Onze Prachtige Toekomst Komt Eraan!

Onze Prachtige Toekomst Komt Eraan!

Losha – 6 januari 2021

Onze Nieuwe Wereld – Een Gemeenschap van Zielen!

Credit for Image goes to: https://paxus.wordpress.com/tag/ecovillage/

Ik wilde onderzoeken hoe onze huidige “leefomgeving” er in onze nabije toekomst zou kunnen uitzien… waar gemeenschap het belangrijkste aspect zal zijn van hoe en waarom we ons leven meer “samen” zullen leven… zodat we elkaar dan kunnen helpen, van elkaar kunnen leren, en onze zegeningen met elkaar kunnen delen, meer volledig!  Het wordt zo geweldig en spannend!

Let op…ik weet dat het woord “gemeenschap” in de loop der tijd veel is gebruikt, en het heeft waarschijnlijk het prachtige “gevoel” verloren dat het woord gemeenschap, gebruikt om me te inspireren…het heeft me tenminste geïnspireerd!  Helaas heb ik nog geen ander woord kunnen verzinnen dat gelijk is aan de betekenis ervan, dus ik zal het woord gemeenschap gewoon blijven gebruiken.  Dank u wel.

Hoe meer ik heb gelet op al het recente nieuws over bedrog, manipulatie en de verloedering van onze medemens, hoe meer ik gedwongen ben om “de andere kant op te gaan”…in een positieve richting.  Ik hoop dat u ervan geniet!

In onze wereld van vandaag worden we over het algemeen “geregeerd” door een “benadering van bovenaf ” …degenen die aan de top staan, vertellen ons wat we wel en niet kunnen of mogen doen.  Vanuit mijn perspectief, na eeuwenlang op die manier geregeerd te zijn, geloof ik niet dat het werkt voor ons als de soevereine zielen zoals wij onszelf kennen.

Nu de oude manier van regeren wordt geëlimineerd, moeten we een nieuwe manier vinden om onszelf te regeren.  Dat is waar de gemeenschap in het geding is.  We beginnen bij het begin, waar we zijn… hoe we leven… hoe we werken… en we leren ook onszelf te besturen.

Nu gaan we nog verder…we zullen niet alleen een systeem creëren om onszelf te besturen, maar we zullen ook samen voor elkaar zorgen, we zullen samen werken, we zullen samen eten, en we zullen samen de gemeenschap vormen.

Sommigen zullen zich misschien afvragen of dat niet net iets te veel “saamhorigheid” zal zijn, maar ik denk dat het precies de juiste hoeveelheid zal zijn!

Dit zijn de belangrijkste gebieden die ik voor ogen heb die deze Gemeenschap van Zielen zullen vormen (dit is nog maar het begin van de lijst)…

 • Het bouwen van werkplekken
 • Voorzieningen voor kinderopvang
 • Scholen (zelfs een versie van Thuisonderwijs, als er genoeg “leerkrachten” beschikbaar zijn.
 • Duurzame voedselgroei/-verdeling
 • Bestuur
 • Alternatieve gezondheidszorg
 • Spirituele vervulling
 • Entertainment/ ontspanning
 • Vrijstaande huizen
 • Grote gemeenschappelijke ruimten/speelruimten
 • Gemeenschappelijke tuinen
 • Trajecten voor wandelen/sporten

Nu, voordat ik in de wonderlijke details van onze “Gemeenschap van Zielen” kom, wil ik dit zeggen…al deze punten die hierboven zijn genoemd als onderdeel van onze nieuwe gemeenschap, zullen op zichzelf al een veelheid aan mogelijkheden bieden voor de bewoners van de gemeenschap om potentiële “werk” opdrachten te vinden.  De mensen die een echte passie hebben voor het helpen van kinderen kunnen in het Kinder Zorg Care centrum werken.  Degenen die willen helpen met de bestuurlijke aspecten, kunnen dat goed doen in hun eigen gemeenschap.  Er zullen dus veel mogelijkheden zijn om werk te vinden waarvoor je in principe ook gepassioneerd bent om “goed in je eigen huis” te doen!…en je zult je “leefomgeving” nooit meer hoeven te verlaten!

Aangezien veel van de banen van de bewoners binnen hun eigen gemeenschap zullen ontstaan, geloof ik ook dat de behoefte aan geld aanzienlijk zal afnemen, en “ruilhandel” voor verschillende diensten die nodig zijn, zal de nieuwe norm worden.

Ik geloof dat ons leven binnen deze gemeenschap zal zijn zonder veel van de stressbronnen van ons oude dagelijkse leven…niet meer rijden in de spits, niet meer je kind afzetten bij een dure dagopvang, geen lange werkuren meer, terwijl je ook niet meer zal proberen jezelf te “bewijzen” aan je baas, en niet meer zoveel van de “opgroeitijd” van je kinderen zal missen.

We zullen ons zoveel rustiger voelen in onze mooie gemeenschap.  We kunnen er nog steeds voor kiezen om ergens buiten, of binnen de gemeenschap te werken, maar er zullen nu minder uren nodig zijn om elke dag te werken, omdat je niet zoveel geld nodig hebt om jou en je families te onderhouden terwijl je in deze “gedeelde” gemeenschap leeft.

Stel je voor: je hebt je eigen bescheiden huis (gebouwd met de nieuwste duurzame technologieën) in deze gemeenschap van zielen; je hebt je eigen mooie tuin met een gezellige achtertuin, dus je hebt het basisvoedsel dat je nodig hebt; en je hebt alle privacy die je zult willen of nodig hebt.  We hebben allemaal onze basisbehoeften vervuld, om zeker te zijn, vanaf het allereerste begin.

Dus, laten we dit nu aan het plaatje toevoegen: je hoeft niet meer naar je werk te rijden!… je kunt gewoon een korte wandeling maken door een prachtige gemeenschappelijke ruimte vol met bloemen, bomen en groen gras, en aankomen bij een gebouw dat is opgezet met een veelheid van “telewerkers” voor banen buiten de gemeenschap (of je hebt een baan binnen de gemeenschap), elk met hun eigen “module” om te verfraaien op welke manier ze maar willen, en om te werken hoeveel uur ze nodig hebben … en als je klaar bent, kun je gewoon terug naar huis lopen, in een paar minuten tijd!

Wat betreft de kinderopvang, en mogelijke echte scholen voor kinderen binnen de gemeenschap… Ik denk dat er veel bewoners zullen zijn die gepassioneerd zullen zijn om de kinderen hier op te vangen en zelfs te onderwijzen.  Ik hou van het idee dat een hele gemeenschap helpt om een kind collectief op te voeden (met toestemming van de ouders, natuurlijk) … elke persoon draagt zijn eigen unieke en creatieve vaardigheden bij die het kind zullen helpen om op te groeien tot een gecentreerd, onafhankelijk en levendig kind!

Een ander aspect van deze gemeenschappelijke manier van leven, zal zijn om ons eigen voedsel te verbouwen!  Of het nu gaat om het gebruik van hydrocultuur, verticaal tuinieren of zelfs de ouderwetse manier in de uitgestrekte velden rondom het “dorp”, we zullen volledig zelfvoorzienend zijn…tenminste met betrekking tot fruit, groenten en granen.

Deze producten zullen gratis zijn voor iedereen die ze nodig heeft.  Niemand in deze gemeenschap zal ooit honger lijden.  Iedereen zal de optimale voeding krijgen en kinderen zullen gezond en sterk opgroeien.  Het zal door iedereen worden gedeeld… hoe wonderbaarlijk zal dat zijn!

Nu, zoals voor de dagelijkse maaltijden, die kunnen worden bereid door elk individueel gezin in hun eigen huis (na te hebben uitgezocht welke extra producten ze nodig hebben in het gemeenschappelijk productie-gebouw).  Er kan echter ook worden besloten om gezamenlijk een maaltijd te “delen”, op regelmatige basis.

Dus, laten we zeggen één keer per week, brengt iedereen porties van zijn eigen unieke eetwaren mee uit zijn eigen tuin, om te combineren met alle prachtige producten die door de hele gemeenschap worden verbouwd, en dan gaat iedereen zitten, deelt hoe de week met de anderen daar is verlopen, en dan “breekt” iedereen samen het brood.  Ik weet niet hoe het met jou zit, maar dat klinkt me mooi in de oren!

Er zal een Alternatieve Gezondheidszorg faciliteit beschikbaar zijn, echter, met alle overvloedige en voedzame producten die we tot onze beschikking zullen hebben om te eten, en alle toegenomen mogelijkheden om naar buiten te gaan en te sporten, ik betwijfel of er veel behoefte zal zijn aan gezondheidszorg op zich… maar als er een behoefte is, zullen we verschillende behandelaars beschikbaar hebben die kunnen helpen via acupunctuur, voedingstherapie, en vele andere “bewezen door de eeuwen heen”, methoden en technieken.

Ik geloof ook dat onze vormen van “vermaak” zullen veranderen.  Ik denk dat er niet langer behoefte zal zijn aan het reguliere “nieuws”, of iets dat negatief van aard is.  Zelfs de sociale media zullen aanzienlijk afnemen, omdat we veel van onze “sociale” behoeften zullen laten vervullen door onze zorgzame buurtbewoners.

Ik denk wel dat muziek en buitenactiviteiten een aantal van de belangrijkste aandachtsgebieden zullen worden… mogelijk zelfs een groep bewoners die muzikanten zijn en iets hebben dat lijkt op de oude “Concerten in het Park”-bijeenkomsten!

Ten slotte, maar zeker niet in de laatste plaats, zal er een mooie plek zijn voor iedereen om te aanbidden op welke manier dan ook.  Het zal een plek zijn voor iedereen om samen te komen om lof te zingen, te dansen, te discussiëren en te delen.  Het zal zo prachtig en bevredigend zijn!

Het belangrijkste aspect dat deze gemeenschap aan iedereen zal geven, zal de Liefde zijn… liefde voor onze medemens, vrouw en kind.  We kunnen allemaal onze Liefde voor elkaar delen in deze gemeenschap door te helpen om voor elkaars kinderen te zorgen, te helpen om voedsel te verbouwen voor iedereen om van te genieten, het delen van onze liefde voor muziek samen, en te helpen elkaars passies te ondersteunen.

Ik kan echt niet wachten om op een plek als deze te wonen, en ik hoop dat het eerder vroeg dan laat tot stand komt!  Ik hoop dat je je misschien ook wel kunt voorstellen dat je in deze prachtige gemeenschapsomgeving leeft… en dat je glimlacht terwijl je dat doet!

Zegening aan iedereen!  Liefde,

Losha.

Bron:

Vertaling: Martien