Boeddha: Blijf Gecentreerd

Boeddha: Blijf Gecentreerd

Gechanneld door: Losha – 31 Augustus 2021

Ik ben hier. Ik ben hier nu al een lange tijd. Ik heb van bovenaf gestudeerd, net als toen ik beneden was, op Aarde. Ik ben blij dat ik mijn boodschap via dit kanaal kan doorgeven.

Het is vele eeuwen geleden dat ik in fysieke vorm was. Sinds mijn tijd is er veel gebeurd dat zowel positief als negatief is in het algemeen. Ik heb de vele verschillende “reacties” op de gebeurtenissen die deel uitmaken van het 3e dimensionale leven geobserveerd… en het zijn deze reacties die ik op dit moment zou willen bespreken.

Een reactie is een keuze…velen van jullie zullen het niet eens zijn met die uitspraak; maar het is nog steeds de waarheid. Wanneer een gebeurtenis in je leven resulteert in een specifieke uitkomst, is het op dat moment dat je een keuze hebt over hoe je op die uitkomst zult reageren.

Je kunt meteen reageren, met woede, angst, enz., zonder erover na te denken… of je kunt een moment pauzeren en je “centrum” opzoeken voordat je spreekt of reageert… en je reactie zal veel neutraler zijn en met minder ongeremde emotie. In de meeste gevallen, wanneer iemand in staat is om te reageren vanuit zijn centrum, zal de situatie niet zo geladen zijn met intense emoties, en zal in staat zijn om opgelost te worden op een duidelijker manier.

Ik begrijp dat het heel moeilijk is om een pauze in te lassen voordat je reageert… zelfs ik had in het begin moeite met dat concept. Maar de beloning om eerst je centrum te zoeken is immens! Je dagen zullen veel vreugdevoller zijn en je zult het gevoel hebben dat je meer “in het moment” bent…je zult niet langer een slaaf van je emoties zijn.

Nu is het natuurlijk gemakkelijker om sneller toegang tot je centrum te krijgen als je in staat bent om regelmatig te mediteren. Maar formele meditatie is niet voor iedereen weggelegd, en ik heb geleerd dat er vele manieren zijn om te mediteren…je kunt in een meditatieve staat zijn terwijl je aan het tuinieren bent waar je zo gepassioneerd over bent, of wanneer je een wandeling maakt in de natuur… deze channelaar ziet het graag als een vorm van “actieve” meditatie…iets doen dat je naar een hogere, meer spirituele staat brengt…en meestal gebeurt dat wanneer je je gepassioneerd voelt over welke taak je ook het meest opwindt…dat is wanneer je in je centrum bent, je plaats die je heilige ruimte is. Het is vanuit die ruimte dat je in staat zult zijn om op situaties te reageren vanuit een neutraler perspectief, en je zult merken dat je het gevoel hebt alsof je “één” bent met alles!

De voornaamste leer van wat men boeddhisme noemt is het concept van “niet-gehechtheid”…dat lijkt erg op je neutraal voelen over de dingen die in je leven gebeuren. Als je in staat bent om dat te doen dan “hecht” je je niet aan je emoties ten opzichte van die specifieke situatie. Neutraal blijven stelt je ook beter in staat om beide kanten van de situatie te zien, wat dan een meer gezamenlijke discussie mogelijk maakt in plaats van een ruzie.

Dus, de volgende keer dat je midden in een intense situatie zit, en je hebt zin om boos te worden of defensief te reageren, leer jezelf dan om “Tot Drie te tellen” … om een pauze van drie seconden te nemen op dat moment, zodat je kunt proberen om minder emotioneel en op een meer neutrale manier te reageren. Ik stel voor dat je probeert om die drie seconden zo lang mogelijk te laten duren… eventueel door diep adem te halen, zodat je emoties tot rust kunnen komen.

Mijn channelaar hier probeert ook te verwerken wat ik zeg, en zij weet dat zij ook veel baat zou kunnen hebben bij de ‘Tot Drie tellen methode’. Ze gaat beginnen met deze aanpak en ik vraag haar om in de nabije toekomst hier verslag uit te brengen van wat ze ervan geleerd heeft.

Mijn geliefde vrienden, deze reis van jullie op Aarde is een zeer uitdagende reis…maar hij kan ook grote beloningen voor jullie opleveren als je leert je dagelijks leven en al zijn verschillende ervaringen vanuit je centrum aan te pakken…het centrum van je ziel. Het leven ligt recht voor jullie, voor degenen die ervan willen leren, en zichzelf willen blijven ontwikkelen, en ook anderen willen helpen om hun centrum te vinden, op hun weg.

Het was mij een genoegen om op deze dag via dit kanaal met jullie te spreken. Mogen jullie dagen gevuld zijn met Liefde.

Uw Siddhartha Boeddha.

Kanaal: Losha

Bron

 

Vertaling: Martien / wakkeremensen.org