sturen, dat de goede persoon daar de leiding krijgt via de verkiezingen. Wij proberen hen te bereiken als ze in rust zijn of als ze slapen. Er zijn veel lichtwerkers op deze aarde die daar ook in de nacht ook mee bezig zijn en wij hopen zo dat het langzaam maar zeker rustiger gaat worden op de wereld. Dit heeft tijd nodig.
Het heeft zelfs tijd nodig om rust te krijgen in de gezinnen, in de families. Het is niet zo dat u een familie bij elkaar móét houden. Als personen in de familie niets meer toevoegen en alleen maar ruzie of onrust brengen mag u het loslaten. Soms ontgroeit u elkaar ook al is het familie.
Hou van elkaar, wij zijn blij dat u deze woorden wilt lezen.
RAPHAEL en de GROEP