Kryon: Vragen en Antwoorden 51 t/m 100

Kryon: Vragen en Antwoorden
51 t/m 100
Vertaald uit het Engels door Henk Steur.

Alfabetische lijst van vragen en antwoorden.
       ====================================
051. Bewustzijnsontwikkeling. 1
052. Bewustzijnsontwikkeling. 2.
053. Bigfoot.
054. Bijna-dood-ervaringen.
055. Biofotonen.
056. Blokkaden.
057. Boeddha en Christus.
058. Canada.
059. Chakrakleuren. Nieuwe.
060. Channelen vrouwen Kryon?
061. Channelen wij met God?
062. Chemische gevoeligheid.
063. China.
064. Communes.
065. Communiceren met gidsen.
066. Complete ziel.
067. Contracten.
068. Cry-on.
069. De Aarde.
070. De Bijbel. 1.


071. De Bijbel. 2.
072. De Blauwdruk.
073. De implant voor meesterschap.
074. De implant.
075. De Joden.
076. De Koran.
077. De kus.
078. De menopauze.
079. De Paus.
080. De pijnappelklier. 1.
081. De pijnappelklier. 2.
082. De tempel van verjonging.
083. De test van de Aarde.
084. De vijfde dimensie. 1.
085. De vijfde dimensie. 2.
086. De volgende stap. 1.
087. De volgende stap. 2.
088. Deja vu.
089. Diabetes.
090. Dieet en oefening.
091. Dieet.
092. Dieren. 1.
093. Dieren. 2.
094. Dinosaurus.
095. Discipline bij kinderen.
096. DNA.
097. DNA. Pleiadiers.
098. DNA-verandering.
099. Dode Zeerollen. 1.
100. Dode Zeerollen. 2.

===================
Vraag 51: Bewustzijnsontwikkeling. 1
Lieve Kryon: Jouw antwoord aangaande de moraliteit van een liefdesaffaire tussen getrouwde mensen brengt ons, net als alle boodschappen over zelfbekrachtiging, naar de smalle lijn tussen zelfverantwoordelijkheid (als deel van God zijnde) en de manier waarop de samenleving is ingericht. Moraliteitscodes hebben – en doen dat nog steeds – zo hun schade aangericht. Daar is geen twijfel over. Toch blijven zij bestaan. Het lijkt erop dat de laatste 400 eeuwen zijn geplaagd door steeds meer oorlogen als consequentie van de menselijke beslissing over wat hun eigen gekozen ethische codes zullen zijn.
Dit is natuurlijk onderdeel van het proces van zoeken naar balans. Wat houdt dit in voor samenlevingen. Zijn steeds meer gevallen van kinderen die naar school gaan en hun medescholieren vermoorden een van de expressies van dit soort ethische zaken in het proces van balanceren?
Antwoord: 
Dit is een goede vraag maar de meesten zullen hem niet begrijpen en dat geldt ook voor het antwoord. Laten wij gewoon zeggen dat de gemeenschap er spiritueel bij betrokken is. Dat zal een morele basis scheppen die veel meer in balans is met realistische menselijke pogingen dan met een die werd geschapen om de massa onder controle te houden. Momenteel is het vaak moeilijk te zeggen of jullie ‘morele kompas’ er een is dat jullie is gegeven door mensen of dat het jullie door God is gegeven. In de toekomst zal de samenleving meer vertrouwen op wat van binnenuit komt dan op een boek dat eeuwenoud is.
Het gebeurt al en jullie kunnen het duidelijk zien, zelfs binnen jullie eigen gemeenschappen in de laatste 200 jaar. Weet je nog dat jullie vrouwen niet mochten kiezen? Dat was een religieus item. Wisten jullie dat? Zoek het maar uit! Velen stierven terwijl zij probeerden vrouwen van het stemmen af te houden en voelden dat het hun ‘morele plicht’ was voor God om de mannen aan het roer te houden. Wiens regels denken jullie dat zij volgden?
Toen in jullie wereld de eerste harttransplantatie plaatsvond waren velen buiten zichzelf over de spirituele gevolgen van wat er werd gedaan omdat zij geloofden dat de spirituele ziel van iemand zou worden beschadigd door het ontvangen van het hart van een ander. Zij kwamen ertegen in opstand en voelden dat die oppositie van God kwam.
Heden ten dage glimlachen jullie als jullie zien hoe jullie cultuur toen was en zeggen: “Hoe dachten wij toen?” Geloof mij, jullie zullen over 25 jaar hetzelfde doen! Wat er vandaag gebeurt, hoort bij vandaag. Het vertegenwoordigt jullie inter-dimensionale goddelijkheid niet. Het wordt steeds veranderd door degenen die vragen om hoger te vibreren en die dan de wijsheid van God ontvangen. De wijsheid van Salomon is van jullie en zit van binnen. Alles wat Salomon had was een helder begrip over zijn goddelijkheid. Nu zijn jullie aan de beurt.

Vraag 52: Bewustzijnsontwikkeling. 2.

Lieve Kryon, Ik wil graag iets ophelderen en ik ben niet bang dus verwar dit niet met kwaadheid. Jij zegt dat er niet zoiets als een donkere bedreiging bestaat en dat dit allemaal in ons hoofd zit. Ja, wij scheppen inderdaad negatieve gedachtepatronen, en ja, zij zijn een antwoord op onze angsten, maar dat is het hem juist – de donkere energie wordt geschapen door de angst van vele mensen over de hele planeet en op verschillende plaatsen in het universum. Die energie is niet omgevormd en kan dus nergens naartoe. Het verzamelt. Heb jij er nooit aan gedacht dat als er genoeg negatieve energie is verzameld het op de een of andere manier een vorm van enkelvoudig bewustzijn kan bevatten?
Neem mij niet kwalijk als ik kwaad overkom, ik wil dit alleen zo graag oplossen. De enige manier om deze negatieve verzameling te vernietigen is om naar de kern van die energie te gaan en er zoveel mogelijk healing en licht naartoe te sturen. Dat is mijn missie na de grote opwaardering en het eerste contact met buitenaardse  broeders en zusters. Als jij mensen vertelt dat er geen licht en donker bestaan is dat net zo slecht als zeggen dat Kryon niet bestaat. Dat legt beperkingen op aan de geest. Nogmaals, neem mij niet kwalijk als ik boos klink maar dit zit al lange tijd in mijn hoofd.
Jouw nieuwe manieren van denken en genezen hebben mij en anderen geholpen en daar dank ik jou heel erg voor. Vertel alleen het hele verhaal over de donkere energie die zich opbouwt en hoe wij die kunnen omvormen tot lichtenergie door pure intentie. Dat is alles!
Zie je, ik moet vertrekken na de grote opwaardering en het eerste contact! Genezing en liefde voor iedereen!

Antwoord: 
Geliefde, laten wij duidelijk zijn. Kryon heeft jou nooit verteld dat er geen duisternis is. Wij hebben verteld dat licht en donker uit dezelfde bron komen en dat zij daardoor alleen schaduwen zijn van hetzelfde. Wij vertelden ook dat wat jullie allemaal ‘duisternis’ noemen door mensen is gegenereerd. Als er genoeg mensen zijn die besluiten om in het donker te blijven zal de Aarde inderdaad in het duister blijven.
Onze boodschap is dus precies zoals jij stelde: Er is duister over de hele Aarde en dat is al eeuwenlang zo geweest door oud menselijk bewustzijn. Nu zijn er nieuwe gereedschappen voor lichtwerkers om het om te vormen en anderen te laten zien wat er verborgen was zoadat zij ook hun licht kunnen laten schijnen en aan de grote opwaardering kunnen beginnen.
Wat wij jullie vertelden was dat er geen donkere entiteit op jullie ziel uit is en er helemaal geen duivel is die krachtig is en jullie licht kan wegnemen. In plaats daarvan zijn er alleen maar mensen die dit doen en jullie licht begint nu sterker te worden dan elke duisternis die zij kunnen scheppen. Dit is nieuw en voor sommigen is dit ongelooflijk. Het is ook groot nieuws omdat het jullie idee laat varen over dat jullie geen enkele kans hebben tegen bepaalde soorten kwade en machtige krachten. In plaats daarvan zullen jullie misschien begrijpen dat jullie de krachtigste dingen op de planeet zijn – die de problemen hebben geschapen en die ook de oplossingen hebben.

Leg je geen beperkingen op. Voor jullie is er donker en licht. Zij komen beide van mensen zoals jullie en, zoals jij zei, kunnen jullie kiezen voor een van beide. Jullie hebben je hele leven gezien wat de mens ermee heeft gedaan. Zie jij nu hoezeer jullie de baas zijn op de planeet? Houd je licht hoog, geliefde! Wij zitten in hetzelfde team.
Vraag 53: Bigfoot.
Dit kan vreemd klinken maar hier komt het: Bestaat Bigfoot echt? Als dat zo is, is het dan zijn taak om de Aarde-energie op peil te houden?
Antwoord: 
Geliefde, dit kan vreemd klinken maar: ja. Nog vreemder is dit: Wij zeggen niet dat Bigfoot momenteel in leven is of dat het doel nog steeds hetzelfde is. Sommige dingen veranderen als jullie mensen de structuur van de realiteit en de toekomst van de Aarde zelf veranderen. Deze dingen zullen weldra bekend worden door jullie eigen onderzoek.

Vraag 54:  Bijna-dood-ervaringen.
Lieve Kryon, ik heb over verschillende mensen gelezen die waren ‘overleden’ en terugkwamen in hun lichaam. In enkele van die verhalen beschreven zij een zeer akelige plaats voor degenen die zelfmoord hadden gepleegd. Meestal zeggen zij dat degenen die zelfmoord pleegden daar ‘vastzitten.’ Zijn deze verhalen waar of wordt dit gekleurd door het persoonlijk geloof. Hoe zit het met degenen die geen zelfmoord plegen omdat zij depressief zijn en niet door kunnen gaan maar die doodgaan door hun omstandigheden zoals terroristen die de Twin Towers of de zelfmoordbomaanslagen in Israel? Of degenen die ervoor kiezen om hun leven te nemen omdat de pijn van kanker teveel voor hen is?

Antwoord: 
Geliefde, zoals wij al eerder hebben gezegd is de energie van zelfmoord een test voor degenen die achterblijven en niet voor degene die de daad deed. De mens heeft inderdaad een sterk overlevingsgevoel om hem hiervan af te houden, maar voor degenen die het doen is er geen stempel of oneer of straf. Zij zitten ook niet vast. Meestal gaat het om een potentieel contract en zorgt het ervoor dat degenen om hen heen beslissingen nemen die zij anders nooit zouden hoeven te nemen.

Onthoud dat dit een test voor jullie allemaal is. Als het voorbij is en jullie aan deze kant van de sluier komen, wees dan niet verrast als je zult zien dat er geen straf of beloning is…..alleen een familie die jullie reis op waarde schat en ook over de energie die daarvoor nodig was om zoveel van de Aarde en het universum te houden dat jullie daar doorheen wilden gaan. 
Vraag 55:  Biofotonen.
Lieve Kryon, ik heb al 25 jaar met mijn lichaam en mijn cellen gecommuniceerd. Ik heb met grote vreugde kennis genomen van de indicaties die jij daarover hebt gegeven. Ik heb het laatste wetenschappelijke daarover gelezen dat het elektromagnetische bezit van cellen bevestigt en met name bij het DNA, maar ik heb maar weinig gevonden over biofotonen. Dat zijn de samenhangende maar ultrazwakke, pulserende fotonen die straling uitzenden die gevonden wordt in cellulair DNA van alle levensvormen. Deze biofotonen zorgen voor de weg voor communicatie tussen de cellen van een organisme. Was dit het waar jij over sprak?
Antwoord: 
Geliefde, jij zit op het juiste spoor. Niet alleen zenden de biofotonen boodschappen tussen de cellen uit, zij zijn ook een van de sterkste attributen van wat vele in jullie wetenschap proberen te identificeren als het “menselijk bewustzijnsveld.” Zij zijn ook deel van de energie van wat sommigen zien als de menselijke aura.

Vraag 56:  Blokkaden.
Lieve Kryon, in reïncarnatie herinner je je de vorige levens niet voordat de laatste reïncarnatie heeft plaatsgehad – tenminste zo zie ik dat. Met andere woorden is een persoon zich niet bewust van vorige levens terwijl hij of zij dit leven leeft. Maar soms heb ik de sensatie dat ik net ben bijgekomen uit een coma en geheugenverlies heb – het is alsof ik kennis heb van leven voor het coma dat ergens in mijn onderbewustzijn zit, maar niet totaal bewust. Dit is nogal verwarrend voor mij.

Anders gezegd voel ik dat ik de kennis heb die ik in dit leven nodig heb maar er is een barrière die deze kennis voor mij blokkeert. Ik geloof dat dit mijn laatste leven is omdat ik mij ervan bewust ben, maar de kennis ontbreekt. Ik weet niet precies hoe ik dit moet uitleggen. Help mij alsjeblieft met mijn verwarring. Jouw inzicht in de materie zou enorm helpen.

Antwoord: 
Er is geen probleem en jij bent samen met miljoenen anderen op een zeer goede manier iets aan het ervaren!! Jouw ‘aanname’ is dus correct.

Bedenk dit: Een toneelspeler staat op het toneel waar er een sterke schijnwerper op hem gericht staat. Hij moet erop vertrouwen dat er publiek is maar hij kan dat niet zien omdat juist dit licht dat anderen hem laat zien, hem verblindt voor alles wat buiten de cirkel op het toneel is. Af en toe hoort hij het publiek naar adem snakken of applaudisseren of lachen maar dat is voor hem niet echt omdat hij zich alleen voelt in een zeer helder licht. Later, als het stuk is afgelopen wordt hem verteld hoeveel mensen er waren en hoe goed het allemaal was, maar tijdens de voorstelling voelde hij zich alleen.
Jullie dualiteit ontwerpt realiteit om zo te zijn. Het moet zo zijn. Als ieder van jullie kon gluren naar voorbije levens, ze makkelijk kon controleren en weten dat zij echt zijn, waar zou dan de test blijven? Jouw ‘coma’ zoals jij dat noemt, is gepast en precies waar het moet zijn.

De student zit aan de lessenaar. Het antwoord op elke vraag bij de test die voor hem ligt is feitelijk in zijn brein en hij weet het omdat hij zich herinnert dat hij het heeft bestudeerd…..ergens, op de een of andere manier. Maar hij kan zich de school niet meer herinneren! Als hij de pen op papier zet om de vragen te gaan beantwoorden verlangt hij naar antwoorden. Waarom het ik dit bestudeerd? Waarom is het zo moeilijk te onthouden? Waarom zou ik voelen dat ik de antwoorden ken? Is er hier meer dan de zienswijze over wie ik echt ben?

Terwijl hij zich deze dingen afvraagt begint zijn pen alle vragen te beantwoorden – nauwkeurig en met groot inzicht en wijsheid. Hij glimlacht. Nu begrijpt hij het. Hij hoeft de details over waar de school is niet te kennen om de test te beantwoorden. Alles wat hij hoeft te doen is zichzelf toe te staan de afgestudeerde te zijn die hij is. 
Vraag 57:  Boeddha en Christus.
Lieve Kryon, verlicht ons alsjeblieft over de rol van twee grote leraren – Boeddha en Jezus. Als iemand elk van de levens en werken van deze twee meesters letterlijk bestudeert lijkt het erop dat zij niet dezelfde waarheid verkondigen. Toch zou er – als er maar een God is, maar een waarheid moeten zijn. Wat is de waarheid betreffende deze conflicterende leringen. De ene lijkt te leren dat de poort naar onsterfelijkheid of het Nirwana het einde van alle verlangens is en de andere leert dat door het accepteren van het afgemaakte werk van verlossing op het kruis, wij vrede hebben gesloten met Goden onze oneindigheid is verzekerd. 

Antwoord: 
Jouw vraag is gestoeld op wat jou vandaag is verteld. Als je kon begrijpen waar het bij beiden om ging zou je deze vraag niet hebben gesteld. De ‘geschiedenis’ van vandaag is er een die gemanipuleerd is door de leiders van deze twee georganiseerde religies.

Het idee van het accepteren van verlossing of wat er op het kruis gebeurde komt zelfs niet in de buurt van het echte doel van de meester van liefde, die Christus was. Dat hele scenario werd later geschapen door een valse aanname en kwam goed van pas voor degenen die de bevolking wilden controleren door middel van religie (waarvan de geschiedenis aantoont dat zij dat deden) De Boeddha’s (Siddharta) echte waarheid wordt ook niet volledig onthuld. De leringen van beiden werden al vroeg achtergehouden en herschreven om de aan de belangen te voldoen van degenen die de controle over die leringen hadden.

De bovenstaande informatie kan je droevig maken maar wees je ervan bewust dat je op elk moment kunt afstemmen op beide grote meesters, als je dat wilt. Als je dat doet zul je ontdekken dat de waarheid hetzelfde is. De ultieme bevrijding voor alle wezens zit binnenin. Jullie zijn eeuwig verzekerd van vrede met God omdat jullie een stukje van God zijn. Zelfs de meester Jezus vertelde jullie dat jullie precies als hij konden zijn…..een zoon van God. Hoe zetten jullie dat af tegen wat uiteindelijk de doctrine werd? Zijn jullie er wel van doordrongen dat er helemaal geen vervoering was die werd verkondigd? Wisten jullie dat Christus leerde over jullie afgelopen incarnaties? Waar staat dat in de schrift? Waarom ontbreekt dat?
Dingen zijn niet altijd wat zij lijken te zijn en jullie moeten nu goed uitkijken met wat mensen jullie hebben gegeven en hebben afgenomen. Kijk naar wat zij hebben gemanipuleerd en weggehaald uit de leringen want in plaats daarvan is het nu tijd om de waarheid van binnenuit te halen. Als je dat doet zul je op een vredige manier alle leringen van de grote meesters bekrachtigen die van cultuur naar cultuur zijn doorgegeven en die eenheid voor allen leerden en de grootsheid van de mens lieten zien.

Laat dit niet jouw geloof wankelen want de liefde van God is nog steeds superieur aan deze dingen en als je zoekt zul je dingen ontdekken over de echte boodschappen en dan zul je alleen nog maar meer van deze meesters houden. 

Vraag 58: Canada.
Lieve Kryon, Kun jij iets vertellen over de energie van Canada?

Antwoord: 
Er zijn hier waarlijk twee antwoorden: (1) De energie van het land en (2) de energie van de inwoners van dat grote land.
Canada heeft een deel van het meest oorspronkelijke land op Aarde. Het heeft ook het attribuut van maar een paar veldslagen en daardoor maar weinig “landkarma’. Dit is een uitdrukking die wij gebruiken om de lagen van energie te beschrijven waar iemand doorheen zou kunnen gaan om effectief te communicerenmet de energie van Gaia. Daarom zeggen wij jullie nogmaals dat dit een plaats is waar mensen het makkelijker zullen vinden om te mediteren, te genezen of te leren hoger te vibreren. Als jullie daaraan twijfelen, ga er dan naartoe en ‘voel het’. Het ondersteunt channelings ook beter dan de andere plaatsen op Aarde.

Er is een karmische groep Canadezen die dit land tot het einde toe zal beschermen. Het karmische hoofdattribuut van deze groep Canadezen die zullen protesteren zijn degenen die hun land eerder zijn kwijtgeraakt en het deze keer niet zullen laten gebeuren! Zij zijn meer milieubewust dan bijna elk ander land op Aarde en inderdaad, het meeste van hun elektriciteit wordt opgewekt uit water. ( Andere landen zouden daar eens op kunnen letten)

Zij werken ook aan een ander onderdeel van separatisme. Wij hebben het al eerder gezegd: Als Canadezen zich waarlijk verenigen als Canadezen, ondanks taalverschillen, zal hun monetaire systeem zichzelf opeens ‘genezen’ en de kracht ontwikkelen die het ooit had, zoals die verbonden is met alle munteenheden op Aarde. Het staat allemaal met elkaar in verband.

Vraag 59:  Chakrakleuren. Nieuwe.
Lieve Kryon, hoe weten wij wat de nieuwe chakrakleuren zijn en wanneer wij hen bij onze meditaties moeten gebruiken?

Antwoord: 
Er zijn vele nieuwe kleuren en zij zijn allemaal inter-dimensionaal. Het zijn kleuren die veelvouden zijn van frequenties die jullie wel en niet kunnen zien waarvan sommige regenboogkleuren zijn die lijken te ‘glinsteren’ in jullie geestesogen. Zij zijn te zien door velen van jullie die werken op een hoger trillingsniveau. Door hun veelvoudigheid zijn zij moeilijk te beschrijven.

Hier is ons advies. Bemoei je niet met dit doel. Als je hen bemerkt bij jezelf of bij anderen vier dat feit dan en ga hen gebruiken bij jullie meditaties ook al weet je niet wat zij vertegenwoordigen. Jullie intentie om hen te gebruiken is alle activering die jullie nodig hebben!

Meer specifieke informatie over deze nieuwe chakrakleuren en acties zullen binnenkort komen zodat jullie tenminste kunnen observeren wat anderen hebben te zeggen die er in het laatste jaar of zo mee hebben gewerkt.

Vraag 60: Channelen vrouwen Kryon? 
Lieve Kryon, Zijn er ook vrouwen die Kryon channelen? Zo niet, is daar dan een speciale reden voor?

Antwoord: 
Laat mij deze vraag allereerst letterlijk beantwoorden. Daarna zal ik het antwoord geven binnen het bewustzijn en de intentie waarmee het werd gevraagd. Ik ben Kryon, een deel van wat jullie God noemen, maar dat zijn jullie ook. Mijn dienst is anders dan die van jullie en toch is er een link tussen ons. Elk mens kan mijn energie op elk moment channelen. Het zal binnenkomen in wat jullie het Hoger Zelf noemen en het geheel van jullie goddelijkheid completeren. Het is elk moment beschikbaar en er is geen toestemming voor nodig. Jullie zijn familie en dat heb ik al meer dan 15 jaar gezegd. Dat betekent dat tienduizenden vrouwen Kryon dagelijks channelen!

De intentie van jouw vraag was of er enige ‘bekende’ vrouwelijke channels zijn zoals de soort die mijn partner vertegenwoordigt. Het antwoord is ja. Sommigen maken deel uit van de originele negen waarover ik sprak of zij zijn nog niet bekend en anderen zijn geen deel van de negen, maar brengen de boodschappen openlijk. Als jij wilt weten wat ‘echt’ is en wat niet is dat makkelijk. Kijk naar de energie die ik jullie heb gegeven via mijn partner. Die is onmiskenbaar. Kijk ook naar de consistentie van de boodschap met respect voor wat er al is gegeven. Er is geen voorkeur voor sekse als het gaat over de liefde van God.

Vraag 61:  Channelen wij met God?
Lieve Kryon, mijn vraag is deze: Wij kunnen ook andere wezens van Licht channelen vanuit de hoogste rijken. Betekent dit dat wij ook God de Schepper kunnen channelen? Als wij God zijn zoals jij zegt, channelen wij daarom dan onszelf? Onze eigen gouden engelen binnenin? Het zou er inderdaad op lijken dat wij met onszelf praten. Maar hoe kunnen de antwoorden die wij krijgen onbevooroordeeld zijn? Klinkt dit logisch?

Antwoord: 
Dit is allemaal logisch als jij je realiseert wat jij wilt zeggen. Allereerst, het antwoord: Ja. De beste channeling op de planeet is als de goddelijke antwoorden krijst uit de meest dichtbije Godbron – jullie Hoger Zelf. Velen channelen hun eigen Hoger Zelf en vinden daar zeer diepgaande informatie want hoe dan ook, zoals jij zegt: is het God.

De vraag over bevooroordeeldheid is inderdaad de uitdaging. Het is wat wij al heel lang vertellen. Het is de nieuwe gereedschapset in de nieuwe energie die jullie in staat stelt om een brug te bouwen tussen de dualiteit en het goddelijke. Het is een brug die ervoor zorgt dat jullie uit de dualiteit kunnen stappen en in de wijsheid van God, en dat zit allemaal in jullie. Het is de basis voor de neutrale implant die wij jullie jaren geleden brachten…..de inplanting van jullie intentie om het vooroordeel van de dualiteit uit te schakelen!

Jullie zijn dus inderdaad uitgenodigd om het goddelijke binnenin te ontdekken. In dat proces kan het erop lijken dat jullie een prachtige engel hebben gevonden die buiten jezelf is, zelfs met een andere naam. Dat is de zienswijze als je uit een dimensie stapt die zorgt voor enkelvoudigheid, vooroordeel en lineair denken. In plaats daarvan is de entiteit JULLIE en is hij er klaar voor om jullie de antwoorden te geven.

Gezegend zijn de mensen die zelf wijsheid vinden door met zichzelf te channelen!

Vraag 62:  Chemische gevoeligheid. 
Lieve Kryon, ik ben een van het toenemend aantal mensen die de diagnose multiple chemische gevoeligheid/milieuziekte hebben gekregen. Dit is primair een disfunctie van het immuunsysteem en het beïnvloedt alle orgaansystemen in het lichaam. Sommigen van ons zijn niet alleen hevig allergisch voor algemene, alledaagse substanties in ons milieu, maar net zoals ikzelf zeer sensitief voor luchtjes, licht, aanraking, geluid en ook smaak. Sommigen van ons zijn ook gevoelig voor de emoties van anderen en ontwikkelen symptomen van vergiftiging in de buurt van gewelddadige personen.

Dit zijn mijn vragen: Waarom neemt het aantal mensen dat dit syndroom heeft, toe, wat is de spirituele basis achter deze ziekte en hoe kunnen wij ons minder gevoelig maken voor de fysieke en emotionele omgeving?

Antwoord: 
Eerst het chemische: Dit is een resultaat van toegenomen giftigheid op de planeet. Hoe meer de planeet in onbalans is, hoe meer degene die hier kwamen en vertrouwden op balans, beïnvloed zullen worden. De toename komt dus door de vervuiling van de planeet – iets dat jullie denkelijk al weten.

Dit gaat vaak hand in hand met degenen die emoties kunnen voelen omdat degenen die chemisch fijn afgestemd zijn ook op energie fijn afgestemd zijn. Dit gaat niet echt over spirituele zaken. Het gaat over energie. Als jullie sensitief zijn zal het een sensitiviteit zijn voor alles, niet alleen binnen 3D. Zelfs degenen die zichzelf helemaal niet spiritueel vinden zitten nog steeds middenin dit probleem – inclusief de gevoeligheid voor de emoties van anderen.

Wij leren jullie dat jullie dit kunnen temperen en het valt in de categorie van controle nemen over jullie eigen cellulaire structuur door visualisaties en meditatie. Jullie eigen wetenschap geeft nu toe dat jullie gedachten jullie immuunsysteem kunnen veranderen en dat is precies waar je moet beginnen. Jullie hebben echt controle over deze dingen! Begin met dagelijks visualiseren van een immuunsysteem dat toleranter is voor onbalans van het milieu. Zie jezelf niet als kwetsbaar en sensitief maar eerder als in staat om alles in balans te brengen dat langskomt en voel je prettig met deze dingen in plaats van erdoor gefrustreerd te zijn.

Vraag 63:  China.
Lieve Kryon, ik woon in Goa, India. Ik heb de Kryonboeken en de internetchannelings gelezen in de afgelopen vijf jaar en zij zijn absoluut verbazingwekkend. Mijn vraag is: In een van de eerste boeken zei jij: “geen oorlog te voeren met de Draak” Je hebt het daar nooit meer over gehad. Bedoel je Amerika daarmee?

Antwoord: 

Nee. Het was China en het potentieel dat voorbijkwam na het jaar 2001

Vraag 64: Communes. 

Lieve Kryon, in 2002 volgde ik mijn inspiratie en verhuisde naar Thailand met de intentie om een commune (van licht) te beginnen. In augustus 2002 was er een verandering in de richting (van energie) die betekende dat de commune zich niet manifesteerde. Nu heb ik geen werk, weinig geld, geen partner, geen vrienden, geen plezier en geen huis van mijzelf. Mijn vertrouwen is laag en mijn gereedschappen om te manifesteren schijnen niet te werken.

Antwoord: 
Alle werkzaamheden om communes van dit type te scheppen zullen het in de nieuwe energie niet redden. Jouw werk wordt geeerd en gezien als puur, maar nu zul je het beginnen te begrijpen.
Als je een commune vormt met gelijkgestemde individuen zonder je hun licht af van de rest van de wereld. Het licht is nodig waar het donker is en dient niet in een doos te worden gedaan waar het samen kan zijn met nog meer licht.

Schep in plaats daarvan een commune in jezelf die groot en helder is en gevuld is met de kracht van vele vuurtorens. Je zult jouw eigen ‘commune’ hebben als degenen die gelijkgestemd zijn zich met elkaar verbinden binnen een individueel systeem om de Aarde te helpen. Kom samen, plan samen en ga dan apart met de levenskans van de synchroniciteit die dat bepaalt.

Er wordt veel van jullie gehouden en is er geen probleem over wat jij hebt gedaan. Maar nu is het tijd om je naar binnen te richten. Als je dat doet zullen veel dingen waarnaar je hebt uitgekeken zich langzaamaan medescheppen. 


Vraag 65: Communiceren met gidsen.

Kryon, sommige mensen zeggen dat wij twee gidsen hebben en anderen zeggen dat het er drie zijn. Er zijn er ook die zeggen dat zij onlangs zijn vertrokken en er geen gidsen meer zijn. Wat is er loos?

Antwoord:
Dit is het onderwerp geweest van de vele channelings van afgelopen jaar. (2000) De energie die jullie de gidsen noemen begint zich nu uit jullie 4D terug te trekken. Het is aan jullie gechanneld dat jullie ze niet langer meer kunnen tellen omdat zij ontelbaar zijn en toch een. Jullie kunnen niet meer doen alsof zij een huid hebben en hen namen en vleugels geven. Zij zijn als een ‘energiesoep’. Dit is altijd zo geweest maar de mens verandert nu en is in staat om dit onderscheid te maken en die wetenschap te gebruiken voor betere communicatie.

Er is jullie onthuld dat een diepgaand deel van wat jullie de gidsenergie JULLIE is! Jullie zijn deel van je eigen gidsenergie. Hoe zou je de bovenstaande vraag nu beantwoorden met gebruik van deze kennis? Hoeveel? Zijn zij vertrokken? Blijven zij? Het antwoord kan geen ja of nee zijn nu jullie nieuwe wijsheid hebben die deze vragen verandert.

Als jullie zienswijze voor dingen helderder wordt kun je geen intelligente vragen stellen met gebruik van attributen van de oude zienswijze. Het is een compleet nieuw scenario voor jullie met een helderder zicht. Wij zeiden het al eerder: Als de slapende mens wakker wordt en de kamer uitgaat zijn vragen over ‘zorg en voeding voor de slapende mens’ niet meer van toepassing.

De gidsenergie is niet veranderd en dat zijn jullie wel. De vragen zijn niet langer van toepassing. In plaats daarvan worden zij vervangen door wijsheid en een verlangen om meer te weten over de nieuw ontdekte wereld.

Vraag: 
Kryon, wanneer gaan wij in deze nieuwe energie instaat zijn om beter te communiceren met onze gidsen?

Antwoord: 
De vraag zou moeten zijn: “Wanneer gaan jullie in staat zijn om beter te luisteren?”De realiteit is dat jullie veel inter-dimensionale gaan worden dan ooit. Dit zorgt voor een doorgaande stroom van communicatie die er altijd is geweest en nu beter ‘gehoord’ kan worden.

Wij hebben hier in 2000 vaak over gesproken en gaven aan dat je de tijdgeest moet willen veranderen over ideeën uit het verleden over hoe die communicatie in zijn werk gaat. Jullie blijven 4D ideeën gebruiken bij het mediteren en er verandert niet veel bij jullie.

Ga voor Spirit zitten en vraag om in staat gesteld te worden om af te stemmen op de ‘derde taal.’Ga dan niet zitten wachten op antwoord maar roep Spirit aan en vier je leven elk uur van de dag. Wees de hele dag door voorbereid op ideeën, gedachten en liefhebbende energieën, vooral als je dat het minst verwacht. Wees je ervan bewust dat de nieuwe ’derde taal’ er een is die zich presenteert door de gidsenergie op momenten van jullie dagelijks leven als deze energie er rijp voor is en niet speciaal in wat jullie spirituele momenten noemen. 

Laat mij jullie dit vragen: Als jullie een landkaart voor een reis nodig hebben, wat zouden jullie dan liever hebben? A een map die jullie vooraf wordt uitgelegd waarbij jullie alles moeten onthouden als jullie vertrekken. Of: (2) een dynamische wegenkaart die het exact vertelt als jullie het nodig hebben. Dit is het verschil tussen de oude en de nieuwe energie!

Vraag: 
Kryon, hoe kunnen wij weten dat dit ‘gidsengedoe’ echt is? Wij kunnen hen niet zien….dus waar is het bewijs?

Antwoord: 
Er is een beroemde astronoom die schreef: “Houdt jouw vader van jou? Het antwoord: Ja, veel. Bewijs dat dan.” Soms ligt het bewijs van het onstoffelijke om je heen in de acties en de energie om je heen en is niet zichtbaar in het 4D waar jullie in rondlopen. Dat is ook het geval bij ontzagwekkende liefde. Als jullie verliefd worden op een ander mens voelen jullie je alsof je ‘energie kan snijden met een mes.’ Die is prachtig en dik in zijn realiteit. Maar jullie kunnen het niet ‘zien.’ Echt, maar niet zichtbaar. Daarom begint de energie die wij de ‘gidsensoep’ noemen op jullie deur te kloppen om aan te kondigen dat zij echt zijn, maar onzichtbaar zoals liefde. Hier is jullie 4D-bewijs: Hoeveel van jullie zien de 11:11, de 12:12 en de 4:44 op klokken en wegwijzers? Hoeveel van jullie worden getrokken naar de digitale display en juist op het moment dat de cijfers erop verschijnen? Wat een toeval, nietwaar? Hoe vaak moet dit gebeuren voordat jullie begrijpen dat dit met opzet gebeurt?

Geliefden, de volgende keer dat dit gebeurt: vier het dan. Dit is een ‘hallo van je gidsen.’ Het is je eigen gidsenergie die zegt: “wij zijn hier!” De volgende keer dat dit gebeurt moedig ik jullie aan om hardop te zeggen: “Ik houd ook van jullie.” Dan, lieve engel zul je een prachtige tweeweg inter-dimensionale dialoog beginnen die je nooit had verwacht. Een 100% meditatieve communicatie met je ogen wijd open terwijl je elk uur van je wakende leven rondloopt. Zouden wij het anders willen? 

Vraag 66:  Complete ziel.
Lieve Kryon, in sommige van de readings die ik heb gehad werd ik genoemd als een complete ziel.
Ik ben een beetje verward over wat dit betekent.

Antwoord: 
Dit is een verwijzing naar het feit dat jij niet hier bent om een karmische oplossing te vinden voor een incomplete karmische uitdaging. In plaats daarvan ben jij hier om je te richten op het helpen bij de uitdaging van de planeet, om vrede in jezelf te scheppen, bij anderen en op Aarde. Velen van jullie zijn in die conditie en dit zijn degenen die wij als eerste bedoelen als wij het over lichtwerkers hebben.

Vraag 67: Contracten.

Lieve Kryon, Ik begrijp iets niet: Als wij onze complete Spirit zouden zijn toen wij ons contact voor het menselijk leven sloten, waarom zouden wij als mens dan proberen om die contracten ongedaan te maken om een nieuw pad te scheppen? Zouden wij niet moeten eren wat wij als alwetende geesten zijn overeengekomen of waaraan wij wilden deelnemen?

Antwoord: 
Zoals wij het al eerder hebben besproken zijn jullie contracten alleen beginplannen en kunnen veranderd worden als jullie groeien. Zij zijn niet ‘in beton gegoten’ voor jullie hele leven. Als dat zo was, waar zou dan jullie vrije keuze blijven? Hoe kunnen jullie antwoorden op spirituele groei als jullie geen keuze om te veranderen hadden?

Contracten zijn beginstanden voor jullie doelen die vaak oudere karmische afrekeningen zijn of incomplete energieoplossingen. (werkend vanuit attributen van voorbije levens). Zoals wij al eerder hebben gezegd is dit precies de kracht die jullie nu hebben om dingen te veranderen met jullie meesterschap.

Dus waar ‘wetende geesten’ mee akkoord gingen en aan mee wilden doen is het achter je laten van je voorbestemd contract om het te herschrijven! Het doel van de mens op Aarde is om het karmische verleden op te lossen dat de oude energie van de Aarde vertegenwoordigt en om het inter-dimensionale DNA te activeren en het proces van meesterschap te beginnen. Dit wordt door het hele universum heen gevierd en ververst het contract van het leven zelf. De meesters op Aarde deden dit en dat kunnen jullie ook.

Vraag 68:   Cry-on.
Lieve Kryon, Ik hou van jou maar ik heb een probleem met jouw naam. Als iemand jouw naam hardop uitspreekt klinkt dat in het Engels hetzelfde als ‘huil door’. Vanaf dat ik dit begreep vroeg ik mij af hoe een entiteit als jij (alles wat Kryon is) kan werken onder een naam die zoveel droevige profetie draagt in de vibratie van zijn naam. Wil jij mij hierbij alsjeblieft helpen?
Antwoord: 
Geliefde, nogmaals is de aanname bij jullie koning. Denk jij dat Kryon er alleen maar voor de Engelssprekenden is? Deze naam is een toonnaam en hij draagt energie, geen betekenis.

Zelfs in het Engels, heb jij er ook aan gedacht dat huilen ook van vreugde kan zijn? Denk er nog eens over na en zie dat er geen droefheid bij betrokken is. Integendeel de tranen zijn die welke wij plengen uit vreugde over wat jullie doen. 

(Kryon wordt momenteel gelezen in 15 talen wereldwijd) 

Vraag 69: De Aarde. 
Lieve Kryon: Dank je voor jouw prachtige boeken en voor jouw liefde. Jij zegt dat de Aarde de enige planeet is met goddelijke schepsels. Wat bedoel je hiermee? Zijn er andere planeten bevolkt met schepsels als wij, die ook steeds weer incarneren?

Antwoord: 
Geliefde, de Aarde is de enige planeet met dit goddelijk scenario in het universum. Dat betekent niet dat dit niet al eerder zo was. Steeds als er een test als jullie Aarde is zijn de attributen hetzelfde. Hier is nieuwe informatie…..het bestaan van jullie huidige universum werd geplaatst in een energie in een test die veel lijkt op degene waar jullie doorheen gaan voor nog een andere universum dat nog geschapen moet worden.

Vraag 70:  De Bijbel. 1.
Lieve Kryon, zullen wij meer onthullingen zien van Bijbelse vervalsingen die betrekking hebben op niet alleen overblijfselen maar ook op geschreven scriptuur?

Vraag: 
Lieve Kryon, ik kan jou niet genoeg bedanken voor jouw inzichten en vele andere zaken die ons allemaal betreffen. Ik hoop dat jij wat licht kan laten schijnen op deze vraag: Waarom werd de bijbel zoveel jaren toegestaan om te overleven met zoveel misvattingen erin?

Opgegroeid in een christelijke kerk leefde ik in angst voor god, Satan en niet in staat zijnde om een leven zonder zonde te leven. Door jouw leringen en andere ben ik anders gaan geloven en voel mij nu vrij na zoveel verraad.
Antwoord: 
Allereerst. Laten wij eerst weer even denken dat mensen zijn geëerd met vrije keuze. Er is geen ‘reuzenhand’ van God die naar beneden zal komen en verkeerde informatie zal corrigeren. Wat zich ook ontwikkelt binnen de menselijke cultuur wordt zo gedaan door het menselijk bewustzijn wat er op die tijd aanwezig is.
Wat wij jullie hebben verteld is dat jullie huidige ontwaken een bewustzijn zal scheppen over valse informatie die zelfs de kerkleiders zullen inzien. Sommigen zullen proberen om dingen bij het oude te laten omdat zij bang zal dat alles in elkaar zal storten en zullen gaan beginnen met een correctieproces. Dit zal allemaal naar chaos leiden. Jullie beginnen het nu al te zien.

In de basis zullen alle religieuze systemen gaan vallen – allemaal. Oude teksten zullen gevonden (of onthuld) worden en duidelijk laten zien hoe de geschriften waarnaar jullie geleefd hebben niet accuraat zijn en door de jaren heen zijn gemanipuleerd door mannen die aan de macht waren. Het resultaat zal zijn dat sommigen het systeem zullen verlaten en naar andere antwoorden gaan zoeken en anderen zullen de kerk willen veranderen om beter aan te sluiten bij wat er is ontdekt. In beide gevallen zal het de status quo veranderen van de balans van religie op de planeet.

De nieuwe energie op deze planeet doet precies hetzelfde. Hoe gaat het dezer dagen met georganiseerde religie? Het antwoord is dat het zijn grip en populariteit kwijtraakt. Zijn er soms ook boeken die de beweringen van eeuwenlange spirituele lessen uitdagen? Hebben jullie verdeling gezien in het Christendom, het Jodendom of de Islam? Het antwoord op al deze vragen is JA. Kijk om je heen en jullie zullen zien dat de mensheid gaat proberen om te waarderen waarin zij in het verleden geloofden en als het is gevonden zullen zij iets vinden dat beter is voor henzelf…..soms met informatie die alleen van binnenuit komt en niet van buitenaf.

De mensheid zal intuïtief kijken naar een geloofsysteem dat het menselijk zaad van bestaan niet afbreekt en verdeelt of God in een doos plaatst en waar iedereen het mee eens moet zijn. Zij zullen zoeken naar iets dat erkent dat ieder mens een deel is van de harmonie van het leven en daardoor eeuwig is, iets dat de ‘puntjes begint te verbinden’ en onthult wat elke meester die op Aarde heeft gewandeld heeft gezegd: Dat jullie de kracht hebben om jezelf en de Aarde te veranderen omdat jullie zelf gedeeltelijk goddelijk zijn. Zij zullen zoeken naar iets dat klinkt als de waarheid en overeenkomt met wat zij voelen, waarbij zij niet hoeven te lijden om een hogere macht te plezieren.

Wat zij zullen zoeken is geen doctrine en is niet altijd op een profeet gestoeld. Het is een manier van leven die de ‘profeet binnenin’ eert en alles in wijsheid laat gaan om binnenin een patroon te plaatsen dat de realisatie toestaat dat God veel, veel groter is dan voorheen werd gedacht. 

Vraag 71:  De Bijbel. 2.
Lieve Kryon, Ik heb gehoord dat de eerste schrijvers van de eerste vijf boeken van de bijbel werden geïnstrueerd om het precies zo op te schrijven zoals het hen werd gegeven en met absoluut geen enkele speelruimte. Ik heb ook gehoord dat de reden hiervoor een code betreft die onlangs is ontdekt met gebruik van computers en wat, als het is gedecodeerd, de hele menselijke geschiedenis bevat. Dat is een van de dingen die je “Wow, God is verbazingwekkend” doet zeggen. Maar……en hier is een probleem voor mij…..die eerste vijf boeken van de bijbel spreken over precies dezelfde soort God waarin ik geen verlangen heb om te geloven: Farao’s hart verharden, de vrouw van Lot in een zoutpilaar veranderen etc.. etc.  Dus, is de code geldig? Als dat zo is, waarom dan al die verhalen over een ijzingwekkende, niet op God lijkende God? Dank je voor jouw hulp hierbij en veel liefde en dankbaarheid over jouw werk met de mensheid.

Antwoord: 
God is verbazingwekkend……zelfs zonder code. Als je echter geloof wilt hechten in deze synchroniciteit, onthoud dan dit: De God van het Oude testament is dezelfde als vandaag. Het vooroordeel wat je ziet is gegeven in de dispensatie van de Wet en was een reactie op het menselijk bewustzijn. Toen de mensheid veranderde, veranderden ook de boodschappen en de energie daarvan. Dat gaf het idee dat God veranderde maar dat perspectief is momenteel omgekeerd. De mensheid veranderde en gaf een nieuw vooroordeel en ging overhellen naar de altijd meer verlichte boodschappen. Zoals mensen een zeer jong kind behandelen met niet aflatende en consistente discipline zouden zij een jonge verlichte volwassene heel anders behandelen – met keuzen en verantwoordelijkheid. Wie veranderden? De ouders of het kind? Nu de dispensatie van de Wet de weg wees naar liefde en verantwoordelijkheid, lijkt zelfs God ook weer te zijn veranderd! Maar het is weer de mens die daarvoor zorgt.

Maar dit alles maakt God niet minder verbazingwekkend. Mensen op jullie planeet wordt gevraagd om hun goddelijkheid op te pakken in deze unieke tijd in de geschiedenis van de Aarde. Doe de oude teksten weg en begin de nieuwe teksten te leven die in jullie eigen schrijvende handen zitten. Schrijf zelf de nieuwe en verbazingwekkende code. Er zit verwondering in de oude onderwerpen van de geschiedenis maar de instructie voor jullie NU moet komen van de nieuwe informatieve energiebronnen……degene op het kernniveau van jullie nieuwe bewustzijn.

Vraag 72: De Blauwdruk.
Lieve Kryon, ik heb onlangs gelezen dat de blauwdruk van waar de chakra‘s verschijnen in/op het lichaam verandert nu de nieuwe kosmische energie arriveert en dat de nieuwe blauwdruk 12 chakra‘s bevat en niet de conventionele zeven chakra‘s. Kun jij hier iets over zeggen?
Antwoord: 
Het is waar. Wij hebben zelfs de klassieke acupuncturisten verteld dat het lichaam inter-dimensionale meridianen heeft die boven het lichaam liggen. Bij het werken met aura’s is het precies hetzelfde. De voorspelling is dat jullie dimensionaal gezien gaan verheffen. En daarom zullen jullie chakra’s worden verhoogd. Degene die zijn toegevoegd aan de reeds bestaande zeven (in 3D) chakra’s liggen boven jullie.

Het werken ermee zal nu moeilijker voor jullie worden dan bij de basiszeven. (natuurlijk) De informatie hierover zal worden gegeven door degenen die hiervoor de mantel hebben. Het is al begonnen.

Vraag 73:  De implant voor meesterschap.
Lieve Kryon, ik heb in 2001 gevraagd om de implant en sindsdien is mijn leven een hel geworden.

Zeg mij, ben ik veranderd? Zal mijn leven vrediger worden en overvloediger? Of zal ik altijd wanhopig zijn en lijden? Dank voor al jouw leringen – zij hebben mij bewust gemaakt van mijn gidsen en hoe ik om hun hulp moet vragen en zelfs hun handen vast kan houden.. Ik wil gewoon meer vreugde in mijn leven en veel minder pijn.

Antwoord: 
De implant is een toestemming om geïmplanteerd te worden met meesterschap. Het is toestemming om de brug te ontvangen die de afgrond overbrugt tussen onbewust zijn van je goddelijkheid en totaal bewust zijn van alles en dus aan het proces van ontwaken te beginnen. Het is geen Kryon-attribuut maar een nieuw geschenk van wat jullie op de planeet hebben geschapen.

Als jij voelt dat alles is veranderd vlak na jouw intentie, werkt het! Toch claimt geen mens zijn goddelijkheid en laat die hem straffen. Het is niet geschapen om een hel te scheppen. Dus moet je jezelf afvragen: Toen jij erom vroeg hoopte je dat het op de een of andere manier vanzelf enige problemen zou oplossen? Of gaf jij de soort intentie af waarover wij spreken waarbij je zou ‘luisteren’ naar Spirit en al het bewustzijn dat al in je was ontwaakt? Misschien vecht je tegen de attributen waarom je hebt gevraagd?

De implant is een geschenk – een gereedschap. Als jullie een doos openen en er iets uitkomt wat onverwacht is en je uitdaagt, gaan jullie op de doos zitten en hopen op het beste, of pakken jullie de nieuwe gereedschappen op die jullie hebben gekregen en tackelen jullie de taak van het omzetten van de moeilijkheden in oplossingen voor je leven? Zie je, de implant kan zeer wel de doos openen die er altijd al was, maar ook met de nieuwe gereedschappen. Het is tijd om ze te gebruiken. 

Vraag 74:  De implant.
Lieve Kryon, vanaf het moment waarop ik bijna een jaar geleden de intentie had om de implant te accepteren heb ik vele mensen in mijn leven verloren om redenen die ik niet begrijp. Er is niemand dood gegaan maar elke vriend die ik had en waarvan ik onvoorwaardelijk hield, heeft zich van mij afgekeerd. Zij hebben mijn aardige kanten en mij omgedraaid om mij te veroordelen. Ik heb geen energie meer over! Ik heb tijd nodig.

Ik heb de intentie aangegeven voor nieuwe, verlichte vrienden maar tot nu toe ben ik heel alleen. Ik dank Spirit elke dag dat mijn verloofde nog steeds bij mij is en mijn familie ook. Ik ben bang geworden om mijn normaal gesproken gevende en liefhebbende zelf te zijn met degenen die uit mijn leven zijn vertrokken. Ik wil niet ook alle anderen verliezen. Wat doe ik verkeerd?  Shanti, Laura.

Antwoord: 
Jij doet helemaal niets verkeerd. Weet je nog dat wij twaalf jaar vertelden geleden dat de implant machtig is? Weet je ook nog dat wij het een paar jaar daarna definieerden als: Toestemming om een geascendeerde energie in te planten binnen je bewustzijn? Als je dit soort energie in je hebt, zal de oude energie bij je weggaan. Net als bij het verharen van een oude huid zullen de dingen die niet bij jouw nieuwe energie horen langzaamaan weggaan…..soms op schijnbaar ongebruikelijke manieren.

Dus in plaats van gealarmeerd te zijn: vier het! Vraag je niet af wat je wel of niet hebt gedaan om dit te verdienen. Feit is dat jij toestemming gaf aan anderen om jouw cellulaire verandering te ‘zien’. Het hangt van hen af om te blijven of te gaan ongeacht wat jij voor hen hebt gedaan. Er verbergt zich nog een ‘nieuwe familie’ van vrienden die erop wachten om jou te ontmoeten. Zij zullen jouw energie ook herkennen en daardoor van je houden.! Toch moet je alle oude veranderingen vieren en actief zoeken naar de nieuwe. Doe je dat niet zul je gewoon op een plaats blijven en je rondwentelen in iets wat jij als negatief zult ervaren.

Begrijp waarom je hebt gevraagd en de veranderingen zullen jou niet zo vreemd voorkomen. In feite ligt het geschenk dat jij zo graag wilde hebben, voor je klaar. Jouw echte familie weet wie jij bent en zij zullen blijven. Wees niet bang om van iedereen te houden…..dit zal het oude van het nieuwe scheiden.

Vraag 75: De Joden. 
Hi, Kryon, met betrekking tot de situatie in Israel: “Zoals het met Israel gaat, gaat het met de wereld.” “Joden hebben een andere karmische link” Hebben wij niet allemaal een aandeel in wat er in de wereld gebeurt? Zijn wij niet allemaal gelijk en speciaal, van een Afrikaans inboorling tot de Boeddhistische monnik, tot de Presbytheriaanse dominee tot de Katholieke priester en het verhongerende kind in Afrika of India? De Dalai Lama was hier pas geleden in Toronto. Hij is een man die niet christelijk, Joods, Katholiek of Moslim is. Ja, hij is Boeddhist, maar het gevoel van saamhorigheid en compassie dat hij uitstraalt is universeel. Heeft een persoon als hij geen invloed op hoe de dingen gaan?
Antwoord: 
het is al vaak uitgelegd. De Joden hebben een plaats in de Akashakroniek van de Aarde, een ‘kern’ energie. Ja, jullie zijn allemaal op jullie eigen manier speciaal en toch zijn de Joden specialisten op de planeet op een manier die duidelijk zou moeten zijn als je naar de hele menselijke geschiedenis kijkt. Het heeft niets te maken met compassie of universele liefde. Denk eraan als universeel boekhouden.

Geen andere groep heeft de attributen van een ‘ras’ zonder er een te zijn. (volgens de antropologen) Geen andere groepheeft gezien dat de beschaving hen door de eeuwen heen steeds weer wilde elimineren, of zij nu slaven waren of gewoon in hun eigen land wonen. Zij zijn een groep die een kernenergie heeft voor de beschaving zelf. “Zoals het met de Joden gaat, gaat het met de wereld” is een correcte uitdrukking en geloof mij, je hoeft niet jaloers op die positie te zijn want zij draagt zulke zaden van verantwoordelijkheid met zich mee dat de last voor hen zwaarder is.


Vraag 76:  De Koran.
Hallo, ik ben een gebruiker van jouw site uit Iran. Ik wil Kryon vragen over de heilige geschriften en met name over de Koran. Staat alles wat wij nodig hebben om te weten daarin?

Antwoord: 
Nee, maar dat staat in geen enkel geschrift op Aarde. Jullie Koran is een prachtig spiritueel boek en vele lezers weten dat. Het zit in jullie geloof en een gevoel van de liefde van God wat in jullie cultuur past. Iedereen die het echt onderzoekt zal het doel van de profeet zien dat hem door God werd gegeven. Het was om degenen in dit gebied te verenigen en hen dezelfde God als de Joden te geven. Deze verenigende geest is de kern van jullie heilige boek. De engel die de profeet bezocht is de dezelfde die Abraham meermalen bezocht.

In alle spirituele doctrines op Aarde ontbreekt dat mensen zelfbekrachtigd zijn om deel van God te zijn en niet gescheiden van God. Vele van deze historische doctrines zijn niet compleet en zijn veranderd. Wees omzichtig met al deze historische spirituele boeken want er is meer dan jullie werd gegeven. Gebruik dus je intuïtie als je hen leest en vul het ontbrekende in met de gereedschappen die jullie hebben vanuit je eigen goddelijkheid.

Kijk om je heen. Lijkt het op vereniging of op afscheiding? Beslis zelf wat van God komt en wat van de mens kwam. De instructies van Spirit gaan altijd over eenheid en de kern van de Koran ging juist daarover!  

Vraag 77:  De kus.
Lieve Kryon, kun jij mij alsjeblieft de diepere betekenis van de kus uitleggen?

Antwoord: 
Het is in de basis een zoogdiereninstinct en zelfs jullie huisdieren begrijpen dit. Voor een mens gaat dit via de mond…..waar alle voedsel op is gefocust en waar de communicatie vandaan komt. (spraak). Het is ook een sensueel centrum. (gevoel) Het is dus logisch dat de mond is ontwikkeld tot een focus van jullie emotie of een vriendschappelijk symbool voor uitwisseling.

Daarnaast, zou het hetzelfde zijn als jullie elkaars ellebogen zouden aanraken? (glimlach)

Vraag 78: De menopauze.
Lieve Kryon, In mijn praktijk voor psychotherapie specialiseer ik mij in menopauze en andere zaken bij de overgang in het leven van de vrouw. Ik probeer de menopauze te zien als een stap binnen het spirituele evolutieproces, misschien zelfs wel van het vrouwelijk antwoord op ascensie. Kun jij mij helpen met de uitleg van wat het proces van overgang voor mijn cliënten betekent? En hoe komt het dat vrouwen deze ‘herhaalde puberteit’ veel dramatischer zien dan mannen?

Antwoord:
Nogmaals zeggen wij dat jullie het biologische moeten verwijderen van het spirituele. Kijk naar wat het lichaam doet. Het is gemaakt om de machine voor schepping te stoppen zodat de vrouw niet beschadigd zal worden. Daarom is het er. Het is een gepaste machinerie die gerelateerd is aan leven. Het is echter ook een oud paradigma sinds wij jullie leren dat jullie je leven kunnen verlengen en dat houdt ook in dat er langer kinderen gebaard kunnen worden als dat in je levensplan past.

Voor de man is het evolutieproces er een dat niet te maken heeft met geboorte. Daarom is leeftijd onbelangrijk voor zijn gezondheid als wij het hebben over de productie van zaad, wat hij bijna tot aan zijn dood toe kan doen.

Het lichaam beschermt de vrouw dus tegen voortdurende stress en zelfs tegen vroegtijdige dood – door geboorte als de chemie van het lichaam daar niet aan toe is. Dit zou als een zegening gezien moeten worden die geëerd wordt.

Nu komen wij meer bij de bedoeling van jouw vraag aan. Bij vrouwen wordt het proces soms helemaal niet gestopt om biologische redenen maar om spirituele redenen! Bij mannen lijken de hormonen van verlangen soms ook voortijdig gestopt. Hebben jullie je wel eens afgevraagd waarom?

De reden? Soms hebben sjamanen enkele van de algemene ontspanningen van de Aarde nodig zodat zij hun concentratie beter kunnen focussen op spirituele zaken. Het is voor elk mens anders dus is er geen algemeenheid hierover. Toch moeten jullie weten dat het meer is dan alleen maar een opheffen van dingen die niet langer nodig zijn en dat gegeven wordt voor spirituele verlichting. Niet voor allemaal maar wel voor velen.

Dit is waarom jullie ouders vaak als wijzer zien. Zij hebben die set van complexe en veeleisende chemicaliën niet die door hun lichaam gieren en ook niet de pijn bij elke cyclus of de pijn van onvervuld verlangen die zijn eigen attributen heeft van psychologische frustraties en ontspanning.

Voor de vrouwen: Denk eraan dat al deze dingen in relatie met elkaar staan. Wat heb jij nodig? Geef jij er toestemming voor? Is het gepast in jouw contract? Als het dan komt praat dan tegen jouw cellulaire structuur en vervang de chemie die nodig is voor jouw energie en zeg gedag tegen alles wat weggaat. Maak er een ceremonie van. Jullie kunnen alles op een natuurlijke manier doen, dat spreken tegen je cellen. Zij zullen antwoorden en scheppen wat er ontbreekt.

Dit is de nieuwe mens die de controle over zijn lichaam neemt en direct tegen zijn cellen spreekt. Op een natuurlijke manier weefsel en chemie scheppen omdat de cellulaire structuur van jullie lichaam ‘luistert’ naar wat jullie nodig hebben en veel capabeler is dan welke wetenschapper jullie ooit heeft verteld. 

En dit is de waarheid.


Vraag 79: De Paus.
Lieve Kryon, Ik weet zeker dat jij veel vragen krijgt aangaande de nieuwe paus. Benedictus) Hij lijkt voor mij ‘oude energie.’ Hij is niet de kardinaal die mijn gidsen hebben aangemerkt als de nieuwe paus. Jouw commentaar alsjeblieft! 

Antwoord: Van Lee: 
Lees http://www.kryon.com/k_chanelDC05.html op de website. Dit is een channelings die gehouden is in Washington DC voordat de nieuwe paus werd gekozen. Kryon beschreef een van de twee scenario’s die wij zouden hebben door vrije keuze in termen van wie de nieuwe paus zou worden. De man die wij kregen is precies een van de scenario’s die Kryon beschreef: Een korte-termijn interim-paus. Timing is alles.

Vraag 80: De pijnappelklier. 1. 
Geliefde Kryon: Ik heb een uitbreiding van energie in de pijnappelklier gevoeld. Ik herinner mij dat ik iets heb gelezen over de zwezerik maar ik ben vergeten wat. Wil jij mij alsjeblieft iets vertellen over de uitgebreide rol van de zwezerik en wat ik nog meer nodig heb om erover te weten?

Antwoord: (van het Kryon-kantoor)
Kijk alsjeblieft in Kryonboek 9, de bladzijden 45, 83 en 332 voor een discussie over deze prachtige vraag.

Een uittreksel: Kryonboek 9, blz. 83: “Er is een sterke metafoor voor wat er gebeurt met jullie lichaam en bewustzijn. Jullie bewegen je van een tijdgeest die jullie immuunsysteem betreft naar een paradigma dat nu jullie pijnappelklier betreft. Wat heb ik net gezegd? Ik zal het jullie zeggen: Het immuunsysteem herkent de vijand en bestrijdt die. De pijnappelklier herkent de vijand en harmoniseert zich daarmee. Van vechten naar harmonie, dat is het thema voor de komende periode van 12 jaar. Het betreft bewustzijn, biologie, politiek en zelfs natuurkunde. Kijk naar de harmonie in al die velden…..dingen die logisch beginnen te worden en in elkaar gaan grijpen.

Kryonboek 9, blz. 332: Lieve Kryon, Als wij beginnen met het ervaren van inter-dimensionale energieën, welke veranderingen doen zich dan voor in het lichaam, met name rond de zwezerik en de pijnappelklier? Hoe zullen deze veranderingen zich manifesteren in onze dagelijkse realiteit (als dat al gebeurt)? Welke symptomen kunnen wij verwachten als wij meer licht vasthouden? Uiteindelijk zullen jullie een ontwaakte zwezerik vinden. Dat kan over ongeveer een jaar of tien gezien worden, als het al gebeurt.

Welke symptomen jullie kunnen verwachten? Zij zijn niet allemaal positief maar dat zijn zij ook niet als jullie opgroeien. Jullie zouden af en toe hoofdpijn kunnen hebben, geluid in de oren, ongebruikelijke slaappatronen, soms oververmoeid zijn, een toenemend bewustzijn van de gevoelens van anderen, toegenomen gevoeligheid in bepaalde situatie bij menigten, een verandering in muziek- en andere voorkeuren en de realisering dat vele vrienden jou niet meer zien zitten.


Vraag 81:  De pijnappelklier. 2.
Lieve Kryon, Jij hebt het vaak gehad over de zwezerik en de verandering van vechten naar harmonie. Zal een volledig ontwaakte zwezerik ook voortplanting inhouden? 

Antwoord: 
Dit hele ‘zwezerikonderwerp gaat heel langzaam gebeuren en het meeste daarvan zal zich voordoen bij de nieuwe generaties die naar de planeet komen. Deze langzame groei van de ‘zwezerikactivering’ zal ook vergezeld worden door gepaste volwassenheid aangaande voortplanting.

Op alles wat is gezegd is het antwoord: Ja! Maar dit is het resultaat van volwassenheid en spirituele evolutie, niet van chemie. Er is iets verborgen waar ik het verder niet over kan hebben omdat het daar de tijd niet voor is, maar laat mij jullie dit vragen: Hebben jullie je ooit afgevraagd wat het antwoord zou kunnen zijn op de steeds toenemende wereldbevolking?

Vraag 82: De tempel van verjonging. 
Lieve Kryon, ik ben nieuwsgierig naar de Tempel van Verjonging in de wereld van vandaag. Bestaat Hij?

Antwoord:
Geliefde, het antwoord kan jou verrassen. Ja! Maar het is geen gebouw en dat zal het ook nooit zijn! De Tempel van Verjonging zoals beschreven in boodschappen in het verleden is de blauwdruk voor de mogelijkheid van de mens om het DNA te veranderen met de nieuwe mogelijkheden die zijn geschonken door het nieuwe rastersysteem en een nieuwe spirituele realiteit op Aarde.

Alles wat in die afgelopen teksten werd gepresenteerd als een mechanisch iets is nu intuïtief en mogelijk individueel voor ieder mens. Genezing en levensverlenging zijn het onderwerp en persoonlijke controle over hen beide zijn de geschenken van Spirit. 


Er zit hier wat kosmische humor in. Wij spreken er zelden over maar in het proces van scheppen van deze dingen binnen jullie inter-dimensionaal DNA zullen jullie uiteindelijk de tape van menselijke geschiedenis weer opwinden en zorgen voor een levensspanne en gezondheidspatroon dat in origine voor jullie was ontworpen, maar dat in de vele jaren is veranderd om voor jullie realiteit te zorgen met een scherpere betekenis. 


Er zit veel eer in wat er nu op jullie planeet gebeurt. De sluier wordt langzaam opgetild en maakt een grotere blik mogelijk op wat ‘leven’ echt betekent en zorgt ook voor toestemming voor wijsheid die recht tot de massa’s zal reiken.

Vraag 83: De test van de Aarde. 

Lieve Kryon, ik heb alle channelings gelezen die zeggen dat mensen de enigen in het universum zijn die eeuwig zijn, die van de familie zijn. Voor mij is het idee om dood te gaan zonder een volgend leven absoluut afschrikwekkend en eraan denkend dat al het overige intelligente leven in het universum niet kan bestaan na hun dood is werkelijk pijnlijk. Hoe gaan zij met de dood om?
Antwoord: 
Geliefde, Kryon heeft nooit gezegd dat ander leven geen leven na de dood heeft. Jij hebt enkelvoudige vooroordelen dat er maar een mens, een ziel en een leven na de dood is en maar een bewustzijn van ‘jou’. Dit komt allemaal omdat jij enkelvoudig dimensionaal bent. Deze manier van denken is helemaal incorrect als je aan de attributen van multi-dimensionaal bestaan denkt, die jullie wel hebben maar feitelijk niet kunnen zien.
Alle leven neemt op een bepaalde manier deel aan het geheel en zit in de cirkel van het NU. Dit betekent eenvoudigweg dat alle leven bijdraagt aan de goddelijke cirkel en eeuwig is. In jouw geval is jouw engeldeel zo familiair met ‘thuis’ dat jij je niet kunt voorstellen dat er iemand is die anders is dan jij! De anderen hebben geen “Hoger Zelf” maar zij zijn zeer wel deel van een cyclus van komen en gaan..
Daarom is jouw vooroordeel correct en gepast: te verwachten dat je terugkomt als je overgaat en een cirkel te verwachten die geldig wordt verklaard door jouw intuïtie. Mensen weten intuïtief dat er meer is na dat wat op dood lijkt – dat weten zij allemaal. Daarom claimen de meeste religies op de planeet dat ook en hebben zij dat aangepast in een systeem dat voor mensen acceptabel is.
Het verschil tussen jullie en ander leven is opmerkelijk. Jullie zijn dichter bij de sluier dan welk ander leven ook en hebben meesterschap binnen jullie DNA. Dat leren gebruiken is de test. Jouw hond heeft ook een cyclus en zal ook terugkomen om iets voor de planeet te doen. Het verschil is dat jouw hond daar nooit over nadenkt. Jullie wel.

Vraag 84:  De vijfde dimensie. 1.
Lieve Kryon: Wil jij mij alsjeblieft meer uitleggen over de vijfde dimensie?
Antwoord: 
Het onderwerp van inter-dimensionaliteit is een van de meest gevraagde van de Kryon-boodschappen. De antwoorden zijn dus al vaak gegeven. Toch, om jou in het NU te eren zeg ik nogmaals:
Er is niet zoiets als de vijfde dimensie. Als jullie je gaan bewegen van de vierde waarin jullie zitten (hoogte, diepte, breedte en tijd) gaan jullie alle anderen tegelijkertijd binnen.
Jullie gooien de lineariteit van je af (tellen – de ene stap na de andere – de klok) zodat jullie iets niet meer ‘nummer vijf’ kunnen noemen.
Maar jullie realiteit is dat jullie je inderdaad bewegen naar de ‘volgende dimensie’ zelfs als jullie dat enkelvoudig waarnemen. Denk groter dan dat. Als jullie uit de realiteit waarin jullie nu zitten stappen, stappen jullie in iets dat veel groter is dan ‘de volgende doos, die ‘vijf’ heet” Het is inderdaad het hele pakket!

Vraag 85:  De vijfde dimensie. 2. 
Lieve Kryon, als een persoon de vijfde dimensie heeft bereikt zal hij zijn lichaam dan afwerpen, het omzetten, of zal het volledig verdwijnen? Heeft iemand die fysiek in deze tijd is de vijfde dimensie al bereikt of is dit een doel voor in de toekomst?
Antwoord: 
Er is eigenlijk geen ‘vijfde dimensie.’ Als jullie verder gaan dan 4D elimineren jullie de lineariteit en tellen is een onderdeel van de lineariteit. Zeg daarom ‘in multi-dimensionaliteit’ gaan. Dit is een veel betere term. Het is ook niet gewoon een ‘volgende stap’. Het is de stap die jullie laat verschillen van degene die in de dualiteit is. De multi-dimensionaliteit ingaan is dus ‘Ascensie‘.
Wij hebben ascensie vaak omschreven. Het is geen ‘verdwijnen van de Aarde’ zoals Elia deed. In plaats daarvan is het blijven op de planeet met een hogere vibratie, in stappen het meesterschap claimen en de planeet helpen om vrede te scheppen. Velen hebben die status verworven en zij lopen in balans en in vreugde tussen jullie.
Vraag 86:  De volgende stap. 1.
Lieve Kryon, Vaak heb ik gevraagd om de volgende stap maar gebeurde er niets. Ik denk aan het sturen van licht naar plaatsen waar dat nodig is en vraag mij af of er iets gebeurt. Hoe kan ik mijn bewustzijn verhogen?
Antwoord: 
Laat mij jou een vraag stellen? Als jij vitamine in je opneemt, is er dan een of andere reactie van je lichaam die jou zegt dat het werkt? Als je eet, geeft jouw lichaam jou dan een teken dat je het goed deed? In beide gevalleen is het antwoord; Nee. Je doet het intuïtief omdat het gepast is en correct omdat jullie realiteit erop is gebaseerd.
De huidige spirituele realiteit van wat jullie doen maakt een verschil. Maak geen beslissing over wat jullie denken hoe het moet voelen of gemeten moet worden. Kom daar zelfs niet bij in de buurt. Wat jullie doen is jezelf en de planeet helpen op manieren die jullie in 4D niet kunnen weten en wensen.
Wees tevreden met het feit dat het werkt, net als bij het feit dat de spijsvertering werkt als je eet of bij de manier waarop de vitaminen je gezondheid laten toenemen. Het is meer dan vertrouwen. Jullie moeten het je eigen realiteit maken. Laat je bewustzijn dus toenemen vanuit de kennis dat wat jullie doen inderdaad een verschil maakt. Geloof het.
Vraag 87:  De volgende stap. 2. 
Lieve Kryon, Wat volgt er nu? Het gaat zeker veel leuker worden dan het was! Is de volgende stap gewoon de manifestatie van de verlangens van het hart? Of moet ik nog steeds dieper zoeken?
Antwoord: 
Er zijn mensen die het leuke ter discussie willen stellen. Het is duidelijk dat jullie leren om de verandering te vieren! Gezegend is de mens die zijn geest en hart opent om een verhoging van dimensie mogelijk te maken. Dat zullen jullie nodig hebben.

Vraag 88: Deja vu.
Lieve Kryon, Wat gebeurt er echt tijdens de ervaring die wij “déjà vu‘ noemen?
Antwoord: 
Jullie tappen in het NU op een heel interessante manier. Dit forum is niet de plaats om jullie uitgebreide esoterische antwoorden te brengen over puzzels die buiten jullie zienswijze liggen. Zelfs de antwoorden die ik geef worden vaak als te lang gezien.
Een metafoor: Zie jullie realiteit als een leven dat vele sporen en potentiëlen heeft die jullie de ‘toekomst’ noemen. Alles wat jullie hebben gedaan en alle potentiëlen samen vormen het ‘geheel’ van de NU-ervaring. Zie in jullie geest die ‘NU-ervaring’ in een ballonachtige ruimte waarbij zij in die ballon zitten. Zet jezelf nu in het midden van de ballon en kijk om je heen. Je bent nu op een plaats waar alles wat je hebt gedaan aanwezig is, samen met de potentiëlen van alles wat je zou kunnen doen. Er is geen voorbestemming maar genoeg wegen met potentiëlen. Maar omdat jullie (esoterisch) naar alles kijken, voelen jullie het ook en hebben jullie in feite een soort inter-dimensionale voorkennis van wat er kan gebeuren dat afhankelijk is van de weg die jullie nemen.
Ga nu eens terug naar 4D. Zelfs als jullie hier gewoon zitten en deze woorden lezen in de normale realiteit is dat altijd in die ballon maar zijn jullie je daarvan niet bewust. Dus als enkele van die potentiëlen uiteindelijk plaatsvinden is er een deel van jullie dat zegt: “Ik ben hier geweest en heb dat gedaan! Wow. Déjà vu!”  Alles wat er echt is gebeurd is dat jullie gewoon de potentiëlen herkennen die jullie voor jezelf hebben opgebouwd en vroegtijdig voelden en die nu worden gemanifesteerd in jullie lineaire realiteit. 
Vraag 89:  Diabetes
Lieve Kryon, ik heb een zoon die de diagnose diabetes heeft gekregen. Ik wil de beslissing van zijn spirit eren om deze ziekte in zijn leven te hebben maar tegelijkertijd ben ik wanhopig want ik wil dat het goed met hem gaat. Hij is pas vier jaar oud en de gedachte dat zich zijn hele leven moet inspuiten en onder controle blijven is moeilijk voor mij. Als er niet goed mee wordt omgegaan kan het blindheid veroorzaken, nierfalen, hartklachten en zelfs amputaties.
Ik wil zo graag dat hij gezond is en zich goed voelt en toch voel ik mij heel onmachtig. Mijn vraag is deze: hoe moet ik mijn kind met deze ziekte benaderen? Moet ik het gewoon accepteren of hem helpen zichzelf te genezen? Ik weet niet wat ik hierover moet denken en welk doel deze ziekte in zijn leven heeft.
Dank je voor jouw tijd. Bryan.
Antwoord: 
Op een bepaalde manier heb jij jouw vraag zelf al beantwoord. Jij begrijpt het principe over wat er aan de hand is, volledig. Het kind heeft ervoor gekozen om dit in jullie collectieve levens te brengen. Jij weet ook dat jullie machteloos zijn om zijn lichaam te veranderen…..dat alleen hij kan veranderen wat hij heeft besloten om in zijn leven te brengen. Toch zou je als liefhebbende ouder alles willen doen om hem te helpen. Jij bent daardoor gefrustreerd met de zienswijze dat je alleen maar kunt toekijken en hulpeloos bent. 
Geliefde, niets kan verder van de realiteit zijn. Onthoud dat de spirituele beslissing van jouw zoon om deze ziekte in zijn leven toe te staan voor jullie BEIDEN is. Begin het dus te veranderen: Eerst moet je dat wat Is aanvaarden. Jij begrijpt het principe van je taak al, dus pak aan! Stuur hem elke dag licht. Leef op een manier die laat zien dat mensen zichzelf kunnen veranderen! Wees een wijs voorbeeld voor hem  en leef in vreugde! Spreek vaak met hem over het feit dat een mens in staat is om zijn eigen biologie te veranderen en op een dag kan hij dat ook doen als hij dat wil. Installeer bij hem de zaden van bekrachtiging……de wijze woorden van de ouder die hem eert en heel veel van hem houdt. Laat hem de angst en de zorgen niet zien, alleen maar bemoediging.
Dan, lieve Bryan, als je het het minst verwacht…..of zelfs als jij er niet meer bent….zal dit kind zich de vreugde van zijn vader herinneren en ook jouw wijze woorden. Misschien zal hij om zich heen kijken en de goddelijke vragen stellen: “Kan ik echt mijn DNA veranderen?” Dat zal het begin zijn van het genezingsproces dat deze biologische onbalans kan en zal verwijderen uit zijn cellulaire structuur. Er is hiervoor een traditie. Het is mogelijk en velen doen het al.
Door voor jezelf en jouw eigen bewustzijn te zorgen zul jij een licht aan hem laten zien waar hij later naar kan streven. Dit is het wonder van een verlicht leven. Het licht wat jij vandaag laat zien gaat nooit meer weg. Het wordt opgeslagen in een oneindig pakhuis en is voor jouw kinderen hun hele leven beschikbaar. Begin het licht op te slaan!
Vraag 90 : Dieet en oefening.
Gegroet, Kryon, ik heb zojuist jouw boek gelezen over de Weg terug naar Huis (boek 5) en zou willen weten waar Michaels training over gaat in het Huis van Biologie aangaande dieet en oefening. Wat maakte hem zo gezond en sterk?
Antwoord:
Dieet en oefening.

Vraag 91:  Dieet.
Ik ben onlangs begonnen met het lezen van het Kryonmateriaal en ik vind het een van de meest bemoedigende channelings die ik heb gelezen. Ik dank je hiervoor zeer.
Hier zijn mijn vragen: Met respect voor dieet heb ik daar onlangs veel (privé) onderzoek naar gedaan. Eerst op Ayurveda gebaseerd vegetarisme, toen vegetarisme op macrobiotische basis en toen vegetarisch rauw voedsel en daarna weer meer op paleo gebaseerd rauw voedsel (dat is rauw voedsel inclusief rauw vlees) enzovoorts.
Ik heb het nooit voor elkaar gekregen om welk dieet dan ook vol te houden het was meer licht verzamelen en perspectief toevoegen aan wat ik eet. Maar bij al die diëten eindigde ik nog meer verward omdat het erop lijkt dat ons spijsverteringssysteem lijkt op dat van een kat, onze tanden net als die van omnivoren zijn en het er toch op lijkt dat onze magen niet zijn ontworpen om granen en rauwe groenten te verteren.
Ik heb sympathie voor de langgedachte ideeën over de morele consequenties van het eten van vlees en ik accepteer persoonlijk de positie van niets te eten dat mij (psychologisch gezien) kan doden. Daarom eet ik af en toe vis. Ik weet niet of ik het goed zie.
Mijn vraag is; kun jij jouw licht laten schijnen over dieet, met name over alles rauw eten? En is vegetarisme een goede weg om te gaan, want na zoveel jaren onderzoek lijkt het dat sommige voedingsstoffen, of op zijn minst hun bioverkrijgbaarheid, veel makkelijker verkrijgbaar zijn door het eten van vleeshoudende producten. Of moet ik eten wat mijn voorouders aten in het nabije verleden? (ik ben Joods met Duitse of Poolse – Joodse en niet-Joodse voorouders)?
Vraag: 
Lieve Kryon, ik wil eerst zeggen hoe ik onder de indruk ben door de intelligentie en de gedachten die iedereen in de vragen heeft gelegd. De antwoorden zijn ook bevredigend. Mijn vraag heeft te maken met gezondheid. Wat is het beste dieet voor optimale gezondheid? Moeten wij teruggaan naar het Oude Testament en koosjere lijnen kiezen? Of is veganisme de weg? Gaat het eten van ongezond voedsel en het dragen van excessief gewicht samen met het activeren van DNA-componenten en het spiritueel vooruitgaan? Is er een bepaald dieet dat wij allemaal zouden moeten volgen? Is er een specifieke oefening die wij zouden moeten doen?
Antwoord: 
Alles wat jullie allen hebben gezegd is intelligent, correct tot op bepaalde hoogte, en geëerd. Het menselijk lichaam heeft vele elementen van de andere dieren waaruit jullie lichaam voortkwam dat de basis kernevolutie echt is. Jullie zijn een combinatie van veel uit het verleden van de Aarde. Dat betekent dat jullie diversiteit aan de top van de ladder staat – zeer hoog.
Het echte onderwerp hier is dat velen proberen om diëten algemeen te maken voor de hele mensheid. Toch zijn jullie allemaal zeer verschillend, niet alleen chemisch, maar ook energetisch. Daarom zijn de diëten die zijn gebaseerd op bloedgroepen, geboortemaand en zelfs energievelden waardevol. De waarheid is dit: Vind het dieet dat samengaat met deze unieke dingen en gebruik dat. Maak niet de vergissing dat wat jij ontdekt ook geschikt is voor alle anderen. Dit geldt ook voor het eten van vlees. Als alle mensen zouden besluiten om geen vlees te eten zou de hele mensheid erg lijden omdat er niet genoeg land is om jullie allen te voeden.
Er is een gepastheid in alles dat jullie hebben aangegeven, inclusief de rauwe elementen en zelfs de koosjere (origineel en intuïtief ontwikkeld zodat je wegblijft van ziek voedsel). Maar het geldt niet voor iedereen. De oplossing zal uiteindelijk een test zijn die zal helpen te weten wat het beste dieet voor een mens is en daarbij geen oordeel te hebben over de verschillende oplossingen die andere mensen hebben. Deze tests zijn er al maar zij zijn nog niet gecombineerd. Het is een andere verschijningsvorm van jullie constante lineariteit en hokjesgeest die binnen jullie wetenschap stukjes en delen van de oplossing zijn en die jullie belangrijke namen hebben gegeven alsof zij ieder de uiteindelijke oplossing waren van een uiteindelijk systeem. De waarheid is dat zij gecombineerd moeten worden.
Vind daarom het dieet dat werkt voor de individuele mens en plak geen algemeen etiket op studies waarvan jullie denken dat die goed voor jullie werken. Zij zullen voor mensen zoals jullie werken, maar niet voor allemaal. Begin met de bloedtypen en ga dan naar de andere unieke elementen die jullie allemaal zo verschillend maken. Oh….en vergeet niet jullie karmische groep. (Kryon-glimlach)
Vraag 92: Dieren. 1
Lieve Kryon, kun jij alsjeblieft uitleggen waarom sommige dieren angstig op mij reageren of op afstand blijven? Ik heb altijd gedacht dat als wij zaken loslaten en in balans raken, dieren ons minder bedreigend zullen vinden en ik vraag mij af wat zij voelen. Ik heb geprobeerd om deze reactie te rationaliseren maar ik voel mij er steeds slecht bij en mij dingen afvragen over mijn energie. Anders dan bij de dieren lijken de verschillen in mijn leven te bevestigen dat ik op het goede pad ben.
Antwoord: 
Dank je, geliefde, voor deze vraag! Dit attribuut van hoger vibreren gaat bij dieren twee kanten op. Het hangt er echt vanaf hoe jij op het moment vibreert. Soms schijnt jouw licht zo helder dat iedereen het merkt, de dieren, de veiligheidsmensen op het vliegveld enzovoorts. Echt waar, jullie kunnen meters uitzetten en gloeilampen uitdoven in bepaalde gevallen. In die staat zien dieren jullie alleen maar als krachtig en ongewoon tussen de mensen.
Als jij jouw kracht aanpast en jezelf als neutraal aan een dier presenteert ben je daardoor veilig voor hen. Een dier zal jou dan alleen zien als verbonden met de natuur en helemaal niet als een bedreiging. Wat jij moet leren is de staat waarin jij bent en hoe je deze dingen onder controle moet krijgen. Probeer het ‘regenboogfilter’ dat is beschreven door partner Jan Tober: (blz. 339 – Kryonboek 9 – Het nieuwe begin)
Vraag 93:  Dieren. 2.
Lieve Kryon, wat gebeurt er met dieren zoals honden en katten, als zij doodgaan? Leven zij door als zij overlijden? Reïncarneren zij ook? Gaan zij door?
Antwoord: 
Jij vraagt speciaal naar huisdieren. Dat zijn dieren wier doel is om de mensheid te helpen. Vanuit dat oogpunt bezien zijn het huishoudelijke hulpen en zij reïncarneren binnen dezelfde groep. Het zijn entiteiten die niet meer bij mensen betrokken hoeven te zijn dan Kryon in een andere vorm betrokken kan zijn. Sommigen van ons zijn goddelijke universele helpers en wij zien er in jullie realiteit allemaal zeer verschillend uit maar worden allemaal als gepast gezien aan deze kant van de sluier. Wij hebben het al eerder gezegd: Wij hebben allemaal aparte taken maar wij zijn daarbij niet in hokjes geplaatst. De “soep’ der goddelijkheid heeft vele smaken maar het is nog steeds de ‘soep’. Zie het onderwerp over de dieren dus als een deel van de smaak van God.
Voor de mensen die dieren hebben verloren (omdat zij niet zolang meegaan) is hier een advies: Als jullie een geliefde vriend kwijtraken, een dier dat onvoorwaardelijk zijn bestaan heeft gegeven om jullie zijn hele leven te helpen, zijn jullie natuurlijk treurig en rouwen. Hier is het goede nieuws: Zij reïncarneren! Niet alleen dat, zij doen dat in de omgeving waar zij overgingen met alleen maar het doel dat jullie hen terug kunnen vinden!
De regels om dezelfde “ziel’ energie weer te vinden.
– Wacht niet langer dan 90 dagen.
– Denk er niet aan dat het dier dezelfde afmeting zal hebben. Denk er zelfs niet aan dat het hetzelfde soort dier zal zijn! Het is algemeen dat honden en katten wisselen met het doel om de balans correct te houden.
– Kijk hen in de ogen……niets anders. Zij zullen zich aan je tonen.
– Geef hen elke naam die je wenst. Zij zijn nergens anders mee verbonden dan met jullie energie.
– Als je hen niet terug kunt vinden is daar geen negatieve energie mee verbonden. Het is alleen een mogelijkheid. Zij zullen evengoed doorgaan en evenveel van de mensheid houden en anderen helpen zoals zij dat bij jou hebben gedaan.
Niet alle dieren die jullie vinden zijn hier al eerder geweest. Velen komen voor het eerst als vrijwilliger om eraan bij te dragen dat jullie je vrediger en meer geliefd voelen zodat jullie een sterkere vuurtoren kunnen zijn.
Het doel van de dieren op de planeet is om de mensheid te steunen bij het ontwikkelen van vrede op Aarde. Zij zijn ook goddelijk. Maar dat wisten jullie al, nietwaar?

Vraag 94:  Dinosaurus.
Lieve Kryon, zijn wij dinosaurussen en/of wat gebeurde er met de dinosaurussen?

Antwoord: 
Nee, jullie zijn mensen en hebben geen relatie met de dinosaurus, anders dan dar jullie allebei behoren tot de biologie van de planeet. De dinosaurus is een product van de evolutie van de Aarde. Jullie menselijk DNA is een combinatie van menselijke evolutie en een mix van een ander sterrenstelsel (Pleiaden) De dinosaurussen verlieten jullie door gebrek aan voedsel door geologische en astronomische omstandigheden – zeer gepast voor de groei van de planeet.
Vraag 95:  Discipline bij kinderen.
Lieve Kryon, zoals velen van mijn generatie (in de 50-er jaren geboren) zijn wij opgevoed om gehoorzaam te zijn en eerder uit angst dan uit respect voor de oudere generaties. Ik heb besloten dat ik niet wil dat mijn kinderen bang voor mij zijn en dus heb ik op hen niet dezelfde discipline toegepast. Bij twee van mijn kinderen heeft dat goed gewerkt maar met mijn middelste kind, dat 12 jaar is, is geen goed garen te spinnen. Hij kan ruw zijn, gewelddadig en ontwricht zijn als de dingen niet op zijn manier gaan.
Hij is ook zeer ongelukkig.
Als ik naar andere kinderen kijk realiseer ik mij dat hij bij lange na niet de enige is die zo handelt en veel kinderen zijn er wat dat betreft nog slechter aan toe. Het is in mijn ogen onze generatie die de traditie van angst voor de ouders moet doorbreken, maar doen wij daarbij meer kwaad dan goed? Hebben kinderen de strakke regels en discipline nodig die onze jeugd karakteriseerde? Kun jij alsjeblieft advies geven over wat wij moeten doen om onze kinderen te helpen om geluk te vinden in wat voor hen onzekere tijden zullen zijn? Hoe moeten wij hen opvoeden? Kun jij mij misschien ook adviseren hoe ik mijn middelste kind kan helpen? Ik zou je zeer dankbaar zijn.
Antwoord: 
Geliefde, alle kinderen hebben discipline nodig. Het helpt hen in de toekomst om zelfdiscipline te hebben en het geduld om het model te gebruiken dat jullie hen hebben gegeven. Maar jij hebt gelijk: Angst is niet het antwoord. Het beste wat je kunt doen is het volgende:
Ga zitten met jouw kinderen en praat als gelijken.Praat niet op een aparte manier met hen. Gebruik gewone woorden en laat hen weten wat er aan de hand is, van volwassene tot volwassene. Dit zal hun aandacht trekken. Zij willen niet horen dat jullie de baas zijn over hun levens omdat jullie volwassen zijn en zij niet. Begrijp dat zij, ondanks hun afmeting en omstandigheden (nog niet volgroeid) hun geest niet begrijpt dat zij nog niet denken alsof zij volwassen zijn en dat kunnen jullie er niet instampen.
Maar zij zullen wel begrijpen dat jullie de teugels vasthouden over het huishouden en hun gemak of ongemak. Dat is vanzelfsprekend en ook een deel van het conflict dat zij hebben.
Denk er op voorhand over na wat onze kinderen echt van jullie willen. Bijvoorbeeld, vrije tijd, telefoontijd of computertijd. Schep dan een beloningsysteem dat gebaseerd is op hun handelen in overeenstemming met jullie eisen voor redelijk gedrag. Zorg dat het eerlijk is! En houd je daar ook aan. Verbind consequenties niet met kwaadheid maar met oplossingen. Laat jouw kinderen weten dat zij de baas zijn over hun eigen realiteit – dat wil zeggen, dat zij kunnen krijgen wat zij willen maar alleen als zij zich met hun eigen vrije keuze aansluiten bij de gemeenschap van jullie huishouden.

Als laatste, bouw verassingen in als beloning. Juist als zij denken dat zij iets hebben verdiend, geef hen dan meer omdat zij de regels hebben gevolgd. Dit is het tegenovergestelde van straf en het draagt een positieve levenservaring met zich mee en de mogelijkheid voor jullie om je kinderen te laten zien dat je van hen houdt.
Vraag 96:  DNA. 
Lieve Kryon, jij hebt veel informatie over DNA verstrekt en over de veranderingen waar wij doorheen gaan. Welke rol speelt mitochondriaal DNA in de mens, onze ontwikkeling en in ons verleden en onze toekomst? Wat doet het echt? Waarom is het er? Dit DNA gaat terug tot onze origine in West Afrika en volgens de wetenschap tot 250.000 jaar terug. Het lijkt erop dat wij allemaal gerelateerd zijn aan een virtuele Adam en Eva. Is die een ijkpunt van ons erfdeel als mensen?
Antwoord: 
Het is het mitochondriaal DNA dat het sterrenzaad in zich heeft en onthoudt. Dat kwam in jullie voorbeeld alleen van Eva. De energie ervan is vrouwelijk. Daar vinden jullie de attributen van de Pleiadiers. Dit is de actualiteit van jullie echte biologische erfdeel. Het is in het universum geen ongewone zaak dat de ene levensvorm een andere helpt. In jullie geval was het nodig voor jullie ontwikkeling.
Als jullie denken dat dit raar en science fiction is, vraag dan aan jullie antropologen waarom er bij jullie vroegste menselijke ontwikkeling zoveel soorten mensen waren op de planeet. Net als alle levensvormen op Aarde werden er vele soorten gevormd. Jullie kunnen de vele verschillende soorten dieren om je heen zien……vele soorten van elk dier. In het geval van de mens echter, ontwikkelde zich er maar een.
Wat een toeval! (Kryonhumor)
Vraag 97:  DNA. Pleiadiers 
Lieve Kryon, Ik begrijp dat de Pleiadiers iets met ons DNA hebben te maken en er sterrenzaad aan toevoegden. Ik verbind hen ook met de reuzen uit de van oudsher overgeleverde bijbel die met mannen/vrouwen paarden. Jij zegt dat wij hen nodig hadden voor onze ontwikkeling en ik vraag jou waarom. Wat voor soort voorouderlijke bron zijn zij? Werken zij nog steeds met ons?
Antwoord: 
Ja, op alle gebieden. De Pleiaden, een groep van het Zeven Zusters-sterrensysteem, waren nodig om jullie DNA te veranderen en dat werd redelijk recent gedaan, zo’n 100.000 jaar geleden. Jullie bevonden je op een punt waarop jullie vele soorten mensen gingen ontwikkelen, net zoals de meeste zoogdieren op Aarde hebben gedaan.
Het eerste wat zij deden was het stoppen van de ontwikkeling van alle takken van de mensen, met uitzondering van een…..degene die jullie nu zijn. Het tweede wat zij deden was het veranderen van de genetische code van de mensen die het kernras zouden gaan worden. Deze verandering zou een “genetische imprint” scheppen in ieder van jullie omdat zij die ook droegen.
Hun systeem ‘leert’ niet zoals jullie Aarde en zij leven heel anders dan jullie doen. Jullie aardse bestaan gaat om vrije keuze waarbij jullie de energie van Gaia gebruiken. Jullie hebben een missie in dit deel van het melkwegstelsel en die is heel anders dan die van hen. Zij wisten wat zij voor jullie moesten doen omdat zij van goddelijke oorsprong zijn en dit een deel is van hun bestaan en hun doel.
Dit is moeilijk uit te leggen omdat jullie alles in een menselijke zienswijze bekijken. De Pleiadiers zijn niet zoals jullie want jullie leven in een conditie van oude en nieuwe energie op een zeer jong toneel. Zij zijn in feite door hun eigen test gegaan en dienen het universum nu op een andere manier…..inclusief het zaaien op andere “Aardes” in de toekomst.
Toch zijn zij op vele manieren net als jullie! Als jullie hen uiteindelijk ontmoeten, en dat zullen jullie, wees dan niet verrast als zij heel erg op jullie lijken. En ja….zij zijn zeer geïnteresseerd in wat er hier op jullie planeet gebeurt maar zij zijn niet geïnteresseerd in het bemoeien met jullie pad. Zij benaderen jullie met een waarlijk liefhebbende spirit.
 Vraag 98: DNA-verandering. 
Lief team, ik heb onlangs de DNA-veranderingsproces toegepast zoals vermeld op de homepage van Jan Tober. Hoe kan ik weten of het wel of niet werkt omdat al wat ik heb ervaren een paar nachten zonder slaap zijn geweest?
Antwoord: 
Hier is een spirituele stelling: – een absolute – Steeds als jullie beginnen met pure intentie is het proces voltooid. Het moeilijke is dat jullie geen inter-dimensionale gidslijnen hebben om te ‘zien’ wat er is gebeurd. Jullie zijn gewend aan terugkoppeling in 3D en daar is weinig bewijs over dit soort spirituele dingen. De slapeloze nachten zouden een goede indicator kunnen zijn voor het feit dat er iets gebeurde.
Doe nu de rest. Deze activering is een balancering die jullie in staat stelt om makkelijker verder te gaan. Wachten jullie ergens op? Of wachten jullie gidsen ergens op? Jullie hebben op de deur geklopt en wachten tot er aan de andere kant wordt geklopt als bewijs. Waarom openen jullie in plaats daarvan die deur niet en lopen er doorheen?
Vraag 99: Dode Zeerollen. 1. 
Lieve Kryon, ik ben gefascineerd door de Dode Zeerollen. Zijn die van toepassing in deze tijd?
Antwoord: 
Nee, maar genoeg van toepassing zodat jullie de geschiedenis kunnen reconstrueren en zien wat er echt is gebeurd. Soms gebruiken mensen de term Dode Zeerollen om alle rollen aan te geven, maar het waren er in feite meer. Zij zijn geschreven door mensen die feitelijk bij het leven en de dood van Christus waren en andere door andere discipelen. Die werden gevonden binnen een paar jaar nadat de rollen in Qumran zijn gevonden en zij zijn net zo belangrijk. Kijk naar degene die gevonden zijn in Egypte. Zij zullen meer diversiteiten onthullen dan jullie denken en zij zullen jullie naar de conclusie brengen dat er misschien veel meer achter dit verhaal zit dat jullie zo goed denken te kennen.

Vraag 100:  Dode Zeerollen. 2.
Lieve Kryon, Mijn vraag is deze: Waar kunnen wij toegang tot deze rollen krijgen? Ik heb lang gedacht dat het ‘bekende’ verhaal van Jezus is verdraaid en verschilt van de waarheid. Zijn deze rollen benaderbaar voor de gewone mens?
Antwoord: 
Nog niet, en het zou ook niet veel helpen als dat wel zo zou zijn omdat heel veel van wat zij bevatten moet worden bekeken binnen de context van de cultuur waarin zij werden geschreven. Kijk naar de onbevooroordeelde studenten die er wel toegang toe hebben voor een beter begrip van wat er gebeurde. En ja, de waarheid is anders dan wat er in jullie huidige leringen wordt verteld.
(Van Lee): Jullie snijden een onderwerp aan dat door Kryon werd gepresenteerd in Boek 1, uit 1989. Er zijn boeken die jullie meer kunnen leren die geschreven zijn door de enige vrouwelijke historische bibliothecaris die ooit toegang kreeg tot de rollen. Haar naam is Barbara Thiering en zij heeft vele boeken over Jezus geschreven die zijn gevuld met “Aha!” onthullingen die jullie altijd al vermoed hebben……maar die altijd werden gepresenteerd vanuit het standpunt van een historicus, niet vanuit iemand die gelooft in de nieuwe tijd. Ga naar www.Amazon.com en type Barbara’s naam in onder” ’Author’ en je zult haar boeken vinden.