Kryon: Vragen en Antwoorden 401 t/m 450

Kryon: Vragen en Antwoorden
401 t/m 450
Vertaald uit het Engels door Henk Steur.
Alfabetische lijst van vragen en antwoorden.
       ====================================

401. Cyclus van het leven.
402. De Bermuda Driehoek.
403. De Derde Taal.
404. De doodservaring.
405. De Pleiadiers en ons DNA.
406. De Trein van Bewustzijn.
407. Desoriëntatie.
408. DNA en nog eens DNA. Reptielwezens.
409. Dualiteit en lineariteit.
410. Duistere machten.
411. Elektriciteitsdraden.
412. Energetische resonantie.
413. Eten en drinken.
414. Feng Shui. Hoe werkt het?
415. Geografische invloed.
416. Gewichtstoename in de nieuwe tijd.
417. Harmonische Convergentie.
418. Helen door spreken met het lichaam.
419. Hoe weten wij of scheiden gepast is?
420. Hoog Sensitieve Personen. (HSP)421. Huilen tijdens boodschappen van Kryon. 2.
422. Indigogeit. Integriteit.
423. Integriteit.
424. Interdimensionaal leven.
425. Is artikel nieuwe wereldorde correct?
426. Is Kryon het Paulusdeel van Christus? Is Lee ziek?
427. Is Lee ziek?
428. Jezus.
429. Kennis over de toekomst.
430. Klassieke genezingsmethoden.
431. Kryon en Lee.
432. Kryon wel-niet in talkshow?
433. Kryonboek De Reis naar Huis.
434. Lemuriers of engelen?
435. Leven de 144.00 nu?
436. Leven zonder Ziel of Spirit?
437. Licht en dimensionaliteit.
438. Lijdt het universum onder onze vrije wil?
439. Linker- en rechterdelen van ons lichaam.
440. Maria Magdalena. (incl. Wikipedia)
441. Mens in de vijfde dimensie.
442. Mensen en magnetische velden.
443. Moet ik gekwetst blijven?
444. Mohammed en Martelaarschap.
445. Naar wie richt ik mijn gebeden?
446. Niet naar het volgende niveau kunnen gaan.
447. Nieuw Jeruzalem.
448. NU-tijd.
449. Opschudding in de katholieke kerk.
450. Oude ziel.

==========================

Vraag 401. Cyclus van het leven.Lieve Kryon, Hoe lang moet een entiteit met een missie onderworpen zijn aan deze cycli van komen en gaan?

Vraag: 

Lieve Kryon: Is het mogelijk om deze cyclus op de een of andere manier te doorbreken en niet terug te hoeven komen voor lessen?

Antwoord: 

Zien jullie hoe compleet dit voor jullie verborgen is? Waarom zou je een cyclus van succes doorbreken? Waarom zouden jullie vragen om verlost te worden van zoiets groots als waarvoor jullie hier zijn gekomen? Alles wat jullie zien is het lijden en de cyclus van schijnbare wanhoop. Jullie voelen je een slachtoffer en begrijpen nooit dat dit de rol is die jullie spelen in dit grote spel van de Aarde……en dat jullie je op je eigen fijne plekje bevinden. Jullie zien niet het hele plaatje. Sommigen van jullie zien het zelfs als een straf!

Gezegend is de mens die weet dat er van hem gehouden wordt en dat wat hij doet een verschil maakt voor de planeet, wat er ook voor hem ligt. Dit is degene de zegt: “Kom maar op” want alles is goed met mijn ziel. Ik ben de machinist van mijn eigen bestaan.”

Vraag 402. De Bermuda Driehoek.
Mijn vraag gaat over de Bermuda Driehoek. Wat is het belang van dit deel van de wereld? Heeft het iets van doen met Spiralen of Portalen? Waarom worden en werden er zoveel schepen en vliegtuigen in dat gebied vermist? Is daar een spirituele betekenis mee verbonden?

Vraag:

Lieve Kryon/Lee, wat is er aan de hand in de Bermuda Driehoek? Kan kennis hierover voor ons nu van enig belang zijn? Is daar echt iets aan de hand?

Antwoord: 

In dit gebied van de planeet is er een diepgaande combinatie van anomalieën (onregelmatigheden) in het magnetisme van de Aarde gecombineerd met attributen van interacties met het weer en het water. Er is een proces gaande dat is gezien, maar nooit is begrepen. Er zijn geen ET’s en het is niet spiritueel. Jullie wetenschap zal het uiteindelijk ontdekken, analyseren en begrijpen. Het gaat over de Aarde.

Vraag 403. De Derde Taal.
Is er een of andere manier waardoor een mens zijn eigen ware zelf kan ervaren, op zijn minst emotioneel zodat hij verfrist kan worden en een beetje vrede kan hebben tijdens de taak van het multidimensionaal scheppen? Ik verlang ernaar om dat te doen. Ik zou graag “naar huis gaan” en mijzelf ervaren; direct verbonden te zijn met het goddelijke.

Vraag: 

Lieve Kryon, voor mij is het duidelijk dat een van de grootste prestaties van mensen in deze nieuwe energie de ontwikkeling is van de Derde Taal. Omdat de taal van Spirit niet lineair is, is het begrijpen van de symbolische taal zoals archetypen, metaforen, parabels en symbolen een manier om de Derde Taal te ontwikkelen?

Antwoord: 

Ja, ja en ja! Dit ervaren van de Derde Taal is wat wij leren. Het gaat over “spreken met je cellen.” Kijk naar onze leringen van 2003 tot 2005 voor deze antwoorden want het gaat over het claimen van meesterschap.

Dit is niet iets waar je de pers bij hoeft te roepen of je leven voor hoeft te stoppen om het te volbrengen.Het gaat over een dagelijkse wandeling die zo liefhebbend, vredig en anders is waardoor je cellen weigeren om in drama, boosheid of zorgen te gaan. Jullie zijn “verbonden met de familie” terwijl jullie op gewone plaatsen rondlopen, en jullie weten het.

Jullie vroegen: hoe? Begin met hierom te vragen in de stilste momenten die jullie hebben. Neem de tijd om te mediteren en vraag om niets anders dan dit. Vertel jouw God/Partner (het Hoger Zelf) dat jij deze verbinding wil starten en in stand wil houden. Gebruik de diepgang van het emotioneel voelen dat je tijdens deze stille tijden met God hebt en blijf dat doen! Kom uit die meditatie en loop op deze 4D-Aarde in een interdimensionale luchtbel van liefde. Sluit de meditatie niet af……sta gewoon op en laat hem doorgaan!

Dit zijn allemaal concepten. Zij lijken geen relatie te hebben met een lineaire stap- voor-stap-procedure, nietwaar? Je kunt misschien niet het antwoord krijgen dat je verwachtte. Zo velen van jullie willen de oplossingen hebben op een eenvoudige manier. Het is niet eenvoudig. Jullie beginnen een proces door goddelijke mede-schepping en jullie gaan treetje voor treetje als jullie eigen proces daarom vraagt. Maar jullie kunnen de trap niet beklimmen voordat jullie de deur geopend hebben.

Kunnen jullie de kleur blauw aan een kind laten zien? Ja. Dat is eenvoudig. Leg dat nu eens uit aan een blinde. Dat is complex. Bij interdimensionaliteit is dit net zo. Jullie willen stappen, regels en procedures, maar het is veel ingewikkelder dan dit. Het is ook het doel van alles dat wij leren. Begin met pure intentie. Ga dan verder met pure vreugde. Voeg er nog wat wijsheid aan toe en geef het een beetje tijd. God kan niet wachten om jullie beker van begrip te vullen.

Vraag 404. De doodservaring.Lieve Kryon: is de doodservaring een snelle “val” naar een vijfdimensionale frequentie? Als dit zo is, gaan die entiteiten verder door naar hogere frequenties te ascenderen of komen zij terug naar de Aarde om Indigo-kinderen te worden en anderen hier fysiek te helpen? 

Antwoord: 

Dat allemaal en ook niets van dit alles. Hoe vind je dit antwoord? Jullie weten het niet, ik wel. Onderzoek de kwestie eens even. Zie je de box waarin hij zit? Jullie zitten vast in een menselijke perceptie (zienswijze) en kunnen het grote plaatje om jullie heen niet zien. Daarom stellen jullie vragen over een interdimensionale reis alsof die in jullie eigen buurt plaatsvindt.

Jullie proberen het bewustzijn van overleden entiteiten te definiëren met gebruik van termen die genummerd zijn en nemen aan dat er een tijdlijn bij betrokken is. Zij zitten allen binnen het bereik van wat er gebeurt zoals jullie dat zien, maar deze zienswijze is heel naïef en niet toegerust om het ware proces te beschrijven.

Als jullie je huisdier in de ochtend achterlaten wat denken jullie dat hun gedachteproces dan is omtrent wat er gebeurt? Denken jullie dat zij zich afvragen hoe jullie reisroute die dagzal zijn? Nee. Hun zienswijze gaat niet verder dan dat zij jullie missen! Het is werkelijk een heel groot verschil met als jullie je afvragen wat er aan de hand moet zijn.

Allereerst: elke ziel is uniek. Je kunt het niet verbinden met een algemeen “dit is wat er gebeurt” proces voor hen allen. Ten tweede, er zijn geen “niveaus” waar zij doorheen gaan op de manier waarop jullie dat zien. Er is geen hiërarchie aan de andere kant van de sluier. Dit soort lineair systeem wordt alleen gebruikt ten faveure van het helpen om de mensheid te laten begrijpen. Interdimensionale dingen kunnen niet genummerd , geplaatst, gesorteerd of gelabeld worden. Zo werkt dat gewoon niet.

Jullie willen dingen uitsorteren op kleur en onderwerp en die dan weer in dozen stoppen zodat jullie geest hen makelijk kan bewaren. Maar probeer dat nu eens met iets dat onzichtbaar isen zonder fysiek vorm is, zoals een gas! Kunnen jullie een kleurloos, reukloos gas in een doos stoppen? Nee, dat kunnen jullie niet. En dat, geliefde, geeft aan hoe moeilijk het is om een vraag als die van jou te beantwoorden……een die intelligent en in liefde wed gesteld, maar met een zienswijze die is beperkt tot jouw realiteit.

De “doodservaring” is een overgang van energie naat een interdimensionaal attribuut. Het heeft geen plaats of tijd. Mensen willen weten wat er na de dood gebeurt en terwijl zij dit proberen te begrijpen beschrijven zij de overgang van energie binnen een aardse tijdlijn. Het gebeurt niet op die manier. Als jullie de waarheid ervan zouden kennen zou die te verwarrend voor jullie zijn om te overdenken. Laat mij jullie alleen een kleine glimp geven over hoe verwarrend: Jullie denken dat jullie levens uit het verleden allemaal na elkaar zijn geleefd, nietwaar? Bedenk nogmaals: in jullie zienswijze beweegt tijd zich in een lineaire richting. Aan onze kant is dat niet zo. Daarom: wat als een vorig leven eenvoudigweg een ander leven is en zij elkaar helemaal niet opvolgen? Zijn jullie al in verwarring?

De “doodservaring” is voor jullie gehuld in mysterie en dat zou zo moeten blijven want teveel informatie zou niet alleen verwarrend zijn maar zou ook leiden naar nog meer religies op jullie planeet…….iets waar jullie nu helemaal geen behoefte aan hebben.

Vraag 405. De Pleiadiers en ons DNA.Lieve Kryon: Ik begrijp dat de Pleiadiers iets te maken hadden met ons DNA en er sterrenzaad aan hebben toegevoegd. Ik verbind hen ook met de “Reuzen” van Bijbelse overlevering die paarden met mannen/vrouwen. Jij zegt dat wij hen nodig hadden voor onze ontwikkeling en ik vraag mij af, waarom? Wat voor type vooroudersbron zijn zij. Werken zij nog steeds met ons? 

Antwoord:

Ja, op alles. De Pleiadiers, een groep van het Zeven Zusters Sterrensysteem, waren nodig om jullie DNA te veranderen- wat redelijk recent is gebeurd (ongeveer 100.000 jaar geleden). Jullie stonden op het punt waarop jullie vele soorten mensen begonnen te ontwikkelen, net zoals de meeste zoogdieren van de Aarde dat hebben gedaan.

Het eerste wat zij deden was het stopzetten van alle takken van mensen…..behalve een…..de soort die jullie nu hebben. Het tweede wat zij deden was het veranderen van de genetische code van de mensen die tot het kernras zouden gaan behoren. Deze verandering zou een genetische “imprint van God” scheppen in ieder van jullie omdat zij die ook droegen.

Hun systeem is niet “in lessen” zoals jullie Aarde dat is en zij leven hun leven heel anders dan jullie dat doen.Jullie bestaan op Aarde gaat over vrije wil en waar jullie de energie van Gaia gebruiken.Jullie hebben een missie in dit deel van het melkwegstelsel en die is heel anders dan die van hen. Zij wisten wat zij voor jullie moesten doen omdat zij van goddelijke oorsprong zijn en dat is onderdeel van hun bestaan en hun doel. Dit is moeilijk uit te leggen omdat jullie alles zien met een menselijke zienswijze. De Pleiadiers zijn niet zoals jullie want jullie leven in een conditie van oude en nieuwe energie, op een zeer jong toneel. Zij zijn feitelijk door hun eigen tests gegaan en dienen het universum nu op andere manieren…….inclusief het inzaaien van “Aardes” die er nog aan moeten komen.

Toch lijken zij op vele manieren veel op jullie. Als jullie hen uiteindelijk ontmoeten, en dat zullen jullie – wees dan niet verrast als zij heel veel op jullie lijken. En ja,……..zij zijn nog steeds geïnteresseerd in wat er hier op jullie planeet gebeurt; maar zij hebben geen interesse om in te breken in jullie pad. Zij benaderen jullie met een waarlijk liefhebbende spirit.
Vraag 406. De Trein van Bewustzijn.

Lieve Kryon, in boek 9 geef jij aan dat de collectieve bewustzijntrein langzamer ging op het spoor (ook al herkenden wij de tijdverschillen niet). Waarom lieten wij hem langzamer gaan als wij hem sneller laten gaan? Worden wij door iets anders aangevallen op het spoor?

Antwoord: 

Wij spreken opnieuw in metaforen, nietwaar? Zij zijn vaak moeilijk uit te leggen omdat wij interdimensionale attributen voor jullie beschrijven. Omdat tijd relatief is ten opzichte van wat jullie waarnemen en wat er om jullie heen is, laat mij dan een platform maken dat jullie wel of niet kunnen begrijpen: Laten wij zeggen dat jullie wegsnellen van de Aarde vandaan (een oude realiteit) met een enorme snelheid, dichtbij de limiet die jullie in 4D kunnen halen……een snelheid die het tijdframe van JULLIE verandert. Als je op Aarde een videocamera had en je zou kunnen kijken naar wat die zou laten zien (wat jullie niet kunnen, maar doe maar alsof)…. het beeldscherm dat jullie bij je hebben zou laten zien dat de Aarde langzamer gaat. In jullie ruimteschip zouden jullie de tijd als onveranderd waarnemen, omdat die gerelateerd is aan jullie eigen snelheid. Alles in de oude realiteit (het oude spoor) op Aarde zal als jullie je je terugtrekken met bijna de snelheid van het licht (plm 300.000 km per seconde), gezien worden als afnemend in snelheid.

Toen wij jullie vertelden dat jullie langzamer gingen was dat de zienswijze van de oude realiteit, terugkijkend, terwijl jullie je snelheid opvoerden! Dit is moeilijk uit te leggen en te begrijpen, dus in plaats van alle details uit te pluizen, vraag in plaats daarvan aan jezelf: Heb jij de laatste drie of vier jaar enige versnelling van de tijd gemerkt? Als dat zo is, vier dat dan en gebruik deze gevoelens voor bevestiging dat jullie inderdaad de spoorrails van de realiteit hebben veranderd. De Aarde is nu een andere…….een die jullie hebben opgewaardeerd!

Vraag 407. Desoriëntatie.Lieve Kryon, jij hebt gezegd dat bepaalde desoriëntatie verwacht kan worden bij het verhogen van iemand’s trillingsniveau. In het afgelopen jaar is het beheersen van mijn leven steeds uitdagender geworden met betrekking tot werk, ondernemerschap, investeringen, huwelijk en een een jaar oud kind. 

Dagelijks mede-schep ik bewustzijn van het zijn in mijn contract, harmonieus zijn en overvloed. Hoe kan ik zeggen of ik dit kwijtraak? Zijn mijn gevoelens van disoriëntatie (soms woede en verwarring) een resultaat van energiewerk of van stress?

Groeten, George.

Antwoord: 

Jouw vraag is in feite een heel goede. Wij hebben aangegeven dat totdat het raster is afgemaakt, en tot op bepaalde hoogte zelfs nog daarna, spirituele groei desoriënterend kan zijn. Toch zijn er grote verschillen tussen aan stress gerelateerde uitdagingen en spirituele uitdagingen.

Woede is nooit een resultaat van spirituele desoriëntatie. Dat geldt ook voor grote gezondheidsproblemen. Uitdagingen voor spirituele groei zijn bijna altijd degene met als doel verwarring, niet weten wat er gaat komen, problemen met beslissingen…….soms met energieniveaus, maar geen ziekte. Als jullie van het ene plateau naar het volgende gaan zijn er soms tijden waarin de dingen niet helder zijn. Deze dingen eindigen er altijd in dat zij zichzelf in balans brengen, maar in de afgelopen jaren zijn zij veel acuter geworden. Degenen die in deze jaren hun vibratie hebben verhoogd zullen exact weten wat ik bedoel!

Woede en ziekte zijn signalen van stress. In jouw speciale geval ken jij het antwoord al. Breng meer tijd door met iets creatiefs te doen, zoals manieren om te ontspannen! Ja, jij hebt het op dit moment veel te druk.Nogmaals, mijn lieve vriend….dat wist jij al, nietwaar?

Vraag 408. DNA en nog eens DNA. Reptielwezens.
Lieve Kryon, in mijn werk kijk ik feitelijk naar het DNA van mensen – de chromosomen – die de zichtbare manifestaties van het DNA zijn. Jij hebt gezegd dat er veranderingen in het DNA zullen zijn als het wordt geactiveerd naar hogere vibraties. Zal ik in staat zijn om deze veranderingen te zien? Ik zou dat erg leuk vinden om die veranderingen te zien en te weten dat zij activeerders zijn en niet een of andere abnormaliteit.

Vraag: 

Lieve Kryon, ik heb een boek gelezen dat de Macht van de Twaalf heet en het is geschreven door Anne Brewer en het ging mijn voorstellingsvermogen te boven. Hoeveel van deze DNA-hercodering is waar? Zij spreekt over verschillende niveaus, over genetische machinisten, over Galactische Raden en over hun werk aan onze astrale lichamen. Vraag ik teveel als ik om nog wat meer informatie over het DNA vraag?

Vraag: 

Lieve Kryon, ik heb onlangs jouw leringen ontdekt en ik vind hen fascinerend en hartverwarmend – dank je.

Ik heb een ietwat bizarre vraag waarvan ik hoop dat jij er wat licht op kan laten schijnen. Sjamanen van inheemse culturen van over de hele wereld (Afrika, Zuid Amerika en Mexico) spreken over een ras van interdimensionale reptielwezens die lang geleden naar de Aarde kwamen om aan een ander ras te ontsnappen dat hen vervolgde. Zij vonden dat zij zich in mensen konden verstoppen en ontdekking konden voorkomen terwijl zij onbekend waren bij de meerderheid van de mensheid. Dit concept maakt mij bezorgd als wij allemaal een zijn en allen uiteindelijk een deel van het goddelijke zijn.

Ik ben nieuwsgierig om te weten of deze sjamanenverhalen op feiten berusten en als dat zo is, zijn deze reptielenwezens onze angsten, ons ego dat wij moeten overwinnen om verlichting te bereiken? 

Antwoord: 

Fysiek gezien: Degenen van jullie die feitelijk de stukjes en deeltjes van het DNA bestuderen zullen niet veel fysieke veranderingen zien. De veranderingen waarover wij spreken zijn interdimensionaal. Toch, voor degenen die dit niet geloven en zeggen: “Dat komt even mooi uit!” zeggen wij dit: Zelfs als je geen veranderende fysieke structuren kunt zien zal de chemie zelf veranderen. Immuunsystemen zullen sterker worden, de levensverwachting zal toenemen, genen kunnen zichzelf gaan herschikken en andere systemen zullen op een ander spoor lijken te zijn. Jullie zullen dus in staat zijn om de resultaten van iets te zien dat schijnbaar de 4e laag van het DNA (het menselijk genoom) lijkt te beïnvloeden. Als jullie uiteindelijk de instrumenten hiervoor zullen hebben die interdimensionaliteit kunnen opsporen (de schaduwen van andere realiteiten), zullen jullie het heel helder om het DNA heen zien. Dit roept dan weer de vraag op: “Is er meer met DNA aan de hand dan wat wij onder de 4D-microscoop kunnen zien?”

Antwoord: 

Spiritueel gezien: Wij vertelden jullie vele jaren geleden dat jullie DNA werd veranderd door niet van deze wereld zijnde energieën. Dat was volgens schema en wij hebben jullie zelfs verteld wanneer dat zich in de menselijke geschiedenis voordeed. Jullie antropologen kennen de anomalieën (onregelmatigheden) in de menselijke ontwikkeling………en vragen zich af waarom de evolutie zo’n ongelooflijke variëteit van alle soorten op Aarde voortbracht…..behalve bij de mensen! Zij weten zelfs wanneer dat gebeurde. (het einde van die variëteit) * Deze historische feiten wijzen allemaal op een waarheid die wij jullie eerder gebracht hebben: Jullie hadden hulp en die kwam vanuit dat deel uit de hemel dat jullie de “Zeven Zusters” noemen.

*Scientific American, January 2000, Volume 282, Number 1

Antwoord: 

Reptielwezens: Door de hiervoor gestelde waarheid die nooit kan worden bewezen maar die intuïtief is en rondwaart door jullie DNA, zijn er vele verhalen ontstaan binnen vele culturen over oorlogen, veldslagen, goed en kwaad, origine van reptielen, en hoe dit geweest zou kunnen zijn. Ik wil jullie dus vragen om naar binnen te gaan en jezelf te vragen: Hoeveel van deze informatie past er in een liefhebbend scenario van de schepping van een mens die goddelijk is en die een liefhebbende rol speelt binnen dit universum? Hebben jullie je ooit afgevraagd wie jullie geweest kunnen zijn op een andere planeet in universa uit het verleden? Wij hebben jullie eerder verteld dat de mensen die hier zijn dit eerder hebben gedaan (leven in de dualiteit) op andere plaatsen. Wij hebben jullie ook verteld dat jullie hele spirituele herinnering daarvan is opgeslagen in jullie DNA. Dit betekent ook dat er een subtiele herinnering is van toen jullie andere soorten schepselen waren – als je daar goed genoeg naar zoekt. Maar dit is voor jullie huidige leven op Aarde zonder betekenis en het heeft een energie van “rest-herinnering” die voor vele van jullie obsessief is geworden en zelfs op angst gebaseerde leringen heeft geschapen.

Denk hierover na, familie: Zijn jullie ontwikkeld als gevolg van een fout……of een veldslag tussen goede en slechte Goden……..of de overblijfselen van een kosmische oorlog…….of geheimzinnige reptielwezens? Ik denk dat jullie eigen goddelijkheid je een beter verhaal zal vertellen – een verhaal van eer, logica, en goddelijke doelen.

Vraag 409. Dualiteit en lineariteit.
Lieve Kryon: Als jij spreekt over “eenheid” is er buiten dat dan nog iets? Als ik rustig zit en nadenk over wat het betekent om alles te omvatten wil een deel van mij denken dat zelfs eenheid een perspectief op “zichzelf” nodig heeft. In de 4D-realiteit is het zo dat als er iets bestaat, er ook een tegenovergesteld iets van bestaat. Is er een niveau van bestaan waarin de totaliteit van God op zichzelf onderwerp is van dualiteit, waar God over en weer contacten heeft met andere “goden” in een dualistische uitwisseling? 

Antwoord: 

Dualiteit en alle lineariteit daarvan is een logisch paradigma voor jullie terwijl jullie mens zijn. Het bestaat niet in de interdimensionale “eenheid” waarover wij spreken. Als je geen mens bent vraagt jouw intellect zich niet af of er een anti-God of een spiegelbeeld is om zichzelf uit te drukken. De balans van God is perfect en compleet, zonder ook maar een kreukje.

Vraag 410. Duistere machten.
Lieve Kryon: Kunnen wij de “Duistere Krachten” verwachten – negativiteit om eenvoudigweg langzaamaan te verdwijnen in de nacht? Is het niet waar dat alleen iets “cataclysmisch” het paradigma (de tijdgeest) kan veranderen? Waarom zouden dingen anders veranderen, behalve als zij dat wel moeten doen?

Antwoord:

De enige donkere krachten op deze planeet zijn degenen die zijn geschapen door mensen en hun manieren van oude energieën. Lees onze vele boodschappen die wij hebben gegeven aangaande wat jij de donkere zijde noemt. Voor wat betreft het “verdwijnen in de nacht”, wie heeft jou dat verteld? Dit gaat energie en tijd vragen.

Jullie huidige uitdaging op de planeet gaat compleet over deze energie en de veldslag daaromheen. Dit is informatie die wij al meer dan tien jaar brengen. Het is een diepgaande veldslag en er zijn vele strijders voor het Licht nodig om dit op te lossen. Als jij het hebt over een cataclysme (wereldramp en vernietiging) kan ik je zeggen: dat is ook gebeurd. Dit is juist de boodschap van Kryon, dat jullie juist die gang van zaken van de realiteit op Aarde hebben veranderd.

Vraag 411. Elektriciteitsdraden.
Lieve Kryon: ik heb onlangs een nieuw huis gekocht en bemerkte dat er elektriciteitsdraden lopen aan de achterkant van ons nieuwe bezit. Het is op een paar honderd meter afstand en de lijnen lopen dus niet direct over ons huis maar toch wel redelijk dichtbij. Moet ik mij zorgen maken over het elektromagnetisme en hun effect op mijn familie?

Antwoord: 

Elk probleem van deze soort is uniek. Hoeveel stroom gaat erdoor, en hoe vaak? Zijn het hoge of lage energiedraden? Als zij een kompas bij jouw achterdeur kunnen laten bewegen zijn zij ongeschikt voor jullie leven. De afstand is hierbij echter de sleutel. Het zal goed gaan met jouw familieleden. Zij zijn er ver genoeg vandaan.

Vraag 412. Energetische resonantie.
Laatst was ik op een Kryon “Thuis”-seminar waar Lee het had over het feit dat door de veranderingen aan het raster er plaatsen zijn, zoals Sedona, Arizona, die minder energetische resonantie hebben terwijl plaatsen als Mount Shasta, Californië nu een toegenomen resonantie hebben. Welke andere plaatsen hebben een ook toegenomen resonantie en wat kunnen wij doen om aan de nieuwe energie bij te dragen?

Antwoord:
(van Lee): 

Er is werkelijk niets dat jij kunt doen om te verhogen of bij te dragen aan wat Kryon de nieuwe “vortalen” (sprialen en portalen) noemt. Dit is een proces van de Aarde en wij moeten er gewoon aan meedoen. Sedona is nog steeds een prachtige energetische plaats maar het ontbreekt de diepgaande polariteit van energieën die er normaal gesproken waren. Het gaat er niet om dat daar iets is gebeurd maar eerder over de nieuwe energie van de planeet die dichter naar Lemurische energieën toeschuiven.

Mount Shasta is dus een grote/hoge energie, en Kryon heeft aangegeven dat hij rijp is voor een grote verandering. Andere gebieden die zijn beïnvloed zijn Nieuw Zeeland en Bali. Zij hebben zeer sterke Lemurische energieën.

Vraag 413. Eten en drinken.Lieve Kryon, mijn eerste vragen gaan over gestabiliseerd zuurstofwater. Heeft het werkelijk enige waarde anders dan voor degenen die het verkopen? Is het een goed idee om ons water pH te balanceren voordat wij het drinken? Wat is in het algemeen het beste water voor ons om te drinken?

Mijn tweede vraag: Ik ben extreem verward voor wat betreft welk voedsel ik moet eten. Wil jij mij dit uitleggen?

Misschien wel mijn belangrijkste en meest diepgaande vraag (voor mij zeker) is deze: maakt de kracht van intentie en het samensmelten met ons totale zelf de twee vorige vragen overbodig?

Antwoord: 

Het antwoord op deze vragen is heel logisch maar niet noodzakelijk eenvoudig.

Drie jaar geleden vertelden wij jullie dat er meer waterproducten dan ooit op jullie weg zouden komen. De reden? Omdat jullie genezers zouden beginnen te begrijpen hoe belangrijk deze basisbehoefte voor jullie is en gaan zoeken naar de “geheimen” van echte biologische balans. Wij vertelden jullie dat jullie moesten ontdekken dat wat jullie als nodig en gezond beschouwen zou uitlopen op iets dat lijkt op de donkere eeuwen van kennis. Met andere woorden zouden jullie zeggen: “Hoe hebben wij ooit kunnen geloven dat dit goed voor ons is?”

Nu, dit ligt nu voor het grijpen. Er zijn vele soorten water beschikbaar en het eerste wat jullie doen is vragen: “Welke is goed?” Wat als de meeste goed zijn? Waarom willen jullie je mogelijkheden beperken tot maar een? Ja, de pH-balans zal nieuwe informatie zijn die controversieel zal zijn maar na een tijd gewaardeerd zal zijn door vele mensen die het zullen drinken. Het proces wordt nog steeds niet helemaal begrepen omdat jullie gezondheidsindustrie nog steeds geen geloof hecht aan alles wat te maken heeft met intelligente structuur van het lichaam.

Dat wil zeggen dat het lichaam niet zomaar een chemische machine is die reageert. Het is een creatieve machine die een beroep doet op processen die verder gaan dan chemie en die delen van het DNA verandert dat op zijn beurt weer spreekt tegen alle cellulaire structuren en nieuwe paradigma’s van realiteit voor jullie schept…….verbetering van het immuunsysteem en schema’s om langer te leven die jullie nog niet hebben ontdekt.

Zijn er mensen die alleen maar op geld uit zijn met deze nieuwe mode? Ja. Wat moet je dus doen? Het antwoord ligt voor de hand: Probeer uit wat er wordt aangeboden en beslis zelf. Laat je niet leiden door wat anderen zeggen of hebben ervaren omdat niet iedereen op dezelfde manier op deze nieuwe producten zal reageren.

Dit is kennis die wij jullie al vele jaren geleden brachten. Gooi het idee weg dat alle biologie hetzelfde is en dat een kuur een kuur is. Dat is niet zo en jullie beginnen veel meer individualiteit te zien binnen de medicijnen en gezondheidsbusiness.

Met eten is hetzelfde het geval en ook daar zullen vele ontdekkingen gedaan worden. Maar door dit alles heen geven wij jullie ook informatie die zegt dat bovenal de macht van jullie bewustzijn water en voedsel kan veranderen. Jullie kunnen beide in balans brengen voor alles wat jullie nodig hebben. Jullie kunnen zelfs materie veranderen en een situatie scheppen waarin water en voedsel dat een ander ziek zou maken jullie feitelijk zal voeden. Dat is de belofte aan degenen die het onderwerp willen uitdiepen en ernaar willen handelen.

Groet dus het voedsel en maak je er geen zorgen over. Verander het om het aan te passen aan je eigen biologische structuur. In feite is dit al zeer oude informatie die verloren is gegaan op de weg naar een moderne samenleving.

Vraag 414. Feng Shui. Hoe werkt het?
Lieve Kryon, ik probeer te begrijpen hoe Feng Shui werkt. Als wij gingen testen waar de energie zich in ons huis het prettigst voelde door bepaalde hoeken te activeren kwamen wij op het Pa Kua-systeem dat plaatsing stelt vanaf de voordeur van het huis. Dit verschilde van van het richtingsysteem. Ik kan inzien dat als het jouw intentie was om te werken aan bepaalde gebieden zoals voorspoed jouw intentie het zou laten plaatsvinden ongeacht welk systeem je daarvoor gebruikt. Ik begrijp niet hoe dat kan werken met ontbrekende hoeken die bijvoorbeeld rijkdom- of krachtige mentoren zouden zijn.

Ik heb gelezen over mensen die in geldproblemen zaten na een Feng Shui-cursus ontdekten dat de rijkdomhoek ontbrak maar dat als je een ander systeem zou gebruiken die hoek een krachtige mentor zou zijn.

Ik weet dat Feng Shui werkt; ik heb het verschil in energie gevoeld, maar dit deel is verwarrend.

Antwoord: Dit is een goede vraag want hij laat zien hoe lineair het denken is. Hier is een simpel antwoord. Zelfs zonder enige beweging van Chi zal jouw medescheppende energie als mens werken. Toch, als je besluit om jezelf niet te isoleren en je in plaats daarvan als jouw partner de energie van de Aarde gebruikt, zal alles wat jij doet verhoogd worden.

Dus nogmaals, het is niet beide/of als je gaat bekijken welk systeem het beste is. Het is jouw doel om alle systemen samen te gebruiken om het grote systeem te verhogen, wat jouw intentie is.

Pa Kua gaat hand in hand met Feng Shui maar er zijn tijden waarop het beter is om te vertrouwen op de individuele omstandigheden van wat om jou heen is, inclusief de energie van het land! Je kunt een huis op de Aarde plaatsen en verwachten dat je alleen maar de energie van het huis hebt! Het land speelt ook mee. Het antwoord is: probeer alles en gebruik wat werkt.

Dit alles om te zeggen dat deze energiesystemen zijn zoals de lopende banden in jullie winkelcentra, vliegvelden etc. Je kunt op jouw eigen snelheid lopen of op de band lopen. Beide acties zullen je brengen waar je wilt wezen maar de ene zal jouw wandeling verhogen en de andere zal je sneller laten gaan.

Spijtig genoeg kijken de meeste mensen naar het hele ding en blijven gewoon zitten. Dan gebeurt er dus helemaal niets.

Vraag 415. Geografische invloed.
Lieve Kryon, heeft een geografisch gebied invloed op de energieën van een mens?

Antwoord: 

Absoluut! Als je in een energieportaal woont zul je worden beïnvloed door de energie van de Aarde. Als je leeft in een “nul”-gebied van het magnetische veld (de Polen) zul je uiteindelijk eerder sterven.

Een deel van wat wij leren is om het te gaan “voelen” als het gebied waar je woont met jou wel of niet vibreert. Als dat niet zo is: Verhuis! Dit is spiritueel logisch en het laat jullie ook nadenken over je partnerschap met Gaia.

Vraag 416. Gewichtstoename in de nieuwe tijd.
Lieve Kryon, ik ben erg bezorgd over de excessieve toename van mijn gewicht over de afgelopen drie jaren. Ik neem aan dat de magnetische rasters die nu op hun plaats staan het potentieel hebben om dit gewicht op te waarderen/te verhogen als ik niet langer zoveel energie moet “vasthouden” in mijn biologische lichaam. Heb jij enig commentaar of bemoediging met betrekking tot dit gewichtsprobleem? Is er een manier om die meer dan 20 kilo overgewicht kwijt te raken?

Antwoord: 

Geliefde, je hebt gelijk in alles wat jij zegt. Het is inderdaad tijd om deze onbalans te corrigeren, maar een die jou in je contract al is meegegeven. Begin met jouw cellen te spreken over het gewicht. Visualiseer jezelf dan met het gewicht dat jij wenst en verdient. Deze dingen zullen feitelijk beginnen om jouw metabolisme te veranderen en ook de genetische gebieden binnen jouw DNA die honger en trek controleren. De soorten voedsel die jij verlangt zullen ook gaan veranderen. Eer het proces en de veranderingen zullen gaan plaatsvinden.

Vier jezelf en geef dit proces minstens een jaar. Het zal het waard zijn en het zal een gezonde manier zijn om het teveel te verwijderen.

Vraag 417. Harmonische Convergentie.
Ik heb een voor mij brandende vraag: Was er een speciale gebeurtenis, natuurlijk gekozen door ons allemaal, die de hoofdoorzaak was van onze opwaardering vanuit het oude Aarde-paradigma naar deze nieuwe tijd?

Antwoord: 

Ja, de Harmonische Convergentie van 1987.

Vraag 418. Helen door spreken met het lichaam
Kryon, ik ben genezer door middel van spreken tegen het lichaamssysteem en ben onlangs veel intuïtiever geworden, wat mij helpt bij mijn werk. Het protocol dat ik volg is enigszins beperkend. Wat kan ik doen om makkelijker en sneller door te dringen tot de “behoeften” van mijn cliënten en hen te helpen begrijpen dat alle heling van binnenuit henzelf komt? Wat kan ik anders doen om hen sneller betere resultaten te laten krijgen zodat zij zich bemoedigd voelen?

Antwoord: 

Verander jouw protocol! Breid uit, met gebruik van jouw intuïtie, wat jij hebt geleerd over de manier waarop het lichaam werkt, en ga nog verder dan dat. Je zult het systeem geen geweld aandoen. Als je met de meridianen van het lichaam werkt, zoek dan naar de meridianen die liggen boven degene die jullie kennen……etc. etc.

Voor wat de behoeften van jouw cliënten betreft, dit is veel gemakkelijker te doen dan je denkt. Elk bewustzijnsveld van elke cliënt schreeuwt het uit naar jou toe over wat zij nodig hebben. “Stem” je er dus op af en breng het op een gepaste manier in beweging. Je hoeft niet altijd te vertellen wat er aan de hand is omdat dit soms in de weg zal zitten. Maar jij bent steeds bezig met de “helingskracht” van het individu en spreekt feitelijk tegen hun goddelijk proces. Onthoud, het is geen toeval dat zij bij jou op de divan liggen.

Word een channelende, intuïtieve heler door met lichamen te spreken.


Vraag 419. Hoe weten wij of scheiden gepast is?
Lieve Kryon, hoe weten wij of een scheiding gepast is of niet?

Antwoord: 

Het is gepast als de energie en het bewustzijn op een ander niveau zijn dan die van de ander en het duidelijk is dat dit nooit zal veranderen.

Dit gaat niet over verlichting. Het gaat over jullie individuele paden. Hoewel in strijd met jullie samenleving, de regels van de kerk, en wat jullie families voor jullie wensen, gaan jullie soms door “Partnerschapsniveaus” die gepast zijn maar wel tijdelijk.Het kan ook gaan om twee verlichte zielen die het nodig hadden om een tijdje samen te zijn.

Als je dus een partnerschap gaat verbreken, doe het dan met integriteit. Doe het op een manier waarbij je vriendschap aanbiedt. Doe het met wijsheid en volwassenheid. Sla nooit met de deuren. Bied de ander jouw volwassenheid voor heel jouw leven aan en geef hem/haar altijd de mogelijkheid voor vergeving en discussie.

Als je ouder wordt zul je uiteindelijk de dynamiek zien van groei en waarom een tijdelijk partnerschap misschien nodig is geweest op jouw persoonlijk pad, of in dat van hen. Soms gaat het alleen maar om elkaar in balans te houden, soms om elkaar op een plaats te houden zodat er iets anders kan gebeuren. Elk pad is anders en er zijn heel veel mensen die elkaar’s hand vast willen houden totdat zij aan de andere kant van de sluier zijn. Dan zullen zij het de volgende keer weer doen! Oordeel nergens over! Er is gepastheid in vele dingen die resulteren in groei en volwassenheid voor alle betrokkenen.

Zoals ik al eerder zei zijn jullie culturele regels vaak ontworpen om erop te lijken dat zij de “regels van God” zijn, maar vaak zijn het gewoon de regels van mensen die hun best doen, maar zonder het volledige begrip zijn over hoe groot God werkelijk is.

Vraag 420. Hoog Sensitieve Personen. (HSP)Lieve Kryon, Ik behoor bij een groeiend aantal personen waarbij de diagnose van Multiple Chemical Sensitivity/envirnonmental illness is gesteld. (Bij ons: HSP High Sensitive Persons) Dit is primair een stoornis van het immuunsysteem en het heeft effect op alle organen van het lichaamssysteem. Sommigen van ons zijn niet alleen extreem “allergisch” voor gewone, alledaagse substanties in ons milieu, maar, zoals bij mijzelf, zijn er mensen die hooggevoelig zijn voor geuren, licht, aanraking, geluid en ook smaak. Sommigen van ons zijn ook gevoelig voor de emoties van anderen en ontwikkelen symptomen van vergiftiging in de nabijheid van vijandige mensen. Dit zijn mijn vragen: Waarom neemt het aantal mensen die dit syndroom hebben, toe? Wat is de spirituele basis achter deze stoornis en hoe moeten wij ons ongevoeliger maken voor de fysieke en emotionele omgeving?

Antwoord: 

Allereerst het chemische gedeelte: Dit is een gevolg van de toegenomen giftigheid op de planeet. Hoe meer de planeet zichzelf in onbalans brengt, hoe meer degenen die hier op Aarde kwamen en rekenden op balans hierdoor beïnvloed worden. De toename is dus een gevolg van de verontreiniging van de planeet – iets wat je denkelijk al wist.

Dit gaat vaak hand in hand met degenen die emoties kunnen aanvoelen omdat zij chemisch en energetisch gezien fijn-afgestemd zijn. Dit gaat niet echt over spirituele dingen. Het gaat over energie. Als je gevoelig bent, zal het een gevoeligheid voor alles zijn, niet alleen maar binnen 3D. Zelfs degenen die zichzelf niet als spiritueel zien staan precies middenin dit probleem – inclusief de gevoeligheid voor andermans emoties.

Wij leren jullie dat je het kunt verminderen en het valt in de categorie van het nemen van de controle over jouw cellulaire structuur door visualisatie en meditatie. Jullie eigen wetenschap bevestigt nu dat jouw gedachten het immuunsysteem kunnen veranderen en dat is precies waar je moet beginnen. Je hebt niet echt de controle over deze dingen! Begin met dagelijkse visualisaties van een immuunsysteem dat toleranter is ten opzichte van de onbalans van het milieu. Zie jezelf niet als gevoelig en kwetsbaar maar eerder als in staat om alles in balans te brengen als het langskomt en je comfortabel te voelen met deze dingen in plaats van ermee gefrustreerd te zijn.

Vraag 421. Huilen tijdens boodschappen van Kryon. 2.
Lieve Kryon: Waarom ben ik zo diepgaand fysiek en emotioneel geraakt door de energie die in jouw boeken zit vervat? Waarom huil ik zo vaak en voel ik een behoorlijke pijn in mijn keel als ik lees? Ik voel mij niet ongelukkig, in tegendeel. Deze reactie vindt zelfs plaats als ik de antwoorden lees op vragen op jouw website. Zal deze reactie na verloop van tijd verminderen?

Antwoord: (Van het Kryon-kantoor): 

Zoek alsjeblieft naar vraag 186 en het antwoord op: Huilen bij boodschappen van Kryon.

Deze diepgaande emotionele reactie kan misschien nooit weggaan in de loop der tijd, net zoals je het nooit zat zal zijn om liefdevol naar jouw kinderen te kijken. Het is inherent aan het proces van liefde tussen ons.

Vraag 422. Indigogeit. Integriteit.
Lieve Kryon: Ik heb een geit als huisdier die onlangs heel opmerkzame kwaliteiten heeft laten zien. Ik heb dit gedrag gezien vanaf het moment waarop ik hem gekocht heb. Uit nieuwsgierigheid nam ik hem mee om zijn aura te laten lezen. Kun jij je mijn verbazing voorstellen toen zijn aura een diepe indigokleur bleek te hebben? Hoe is het mogelijk voor deze Indigogeit om zo te bestaan?


Antwoord:
 

Wacht je voor wat hier gebeurt. Stop de “indigo-ervaring” niet in een doos! De kleur indigo wordt veel gezien op de planeet als gevolg van een grote bewustzijnsverandering op de planeet. Het is dus een energiegeschenk aan de Aarde – niet aan de kinderen. De nieuwe kinderen van de Aarde nemen dit geschenk aan en veranderen het in nieuwe gedachten. De kristallijnen energie waarover wij afgelopen jaar spraken maakt hier ook deel van uit.

Daarom zullen jullie deze nieuwe energie overal zien, omdat het bij de planeet hoort. Het is niet dat jullie een “indigogeit” hebben, maar eerder dat een dier eenvoudigweg op zijn eigen manier meedoet aan de nieuwe Aarde-energie. Onthoud ook dit: dat het hele dierenrijk bestaat als ondersteuning voor de mensheid en dus kun je niet verrast zijn door een indigokleur rondom een dier. Willen jullie iets zien dat echt spectaculair is? Voor degenen die energie zien: Let op de planten!

Vraag 423. Integriteit.
Lieve Kryon/Lee, ik sta versteld van alle informatie en liefde die ontvang van jullie boeken. Dank jullie voor het leveren van zo’n boodschap van hoop voor de planeet. Mijn eerste vraag heeft te maken met financiën. Ik geloof in het houden van mijn woord en in integriteit maar ik heb onlangs mijn baan verloren en vond het steeds moeilijker om mijn betalingen te kunnen doen en ik zal waarschijnlijk aan schuldsanering moeten gaan doen.

Zonder in alle details te treden over hoe het zover is gekomen (ik wil geen slachtofferrol spelen) voel ik mij zeer schuldig dat ik niet iedereen zijn geld heb kunnen (terug)betalen. Ik zocht advies van een advocaat en er is mij verteld dat die mensen heel veel geld aan mij hebben verdiend en dat ik mij daarover niet zo druk moest maken en dat dat veel vaker voorkomt bij allerlei soorten mensen..

Antwoord:

Geliefde, jaag jezelf hierover niet zo op. Soms is het nodig om de boeken over een bepaalde periode dicht te slaan om jouw leven te openen voor een ander boek. Als jij bepaalde gevoelens hebt ten opzichte van degenen waarbij jij in de schuld staat, bied hen dan aan dat jij na verloop van tijd jouw schulden zult voldoen – buiten de normale schuldafwikkeling om. Dit is een integriteitskwestie van/voor jouw eigen keuze.

Vraag 424. Interdimensionaal leven.
Lieve Kryon, geef mij alsjeblieft wat meer informatie over het interdimensionaal leven in de lucht. Hoe beïnvloedt dit ons? Hoe beïnvloedt dit ons ademhalen? Is ademhalen op zichzelf een interdimensionale handeling?

Antwoord: 

Geliefden, er is hier nog veel meer aan de hand dat jullie nog niet begrijpen. Wij hebben vaak gesproken over interdimensionaal leven in zowel water als lucht. Het zit ook in het stof van de Aarde. Dit is niets nieuws en het is ook niet ongewoon. Het is iets dat gewoon de manier waarop de dingen gaan vertegenwoordigt.

Dit leven is een onderdeel van de natuur en het is een ondersteunend attribuut voor vele processen. Een van de grootste attributen daarvan is dat het beantwoordt aan menselijk bewustzijn. Het heeft geen keuze of intellingentie op de manier waarop jullie het zouden noemen maar het is eerder natuurlijk zoals jullie bossen en zeeën en zij helpen alle om de planeet in balans te houden en te antwoorden op invloeden.

Heeft dit effect op jullie ademhaling?. Het antwoord is ja. Ademhalen is jullie levenslijn, nietwaar? Laat mij jullie dit vragen: Heeft jullie ademhalen effect op hen? Hebben jullie je ooit afgevraagd of jullie hen door je ademhalen beïnvloeden? Kunnen jullie hen schoner maken? Kunnen jullie “reinigende ademhaling” toepassen? Kunnen jullie adem binnenhalen die misschien helend is? Hier is een fonkelnieuwe lering en een waar wij veel bij betrokken zulen zijn in de loop der tijd.

Het interdimensionale leven in water en lucht(met name lucht) is klaar om te “luisteren” naar wat een krachtige macht op Aarde zal gaan zeggen. Die krachtige macht is: gefocuste menselijke gedachten. Degenen die dit lezen en het niet willen geloven, of denken dat dit grappig is hoeven alleen maar te wachten. Zelfs jullie eigen wetenschap zal uiteindelijk de “schaduwen” van dit leven ontdekken en zich afvragen wat dit is. Als dat gebeurt, herinner je dan dat je dit hier hebt gehoord.

Vraag 425. Is artikel nieuwe wereldorde correct?Lieve Kryon, Toen ik het artikel in het “The Spirit”-magazine dor G. Kumar, vroeg ik mij af of zoiets kan gaan gebeuren. Een nieuwe wereldorde waar alle controle in handen is van “welwillende gidsen” en er zoiets als geld en grenzen verleggen etc. niet bestaat. Ik denk niet dat iemand op Aarde in staat is om zoveel gegeven macht te hebben en vrij te blijven van corruptie. Wij zien dit vandaag de dag niet in de regering, welk niveau je ook onderzoekt, van lokale gemeenten tot aan de Verenigde Naties. Het maakt mij droevig om te denken dat er geen landen of culturen zijn, iedereen hetzelfde!

Antwoord: 

Wat als. Wat als….dit is een beschrijving van een Aarde over 10.000 jaar? Kun jij weggaan van het perspectief van “wat je vandaag ziet maakt bepaalde dingen morgen mogelijk?” Deze beschrijving van de Aarde gaat over een Aarde die verder is gegaan dan zijn primaire doel en is gegaan naar iets dat andere planeten nu feitelijk hebben. Vele ervan hebben een bevolking die veel, veel ouder is dan die van jullie. Het spreekt van versmolten culturen en van grote wijsheid. Als je goed naar jullie geschiedenis kijkt zie je veel van hetzelfde effect op Aarde. Waar was de Engelse taal, zo’n 1.000 jaar geleden? Nu is het een “wereldstandaard” 200 jaar geleden had elke cultuur zijn eigen muziek – nu doet de hele Aarde mee in alle muziek. Je ziet hier hetzelfde principe aan het werk maar het gaat voor jullie veel te langzaam om het te herkennen.

Vraag 426. Is Kryon het Paulusdeel van Christus? Is Lee ziek?
Ben jij het “Paulusdeel” van de Christusentiteit waarvan Seth vertelde dat hij in deze eeuw zou terugkeren?

Antwoord: 

Nee. Die energie stroomt nu in jullie als jullie aangeven daartoe de pure intentie te hebben.

Vraag 427. Is Lee ziek?
Liefste Kryon, ik voel dat Lee helemaal niet gezond is. Is hij ziek? Als dat zo is, zal hij herstellen? Jullie channelings betekenen zoveel voor mij omdat ik zoveel heb geleerd en ik ben jou en Lee heel dankbaar. God zegene jou, Lee!

Antwoord: (van Lee, maart 2004:) 

Ik waardeer het zeer om jouw bericht te mogen ontvangen! Ik voel mij niet alleen heerlijk maar ik voel mij ook alsof ik nog nooit zoveel energie heb gehad. In feite heb ik al sinds acht maanden geleden geen koutje meer gehad (heel zeldzaam) en ik voel dat mijn afweersysteem gezonder is dan ooit. Ik ben mijn tiende boek aan het schrijven, presenteer tweemaal per week en ben pas 60 geworden!

Laat jouw goede gedachten omhoog blijven komen. Ik ben dankbaar voor jouw bezorgdheid, maar ik voel mij ieder jaar beter!

Vraag 428. Jezus
Lieve Kryon, heeft een persoon genaamd Jezus echt bestaan? Of was het een groep met de Christusenergie die de kerk van hem een persoon deed maken?

Vraag: 

Lieve Kryon, ik heb al vele jaren gekeken naar de (astrologische) geboortekaarten van Jezus en ik heb er een gevondendie, als hij niet echt is, toch wel heel intrigerend is. Daarom vraag ik: Kun jij aljeblieft onthullen wat de exacte datum en de geboortetijd van de geboorte van Jezus Christus waren? En welke laag van het DNA is de “astrologische laag” waarover jij het hebt gehad? Ik geloof echt dat dit kan helpen om de astrologie in lijn te brengen met de energie waarover jij hebt gesproken.

Vraag

Lieve Kryon, toen Jezus hier kwam, wist hij toen van ons eeuwige werk van het opbouwen van het universum? Weet hij hoeveel wij van hem houden?

Vraag: 

Lieve Kryon, ik ben geen christen maar ik ben nieuwsgierigom te weten of het verhaal over Jezus accuraat is. Stierf hij aan het kruis of werd hij gespaard en kon hij met een eigen familie ergens anders gaan wonen?

Vraag

Lieve Kryon, was Jezus niets anders dan een Kristalkind? Bezat hij iets dat gewoonweg niet werd begrepen in zijn tijd? Had hij ander DNA of verhoogd DNA? Deze tijd is zo opwindend en de dingen zijn zo helder geworden dat ik anderen wil gaan vertellen wat ik nu begrijp.

Antwoord: 

Geliefden, wij brengen dit antwoord met veel respect voor degenen die van deze menselijke meester houden. Het dient geen doel om informatie te geven die schadelijk zou zijn voor welke studie of zoektocht van de mens naar het goddelijke binnenin dan ook.Daarom geven jullie wij vaak de actuele geschiedenis van sommige meesters die de Aarde bewandelden niet. Wij zien de zoektocht naar het goddelijke als het belangrijkste wat een mens kan doen. Zelfs de feiten van de geschiedenis zijn niet correct. Soms brengen de voordelen van de zoektocht van de mens naar het licht en naar de realisatie dat God in ons allen aanwezig is.

Jezus was een echt persoon. Zijn geboorte en dood waren heel verschillend met wat daarover is gerapporteerd maar hij bewandelde de Aarde als een verlichte ziel wiens wonderen en leringen het begin waren van een nieuwe dispensatie. Hij leerde eenheid en het princie dat men allen persoonlijk met God kon praten. Hij zei: “Jullie kunnen net zoals ik zijn!” en dat is ook onze boodschap…..dat meesterschap binnenin ieder van jullie zit. Als je echt meer wilt weten over de geschiedenis staat dat heel duidelijk in de Rollen (de Dode Zee-rollen?), maar niet in jullie Geschriften.

Als je voelt dat Jezus een speciaal bewustzijn had, zoals zovele nieuwe kinderen dat hebben, heb je gelijk! Zijn DNA was zonder enige van de beperkingen die jullie hebben maar hij had degene die jullie nu aan het leren zijn. De astrolosiche laag van zijn DNA (de lagen die reageren op de energie van andere planetaire bewegingen) was leeg en neutraal. (Deze laag, en ook zijn naam, zal dit jaar aan jullie worden uitgelegd)

En ja, hij weet van jullie liefde en van alle dingen die jullie goddelijkheid weet. Net zoals jullie is hij interdimensionaal en is hij tegelijkertijd op vele plaatsen aanwezig. Wisten jullie dat dit ook voor jullie geldt?

Spirituele verlichting gaat niet over het volgen van welk mens of welke entiteit in het universum dan ook. Het gaat over het weten dat God binnenin je resideert en dat je een oneindig deel van zijn universele plan bent. Deze informatie is jullie door vele meesters gebracht en zit in vele culturen door de hele geschiedenis van de planeet heen.

Jezus, net als alle andere meesters die de Aarde bewandelen, gaf jullie niet alleen boodschappen van bekrachtiging maar hij “wandelde rond” zodat jullie konden zien dat een mens feitelijk kon zien dat wat hij zei ook door hen gedaan zou kunnen worden. Velen van jullie staan op het punt om hetzelfde te realiseren. 


Vraag 429. Kennis over de toekomst.
Kryon, heb jij enig idee over wat de onmiddellijke (en niet zo onmiddellijke) toekomst zal kunnen brengen?

Antwoord: 

Geen entiteit kan jullie over je toekomst vertellen maar wij kunnen jullie inzichten in energieën geven die gebaseerd zijn op wat jullie nu doen.

De potentiële toekomst of educatie zal er een zijn die de komende generatie in gang zal gaan zetten.Het zal een dynamisch systeem zijnwaarin de kinderen het klaslokaal zullen gaan veranderen om het maar zo uit te drukken.De leraar zal maar een doel hebben…..dat de kinderen bepaalde concepten kunnen leren en aan het eind van het leerjaar bewijzen dat zij alles hebben geleerd dat van hen werd verwacht. Elke schoolklas zal in staat zijn om te beheren hoe lang dit zal duren en hoeveel tijd er aan elk concept of aan elke stap besteed zal worden, gebaseerd op wat de collectieve groep studenten beslist.

Dit zal uiteindelijk leiden tot een ontwikkelde klas waarin de studenten, gebaseerd op hun prestaties, de termijn zullen bepalen. De klassen die hun termijn eerder beëindigen zullen langere vakanties hebben.

De klas zal in staat zijn om collectief andere studenten te verwijderen uit de klas die hen afhouden van hun leren en/of individueel degenen helpen die dit nodig hebben. Dus in plaats van dat het systeem beslist wie er in een klas past, zullen de studenten dat doen. Het zal een veel bemoedigender systeem zijn en het zal altijd onder de leiding van de leraar zijn. Maar het is een heel ander systeem dan dat wat jullie vandaag hebben waarin het systeem alles bepaalt. In de toekomst zal de student alles bepalen.

Er zal geen chaos zijn zoals vele onderwijzers zullen voorspellen. Er gebeurt iets grappigs als je leiderschapsconcepten geeft aan degenen die kunnen leiden: Zij zullen het doen!

Vraag 430. Klassieke genezingsmethoden.
Lieve Kryon, wat is de connectie tussen Reiki en andere “oude” helingsmanieren met het electromagnetische raster? Geven deze beide bronnen ons toegang tot dezelfde universele Helingsenergie?

Antwoord

Het raster van de Aarde en alle veranderingen die zich daarbinnen hebben voorgedaan hebben de mogelijkheid voor de mensheid verhoogd om deze gereedschappen te gebruiken. Welke methode dan ook……Helende aanraking, Reiki, EMF Balancering, of de zovele andere toepassingen die geen naam hebben…..zij gaan allemaal verhoogd worden door de mogelijkheid van de mensheid om hen beter te begrijpen.

Realiseer je dit: Het zijn allemaal energietechnieken. Zij raken allen het raster aan of wat wij Het Raster op een bepaald niveau noemen. Ook al mogen zij voor jullie verschillend lijken en ook al mogen sommigen jullie vertellen dat zij geen verwantschap hebben, moeten jullie weten dat zij allen de “kern” raken van jullie realiteit……jullie spirituele verbinding met dat wat jullie God genoemd hebben.

Jullie zijn op een bepaalde manier allemaal met elkaar verbonden. Sommige van de systemen zijn meer ontwikkeld dan andere. Sommige tappen in in de energie van verschillende zijden en sommige worden juist nu ontwikkeld.Daarom zal het “oude” uiteindelijk gezien worden als de kernstukjes van de puzzel in plaats van als met elkaar concurrerende systemen. De wijzen onder jullie zullen begrijpen dat jullie kijken naar identieke energieën van God in verschillende vormen waarvan enkele er gewoon op wachten om te trouwen met de andere(n). Wij gaan door met jullie allen te bemoedigen om uit je 4D-paradigma te stappen……de oude manieren die jullie vertelden de dingen in verschillende dozen te plaatsen en hen verschillende namen te geven. De Aarde heeft dit met God gedaan. Hoe heeft dat jullie gediend? Het antwoord? Dat heeft het niet!

Vraag 431. Kryon en Lee.
Hi, Ik ben Monica uit Argentinië en ik weet niet hoe ik “Kryon” moet uitspreken. In Spanje zeg ik “Kreeon” en ik ben er niet zeker van of deze uitspraak correct is. Hartelijk bedankt.

Antwoord: (van Lee): 

Monica, dank je wel voor deze vraag. Jullie staan niet alleen in het zeggen van “Kreeon” omdat alle Fransen dat ook doen. In Amerika wordt het uitgesproken als Cry-ohn, maar ik denk echt dat het weinig verschil maakt. Kryon vertelt ons dat het een “geluid in de lucht “ is en dat het iets betekent voor de energie om je heen. Toch hebben wij ook ontdekt dat elke uitspraak goede energie om zich heen schijnt te hebben.

Jarenlang hebben onze Franstaligen “Kreeon” gezegd en het zelfs anders gespeld. (Kryeon) Spreek het dus uit zoals je wilt en weet dat het jouw intentie is die wordt gehonoreerd en niet of jullie de naam allemaal op dezelfde manier uitspreken.

Vraag:

Kryon kwam als een oproep voor het Licht en niet om geld te verdienen. Kryon ging weg, hij is weg en is hier een aantal jaren geweest. Wat jij doet, Lee, is niet correct.
Antwoord:
(van Lee, maart 2004): 
Ik sta open voor deze kritiek en ik veroordeel jou niet voor dit commentaar. Maar omdat jij het hebt gevraagd heb ik nu de mogelijkheid om een volledig antwoord te geven.

Ik vraag iedereen om mij heen om de energie te voelen als ik channel. Als Kryon weg is zou er niets gebeuren. Als Kryon weg is zouden degenen die energie zien en voelen dit weten. In plaats daarvan is de energie toegenomen en in sommige van onze meetings hebben wij wonderen van genezing gezien. De Verenigde Naties-groep, die vorig jaar juist hiervoor kwam kijken, heeft mij nogmaals gevraagd om terug te keren en Kryon in september 2004 te channelen.

Dus zeg ik tegen jullie allen: Jullie hebben 15 jaar aan informatie om naar te kijken als maatstaf voor de Kryon-energie. Jullie weten ook dat ik die zelf niet kan scheppen. Wees daarom als je het nieuwe materiaal hoort of in een Kryon-channeling zit, jouw eigen rechter. Kijk zelf of de liefde van God daar nog steeds op een sterke manier is. Velen hebben gerapporteerd dat niet alleen Kryon nog steeds hier is, maar dat de kracht van zijn boodschappen zelfs groter is en nu het raster op zijn plaats is, nog meer gedetailleerd is. Ik ga door met het channelen van Kryon voor duizenden over de hele wereld. Zij zien hem en voelen de liefde van God tijdens elke sessie. Dit zal moeilijk zijn om de doen alsof voor een technicus. (mijn vorige beroep)

Over het geldverdienen: ik zou graag willen dat de bedenker van de vraag enige tijd in mijn schoenen zou staan omdat ik denk dat hem veel dingen duidelijk zouden gaan worden. Het is algemeen bekend dat wij van de 12 Kryonboeken er acht zelf publiceren. Dit betekent dat wij onze eigen bank moeten zijn. Steeds als er een herdruk of een nieuwe uitgave is bekostigen wij dit zelf. Wij hebben een uitgever die ons ondersteunt, een kantoor, medewerkers, verkopers en maandelijkse advertenties. Toch, ondanks dat wij spiritueel werk doen, vragen wij nooit geld en is er op onze website geen plaats waar men wat dan ook kan doneren.

Wij proberen ook het commerciële van het spirituele te scheiden en voor degenen die het hebben opgemerkt, wij schreeuwen het op onze website ook niet uit over nieuwe produkten en je kunt daar ook niets kopen. Onze website is zo opgezet dat als jullie wat dan ook willen kopen, je speciaal het winkelgedeelte moet opzoeken en dan een andere knop moet aantikken om er te komen.

Ik kan ervan leven, net zoals de meeste mensen dat doen. Als mijn werk niet aanslaat, zal ik falen. Als de energie van de boeken en de seminars niet goed is, zal mijn huishoudboekje dit laten zien. Dat is de manier waarop ik dit doe! Het houdt mij in integriteit en het maakt mijn reis net zoveel een dagelijkse financiële ervaring als velen van jullie die hebben.

Vraag 432. Kryon wel-niet in talkshow?
Lieve Kryon/Lee, hoe komt het dat Kryon/Lee nooit is verschenen in de Art Bell show? Zijn boodschap zou er een van licht en waarheid zijn voor zijn enorm groot publiek. Het zou de kritieke massa op de planeet op een positieve manier zeer verhogen. Vele lichtwerkers gebruiken deze werkwijze om de boodschap van vrede voor de wereld te verspreiden.


Antwoord:
Van Lee: 

Dank je voor deze vraag. Art Bell houdt niet zo van channelers en daarom ben ik dus buitengesloten. Hij gedijt ook bij het dramatische, het sensationele, en vaak hel –en –verdoemenis-onderwerpen. Hij heeft Mark Hazelwood bij zich gehad, de auteur van “Blindsided” (informatie over Planeet X over hoe wij in mei 2003 allemaal overheerst zullen worden) in zijn show en dat minstens driemaal. Maar een boodschap van hoop en vrede, in welke mate dan ook, lijkt gewoon de sponsors of degenen die drama willen, niet tevreden te stellen.

Ik vind het ook jammer. Het lijkt mij dat als de Verenigde Naties mij hebben gevraagd (drie keer) dat Art dat ook wel zou hebben kunnen doen.

Vraag 433. Kryonboek De Reis naar Huis.
Lieve Kryon, ongeveer twee maanden geleden stelde een vriend mij voor dat ik De Reis naar Huis (Kryonboek 5) zou gaan lezen. Dat was mijn introductie naar jou en ik heb sindsdien zoveel mogelijk van jouw informatie gelezen. Ik denk echt niet dat ik ooit zoveel tranen van opluchting heb gelaten als toen ik dit boek las.

Ik heb twee vragen. De eerste gaat over De Reis naar Huis. Toen ik dit boek las voelde ik dat mijn chakra’s zich weer openden. Door elk huis was er weer een ander deel van mijn lichaam dat zijn chakra opende. Kort nadat ik het boek uit had had ik de grootste emotionele vrijlating die ik ooit het gevoeld. Sinds dat moment is de strekking van mijn healings veranderd. Ik doe dingen nu heel anders dan ik deed en mijn bekwaamheden zijn zeer toegenomen.

Is het mogelijk dat het boek helpt om je te reinigen van de oude energie en hoe weet ik of ik van alle oude energie ben gereinigd?

Antwoord:

Geliefde, ja. Dit is de reden voor de parabel van Michael Thomas. Als je die leest en openstaat voor de metaforen binnen de metaforen, wordt jouw DNA-bewustzijn geactiveerd. Het is voor ieder mens anders, maar degenen die er klaar voor zijn, reageren erop!

Vraag 434. Lemuriers of engelen?
Lieve Kryon, ik heb een vraag: Zijn wij Lemuriers of engelen?


Antwoord: 
Dat is niet zo moeilijk. Jullie zijn allemaal engelen omdat jullie goddelijk en ook eeuwig zijn. Jullie waren altijd – en zullen altijd stukjes van God zijn.

Maar in het begin waren velen van jullie die nu lichtwerkers genoemd worden, een deel van de Lemurische ervaring van de Aarde, een leven in een tijd en op een plaats waarvan het bestaan door jullie geschiedkundigen wordt ontkend. Het was een andere soort gemeenschap en het was de “warming up” voor wat jullie nu hebben. Jullie lichamen zijn niet geheel hetzelfde als zij toen waren en veel dingen zijn nu anders. Dit is ook de reden waarom wij jullie vertellen niet te ver naar het verleden te gaan als jullie iets willen weten over je “huidige “ geschiedenis.

Lemurie bestond in een tijd waarin de dualiteit niet zo sterk was, of de energie even laag was als nu. De planeet was “schoongeveegd” door deze samenleving en er kwam een herstart. Dit is oud nieuws en dat hebben wij eerder verteld. Jullie gaven hiervoor toestemming maar, op een een zeer diepgaand niveau, als Lemurier, bereidden jullie je voor op deze tijd op de planeet.

Jullie engeleigenschappen zijn een eigenschap van God. Jullie Lemurische eigenschappen (als je die hebt) zijn eigenschappen van een eerdereAarde-ervaring die was gevuld met hoge wetenschap en DNA-verschillen. Een groep die naar een channeling van Kryon zou kunnen komen is vaak gevuld met Lemuriers uit het verleden omdat velen van jullie die nu ontwaken voor spirituele waarheden deze Lemurische achtergronden als oude ziel hebben.

Maar jullie zijn in mijn ogen ook engelen. Mijn buiging naar jullie toe binnen deze ontmoeting is een groet en een eerbetoon waarbij ik jullie vraag je te herinneren wie jullie zijn. Er zijn vele Lemuriers uit het verleden en alleen een fractie daarvan zal ooit over Kryon weten. Jullie zijn verspreid over de hele Aarde, maar jullie ontwaken allemaal tot op een bepaald niveau.

Vraag 435. Leven de 144.00 nu?
Lieve Kryon, zijn alle 144.00 nu in leven, en wat is hun taak?

Antwoord: 

Ja, dat zijn zij. Zij zijn hier al een tijdje. Zij zijn niet allemaal samen en zij zijn over de hele Aarde verspreid. Hun taak is het helpen bij het Kristallijnen Raster van de planeet. Zij herschrijven het verleden. Er zijn er ook meer dan 144.000! Dit getal is een metafoor!

Vraag 436. Leven zonder Ziel of Spirit?
Kan het menselijk lichaam productief bestaan of leven zonder de aanwezigheid van een spirit of een ziel?

Antwoord: 

Nee. Zelfs de schijnbaar meest onbekommerende of kwaadaardige mens, of degene die hersendood is of gek, heeft een ziel en een essentie van goddelijkheid. Het is allemaal onderdeel van een vrije keuze en van het vervullen van specifieke energieën om balans te scheppen. (of het ontbreken daarvan) en dat helpt de rest van jullie om belangrijke beslissingen te nemen over jullie eigen goddelijkheid.

Vraag 437. Licht en dimensionaliteit.
Lieve Kryon, Ik heb mij bepaalde dingen afgevraagd over jouw verklaringen over licht en multidimensionaliteit, en sommige daarvan houden mij nog steeds bezig. Ik weet niet zeker of dit een flits van binnenuit is, of gewoon gek. Ik zou het op prijs stellen als jij mij kunt vertellen of ik op het juiste spoor zit. Hebben wij iets gemist over het licht dat heel duidelijk is? Wij leven in 4D-ruimte/tijd. Ervaart licht tijd? Licht is een massaloos partikel, volgens de natuurkundigen. Mijn “inzicht” of “gekke idee” is dat licht in een andere dimensie is dan in 4D-ruimte/tijd. Als dit klopt, is het dan alleen maar onze zienswijze die veranderd dient te worden?

Antwoord: 

Ja, de zienswijzen moeten worden veranderd. In plaats van het licht te zien

Buiten de tijd moeten jullie gaan beginnen om licht te zien als gecontroleerd door de tijd. Het kan tijd dan wel niet ervaren maar zijn attributen (snelheid met name) worden erdoor gecontroleerd. Waarom reist licht sowieso? Wat is de machinerie daarachter? Als je kijkt naar de kernnergie van realiteit, vereist dit dat licht gerelateerd is aan tijd. Maar omdat tijd verschillend is voor vele delen van het universum is licht niet die constante die jullie denken.

Jouw inzichten zijn goed maar je moet hen nog steeds verder brengen. Licht is inderdaad gedeeltelijk interdimensionaal, maar het is voor altijd gevangen binnen formules met betrekking tot de realiteit van waar dat licht is. Elk tijdraam zal een andere “snelheid van licht” scheppen. Dit is misschien het moeilijkste gedeelte van wat wij leren over astronomie en natuurkunde.

Als jullie naar de Ruimte kijken wordt het licht gezien als van heel ver weg komend en heel lang reizend met een constante snelheid…….dezelfde snelheid als het licht dat kwam van het lampje boven jouw hoofd. In feite is dit niet zo. Denk in plaats daarvan dat dit licht van ver weg een lange reis heeft gemaakt door “lichtwegen” waar er constructievertragingen zijn, stops en zelfs snelwegen! Het kwam hier niet op een simpele lineaire manier zoals jullie denken dat het dat deed.

Overal onderweg reageerde het op de tijdramen waardoorheen het passeerde. Dit geeft jullie de gelegenheid je af te vragen of jullie meetmethoden voor afstand wel accuraat zijn.

Als jullie meer beginnen te ontdekken over de donkere energie (geen negatieve, maar ongeziene) in jullie universum zullen jullie moeten concluderen dat het interdimensionaal is en daarom is een deel ervan zelfs in een kwantumstaat. (alles samen, zonder afstand) Zogauw jullie dit attribuut toevoegen aan de realiteit van ruimte, moeten jullie je afvragen of wat jullie zien en meten als licht misschien veel complexer kan zijn dan jullie dachten.

Wat wetenschappers het “restant van de Oerknal” noemen is een energie die is overgebleven van een interdimensionale opwaardering, niet van een explosie! Het schept een realiteit waar jullie in 4D alleen maar een deel van kunnen zien en waar de energie zich niet vertoont aan jullie maar aan het geheel waarvan jullie weten dat het er is. Dit zal jullie leiden naar interdimensionele meetkunde en tevens uiteindelijk naar het ontdekken van de openingen waarover wij hebben gesproken. In de toekomst zal er meer over dit onderwerp komen.

Vraag 438. Lijdt het universum onder onze vrije wil?
Is de rest van het universum veroordeeld om te lijden door onze fouten? Wat voor soort Al-Wat-Is schept een universum zonder vrije wil en vestigt dan een breekbaar stipje van vrije wil in een onbeduidend, obscuur zonnestelsel in een onbeduidend, obscuur melkwegstelsel? Is vrije wil zo gevaarlijk?

Antwoord: 

Niemand in het universum zal lijden onder hetgeen de mensen hier doen. Jullie maken geen fouten maar eerder beslissen jullie op een balans van energie en waar donker en licht zichzelf kunnen balanceren. Jullie krachtsinspanningen zullen toewerken naar een nieuwe creatie. Het universum zal vieren wat jullie hier doen en het licht dat jullie scheppen tot zich nemen. Denk eraan als oplossende problemen waar alleen de uitkomsten worden gezien, niet het werk rondom hun schepping.

Het is de menselijke dualiteit die aan bezwaar onderhevige logica vindt in een goddelijk systeem. Als je een gelimiteerd paradigma over een complex paradigma legt, krijg je alleen maar gedeeltelijke antwoorden. Maar degenen in het gelimiteerde paradigma weten dit niet. Zij denken dat zij compleet zijn en hun denken is helder. Alles wat jullie kunnen doen is eraan toevoegen en eruit putten en jullie proberen complexe fysieke problemen te berekenen en zullen dan ook alleen maar zeer eenvoudige en inaccurate antwoorden krijgen. Maar als alles wat jullie kunnen doen eraan toevoegen en eruit putten is, zullen jullie nooit weten dat zij onnauwkeurig zijn, nietwaar?

Vraag 439. Linker- en rechterdelen van ons lichaam.
Lieve Kryon, bijna elke mens lijkt de linker- of de rechterhand beter te kunnen gebruiken. Als ik bijvoorbeeld iets met mijn linkerhand opschrijf, ben ik daar niet zo goed in, om het maar zachtjes uit te drukken. Waarom zijn mensen doorgaans beter in het gebruik van een van hun handen (en meestal de rechterhand)? Is het een goed idee om ook de andere hand te gaan gebruiken? (misschien zal dit ons meer openen naar meer bewustzijn voor de hele mens)

Antwoord:

Een deel van de menselijke conditie is dat jullie gepolariseerd zijn. Jullie linker- en rechterdelen zijn feitelijk gescheiden delen van je lichaamssysteem dat compleet is. Jullie hebben zeker wel in de gaten dat er aan de buitenkant van jullie lichaam ook geen symmetrie is waarbij de ene kant van het lichaam gewoon een kopie van het andere deel zou zijn. Dit is de efficiency van jullie evolutionaire proces. 

Het onderwerp dat jij naar voren brengt is wel een goede vraag. Het is inderdaad zo dat als je veel tijd doorbrengt met het gebruik van jouw andere hand om te schrijven (of zelfs met een balletje te gooien) zul je de balans van de brug tussen de polariteit van jouw lichaam laten toenemen. Jouw brein is bij deze diepgaandheid ook betrokken, evenals jouw DNA. Alles wat je kunt doen om een betere balans in jouw lichaam te krijgen is goed. Hier is een oefening: Probeer een brief aan jezelf te schrijven met gebruikmaking van jouw niet-dominante hand. In feite zou je misschien jezelf kunnen vinden!

Vraag 440. Maria Magdalena. (incl. Wikipedia)
Liefste Kryon, tijdens de laatste paar maanden zijn er vele tekenen dat Maria Magdalena bij mij is gekomen. Mijn intuïtie zegt mij dat zij, in feite, de partner van Jezus was en dat de kerk dat onderdrukte en haar status opzij schoof uit angst dat het vrouwelijke zou worden verbonden met partnerschap en huwelijk van Jezus. Dit geloof zou dan de mythe vernietigen dat Jezus maagd was. Het wordt gezegd dat Maria Magdalena de gezegende apostel was en haar de echte doctrine (leer) van Jezus was gegeven. Kun jij deze theorie uitleggen en mij vertellen of het een onderdeel zal zijn van het nieuwe Jeruzalem? 

Antwoord: 

Lieverd, kijk naar jullie eigen geschiedenis: De Rollen (o.a.de Dode Zee-rollen?) –zij allemaal – zullen vele antwoorden onthullen. Kijk ook naar degene die in Egypte zijn ontdekt, inclusief het Boek van Maria. Er is hier veel dat verborgen werd gehouden maar dat zeer goed gedocumenteerd is door jullie eigen Aarde-bronnen. Het is bij jullie vandaan gehouden, maar nu is het openbaar.

=========================


Uit: Wikipedia:

Evangelie van Maria Magdalena

Het Evangelie van Maria Magdalena, één van de apocriefe evangeliën werd in 1896 in Caïro gevonden maar pas in 1955 gepubliceerd. Het bestaan ervan was reeds bekend rond 300, toen bisschoppen het beschouwden als een vervalsing.

Inhoud [verbergen]

1 Beschrijving

2 De vondst van de tekst

3 De tekst

3.1 Pagina’s 7–10

3.2 Pagina’s 15–19

4 Externe links

Beschrijving

Het evangelie van Maria Magdalena is een apocriefe tekst uit de begintijd van het christendom. Het teruggevonden manuscript dateert uit de vijfde eeuw, behoudens twee fragmentjes van rond 300. Over de datering van de oertekst bestaat verschil van mening; Karen King [1] plaatst die in de eerste eeuw, de meeste andere wetenschappers halverwege de tweede eeuw.

Maria Magdalena komt in deze tekst voor als een van de volgelingen van Jezus. Zij vertelt dat zij Jezus heeft ontmoet in een visioen en dat hij haar geheime leringen heeft onthuld. Er brandt onder de discipelen een ruzie los over haar autoriteit als vrouw en leerling. Met name Petrus valt haar fel aan, vooral omdat wordt gezegd dat Jezus haar meer liefhad dan de andere leerlingen.

Voor de studie van de gnostiek is deze tekst van groot belang, omdat ze een beschrijving bevat van de reis van de ziel na de dood langs de Archonten. Helaas is slechts een deel daarvan overgeleverd, maar niettemin geeft wat rest een goede indruk van de opvattingen in de gnostiek over de hemelvaart van de menselijke ziel na de dood. Het Evangelie van Maria Magdalena vertelt enkele twistgesprekken tussen de ziel en een Archont. Het is wel geopperd dat er een parallel bestaat tussen de reis langs de Archonten en de vertelling van Lucas 8:2, waarin Maria Magdalena door Jezus werd bevrijd van zeven duivelse geesten. Deze opvatting is omstreden (zie verder gnostiek).

Dit evangelie, en de rol van leerling van Jezus die Maria Magdalena daarin speelt, kwam onder de aandacht van het grote publiek door de roman De Da Vinci Code van Dan Brown. De stellingen in het boek, waaronder dat Maria Magdalena de echtgenote van Jezus was, zijn als onwetenschappelijke speculatie bestempeld.

De vondst van de tekst.

In 1896 kreeg de Duitse geleerde C. Reinhardt door een antiekhandelaar enkele papyrus-bladen te koop aangeboden, geschreven in de Koptische taal. Het waren fragmenten uit het Evangelie van Maria Magdalena. De antiekhandelaar wist weinig te vertellen over de herkomst van deze geschriften. De bladen werden overgebracht naar een museum te Berlijn. Het bevindt zich nu in het Ägyptisches Museum aldaar, Papyrussammlung SMB Inv.-Nr. P8502. In 1912 wilde men de tekst uitgeven, maar door een overstroming in de drukkerij gebeurde dat niet. Daarna ontstond een oponthoud door de Tweede Wereldoorlog. Pas in 1955 werd deze zogenaamde Berlijnse Codex gepubliceerd.

In 1938 ontdekte men enkele verzen van dit evangelie in een collectie papyrusrollen, geschreven in het Grieks. In 1945 werden in Egypte de Nag Hammadi-geschriften gevonden. Daarbij was ook een deel van het evangelie naar Maria Magdalena. Dit werd in 1977 uitgegeven. Opvallend is dat alle fragmenten hun herkomst hebben in Egypte.

Waarschijnlijk zijn twee gevonden fragmenten in de derde eeuw en een (het grootste deel) in de vijfde eeuw op schrift gesteld. Het oorspronkelijke evangelie moet dus van vroegere datum zijn. Geleerden gaan er nu van uit dat het oorspronkelijke evangelie dateert uit de tweede of derde eeuw, na de tijd van het Evangelie volgens Johannes. De oorspronkelijke tekst was waarschijnlijk in het Grieks gesteld; hiervan zijn de twee fragmenten uit de 3e eeuw bewaard gebleven. De inhoud van het oorspronkelijke evangelie wijkt af van de vijfde-eeuwse Koptische versie. Aangenomen wordt dat het evangelie het auteurschap aan Maria Magdalena wil toeschrijven, ook al spreekt de tekst zelf steeds over Maria en nooit over Maria Magdalena.

De tekst.

De pagina’s 1–6 ontbreken.

Pagina’s 7–10.

…zal de materie vernietigd worden of niet? De Verlosser zei: “alle naturen, alle vormen en alle schepselen bestaan in en met elkaar en ze zullen weer teruggevoerd worden tot hun eigen wortel. Want de natuur van de materie kan zichzelf slechts tot haar eigen natuur terugvoeren. Wie oren heeft om te horen, die hore!” Petrus vroeg hem: “omdat u ons alles heeft uitgelegd, zeg ons nu nog dit: wat is de zonde van de wereld?” De Verlosser zei: “Zonde bestaat niet. Maar het zijn jullie die de zonde maken, namelijk wanneer jullie doen wat in wezen gelijk staan aan overspel, dat wat men de “zonde” noemt. Daarom is het goed in jullie midden gekomen, naar het wezen van iedere natuur, om deze weer in zijn wortel te herstellen.” Toen ging hij voort en zei : “daarom worden jullie ziek en sterven jullie, omdat jullie houden van wat jullie misleidt. Wie het vatten kan, vatte het! De materie gaf geboorte aan een begeerte die haar gelijke niet kent omdat zij is uitgegaan van iets tegennatuurlijks. Zo heerst er verwarring in het gehele lichaam. Daarom heb ik jullie gezegd: heb goede moed. En als jullie moedeloos zijn, vat toch moed tegenover de verschillende vormen van de natuur. Wie oren heeft om te horen, die hore !

Toen de Gezegende dit gezegd had, groette hij hen allen met de woorden: Vrede zij met jullie, Breng mijn Vrede voort. Let erop dat jullie niemand misleiden door te zeggen “zie hier”, of “zie daar” want de Zoon der Mensen verblijft in jullie binnenste. Volg hem! Die hem zoeken zullen hem vinden. Ga zo heen en verkondig het evangelie van het Koninkrijk. Leg geen andere bepaling op dan die welke ik jullie heb gesteld. En vaardig geen wet uit zoals de wetgever, opdat jullie daar geen gevangenen van worden”. Toen hij dit gezegd had, ging hij heen.

Zij echter waren bedroefd. Ze huilden heftig en zeiden: “Hoe moeten we naar de heidenen gaan en het evangelie van het Koninkrijk van de Zoon des Mensen prediken? Als hij al niet werd gespaard, hoe zal men ons dan sparen?

Toen stond Maria Magdalena op en zij kuste hen allen en zei tegen haar broeders: “Huil niet, wees niet bedroefd en twijfel niet, want zijn genade zal geheel met jullie zijn en jullie behoeden. Laten we liever zijn grootheid prijzen, want hij heeft ons voorbereid en ons tot mens gemaakt.’ Toen Maria dit zei richtten zij hun harten op het Goede. En ze begonnen de woorden van de Verlosser te bespreken.

Petrus zei tegen Maria : “Zuster, we weten dat de Verlosser meer van jou gehouden heeft dan van de andere vrouwen. Zeg ons de woorden van de Verlosser zoals jij je die herinnert, die jij kent maar wij niet kennen en die we ook nog niet hebben gehoord.”

Maria antwoordde en zei : “Wat voor jullie verborgen is zal ik jullie bekendmaken” en ze begon hun het volgende te vertellen: “Ik, zei ze, ik zag de Heer in een visioen, en ik zei tegen hem: ‘Heer, ik zie u vandaag in een visioen’. Hij antwoordde en sprak tot mij: “Gezegend ben je dat niet wankelt bij mijn aanblik. Want waar het bewustzijn is, daar is de schat.” Ik vroeg hem: “Heer, ziet hij, die een visioen heeft, nu met de ziel of met de geest?” De Verlosser antwoordde en sprak: “Hij ziet noch met de ziel noch met de geest, maar met het bewustzijn, dat tussen de twee in ligt. Zo is het dat hij een visioen waarneemt en het is……

Hier ontbreken de pagina’s 11–14 van het oorspronkelijke handschrift.

Pagina’s 15–19

…..(ontbreken woorden)….het.

En de Begeerte zei:

“Ik heb je niet omlaag zien gaan,

maar nu zie ik je omhooggaan.

Waarom lieg je?

Want je hoort bij mij!”

De Ziel antwoordde en zei:

“Ik heb jou gezien

maar jij zag mij niet,

noch herkende je mij.

Je hebt mij als kleding gediend

en je kende mij niet”

Toen ze dat gezegd had ging ze met grote vreugde weg.

Toen kwam ze bij de derde macht,

die Onwetendheid genoemd wordt.

Deze wilde de ziel uithoren:

“Waarheen ben je op weg?

In slechtheid ben je vastgehouden en

je bent onderworpen aan mijn oordeel!”

Maar de ziel zei:

“waarom oordeel je over mij

terwijl ik niet geoordeeld heb.

Ik werd vastgehouden

hoewel ik niets vastgehouden heb.

Ik werd niet herkend

Maar ik heb wel herkend dat het Al opgelost zal worden

zowel de aardse dingen als de hemelse”

Toen de ziel zo de derde macht was voorbijgekomen,

steeg ze verder omhoog en zag de vierde macht.

Deze had zeven gedaanten:

De eerste vorm is de duisternis

De tweede de begeerte

De derde de onwetendheid

De vierde de prikkel van de dood

De vijfde is het koninkrijk van het vlees

De zesde is de domme wijsheid van het vlees

De zevende is de vertoornde wijsheid.

Dat zijn de zeven heerschappijen van de Toorn.

Ze vroegen de ziel:

“Vanwaar kom je, moordenares;

en waarheen ben je op weg,

jij die de ruimte bedwong?”

En de ziel antwoordde en sprak:

“Wat mij bindt is gedood

en wat mij omringt is overwonnen

Mijn begeerte heeft opgehouden te bestaan

en de onwetendheid is gestorven

In een wereld ben ik bevrijd

uit een andere wereld

en in een beeld

door een beeld van boven,

want de boeien der vergetelheid

hebben een tijdelijke duur.

Vanaf dit ogenblik af

zal ik de rust ontvangen,

los van het tijdsverloop van de eon;

in zwijgen”

Toen Maria dit had gezegd, zweeg ze,

want tot zover had de Verlosser met haar gesproken.

Maar Andreas nam het woord en zei tegen de broeders:

“zeg eens, wat denken jullie over wat zij gezegd heeft?

Ikzelf geloof niet dat de Verlosser dit heeft gezegd,

want het is duidelijk dat het afwijkende ideeën zijn.”

Petrus nam het woord en sprak over dezelfde dingen

Hij vroeg hun over de Verlosser:

“Zou hij werkelijk buiten ons om en niet openlijk met een vrouw gesproken

hebben? Moeten wij ons soms omkeren en allemaal naar haar luisteren?

Heeft hij aan haar de voorkeur gegeven boven ons?”

Toen huilde Maria en zei tegen Petrus:

“Mijn broeder Petrus, wat denk je? Denk je dat ik het zelf in mijn hart

bedacht heb of dat ik leugens vertel over de Verlosser?”

Levi nam het woord en zei tegen Petrus:

“Petrus, jij bent altijd zo heetgebakerd!

En nu zie ik weer dat je redetwist met deze vrouw als met tegenstander.

Als de Verlosser haar waardig bevonden heeft,

wie ben jij dan om haar te verwerpen?

Zeer zeker kende de Verlosser haar erg goed en

daarom heeft hij van haar meer gehouden dan van ons.

We moesten ons eerder schamen en ons bekleden

met de volkomen Mens en hem in onszelf verwerven,

zoals hij ons heeft opgedragen, en het evangelie verkondigen.

En laten we daarbij geen andere bepaling of wet opleggen

dan wat de Verlosser gezegd heeft.

Toen Levi dit gezegd had,

maakten ze zich op om te verkondigen en te prediken.

Externe links:

Nederlandse vertaling

Bronnen, noten en/of referenties

J. Slavenburg & W.G. Glaudemans, Nag Hammadi geschriften 1, Ankh-Hermes, Deventer, 1994

↑ Karen L. King, The Gospel of Mary of Magdala: Jesus and the first woman apostle, p. 148. Karen King is Hollis Professor of Divinity at Harvard Divinity School

Categorieën: Apocrief evangelie

Vraag 441. Mens in de vijfde dimensie.
Lieve Kryon, als iemand de vijfde dimensie heeft bereikt, zal hij dan zijn lichaamverliezen, het transformeren of zal hij compleet verdwijnen? Heeft iemand die op dit moment in de geschiedenis in leven is, de vijfde dimensie bereikt, of is dit een doel voor de toekomst?


Antwoord: 

Er is feitelijk geen “Vijfde dimensie”. Als je verder gaat dan 4D elimineer je de lineariteit en tellen is lineair. Zeg daarom: “gaan naar multidimensionaliteit”. Dit is een veel betere term. Het is ook niet een “volgende stap”. Het is de stap die jou laat verschillen met degene die in dualiteit is. Aldus is het gaan naar multidimensionaliteit: “Ascensie”.

Wij hebben ascensie vaak gedefinieerd  Het is geen verdwijnen van de Aarde zoals Elia dat deed. In plaats daarvan is het blijven op de planeet met een hogere vibratie, in stappen het meesterschap claimen, en de planeet helpen om vrede te scheppen. Velen hebben deze status verworven en zij lopen in vrede en vreugde tussen jullie in.

Vraag 442. Mensen en magnetische velden.
Kryon, ik vraag mij dingen af over mensen en magnetische velden. Hebben sommige mensen grotere magnetische velden dan anderen? Mijn zoon lijkt magnetische energie te hebben die uit zijn vingers komt; hij kan er zelfs een Magna Doodle (een magnetische tekening) mee maken. Kun jij hier jouw licht eens over laten schijnen?

Antwoord: 

Het is echt geen magnetisme wat jouw zoon heeft. Het lijkt erop, maar het is gewoon een deel van de krachtige energie die om hem heen is. Velen kunnen batterijen leeg laten lopen of storingen in elektrische apparaten veroorzaken, of computercrashes. Dit is niet zozeer magnetisme maar het is een zeer energetisch, menselijk veld.

Dus ja, vele mensen hebben velden die verschillend zijn. Zij zijn niet groter, maar actiever. De feitelijke grootte is vastgesteld voor allen, en is hetzelfde. Het gaat erom hoe actief zij zijn en dat heeft te maken met het activeren van het DNA. Vele jongeren hebben dit natuurlijke aspect omdat hun DNA veranderd is….niet chemisch, maar interdimensionaal.

Vraag 443. Moet ik gekwetst blijven?
Lieve Kryon, Mijn vraag is deze: Als mensen om jou heen jou beschadigen en pijn doen en jij je ervan bewust bent waarom zij dat doen, is het dan gepast om in die situatie te blijven omdat het een deel kan zijn van het contract met hen?

Antwoord: 

Nee! Contracten zijn alleen startpotentiëlen. Zij brengen de bal voor jullie aan het rollen zodat jullie het kunnen veranderen als jullie dat willen. Wij hebben het eerder gezegd: Als de ene tennisspeler stopt en niet op komt dagen voor het spelletje zal het niet lang duren voordat de ander zich dat realiseert. Karma en beginnende contracten zijn net zo. Als jij jezelf verwijdert van situaties zoals deze, maak je een diepgaande verklaring naar het universum toe:

(1) Ik herken wat er gebeurt.

(2) Ik wil het veranderen, en dat kan ik ook.

(3) Degenen die ik beïnvloed door deze verandering zullen uiteindelijk ook dezelfde mogelijkheid hebben.

(4) Ik zal nooit meer dezelfde zijn.

Vraag 444. Mohammed en Martelaarschap.
Lieve Kryon, ik ben er zeker van dat er wezens zijn die van heel dichtbij waken over Israël en de gebeurtenissen van dit moment in deze omgeving en ik geloof dat zij soms ook deelnemen en assisteren. Ik heb het gevoel dat er al veel wonderen zijn gebeurd en vele levens werden gespaard. Toch denk ik dat wij, Israëliërs  meer begrip en empathie nodig hebben van de rest van de wereld. De verschrikkelijke gebeurtenissen van 11 september in de Verenigde Staten hebben onsen het grootste deel van de wereld geschokt en toch moeten wij al heel lang omgaan met kwaad, haat en terreur. Het wordt van dag tot dag erger.

Er werden zoveel mensen vermoord. Onze vijanden sturen duizenden gehersenspoelde jongeren om zoveel mogelijk van ons te vermoorden. De propaganda liegt in het gezicht van de wereld – in de ene hand vieren zij de moorden en de doorgaande oorlog terwijl zij in de andere hand erover klagen dat zij slachtoffers zijn. Kinderen worden ingezet om tegen ons te vechten en sommigen van hen worden gedood of gewond en zij geven ons daarvan de schuld. Totdat het licht dat mensen naar ons toesturen de situaie kan veranderen, hoe moeten wij reageren op de doorgaande moorden – in naam van God, door de Heilige “Shaheeds” die voor hen moorden “regelrecht naar het Paradijs” gaan? Wij zouden op zijn minst wat troost kunnen vinden in begrip voor onze situatie.

Onze vijanden verspreiden hun valse propaganda en iedereen luistert naar hen terwijl de doorgaande terreur waarmee wij dagelijks te maken hebben wordt genegeerd door mensen die maar een vaag idee of maar weinig interesse hebben over wat er echt met ons gebeurt maar die wel heel snel klaarstaan om ons de schuld te geven van de onrust en terreur in andere landen.

– Een vrouw en moeder uit Jeruzalem.

Antwoord: 

Mijn lieve Israëlische, jullie hebben het magische koord van de draden van het nieuwe bewustzijn aangeraakt. Jouw beschrijving past inderdaad in de frustratie van eeuwen. Het “onoplosbare” probleem was ook bedoeld om de zaden voor het Armageddon te zijn …..een energie die zou zorgen voor het einde van de hele Aarde! Wat er al die tijd nodig was, was dat de andere delen van de wereld sommige van deze waarheden konden “zien” die achter de hele veldslag liggen, zoals wij al hebben gezegd aan het begin van dit antwoord. Dit proces is begonnen. Het gaat langzaam, maar het is begonnen.

Het is geen proces van een politieke coalitie maar eerder een van ontwikkeling en bewustzijn.

Hoe moeten jullie in Israël reageren? Net zoals jullie dat de laatste duizenden jaren hebben gedaan……met geduld en verdraagzaamheid. Maar in plaats van geduld en verdraagzaamheid zonder oplossing, hebben jullie nu iets op het vuur staan dat jullie nooit eerder hadden: De rest van de Aarde heeft een diepgaand inzicht over hoe het voelt om deze energie te hebben, dichtbij zich te hebben. Verdwenen zijn de dagen waarin jullie en je vermeende vijanden het uitvochten terwijl de wereld jullie de rug toekeerde of de oorzaken en omstandigheden niet volledig begreep. Nu moeten de grootmachten van de wereld ook van dichtbij toekijken en studeren op de echte wortelen van deze zaak, niet de valse wortelen.

Wij hebben het steeds weer gezegd…..”Zoals het met de Joden gaat, gaat het met de Aarde.” Begrijp jij het nu? Begrijpen degenen die dit lezen en en NIET in het Midden Oosten zijn het nu? Jullie problemen zijn nu wereldproblemen. Jullie delen hen ook met degenen aan de andere kant van de stad (de Palestijnen). Zij wringen ook de handen uit frustratie en vragen zich af wat zij moeten doen. Denk jij dat de moeders in die gebieden willen dat hun kinderen worden gevuld met haat en dood? Nee. Zoals wij al eerder zeiden is het niet zozeer een groepsbewustzijn dat wordt gevormd, maar vele individuen samen. Dit betekent dat er velen zijn in wat jullie het “vijandelijke kamp” noemen die anders beginnen te denken over alles wat in het verleden onmogelijk op te lossen was. Wat er in de toekomst zal gebeuren in het gebied waar jij leeft, zal de gids zijn voor de hele planeet.

Heb vrede met het feit dat door de nieuwe energie de leiders en de structuur zullen veranderen.Jullie kunnen de zaden van oplossing al binnen jullie eigen leven zien als regeringen, scholen, en zelfs fundamentalistische religies langzaamaan gaan inzien en begrijpen dat haat niet langer de energie is en dat brengt hen naar de betekenis van waarnaar zij verlangen. Macht zal niet langer gelijk staan aan vrede……een zeer oud bewustzijn sinds het begin van de mensheid. Het is makkelijk om te sterven. Het is veel moeilijker om lange tijd in vrede te leven. Dit vereist een wijsheid die zich pas begint te vormen. Laat de kinderen de weg wijzen want als zij opgroeien zullen jullie verbazingwekkende veranderingen zien…..niet zoals degene die jullie je hele leven steeds weer gezien hebben. Degenen die “getraind zijn om te haten” door volwassenen van oude energie beginnen zelf vragen te stellen waarvan er vele jullie zullen verbazen.

Tussen haakjes……als de profeet Mohammed sprak over Martelaarschap, was dat wijsheid die ging over bewustzijn van degenen die hun leven zouden willen opofferen op het slagveld van God……een slagveld waar de strijders vochten voor eenheid en voor de God van Abraham! Het paradijs werd nooit beloofd aan degenen die uit eigen wil zichzelf het leven zouden benemen door eigen hand. Dit concept kwam van de mens, niet van God.

Vraag 445. Naar wie richt ik mijn gebeden?

Ik heb moeite met weten naar wie ik moet bidden. In de loop de jaren ben ik langzaam tot het geloof gekomen dat wij allen een “stukje van God” zijn en dat de mens op Aarde is alleen maar “een van een groep” is. Jij hebt ons verteld dat jij een deel van een “groep” bent. Er zijn engelen zoals Michael en Gabriel en meesters als Boeddha en Jezus, en ik neem aan dat zij ook “groepen” zijn. Ik weet dat wij in contact kunnen komen met onze Hogere Zelven en onze gidsen, maar is er een of andere groep of entiteit in het geding? Is er een “Vader”? Is het universum een grote democratie?

Antwoord: 

Jouw vraag laat niet alleen intuïtie en wijsheid zien, maar ook de beperking van wat jullie op jezelf geplaatst hebben, genaamd dualiteit. Wat er ook uitgelegd wordt, mensen willen het altijd verdelen en een overal een organisatie opbouwen. Dit is een totaal lineair proces en het vertegenwoordigt niet de realiteit van hoe het is aan de andere kant van de sluier.

Neem een schaal met soep. Hij heeft organisatie, smaak, materie, voeding en vorm. Toch heeft niets de leiding over de soep. Nu zouden jullie kunnen zeggen: “Natuurlijk, maar er is geen bewustzijn in de soep. Hij hoeft niet te denken of beslissingen te nemen en is zich niet van zichzelf bewust.” Denk je niet? Denk jij dat al die moleculen gewoon zichzelf schiepen en organiseren naar moeilijk te begrijpen structuren die op complexe manieren samengaan waarvan zelfs de wetenschap niet begrijpt hoe dat in zijn werk gaat?

Was jij je ervan bewust dat zelfs in zoiets simpels als soep, er een plan is, een systeem en coördinatie? Als dat zo is, wie heeft er dan de leiding? Waar is de democratie? Wie geeft de orders?

Wat als, in plaats van een lineaire orde of commando, alle deeltjes volledige kennis hebben van wat het plan was, en zonder enige tussenkomst, precies passen in alles wat zij weten? Niet alleen de soep doet dat, maar ook het universum en wat jullie God noemen doen dat.

Ja, jullie zijn allemaal deeltjes van het geheel. Maar alle engelen en andere entiteiten die zichzelf door de eeuwen heen hebben geïdentificeerd, hebben dit gemeen, ook: Zij lezen allen van dezelfde bladzijde…..een bladzijde die bewustzijn is en die zichzelf steeds samen verhoogt.

Dit is niets van wat jullie ooit hebben ervaren en dus kunnen jullie het je ook niet voorstellen. Jullie schiepen zelfs mythologie rondom “oorlogen in de hemel” zodat jullie op de een of andere manier konden rechtvaardigen waarom dingen zijn zoals zij zijn, denkend dat alleen een veroverende energie op een bepaalde manier kan bestaan. Deze menselijke acties gaan allemaal over het pogen om God te lineariseren.

Jullie DNA bevat een goddelijke code die dit allemaal vertelt. Jullie zijn goddelijk en ook bevat in het “weten” van deze “landkaart.” Hoe dichterbij jullie bij je eigen goddelijkheid komen, hoe duidelijker dit zal worden en hoe groter jullie wijsheid zal zijn.

Wij hebben jullie aangemoedigd om de profeet binnenin te vinden, het boek met regels binnenin, en het kompas van wie jullie zijn en waarom jullie hier zijn. Critici zeggen dat dit hetgeen is wat seriemoordenaars hebben gedaan, daarmee het proces belachelijk makend als iets dat in onbalans is en zelfs slecht is. “Denk maar na,” zeggen zij, “als iedereen zijn eigen boek met regels zou hebben, zou het chaos zijn!” Dan geven zij jullie hun eigen boek met regels, vaak in volle integriteit, en leggen jullie uit wat zij zeggen wat God wil dat jullie doen.

De waarheid is dat dit “boek met regels” individueel is, maar net als bij de soep iets het iets is dat algemeen is voor elke molecule van de soep. Het is dus hetzelfde script voor iedereen! Dat moet ook wel want anders zou wat jullie de “natuur” noemen, helemaal niet werken. Het is het boek dat zegt dat de groep een familie is. Het organisatie-deel (verklaard vanwege jullie dualiteit) is er een dat spreekt over specialisten.

Sommigen van jullie familie zijn toegewijd om te werken met het 4D-raakvlak tussen jullie en ons (gidsen).Een deel van de familie is toegewijd om voor jullie engelen te zijn en anderen, zoals ik, zijn betrokken bij jullie natuurkunde. Maar wij zijn allemaal betrokken bij de liefde van God, het steunen van de mensheid en wij zijn allemaal een groep…..jullie groep……de familiegroep die God heet.

Naar wie moet je bidden? Ga naar binnen toe. In plaats van “naar” iemand te bidden, begin de wijsheid te begrijpen van waar de kracht feitelijk is. Schep dan wat je nodig hebt, weg van elke gedachte over gewoon te zitten en te hopen dat God je iets zou kunnen geven – zoals een hond die geduldig op de grond onder de eettafel wacht of er iets wordt toegeworpen. Dat is niet de manier!

Het is de gratie van jullie eigen bestaan dat de essentie van God op Aarde is en dat alle schepping bestuurt. Jullie zijn je eigen meester, een feit dat compleet verborgen is binnen het aangezicht van jullie dualiteit. Welkom bij de groep die God heet. Bid – niet naar een hoger superieur wezen – maar als een familielid dat naar huis schrijft terwijl hij in de frontlinie van een veldslag is. Jullie zijn een deel van God en een familielid. Jullie zijn ook Mens omdat het anders de eerlijkheid van de test zou aantasten.

……..en jullie vragen je af waarom wij jullie steunen en zoveel van jullie houden?

Vraag 446. Niet naar het volgende niveau kunnen gaan.
Kryon, ik lees jouw antwoord op . Ik heb al jaren geweten dat ik een hoog-ontwikkelde geest ben, maar ik kan niet naar het volgende niveau gaan. Angst heeft mij verlamd. Hoe kan ik naar het volgende niveau gaan?

Antwoord: 

Angst zal verlammen, paralyseren en je afhouden van het begrijpen van dit antwoord. Zo sterk is dat! Jullie zijn voorbestemd voor een onthulling. Maar voordat je hier iets van kunt begrijpen moet je zelfwaarde in jezelf scheppen en ook tegen het kind binnenin spreken (dat was jij voordat je de uitbreiding van de dingen had waar je nu bang voor bent). Wij hebben hier methoden voor gegeven.*

En ja, jij bent niet alleen hoog-ontwikkeld maar helemaal klaar om je van dit attribuut te ontdoen. Wij staan naast jou en zullen je steunen als je daarmee begint.

· Zie de Kryon-channeling over Zelfwaarde.

Vraag 447. Nieuw Jeruzalem.
Lieve Kryon, het lijkt mij dat sinds onheuglijke tijden de grond in Jeruzalem is doordrenkt met bloed van duizenden die daar de dood vonden. Een van de channelings bevestigde dat het Nieuwe Jeruzalem in feite het fysieke Jeruzalem is. Als dit het geval is ben ik nieuwsgierig waarom er door de eeuwen heen zoveel bloed is verspild op dit land/grond/aarde? Waarom moet het juist Jeruzalem zijn dat de tol betaald – soms zelfs van reizigers die op doortocht waren en vermoord werden? Dit lijkt naar een heel apart iets te leiden: als deze grond/aarde zoveel bloed vereist: Waarom?

Antwoord: 

Jouw vraag is waarlijk diepgaand. Het is tegen alles in dat dit zich voordoet, nietwaar? Het is tegen-instinctief ten opzichte van de manier waarop dingen werken in een heilige plaats, niet? Alleen dit zou al moeten aangeven dat er hier IETS anders is. De reden? Jeruzalem is het hart van de grootste religies op de planeet (inclusief de Islam). Het is het centrum van de “een God”openbaring. Het is ook de plaats waar de problemen zouden beginnen die het einde van de beschaving zouden inleiden en van de beproeving en het einde van de Aarde.

Zo’n plaats is gevuld met het bloed van allen, zelfs het bloed van degene die jullie Christus noemen. Het is allemaal onderdeel van een portaal dat zo sterk is dat het menselijke passie schept en daardoor naar dood leidt (de keuze van de mensheid is wat zij met die passie zullen doen…..vrije keuze). God schiep het bloed niet. Dat deden de mensen.

Het “Nieuwe Jeruzalem” zal zo’n contrast zijn dat de geschiedkundigen zullen zeggen: : Hoe kan een plaats met zoveel geweld het portaal zijn voor vrede op Aarde?” Dit is het potentieel van Jeruzalem. Het bestaat als een “portaal naar de weg die de Aarde zal ontwikkelen.” Tot nu toe is het dood en nog meer dood geweest. Het potentieel is dat het een model kan worden voor vrede en nog meer vrede. Kan dit echt gebeuren? Ja. Het zal tijd kosten, maar de energie die wordt geleverd op de planeet vanaf nu tot het jaar 2008 zal een verschil maken. Kijk hoe het spel zich ontwikkelt. Kijk naar wat de kinderen zullen gaan doen.

Vraag 448. NU-tijd.
Lieve Kryon, Ik wil bevestiging krijgen over mijn begrip over wat Nu-tijd werkelijk is. Ik begrijp dat Spirit op een plaats is (bij gebrek aan een beter woord) waar je de potentiëlen kunt zien van alle mogelijk komende dingen. Ik kan dit concept begrijpen omdat ik het vergelijk met het kijken naar een boom en de takken zie die alle kanten uitgaan in een altijd-uitbreidend patroon. Mijn vragen zijn:

Wat gebeurt er als gebeurtenissen voorbijkomen? Vormen zij een enkelvoudig pad of realiteit, gelijk aan de voet van een boom van waaraf er maar een pad de grond in gaat? Of is Spirit in staat om alle mogelijke paden te zien die niet tot werkelijkheid kwamen?

Dit is een soort vraag die over lineariteit gaat, maar is Spirit in staat om alle mogelijke dingen te zien die naar de eeuwigheid reiken, of wordt het na een bepaald punt te onhanteerbaar(zoiets als je zoudt hebben als een boom zijn takken in een oneindig aantal zou uitstrekken?)

Jij zegt dat Nu-tijd circulair is maar dat wij in lineaire tijd zitten. Op de een of andere manier moeten de twee dus verband hebben met elkaar. Hoelang (dagen, maanden, jaren) is er in onze lineaire tijd voor nodig een circulair pad van Nu-tijd te voltooien? Of is dat voor iedereen verschillend, gebaseerd op het punt waar zij zich op hun pad bevinden? Is er een collectief verband van doortrekkende lineaire tijd om een circulair Nu-pad voor de Aarde te voltooien?

Antwoord: 

Geliefde, allereerst, gooi de boom weg. Die is veel te 4D voor jou om een relatie te leggen.Het mag jou helpen bij jouw metafoor maar het is zeer beperkend binnen zijn eigen complexe analogie.

Er is niet zoiets als voorbestemming maar alleen aard, aanleg. Als er gebeurtenissen plaatsvinden neigen jullie ernaar om hen in een voorbestemmende groef te leggen, net zoals bij een oude grammofoonplaat die alleen maar een liedje kan spelen als je in die bepaalde groef blijft. Als wij kijken naar de mens die een bepaald lied ging zingen bij zijn geboorte dat zeer voorspelbaar en helemaal niet zo complex was. Pas op het moment dat jullie besluiten om een “ander lied te zingen” wordt het moeilijk om het jullie uit te leggen.

Kijk: Spirit staat in het midden van een enorme ballon. Binnenin die ballon bestaan jullie potentiëlen. Alle “als je die weg neemt is dit het potentieel” soorten van energie worden getoond. Bijvoorbeeld, als je een hele realiteit uitsluit (op dezelfde manier als waarop je jezelf zou steriliseren  gaan alle potentiëlen voor het krijgen van kinderen weg. Dit betekent dat als je in je leven dingen doet, deze “NU-landkaart” verandert op een manier die afhankelijk is van wat jij doet.

Hij laat ook zien waar jij nu bent en de potentiëlen van wat er mogelijk is bij de volgende stap. Hoewel er vele mogelijkheden zijn, worden alleen de dichtstbijzijnde getoond, omdat die de meeste energie bevatten.

Begrijp dat deze landkaart er niet alleen voor God is. Hij is ook voor jullie! Dit is de “Jij bent hier”-landkaart die wij hebben gepoogd uit te leggen in de parabel van Michael Thomas (Kryonboek 5).

Interdimensionaal worden geeft jullie inzicht in welke weg je moet nemen om te bereiken wat je wilt. Het is ook een energiekaart die jullie de intuïtie geeft om je vervolgens in die richting te bewegen.

Jij hebt gelijk als je denkt dat tijd niet lineair is en dat maakt het voor jullie echt moeilijk te begrijpen. Wij moedigen jullie aan om in het Nu te denken en te begrijpen dat je pad niet is wat jullie denken. Het gaat niet in een rechte lijn van de ene plaats naar de andere. In plaats daarvan neemt deze cirkel van het Nu in overweging dat jullie hem hebben geschapen en dus de mogelijkheid en toestemming hebben om hem weer te veranderen wanneer jullie dat maar willen.Wil je voor een tijdje van de weg afgaan? Het kan onveilig aanvoelen, maar dat komt omdat de realiteit niet meer zo is als hij altijd geweest is.

De twee soorten tijd bestaan samen, maar de ene is een illusie. Zij zijn altijd verbonden, maar dat is voor jullie moeilijk in te zien. Stel je bijvoorbeeld eens voor dat je op een weg bent die naar de horizon gaat. Hij lijkt te verdwijnen in de afstand, recht vooruit. Hij gaat schijnbaar in een richting maar jullie geest weet dat er een potentieel is dat de weg de Aarde kan omcirkelen en feitelijk dezelfde weg zal zijn, helemaal, en steeds in een cirkel. (natuurlijk nemen wij aan dat hij ook over de oceaan gaat) Dus in plaats van wat jullie ogen je vertellen (een rechte weg die altijd recht bij jullie vandaan gaat) is het feitelijk een cirkel en daarom is de weg in jullie rug dezelfde als degene die jullie voor je hebben liggen.

Hoelang het duurt om te reizen over dezelfde plek op de weg (dat wil zeggen: de cirkel compleet te maken) hangt helemaal van jullie af. Als jullie ernaar neigen om hetzelfde ding steeds weer te bezoeken, is de cirkel tamelijk klein. Voor sommigen is de cirkel echter een leven. Het hangt helemaal van jullie eigen pad af. Zelfs de Aarde heeft een pad en heeft attributen van dezelfde cirkel. Een van de meest interessante dingen is dat als jullie hetzelfde pad weer bereizen (over de grond gaan lopen die jullie al belopen hebben) de energieën die jullie daar al eerder hebben neergelegd, inmiddels zijn veranderd/verhoogd, en meer geschikt om zichzelf te manifesteren dan de eerste keer dat jullie de weg bewandelden.

Metaforisch gezien is dit waarom een vorig leven vaak leidt naar een huidig leven dat meer oplossend vermogen heeft of meer manifestatie heeft dan het vorige Dat is ook waarom Lemuriers weten dat zij Lemuriers zijn!Vraag 449. Opschudding in de katholieke kerk.
Met alle opschudding die zich op dit moment in de katholieke kerk voordoet, samen met andere religies in het verleden; hoe zie jij de plaats van georganiseerde religie in de komende jaren?

Antwoord: 

Onthoud dit: de opschudding waarover jij spreekt was voorspeld in onze channelings van twee jaar geleden: “Geloofssystemen over jullie hele planeet zullen afbreken/verscheurd worden door verandering. Oh, zij zullen er blijven, maar men kan niet meer op zijn achterwerk blijven zitten door de oude manieren te gebruiken die niet meer werken. Degenen die spreken over de liefde van God maar die dit niet in praktijk brengen, zitten op hun achterwerk, nietwaar? …..de wereld begint hen te houden aan hetgeen zij leren.” (Kryonboek 8 – het markeerpunt voorbijgaan – 2000 – blz. 225)

Wat jullie nu zien ligt precies op schema. Deze systemen zijn niet alleen terug aan het lopen, zij zijn ook in een proces van heropbouw van het vertrouwen van degenen die hen volgen. Er zal altijd een behoefte zijn aan georganiseerde religie. Wat er echter gebeurt is dat de georganiseerde religie moet (en zal) veranderen naar een meer spirituele en onderscheidende mensheid.

Zegen deze organisatie zodat hij zal onderzoeken en doorgaan om de mensheid te helpen en te dienen op de manier zoals die bedoeld was. De nieuwe leider…..een die jullie maar korte tijd zullen kennen…..zal een interessante taak hebben en hij zal niet in staat zijn om lang in zijn leunstoel te blijven zitten.

Vraag 450. Oude ziel.
Lieve Kryon, wat wordt er bedoeld met een Oude Ziel? Betekent het feit dat je vele levens hebt geleefd dat je een langzame leerling bent of niet in staat bent om te ascenderen of jouw vibratie te laten toenemen?

Antwoord: 

Als wij het woord Oude Ziel gebruiken refereert dat aan een mens die zo vaak op Aarde is geweest dat hij binnenkomt met spirituele kennis die hem omvat als een mantel. Zij “zijn hier al geweest en hebben dit en dat al gedaan.” Dit maakt hen helemaal niet dom. Integendeel, het maakt hen zeer geschikt voor de volgende stap in de spirituele groei van de Aarde. Zij zijn degenen die het eerst ontwaken.