Kryon: Vragen en Antwoorden 251 t/m 300

Kryon: Vragen en Antwoorden
251 t/m 300
Vertaald uit het Engels door Henk Steur.
Alfabetische lijst van vragen en antwoorden.
       ====================================
251. Mede-scheppen. 1.
252. Mede-scheppen. 2.
253. Mede-scheppen. 3.
254. Mede-scheppen. 4.
255. Mede-scheppen. 5.
256. Mede-scheppen. 6.
257. Meer bronnen dan Kryon.
258. Meer zandkorrels dan sterren?
259. Menopauze.
260. Mens en universum.
261. Mensen deel van God.
262. Menselijke schoonheid.
263. Merkabah ademhalingstechniek.
264. Mineralen.
265. Moeder en ziek kind.
266. Mount Shasta.
267. Multiple Sclerose.
268. Muziek. 1.
269. Muziek. 2.
270. Muziek. 3.


271. Naaktheid.
272. Negatieve entiteiten.
273. Nesara.
274. Nieuw melkwegstelsel.
275. Nieuwe taal.
276. Obesitas.
277. Ontvangt Kryon alle knuffels?
278. Ontwaken. 1.
279. Ontwaken. 2.
280. Ontwaken. 3.
281. Onze taak.
282. Oordelende leiders.
283. Opstapelend negatief karma.
284. Orgaantransplantaties. 1.
285. Orgaantransplantaties. 2.
286. Oud t.o.v.  nieuw.
287. Oude profeten.
288. Oude ziel.
289. Ouders die hun kinderen vermoorden.
290. Over Kryon.
291. Overvloed.
292. Parallel leven.
293. Paulusdeel van Christus.
294. Pesten.
295. Pesticiden.
296. Pillen.
297. Plastiche chirurgie.
298. Portugal.
299. Potentiëlen.
300. President US.
       ====================================


Vraag 251. Mede-scheppen. 1.
Lieve Kryon: Ik heb mijn hele leven gevoeld alsof er een zwarte deken om mij heen ligt. Wat ik ook doe of hoe ik ook probeer om een verandering in mijn leven mede te scheppen, het lijkt erop dat ik in cirkels rondloop waar ik niet uit kan komen.

Ik wil mijn realiteit veranderen maar het lijkt erop dat ik niets verkeerd doe. Kun jij mij alsjeblieft de juiste dingen vertellen die ik moet doen?

Vraag:

Lieve Kryon, ik ben een lichtwerker en mijn grootste ideaal is vrijheid voor anderen en mijzelf. Ik doe elke dag een beroep op mijn kracht om te manifesteren, maar niets schijnt er in mijn leven te werken. Wat doe ik verkeerd, mijn vriend?

Antwoord: 

Het is tijd om te stoppen met het proberen en het gewoonweg te ‘doen’. Velen van jullie zijn op de planeet geboren met een hoge energie maar op een Aarde met een lage vibratie. Niets werkt er in dit scenario. Velen van jullie bevinden zich in deze situatie zodat nu de nieuwe energie er is en jullie die herkennen, jullie een zucht van verlichting slaken. Jullie beschouwen die als ‘van jullie’ en beginnen ermee te werken. Als je echter voelt dat er geen hoop is zullen jullie nooit manifesteren binnen die energie waar jullie op hebben gewacht.

Je kunt geen vredig mens scheppen in een lichaam van iemand die ervan overtuigd is dat hij waardeloos is. Begin dus met een houding van iemand die dat niet doet. Verklaar jezelf openlijk vrij van deze vloek voor het leven. Wat er ook om je heen gebeurt of wat je ook denkt dat er niet gebeurt, begin jouw nieuwe realiteit te scheppen door tegen Spirit en de energie van de Aarde te zeggen dat je bent ‘aangekomen’ en nu compleet bent.

Dit mag komisch voor jullie lijken omdat de oude energie om je heen vastzit. Maar dit is het zaad dat jullie in staat zal stellen om langzaam in beweging te komen. Het gigantische schip dat jarenlang in de modder heeft vastgezeten zal het moeilijk hebben om zich te bevrijden, hoe groot en sterk de motor ook wordt. Maar als het schip eenmaal vrij is, let dan maar eens op!

Vraag 252. Mede-scheppen. 2.
Wat gebeurt er met een persoon die oud is maar wil veranderen? Blijft de oude persoon steeds binnenin of moet hij/zij naar een nieuw niveau gaan? Ik heb vele fouten gemaakt in mijn leven maar heb ook veel bevredigende dingen bereikt. Ik wil graag de goede dingen die ik heb bereikt behouden maar ik wil graag de misstappen die ik heb gemaakt oplossen en een persoon worden die zich gewenst en waardevol voelt. Als ik verander, wat gebeurt er dan met de goede dingen die ik wil behouden?

Vraag: 

Lieve Kryon, wat is het belang van het feit dat ik na steeds meer zoeken nog steeds geen werk heb gevonden? Ik heb mij in mijn hart gericht op het helpen in deze wereld en ik wil voor mijn kinderen mijn leven veranderen, maar soms vraag ik mij van alles af. Hoor ik wel op deze wereld thuis?

Vraag: 

Lieve Kryon, ik heb moeilijkheden met mijn recente verleden (dat direct in relatie staat met mijn zelfwaarde) dat zoveel invloed heeft op mijn heden dat het lijkt alsof ik ben gegrepen door een tornado en niet in staat ben om te zien waar ik ben en waar ik naartoe moet gaan.

Ik ben zeer verward omdat ik voel dat ik niet vooruit ga. In feite heb jij eens gezegd dat niet iedereen die voor ascensie heeft gekozen ook succesvol zal zijn, en inderdaad, ik voel dat ik er naast ga grijpen.

Antwoord: 

Er zijn er veel, zo niet de meesten van jullie, die zijn belast met een basisthema. Jullie zijn geboren in een energie op deze planeet die niet was gebalanceerd op de afdeling ‘zelfwaarde’. Voeg daarbij dat jullie religieuze leiders jullie vertelden dat jullie waardeloos waren! Dit is een berg om te beklimmen en het beïnvloedt jullie grotelijks. Ik heb dit gebracht op een stap voor stap manier en ik bied jullie deze boodschap aan zodat jullie uit de kuil van depressieve zelfwaarde kunnen klimmen. Het wordt tijd en ik denk dat jullie dat weten. Kijk ook naar de boodschap die ik hierover heb gebracht: Http://www.kryon.com/k_chaneldelmar03.html]

Vraag 253. Mede-scheppen. 3.
De mystieke leringen hebben ons geleerd om onweerstaanbaar te streven naar bezit van materiële (en spirituele) dingen omdat dit de geest nooit zal toestaan te rusten en het echte Zelf te laten doorkomen.

Zal dat niet het vuur doen oplaaien van de altijd dorstige geest en ons verder wegbrengen van het centrum binnenin? Als iemand een mooie auto mede-schiep uit hebzucht heeft hij zijn hebzucht beloond zien worden en dat stimuleert hem weer om dit vaker te doen. Hoe kan hij spiritueel gezien profijt hebben van zijn actie? En, hoe staat overvloed in relatie tot geluk? Volgens mij gaat het om hoeveel wij willen om ons gelukkig of ongelukkig te maken.
Antwoord: 

Dit zijn jouw eigen gedachten die ‘mede-scheppen wat je wilt’ hebben geïnterpreteerd als het hebben van een grote auto of de hang naar het vergaren van vele materiële zaken. Dat was nooit de boodschap van Kryon. De geascendeerde meesters (wat wij de lichtwerkers noemen) mede-scheppen spirituele balans. Zij mede-scheppen constant de liefde van God in hun levens. De doelen van mede-scheppen hebben wij al vaak genoemd en zij behelsden nooit materiële zaken. Het waren vrede, gezondheid, wijsheid, geluk, lang leven en een overvloed van benodigde onderwerpen binnen een specifieke cultuur om comfortabel te kunnen leven. De kracht van mede-scheppen is iets dat geschonken is aan degenen op een spiritueel pad die de wijsheid hebben om te weten waar zij om vragen. Het is geen uitnodiging om auto’s te verzamelen.

Als je moet werken om je kinderen te voeden ligt een baan binnen de spirituele puurheid van mede-scheppen. Dat is geen verzamelwoede. Als je moeilijkheden hebt binnen de familie of binnen een relatie is het niet hebzucht dat daar harmonie en vrede schept. Het is tijd om je gezonde verstand te gebruiken. God wil niet dat jullie in armoede of problemen moeten leven want dat doet geen recht aan jullie pracht als schepsel van God op de planeet en het dient ook niet het werk waarvoor jullie hier zijn. Om altijd hongerig en dakloos te zijn en altijd bezig te zijn om te overleven, helpt niemand, waar dan ook. Dit is niet wat de meesters voor jullie hebben gewild.

De definitie van overvloed is gegeven als: voeding. Jullie kunnen zelfs lezen hoe dit werkte bij de Israëlieten in de woestijn. Zij werden jarenlang iedere dag gevoed door God. Als je kijkt naar de pakhuizen waar dit vandaan kwam zou je kunnen zeggen dat zij meer dan overvloed hadden! Dat hebben jullie allemaal omdat wij jullie in het NU zien. Overvloed is dus het pakhuis van God, en dus is het jullie familie. Het was nooit bedoeld om te verzamelen en materiële dingen mede te scheppen. Ga de Kryon-boodschappen lezen met onderscheiding en spirituele wijsheid. Het zal jullie beter passen……en ook degenen om jullie heen.

Vraag 254. Mede-scheppen. 4.
Lieve Kryon, hoe kennen wij het verschil tussen medescheppen door gedachten en door intuïtieve gedachten? Als er iets gebeurt vlak na dat ik eraan gedacht heb wordt ik verward omdat is niet weet of ik het nu onbewust schiep of dat ik gewoon een intuïtieve gedachte had gehad. Kan dit een aspect zijn van de Derde Taal?

Antwoord: 

Wat kan jou het schelen? Begrijp jij niet dat echt medescheppen een automatische toestand van energie om je heen is die jullie helpt om gepastheid in je leven te manifesteren? De meesters bleven niet zitten om mede te scheppen. Elk van hen liep rond, de Aarde kende hen en hun gedachten werkten om hun meesterschap te scheppen. De natuur zelf kende hen!

Dus ja, het is de Derde Taal maar het is ook een deel van een intuïtief proces van gedachten wat wij leren als medescheppen. Begin te begrijpen dat zij zeer, zeer verbonden zijn….als zij al niet hetzelfde zijn.

Vraag 255. Mede-scheppen. 5.
Lieve Kryon, jij hebt gezegd dat wij wat desoriëntatie kunnen verwachten als wij ons vibratieniveau verhogen. In het afgelopen jaar is mijn leven steeds uitdagender geworden door werk, ondernemerschap, investeringen, huwelijk en een eenjarig kind.

Dagelijks doe ik aan medescheppen door bewust te zijn van mijn contract, harmonieus te leven en overvloed. Hoe kan ik zeggen dat ik dit kwijtraak? Zijn mijn gevoelens van desoriëntatie (soms woede en verwarring) een resultaat van energiewerk of stress?

Dank je.

George.

Antwoord: 

Jouw vraag is feitelijk een hele goede. Wij hebben aangegeven dat totdat het raster gereed is, en zelfs tot op bepaalde hoogte daarna, spirituele groei desoriëntatie kan geven. Toch zijn er grote verschillen tussen stress door uitdagingen en die door spirituele groei.

Woede is geen resultaat van spirituele desoriëntatie. Ook zijn er geen grote ziekten. Uitdagingen door spirituele groei zijn bijna altijd degene die verwarring veroorzaken over een doel, niet weten wat het volgende is, problemen met beslissingen……soms energieniveaus, maar geen ziekten. Als je van het ene niveau naar het andere gaat zijn er soms tijden waarop de dingen niet helder zijn. Deze dingen eindigen altijd met het in balans brengen van zichzelf maar in de laatste paar jaren zijn zij veel acuter geworden. Degenen die hun vibratie omhoog hebben gebracht in die jaren weten precies wat ik bedoel!

Boosheid en ziekte zijn tekenen van stress. In jouw specifieke geval ken jij het antwoord al. Neem meer tijd om iets creatiefs te doen, zoals manieren om te ontspannen! Ja, jij bent momenteel veel te veel bezig. Nogmaals, mijn lieve vriend…..dat wist jij al, nietwaar?

Vraag 256. Mede-scheppen. 6.
Lieve Kryon, ik leerde Kryon in 1995 kennen en las de boeken 1, 2 en 3. Ik begon ze te lezen op 1 november om 11 uur in de ochtend. Ik had juist een zware breuk in mijn relatie achter de rug en verloor mijn mooiste baan van allemaal door een afvloeiing. Het is nu zes jaar later en ik heb gedaan wat ik voelde dat ik moest doen om te scheppen nadat ik daarvoor de intentie had afgegeven: een goed inkomen en een liefhebbende partner in mijn leven. Mijn inkomen is nauwelijks genoeg om rond te komen en mijn liefhebbende partner blijkt elke keer weer een miskleun te zijn als er een in mijn leven verschijnt Help mij alsjeblieft. Wat kan ik doen? .

Jean E.

Antwoord: 

Elk menselijk pad is verschillend en heeft zijn eigen timing voor medescheppen maar jij geeft de juiste energie. Wij hebben informatie gegeven over wat er op de planeet in het algemeen gebeurt voor velen van jullie: Het raster zal dit jaar compleet zijn. (2002) Daardoor komt er een stabielere manier voor het communiceren met Spirit en ook een helderheid die er voordien niet was.

Vier jouw leven elke dag en visualiseer dat je tevreden bent. Geef Spirit geen agenda over wat jij denkt dat er nodig is. Laat de pracht van jouw Hoger Zelf iets medescheppen dat nog beter is! Er wordt veel van jou gehouden.

Vraag 257. Meer bronnen dan Kryon.
Lieve Kryon: Ik heb alle boeken van Kryon gelezen en heb jarenlang spiritualiteit bestudeerd. Onlangs zag ik het boek: “Een cursus in Wonderen.” terwijl ik het boek “De verdwijning van het universum” aan het lezen was. Nu zit ik in een moeilijke situatie. Het lijkt mij dat er veel overeenkomsten zijn met jouw materiaal maar er is ook veel dat niet in lijn is met het Kryonmateriaal.

”Een cursus in wonderen” (ACIM) zegt dat het ego verantwoordelijk is voor onze problemen, deze wereld is een illusie en daarom is alles illusie. ACIM zegt dat God dit universum niet schiep maar dat wij dat deden met onze geest/ego door afscheiding van God. Het ego houdt de voortgang van dit universum gaande. Mijn vraag is: zou ik dit moeten volgen en een cursus bestellen? Is dit het moment waarop de student er klaar voor is en er een leraar tevoorschijn komt? Of is dit iets om mij af te houden van mijn pad van verlichting?

Antwoord: 

Waarom ben jij verrast dat andere bronnen net zo klinken als Kryon? Ik vertegenwoordig de Bron en deze dingen zouden overal zo moeten zijn.

Wij gaven jullie in onze boodschappen veel om over na te denken. Als jullie verschillen tegenkomen bemoedigen wij jullie om alles te bestuderen wat er voor jullie verschijnt en om dan je eigen onderscheidingsvermogen te gebruiken om te beslissen wat je ermee zult doen.

Maar tegelijkertijd proberen wij jullie begeleiding te geven bij jullie onderscheiden waar jullie misschien niet aan gedacht zullen hebben/ Als jullie worden geconfronteerd met andere dingen die heel verschillend zijn nemen jullie beslissingen op grond van de dingen:

1. Maakt het de mens mooier of doet het hem geen recht? Menselijke zwakheid hoort ook bij de test. De vraag is dus: laat de studie zien hoe de mens kan uitstijgen boven de details en een goddelijk doel scheppen? Zo niet, wat is dan het doel?

2. Hoed je voor een studie of proces dat je kracht of de potentiële kracht van de mensheid om vrede op Aarde te scheppen, wil beperken. Als de studie jou onder druk zet of leert dat ‘alleen anderen die sterker zijn dan jij’ dit kunnen doen, ren dan de andere kant op.

3. Drukt de studie het emotionele Zelf uit en spreekt hij over de kracht van de liefde? Hoed je voor alles dat zo intellectueel is dat het emotionele Zelf wordt gezien als zwak, want dit is niet zo. Onthoud dit: God is Liefde. En Vreugde is een product van die liefde. Daarom zijn jullie zowel emotionele schepselen als intellectuele; en de balans van de twee is de sleutel tot een verlicht Zelf.

4. Vereist de studie dat je alles moet weggeven dat je nerveus maakt? Onthoud: God zal je nooit vragen om buiten jouw eigen integriteit te gaan.

Geliefden, er zijn vele wegen die leiden naar een verlicht mens. Als jullie op die weg verschillen in de details (wat gebeurde er wanneer, of wie deed dat of dat, of wanneer….) maakt dat voor God niets uit. Van belang is dat jullie uiteindelijk de pracht van het menselijk potentieel ontdekken en in balans komen, langer leven en licht scheppen voor die Aarde van jullie. Het doel is een hoger vibrerende Aarde en een mensheid die niet hoeft te lijden door daar te zijn. Het doel is om meesterschap te bereiken zodat jullie leven duidelijk de liefde van Spirit laat zien bij alles wat jullie doen.

Vraag 258. Meer zandkorrels dan sterren?
Lieve Kryon, mijn zoon vroeg mij vanavond: “Zijn er meer zandkorrels op Aarde of sterren in de hemelen?“ Wat een vraag! Mijn zoon begint open te bloeien! Wat is het antwoord? Zij zijn allebei ontelbaar, tenminste dat vertelt mijn intuïtie mij. Heb ik gelijk? Als iemand mij dit kan vertellen ben jij dat wel.

Antwoord:

Er is altijd een gekwalificeerde numerieke waarde toe te kennen aan alles, zelfs aan het aantal entiteiten die inhouden wat jullie God noemen. Het antwoord echter is hoe je dit kwalificeert. Hoeveel zandkorrels waar? Op Aarde? In jullie zonnestelsel? Overal? Welke dimensie?

Laten wij aannemen dat jullie zoon het kwalificeert als: op Aarde. Het antwoord is dat er meer sterren in de hemelen van jullie zichtbare universum zijn dan zandkorrels op Aarde. Nog verrassender is het dat er meer stukjes van God zijn dan sterren en toch kent de ‘familie’ hen allemaal. Jullie zijn een en God zou zonder jullie God niet zijn.

Vraag 259. Menopauze.
Lieve Kryon, jij gaf een uitleg over de menopauze die ik niet begrijp. Het woordgebruik is vaag en ik wil graag een specifieker antwoord op mijn zorgen. Allereerst wil ik niet de aan leeftijd verbonden veranderingen die met de menopauze komen. Ik wil geen laag gehalte van oestrogenen en progesteron en ik wil seksueel aantrekkelijk blijven tot ik oud ben en doodga. Ik wil geen uitgedroogde oude pruim worden met lijnen op mijn bovenlip, haargroei onder mijn kin en een rol tegenwerkend vet rondom mijn middel. Natuurlijk wil ik niet zwanger kunnen worden maar ik wil dat mijn lichamelijke schoonheid intact blijft.

Mijn seksueel verlangen lijkt de laatste tijd behoorlijk te zijn verminderd en dat is helemaal niet leuk. Jij zegt dat de menopauze vrouwen beschermt zodat zij niet zwanger kunnen worden als hun lichaam daarmee niet kan omgaan. Maar waarom moeten vrouwen leven met de ontkrachting van hun lichaam door dit zogenoemde beschermende proces? Ik heb tegen mijn cellen gesproken en hen verteld terug te keren naar de voorgaande condities van dit lichaam toen het tien jaar oud was, zoals jij hebt gesuggereerd. Maar het gebeurt niet omdat ik nog steeds opvliegers krijg. Vertel mij alsjeblieft hoe lang het duurt voordat de cellen gehoorzamen en aan de gang gaan. Moet ik nog iets anders doen? Dank je wel – ik voel mij gezegend door de mogelijkheid dat ik jouw woorden kan horen.

Antwoord: 

De menopauze zal er altijd zijn door de redenen die ik heb beschreven. Het zal blijven als een systeem dat een tijd eert waarop een vrouw klaar is met de jaren waarin zij kinderen kan krijgen. Veroordeel de menopauze dus niet. Denk in plaats daarvan als antwoord op deze vraag: : Waarom is er een menopauze en waar komt het door?” Het antwoord is de lichaamsklok. Als jij dus het haar onder je kin wilt vermijden, ontdoe je dan van de klok! Concentreer je hierop en de rest zal vanzelf gaan. Jij kunt denken dat je hierover met jouw cellen spreekt maar in jouw geval ben jij feitelijk bezig aan het proberen om de menopauze te verslaan. Gooi de angst en teleurstelling over het ouder worden weg en concentreer je dagelijks op het jonger worden en op langer leven.

Doe jij de dingen die een jonger iemand zou doen? Probeer jij bij een groep jongere mensen te zijn? Het antwoord op beide vragen is waarschijnlijk nee. In plaats daarvan probeer jij de lijn van jouw realiteit van jouw chronologische leeftijd te verleggen en te proberen de dingen die je niet wilt uit te stellen die daarbij horen

Breng in plaats daarvan het hele lichaam in visualisatie van het langzamer gaan van de lichaamsklok. Als je zorgt dat die klok langzamer gaat plaats jij jezelf in feite buiten een omgeving van een oude tijdgeest van wat de kalender zegt over hoe ‘oud’ jij bent. Je kunt je hormonen veranderen, jouw immuunsysteem en zelf hoe je eruit ziet door met de lichaamsklok te werken.

Begin je lichaam te laten zien dat jouw realiteit anders is dan hij was en help het te ‘scheppen’ hoe oud jij werkelijk bent.

Vraag 260. Mens en universum.
Lieve Kryon, ik heb alle channelings gelezen die zeggen dat mensen de enigen in het universum zijn die eeuwig zijn, die van de familie zijn. Voor mij is het idee dat er geen leven na de dood zou zijn absoluut beangstigend en dat geldt ook voor al het andere intelligente leven in het universum (ET’s). Hoe kijken zij tegen de dood aan? 

Antwoord: 

Geliefde Kryon heeft nooit gezegd dat ander leven geen leven na de dood heeft. Jullie hebben enkelvoudige vooronderstellingen dat er een mens is, een ziel, een leven na de dood en een bewustzijn van ‘jou’. Dat komt allemaal omdat jullie enkelvoudig dimensionaal zijn. Deze manier van denken is helemaal incorrect als je denkt aan de attributen van multi-dimensionaal bestaan, hetgeen jullie in feite hebben maar niet kunnen zien.

Al het leven doet in bepaalde mate mee aan het geheel en zit in de cirkel van het NU. Dit betekent eenvoudigweg dat al het leven meedoet aan de goddelijke cyclus en eeuwig is. In jullie geval is jullie engeldeel zo familiair met ‘thuis’ dat jullie niet kunnen denken aan iets of iemand die niet is zoals jullie! De anderen hebben geen Hoger Zelf maar zij zijn zeker een deel van de cirkel van komen en gaan. Daarom is jouw aanname correct en gepast door een terugkeer te verwachten als je overgaat en door een cirkel te verwachten die wordt gevalideerd door jouw intuïtie. Mensen weten intuïtief dat er meer is na wat de dood lijkt te zijn – dat weten zij allemaal. Daarom claimen de meeste religies op de planeet dit ook – het is een poging om alles samen te voegen in een systeem dat hout snijdt.

Het verschil tussen jullie en ander leven is opmerkelijk. Jullie zijn dichter bij de sluier dan welk leven ook en jullie hebben meesterschap binnen jullie DNA. Dat te leren gebruiken is de test. Jouw hond heeft ook een cyclus en hij zal ook terugkeren om iets voor de planeet te doen. Het verschil is dat jouw hond nooit stopt om dit te overdenken. Jij en jullie doen dat wel.

Vraag 261. Mensen deel van God.Lieve Kryon: Deze vraag gaat over menselijke schoonheid – ik bedoel de verpletterende schoonheid van sommige mensen zoals de meeste actrices of acteurs waarop anderen vaak zomaar ‘verliefd‘ kunnen worden. Ik zie liefde op verschillende manieren omdat dit mij geen echte liefde lijkt. Als sommige mensen deze uitdagende kwaliteiten hebben, waarom geldt dat dan niet voor anderen? Waarom worden de meesten van ons aangetrokken door fysiek aantrekkelijke mensen hoewel dit maar een klein deel is van wat een persoon een goede kameraad kan maken? Zijn wij blind? Ontbreekt er soms iets? 

Antwoord: 

Nee, geliefde. Er ontbreekt niets bij jou. Jij beantwoordt gewoon aan een basisattribuut voor het menselijk lichaam en biologische attributen waar jij voor werd gebouwd. Jullie entertainmentindustrie is er wereldwijd op gebaseerd en het is niet iets wat je zou moeten uitzoeken of ongedaan moet maken. Het is een deel van de opzet en het schept passende uitdagingen. De hoofdzaak echter, ligt in het onderzoeken door degenen die hier zijn gekomen en zijn uitgekozen om ‘mooi’ te zijn.

Degene met dit soort schoonheid heeft een toegevoegde laag van moeilijkheden in zijn/haar leven. Zij zullen voor zichzelf een toegenomen bewustzijn hebben over anderen en over wie en waar zij zijn. Maar zij kunnen niet anders dan ophef scheppen, drama scheppen en moeten enige vaardigheden leren die anderen misschien nooit hoeven te leren. De meesten slagen daar niet in, zoals je misschien wel hebt opgemerkt. Het vereist een flinke mate verantwoordelijkheid over wat zij geloven, een intuïtie over wat anderen van hen willen en het talent om ‘ogen in hun voor- en achterhoofd’ te hebben – een bewustzijn voor hun eigen veiligheid.

Het schept ook een situatie waarbij zij hun eigen balans moeten scheppen en die niet van buitenaf moeten krijgen. Misschien heb jij gezien wat er gebeurt met een beroemd persoon wanneer zij hun hele leven lang worden omringd door mensen die alleen maar ja willen zeggen op alles. Zij eindigen in een realiteit die anders is dan die van jullie of van ieder ander op Aarde…….en zij weten het.

Heb jij gehoord dat het een vloek is om mooi te zijn? Er is wel wat waarheid in de energie van die bewering.

Vraag 262. Menselijke schoonheid.
Ik ben er nog niet helemaal uit met jouw uitleg dat mensen een deel van God zijn en er andere dingen/wezens in het universum zijn waarbij dat niet zo is. Ik denk dat God alles schept en alles daarom een deel van God is.

Antwoord: 

Allereerst, kijk nog eens naar de vraag waarom wij hier zijn en wat dat betekent voor het universum want hier is al vaak op geantwoord en ik zal het hier niet herhalen. Jullie leven intuïtief en jullie zijn een deel van jullie Schepper. Wanneer jullie uiteindelijk het idee laten vallen dat God ergens anders in de lucht is, maar dat jullie in plaats daarvan begrijpen dat jullie hier zijn als levensvatbare stukjes van God die met jullie eigen zaken bezig zijn – dan hoeven jullie niet meer te worstelen met de ‘waarom’ die jullie hebben.

Jullie hebben inderdaad geen problemen op Aarde met het feit dat er biologie is zonder spiritueel doel. Jullie zijn een biologisch wezen met goddelijkheid in je DNA. Jullie worden ondersteund door andere biologie en die bestaat als een balans van Gaia.

Zijn jullie ervan ondersteboven dat bijen en knaagdieren niet dezelfde attributen hebben? Zij zijn hier als deel van het systeem van de planeet en zij zijn ook ‘van God’. Zij zijn leven en zijn belangrijk in het systeem maar zij zijn geen goddelijke delen van God die reïncarneren met het doel om het universum te helpen. Zij zijn gewoon een ondersteuningssysteem voor jullie.

Het universum zelf is niet anders. Er zijn planeten met intelligente wezens die bestaan als balans binnen het systeem van het universum maar die geen deel zijn van een goddelijke ervaring zoals jullie. Zij hebben geen blauwdruk en zij reïncarneren niet. Maar zij zijn leven en zij worden gerespecteerd…..maar zij zijn niet zoals jullie zijn. Jullie vertegenwoordigen de enige plaats die de keus heeft over jullie eigen vibratie als planeet en kunnen jullie eigen tijdraam veranderen als jullie dat willen.

Jullie zijn de enige wezens die spiritueel meesterschap kunnen bereiken als jullie dat willen. Jullie zijn de enige wezens die de mogelijkheid hebben om gedachten te hebben die materie kunnen veranderen of ziekte kunnen elimineren binnen jullie cellen door jullie eigen interne DNA-processen. Jullie vertegenwoordigen de enige planeet met vrije keuze en toch hebben de keuzen die jullie maken invloed op de andere planeten!

Jullie zijn de enigen met een mensheid die geboren wordt met het geloof in een volgend leven en wiens genen de code dragen voor een zoektocht naar God. Stel je voor dat alle planeten samen een voertuig zijn, maar jullie zijn het stuur. Zouden jullie klagen dat niet alle anderen ook het stuurwiel zijn? Nee. Ieder deel heeft zijn doel binnen het bereik van het systeem.

De anderen zijn zover van jullie verwijderd dat de meesten van hen jullie nooit zullen kennen. Jullie zijn goed verborgen omdat jullie maar een zon hebben (de meesten hebben twee zonnen en dat verhoogt de mogelijkheid van leven in een systeem) Jullie tweede zon ging lang geleden verloren.

Degenen die in staat zijn om jullie te bezoeken doen dat met groot risico want zijn kennen jullie gedachten en angst kan hen verteren. De grap is dat jullie bang zijn van hen en je eigen kracht niet kennen. Zij nemen enkelen van jullie mee en proberen uit te vinden ‘waarom jullie dat teken hebben’ maar na meer dan 100 jaar geven zij het op. Jullie zijn inter-dimensionaal gezien zo verschillend en toch kunnen zij dat deel niet zien. Maar zij zijn onder de indruk van jullie kracht……dezelfde kracht waar wij jullie steeds over vertellen maar die jullie ontkennen, zelfs binnen het bereik van jullie vragen.

God zei tegen Mozes: “Dit is mijn werk en mijn glorie door het brengen van onsterfelijkheid en eeuwig leven voor de mens.” Wie is God? Jullie zijn het. Het is daarom jullie taak om meesterschap te ontdekken in jezelf tot op die graad waarbij jullie samensmelten met je goddelijkheid. Daarom noemen wij het ascensie.

Waar is thuis? Het is niet waar jullie denken dat het is. Jullie denken dat dit werk is en dat jullie op een dag een beloning krijgen? Jullie begrijpen het niet. Jullie staan in de rij om hier te komen! Als jullie niet hier zijn, zijn jullie helemaal niet ‘op een plaats’ maar in een ‘conditie’. Dit is inter-dimensionaal en moeilijk uit te leggen aan iedereen die dit leest. Waar gaat liefde heen als die niet wordt gebruikt? In de ‘liefdekast’? Er is geen prachtig buitenhuis in de lucht of 72 maagden of een ‘plaats’ of vrede. Jullie zijn vrede! Jullie zijn een stukje van God die lessen doorlopen op de planeet Aarde, die wensten om hier te zijn om te werken aan de grootste uitdagingen van het universum.

De kleuren zijn ‘ervaringsinsignes’ die jullie dragen. Binnen een inter-dimensionale staat kunnen alle entiteiten zien wie jullie zijn, waar jullie zijn geweest, het universum dat jullie zijn begonnen, de groep die jullie vertegenwoordigen…..het is allemaal als een boek en direct ‘zichtbaar.’ Dit is wat wij bedoelen met het feit dat allen jullie zullen kennen door jullie kleuren. En als jullie niet op de planeet Aarde werken zijn jullie bezig om degenen die daar wel zijn te begeleiden. Dit is niet de eerste keer dat jullie dat hebben gedaan want dit is een gespecialiseerde groep die dit steeds weer doet voor Universa in het verleden en voor de Universa die nog geschapen moeten worden. (lineair bekeken dan)

Wees stil en weet dat jullie God zijn en dan zullen al deze vragen wegvallen en zullen er nieuwe voor jullie verschijnen:

(1) Wat kan ik doen om mijn goddelijkheid binnenin te ontdekken?

(2) Hoe kan ik vrede op Aarde scheppen met gebruik van mijn goddelijke attributen?

(3) Hoe kan ik langer leven zodat ik in mijn huidige staat kan blijven en meer doen voor de planeet in deze kritieke tijden?

(4) Wat zou ik moeten weten dat mijn goddelijkheid verhoogt en licht uitspreidt naar donkere plaatsen die het zo hard nodig hebben?

(5) Hoe kan ik vrede krijgen in mijn intellectuele geest over het feit dat ik lineair ben maar wel niet-lineaire antwoorden op mijn vragen kan ontvangen?

Vraag 263. Merkabah ademhalingstechniek.
Beste Kryon: over de Merkabah: de ademhalingtechniek Is dit de enige manier om mij te verbinden met mijn Merkabah, of kan ik hetzelfde bereiken door middel van andere methoden? Zo ja, wees dan zo vriendelijk mij te informeren over deze methode(n). Ook, is roken, en andere vormen die een “gevaar voor de gezondheid” zijn, ook nadelig voor spirituele vooruitgang?

Antwoord:  

Er zijn veel Merkabah versterkingstechnieken en de ademhaling is een zeer goed voorbeeld. Dat gaat over zuurstof, en het effect van intentie gecombineerd met levende oxygenatie. Een ander voorbeeld is de afstemming op het raster, dat ook wetenschappelijk is [dit is uitvoerig besproken]. Nog een ander voorbeeld is de uitlijning van cellulair geheugen, dat is net geleerd, en moeilijk te detailleren hoe u zou willen worden. Veel meer manieren zullen er komen als de rasterverschuivingen hebben plaatsgevonden om uw nieuwe vaardigheden aan te passen.

Jouw gewoonte van het roken op zich is niet schadelijk voor spirituele vooruitgang. Echter, alles wat je graag doet om jouw levensduur te verkorten stuurt een bericht naar alle cellen in jouw lichaam, evenals jouw geestelijke helpers, dat jij niet verwacht een volledige leven te zullen hebben. Dat vertelt jouw cellen niet te profiteren van de prachtige geschenken die jij krijgt.

Dit is hetzelfde voor degenen die te veel eten, of die vrijwillig hun fysieke lichamen een uitdaging geven in andere gebieden met andere ongezonde samenstelling en het daardoor misbruiken. Voor enige tijd nu hebben wij jullie verteld dat jullie in staat zijn je te ontdoen van de meest ernstige gewoonten zonder het trauma dat er normaal gesproken mee gepaard gaat. Het is aan jou, zoals het altijd is geweest. Zie dit… dat je een voorbeeld voor de anderen moet zijn van wat kan worden bereikt.

Vraag 264. Mineralen.
Lieve Kryon, wat is de exacte natuur en het potentieel van onze relatie met het mineralenrijk?

Hoe kan ik mijn relatie met kristallen en genezing ontwikkelen etc.?

Hoogachtend,

Simon.

Melbourne, Australië.

Antwoord: 

Zo, geliefde, jij bent dus met stenen bezig, nietwaar? Wij gaan juist beginnen met het onthullen van een fysiek feit dat in het verleden veel gelach en rollende ogen heeft veroorzaakt. Er is veel leven – een actueel bewustzijn in materie. Het is niet in jullie onmiddellijke dimensie en daarom hebben jullie het ook nooit gezien.

Opeens echter, begint jullie wetenschap inter-dimensionale dingen aan te breken. Het heeft het ondenkbare herkend, dat er in het hart van alle materie inter-dimensionale krachten zijn die het allemaal bijeenhouden! Welkom bij de ‘echte’ natuurkunde! Sommige van jullie wetenschappers beginnen zelfs te kijken naar het bewustzijn van water…..iets dat jullie zal leiden naar prachtige nieuwe definities over het leven zelf.

Jullie relatie met al dit leven is er dus een van partnerschap. Dat wisten jullie al, nietwaar? Jullie voelen het. Jullie ‘spreken’ met de mineralen en velen ‘spreken tegen de canyons en de bergen, de meren en de lucht. Als jullie jezelf met deze levende energieën verbinden zal zich vaak het idee voordoen waarom zij hier zijn en hoe zij kunnen worden gebruik in een partnerschap met ons.

Luister: Er is diepgaande energie beschikbaar in deze verborgen levensenergie. Er is genezing voor het milieu. Er is genezing voor de individuele mensen en zelfs lessen in wijsheid. Het is geen leven zoals dat van jullie maar het is leven. Er is geen test gaande met deze energie. In plaats daarvan is er een uitnodiging om de complete symbiose (samenwerking) te vinden tussen mens en materie……en de energie om die te ontsluiten. De energie om het te ontdekken? Raad eens. Het is de energie van liefde. Klinkt dat bekend in je oren?

Gezegend is de mens die kijkt naar ongeziene dingen die intuïtief zijn maar nog niet zijn geaccepteerd in de realiteit van het leven. Zij zullen worden beloond met kennis en wijsheid en zij zullen de voorlopers zijn van de nieuwste wetenschappen op de planeet.

Vraag 265. Moeder en ziek kind.
Lieve Kryon, zeg dat een moeder een 5-jarig kind heeft dat is geboren met gezondheidsproblemen. Kan zij voor het heil van het kind om genezing verzoeken of moet zij de gezondheidsproblemen gewoon aanvaarden als onderdeel van het contract van het kind?

Antwoord: 

De gezondheidsproblemen van het kind zijn geen toevalligheid en soms bestaan zij om uitdagingen te scheppen in het leven van de familie. Denk eraan dat het lessen en leringen zijn waarvan er enkele pijnlijk zijn maar zij zijn ontworpen om mensen dingen te laten doen die zij anders niet zouden doen. Vaak komen kinderen naar de Aarde om juist deze reden – om de rest van de familie te verhogen door hun eigen gezondheidsproblemen.

Het beste wat een moeder kan doen is spiritueel gezien voor zichzelf zorgen op zo’n manier dat zij dagelijks met haar kind in staat is om een licht van balans op het kind te laten schijnen. Als dat compleet wordt gedaan zal het kind misschien de liefde van God in haar zien en zichzelf helen met dezelfde voorbeelden die het om zich heen ziet.

Vraag 266. Mount Shasta.
Lieve Kryon, jij bent zo technisch onderlegd met betrekking tot wetenschap dat ik mij vaak verloren voel. Op die momenten slaak ik een zucht van verlichting als ik mij herinner dat jij hebt gezegd dat wij niet hoeven te weten hoe de auto werkt om ermee te kunnen rijden. Ik weet gewoon dat er prachtige dingen gebeuren. Mijn vraag: Zal Mount Shasta ooit uitbarsten, en heeft Mount St. Helens het niet het hardst te verduren in verband met de aardeveranderingen?

Antwoord: 

Mount Shasta wordt momenteel in een spiritueel vortaal (een combinatie van een portaal en een spiraal) vastgehouden. Mount St. Helens heeft inderdaad het potentieel om weer uit te gaan barsten omdat het nu een gangpad heeft om zijn druk kwijt te raken. Hij heeft het niet het hardst te verduren bij de aardeveranderingen maar eerder alleen het deel dat geologisch gezien passend is door zijn positie in de ring van vuur. Alles is gepast en in balans. Houd het maar in de gaten, vuurtoren.

Vraag 267. Multiple Sclerose.Lieve Kryon, ik heb multiple sclerose (MS) en ben al vijftien jaar lichtwerker. Ik heb mijn intentie gegeven en had EMF maar er gebeurde helemaal niets behalve een kleine verlichting van de symptomen. 

Kun jij mij vertellen wat mij compleet kan genezen? Ik heb altijd geloofd dat wij creatieve wezens zijn die onze genezing kunnen scheppen. Het schijnt dat ik de weg kwijt ben als het om genezen van mijzelf gaat.

Ik heb steeds gedacht: “Ik ben genezen” en “ik houd van mijzelf” zoals ik tegen anderen heb gezegd. Ik heb jouw hulp nodig. Ik ben de weg kwijt en heb nu behoefte aan jouw woorden.

Vraag: 

Ik heb een 23-jarige dochter met spastische verlamming. Ik heb gelezen, en ben gaan geloven, dat er geen toevalligheden zijn en dat wij onze basisomstandigheden uitkiezen voordat wij hier arriveren. Mijn dochter gelooft dat niet. Zij zegt dat zou nooit zou hebben uitgekozen dat zij niet in staat is om te lopen. Wie heeft er gelijk?

Antwoord: (1): 

Jullie hebben allebei gelijk. Zij heeft haar omstandigheden uitgezocht maar heeft ook besloten om naar de Aarde te komen op een tijd waarop die omstandigheden veranderd kunnen worden. Het is geen toeval dat zij hier is in deze conditie en het is geen toeval dat zij hier nu is terwijl er zoveel nieuwe mogelijkheden voor haar zijn.

Bemoedig haar om haar lichaam te veranderen. Er worden energieën ontwikkeld op deze planeet die met haar intentie zullen trouwen. Elk pad is verschillend maar geen schepsel van God is hiernaartoe gezonden om te lijden. In plaats daarvan zijn zij gestuurd om te ontdekken wat zij zouden kunnen doen.

Antwoord:(2): 

Geliefde, er zijn enkele dingen die jou in dit leven gegeven zijn die zoveel deel van jou uitmaken dat zij alleen door een complete ‘levensverhoging’ kunnen veranderen. Het is uiteindelijk aan jou om veel meer over jezelf te leren dan alleen jezelf genezen. Heb je het verleden gezuiverd? Heb jij God verteld dat wat er ook gebeurt, het wat jou betreft goed is? Heb je echt gezorgd voor jouw spiritualiteit? Het is tijd om te werken aan de gehele mens.

Jij bent gefrustreerd omdat jij alleen maar wat verlichting van symptomen had en toch is alleen maar die verlichting al een teken dat jouw cellen erop reageren en dat je verder kunt gaan. Jouw cellulaire structuur zit niet vast in de MS-toestand. Nu is het tijd om het fysieke los te laten en te zorgen voor de andere delen waar je nog niet volledig mee werkt. Deze boodschap werd gebracht in liefde.

Vraag 268. Muziek. 1.
Lieve Kryon, ik houd meer van muziek dan van wat de mensen op Aarde van vrije keuze ook geschapen hebben. Het verbindt mij met mijzelf, met anderen en met name met thuis. Ik houd ervan omdat het een kunstvorm is die door de tijd beweegt, ongezien, maar heel goed te voelen. Verdergaand dan deze planeet, aan jullie kant van de sluier, is daar muziek? Ik wil zeker ook na dit leven nog veel van muziek genieten.

Antwoord: 

Ja, geliefde, er is muziek aan mijn kant van de sluier. Hoe kan jij daar ooit aan twijfelen? Het is een goddelijk aspect van God! Aan mijn kant zijn jullie altijd een onderdeel van het koor en is de muziek overweldigend. De reden waarom zo velen van jullie muziek verbinden aan een bepaald type spirituele ervaring komt hierdoor. Zelfs degenen die niet in God geloven worden geraakt door muziek.

Het is een bouwsteen van het universum en van nature inter-dimensionaal. Tonen en vibraties scheppen energie!


Vraag 269. Muziek. 2.
Lieve Kryon, jij spreekt over ons in contracten zijn en het vinden van de ‘zoete plek’ in ons leven. Ik heb al heel lang naar mijn zoete plek gezocht en ik denk dat ik die heb gevonden in de muziek. Ik ben geen muzikant maar ik ga graag naar concerten en houd ervan om de energie te delen met de menigte en om de muziek te spelen ‘door de muzikanten heen.’ De energie die wordt gechanneld of geschapen is de prachtigste, verbazingwekkende en krachtige energie die ik ooit in mijn leven heb gevoeld. Betekent dit dat ik mijn zoete plek heb gevonden? Het lijkt mij ook dat deze energie naar anderen gezonden kan worden die dit nodig hebben. Klopt dit? 

Antwoord: 

Ja, geliefde, Ja! Muziek is vibratie en spreekt niet alleen tegen jouw oren maar ook tegen jouw hart. Het kan genezen, veranderen en fysieke materiële veranderingen scheppen – zelfs binnen het DNA – door de kracht van de menselijke emotie. Blijf in jouw zoete plek en leer om dit naar anderen te brengen.

Vraag 270. Muziek. 3. Lieve Kryon, jij hebt gesproken over een 7-dimensionale muzikant die genezingsenergie naar de planeet zal brengen door middel van muziek. Ik voel mij hiermee verbonden – ik voel allang de helende energie van muziek; ik ben zelf muzikant. Vertel mij alsjeblieft iets meer over dit onderwerp. 

Vraag: 

Lieve Kryon: Ik weet dat muziekgeluiden kunnen genezen en dat deze manier van genezen een onderdeel van de nieuwe energie is. Welke behandeling, onderzoek- en lerende bronnen hierover zijn betrouwbaar?

Antwoord: 

Waarlijk, geliefden, jullie kunnen muziek altijd gebruiken als een bron voor genezing. Het is er altijd voor geschikt. Zien jullie niet dat het mensen altijd beïnvloedt, ondanks de verschillende culturen?

Speel muziek voor kinderen en kijk hoe zij glimlachen.

Muziek is een deel van de goddelijke opzet en het overblijfsel daarvan wordt zelfs door andere zoogdieren (zoals walvissen) voortgebracht. Maar alleen mensen kunnen het organiseren en structureren op een betekenisvolle manier die de ziel beroert en feitelijk spreekt tegen het DNA. Een deel hiervan zijn fysieke vibraties en een deel is op zielenniveau, maar als je bepaalde melodieën en harmonieën combineert kunnen zijn een mens in feite in balans brengen en het potentieel scheppen van diepgaande genezingen, waar dan ook en voor iedereen.

De verwijzing naar de inter-dimensionale muzikant is een metafoor voor jullie DNA dat een lied ‘zingt’ van balans. Op een dag zal jullie wetenschap jullie shockeren door de informatie dat DNA ‘zingt’. (varieert en trilt en schommelt uit zichzelf)

Vraag 271. Naaktheid.
Lieve Kryon, waarom zijn mensen zo ondersteboven van naaktheid?

Antwoord:

Dat zijn zij niet allemaal. Het is meestal cultuurgebonden en het heeft zijn wortels in gezond verstand. Het is ook folklore dat mensen verlegen raakten door hun naaktheid in de tuin van Eden. Dit verhaal helpt om een religieus systeem van controle te bevorderen door schaamte en een gevoel van onwaardigheid te scheppen door jullie naaktheid.

Mensen trekken kleren aan om warm te blijven! Dieren hebben haargroei omdat zij niet het intellect hebben om kleren te maken, Het antwoord is echt heel eenvoudig en heeft niets te maken met schaamte of enkele van de dingen die jullie zijn geleerd.

Het zijn dus jullie eigen cultuur en religies van de planeet die de gevoelens hebben geschapen die jullie nu hebben. Onthoud dat vele stammen in warme streken die nooit werden geconfronteerd met jullie culturen naakt rondliepen en zijn waren werkelijk niet beschaamd of verlegen. Het waren ook geen wilden maar eenvoudige mensen die een uitgebalanceerde manier van leven hadden. – een waarin zij het nooit koud hadden. Zij werden niet vervloekt door God en zij hadden niet meer seksuele misdaden door hun naaktheid. Denk daar eens over na.

Vraag 272. Negatieve entiteiten.
Lieve Kryon, ik verontschuldig mij al op voorhand voor de lengte van mijn vraag maar ik probeer een heel boek zo kort mogelijk te vertellen. (ik denk dat dit ook wel gelukt is)

Ik weet van jouw channeling dat er geen duivel of slechterik bestaat maar ik heb een boek gelezen dat een groep entiteiten introduceert als: “De Anderen.” Zij worden geacht zich te voeden met lagere energieën en proberen de opwaardering van de Aarde en zijn bewoners tegen te houden uit vrees dat de Aarde ter ziele zal gaan.

De schepping van de schrijver heeft het over twee originele vonken: de eerste bekend als Lucifer die van een lagere frequentie is en de tweede: God. Lucifer hield een ‘scheppingsbraspartij’ en formeerde een groep lagere energieën die op Universal leken en heel veel op elkaar leken. De “Godvonk” keek toe en keek toe en schiep uiteindelijk ons universum met altijd doorgaand leven, vrije wil en emotionele karakteristieken. De laagfrequente maar in grote aantallen zijnde “Anderen” zouden lijken op onze attributen die achter onze ontvoeringen door buitenaardse en uitdrukkingsloze entiteiten zitten.

Deze “Anderen” hebben sinds die tijd de mensheid uitgebuit . Alle verschijnselen van slechtheid en calamiteiten zouden zijn gekomen door dat de “Anderen” lage frequenties nodig hebben om te kunnen bestaan.

De mensheid is een mengeling van licht en donker die veroorzaakt is door onze naïeve sprong in de dualiteit om het licht (God) te dienen en de rommel op te ruimen. De schrijver zegt dat degenen van het licht uiteindelijk de planeet zullen verlaten om naar Planeet II te gaan, een zes- of zevendimensionale exacte kopie van de Aarde en wel tussen nu en 2012 – wat heel erg lijkt op het extasescenario. De schrijver zegt dat alle entiteiten (inclusief Kryon) werden voorbereid (tot onlangs) om de mensheid dit niet te vertellen om te voorkomen dat zij aan deze oude overeenkomst een hekel aan zouden gaan krijgen.

Veel van wat zij heeft geschreven lijkt ergens op te slaan en overeen te komen met het werk van Kryon maar ik persoonlijk ben het niet eens met het verlaten van deze driedimensionale planeet naar het duister en ook kan ik niet helemaal de personificatie accepteren van een donkere zijde die echt het oude geloof in een duivel weergeeft, met name een die voor God zelf gaat. Wil jij zo vriendelijk zijn om mij wat Kryon-inzichten te geven over deze speciale channeling omdat die duidelijk oprecht is en in bepaalde opzichten nieuw?

Antwoord: 

Geliefde, ik zeg jou dat jij op een intellectuele manier probeert om dit alles in een doos te stoppen wat jou zal tegenhouden om jouw eigen verantwoordelijkheid voor alles op de planeet te zien.

Het verhaal mag goed klinken maar dat geldt alleen maar binnen een bepaalde cultuur want het is gebaseerd op geloofsovertuigingen die uniek zijn voor een religieus systeem. Het schept hiërarchieën en niveaus die mensen helpen om alles lineair te maken en in hokjes te delen dat afgrijselijk en onbegrijpelijk is zodat de gemeenschap zich daarbij beter voelt en een greep kan krijgen over hoe daarmee om te gaan.

De waarheid is eenvoudiger: Jullie zijn direct verantwoordelijk voor dit alles: alle negativisme, de slavernij, de gruwelijkheden, de religieuze oorlogen en de test van de Aarde. Er werd nergens een hekel aan gekregen; het is gewoon de energie van de planeet – de dichtheid en de onbalans die een bewustzijn schiepen waar jullie al jullie levens moeten ervaren. Dat is inderdaad te test, nietwaar? Waar zullen mensen dat naartoe brengen?

Jullie willen een heilige engelenoorlog die jullie problemen veroorzaakte, maar die was er niet. Het zijn mensen op hun slechtst en het is de definitie van duister. Jouw intuïtie heeft het dus helemaal goed! Jullie hoeven je 3D-planeet niet te verlaten naar het duister. Kijk in plaats daarvan naar wie het schiep en weet dat dit ook degenen zijn die het kunnen oplossen!

De waarheid wordt altijd gevonden in de intuïtie van de mens. Geloof geen van Kryons woorden zonder het binnen jezelf te testen. Want binnen jullie DNA hebben jullie het volledige boek van kennis – alles dat er ooit gebeurde en de manier waarop dingen werken. Als jullie dat hebben onderzocht, ga dan met je instincten en jullie zullen altijd correct zijn. Gebruik de engel binnenin om je in alles te begeleiden want dat is de enige echte bron die goed voor jullie is.

Vraag 273. Nesara.
Lieve Kryon, ben jij je bewust van NESARA? Is dit een echte wet of een metafoor om te helpen het bewustzijn te verhogen?

Vraag: 

Lieve Kryon, ik heb de laatste dagen veel gelezen over NESARA en ik hoop dat jij hierover meer informatie hebt.

Vraag: 

Wie zijn de “Wingmakers?” Wat is hun rol in het ascensieproces? Werken zij samen met jouw groep?

Antwoord: 

Dit is een tijd waarin er vele nieuwe systemen, wetten en organisaties zullen zijn die het nieuwe bewustzijn willen reflecteren dat wordt opgebouwd. Als je ernaar kijkt moet je voor jezelf onderscheiden of het goed voor je is. Hier zijn enkele richtlijnen:

(1) Wat is de hoogste intentie of doel van het systeem? Bevordert het het individu of een groep?

(2) Is het politiek of verbonden met een vooroordeel? Als dat zo is, is het een mengeling van het oude en het nieuwe en is het niet gepast.

(3) Vraagt het om enig lidmaatschap? Dat is een methode uit de oude energie. De familie van God heeft een ingebouwd lidmaatschap dat spiritueel, begrepen en eindeloos is.

(4) Is er een onderliggende monetaire of marketingstructuur? Onderzoek dit. Lichtwerkers moeten ook voor hun levensbehoeften zorgen maar gaat het verder dan dat en heeft het jullie investering nodig? Blijf weg van iedere organisatie die vraagt of jullie een ander mens volgen, dood of levend.

Vraag jezelf af….heb je echt een organisatie nodig in je leven om je lichtwerk te kunnen vervullen?

Vraag 274. Nieuw melkwegstelsel.
Lieve Kryon, vanmorgen spraken zij in het nieuws over een spiksplinternieuw melkwegstelsel.

Wetenschappers zeggen dat dit melkwegstelsel gelijk is aan ons melkwegstelsel in zijn vroege dagen van bestaan. Heeft het werk dat wij hier doen iets te maken met het melkwegstelsel dat nu tot bestaan komt?

Ik vroeg het mij af omdat jij zei dat wat wij doen invloed heeft op onze planeet en op het universum als geheel en zelfs op andere Universa waar wij niets vanaf weten, dus waarom niet een melkwegstelsel dat om zo te zeggen bij ons in de buurt ligt?

Antwoord: 

In dit speciale geval is het antwoord nee. De creatie waarover wij het hebben gaat over een huidig nieuw universum en het is nu met jullie dimensionale gereedschappen niet te zien. Het zal vele melkwegstelsels vertegenwoordigen, net zoals jullie eigen universum dat doet.

Vraag 275. Nieuwe taal.Lieve Kryon: Zullen wij mensen in staat zijn om een op zintuigen gebaseerde taal te gebruiken om gevoelens naar elkaar over te brengen zonder woorden? (spreken met de ziel) Ik kan zeggen: “Ik houd van jou” maar ik wil aan jou een gevoel afgeven. Ik heb het niet over wat wij kunnen geven in gebed of bij meditatie; ik bedoel het als iets lichamelijks. Eerder dan een stuk van vijf pagina’s over het gevoel dat wij iemand willen geven kunnen wij hen het ‘gevoel’ van het ‘gevoel’ geven dat wij hen zo graag mondeling willen uitleggen. Mijn punt is, als ik nu een essentie naar jou zou kunnen sturen zou er geen noodzaak zijn voor al die woorden; jij zou weten wat ik vraag door het te voelen. 

Antwoord: 

Als jij en jouw liefdespartner elkaar recht in de ogen kijken, is er geen papier nodig. Er is momenteel een energieoverdracht die plaatsvindt die anders is voor vele soorten liefde. Het is dezelfde soort liefde als die tussen jou en jouw ouders, jouw nakomelingen, jouw dieren, en ja, ook jouw goddelijke familie. Maar het is een transmissie zonder woorden en hij is absoluut echt en begrijpelijk.

Vergeet de woorden dus gewoon en “wees”. Zo is liefde. Het kan worden gevoeld zonder dat er iets wordt gezegd en alle mensen hebben het vermogen van de gave om het te voelen als het waar dan ook vandaan wordt afgegeven. Het hoeft niet onderzocht te worden omdat het voldoende is als iemand zegt dat hij van je houdt. Realiseer je dat het gewoon zo is en vier de kracht van dit geschenk van lichtonderscheiding. Het hoeft niet onderzocht of ontwikkeld te worden. Het is vanaf het begin een van de basis waarheden van de mensen. Dit is van alle dingen het bewijs van jullie goddelijkheid.

Vraag 276. Obesitas.
Lieve Kryon, ik ben zeer bezorgd over de obesitas-epidemie, met name die in de VS. Ik zie dat mensen om mij heen steeds dikker en ongezonder worden en dat allemaal voor gemak en tijdwinst.

Jij had het over een punt van schaarste maar ik denk dat dat niet voor voedsel geldt maar over een overvloed aan voedsel dat geen voedingswaarde heeft.

Ik vraag mij af hoe wij de Aarde kunnen eren door niets te eten wat daar niet rechtstreeks vandaan komt. Natuurlijk is daar ook de zorg voor het land bij nodig en voor de oceanen als deel van een groter geheel. Is dit wat er uiteindelijk toe zal leiden dat vele mensen omschakelen naar een gezondere manier van leven?

Het is verbazingwekkend hoever mensen afstaan van het voedsel dat zij eten. Zij eren zelfs hun verteringsproces niet, de manier waarop zij voedsel combineren. Wat is er gebeurd met de voedingsleer? Atkins is geen oplossing; er zit geen balans in. Een maagband gaat alleen maar over vermindering van voedsel en niet over toename van de kwaliteit ervan. Wanneer zullen mensen een direct verband leggen tussen hun gezondheid en wat zij eten? Is een verandering in dieet en levensstijl onderdeel van de komende opwaardering?

Antwoord: 

De opwaardering heeft hier weinig mee te maken. Het is een specifiek cultuurprobleem en het heeft te maken met het bewustzijn over gezondheid. Ga de culturen op jullie planeet bestuderen waar maar weinig mensen met overgewicht voorkomen. Begin met de Japanners. Zij hebben veel van dezelfde werkethiek als in het Westen en leven in een zeer ontwikkeld, op industrie gebaseerd milieu. Toch hebben zij geen overgewicht. Het gaat om de kern-voedselgroepen en de combinatie daarvan.

Vraag 277. Ontvangt Kryon alle knuffels?
Hallo, Kryon, ontvang jij alle omhelzingen die ik je elke nacht stuur?


Antwoord: 
Elke nacht. (Kryon-glimlach) Ontvang jij die van mij ook?

Vraag 278. Ontwaken. 1.
Lieve Kryon: Enkele jaren geleden toen ik op een ochtend buiten wandelde hoorde ik iemand mijn naam roepen maar ik kon niemand zien. Dit gebeurde enkele keren. Ik vroeg er een paar spirituele vrienden naar. Zij zeiden dat dit alleen maar een test was om te zien of ik klaar was voor spirituele verlichting. Ik vraag mij af of dit waar is.

Antwoord: 

Eindelijk, een antwoord! Waar bleef jij zo lang? Wij hebben geprobeerd of jij kon accepteren dat je niet alleen bent. Misschien kan je de volgende keer als je ons hoort roepen niet naar een vriend gaan maar een vraag voor ons opschrijven zodat wij jou kunnen eren? (Kryon-glimlach)

Niet alle stemmen die worden gehoord zijn spiritueel. Sommige zijn het resultaat van onbalans binnen jullie biologie. In jouw geval hoorde je ons inderdaad duidelijk proberen om jouw aandacht te krijgen. Het verschil zal altijd duidelijk zijn want in een spiritueel geval zal het vergezeld gaan van goed gevoel, liefde en gepaste eer. Je zou kunnen vragen: “Wat wil jij?” Het antwoord? “Dat jij weet dat jij nooit alleen bent en om de kennis tot je te nemen en je gaat ontspannen in de wetenschap dat jij een stukje van God bent.” Het gaat allemaal om zelfwaarde.

Gefeliciteerd, geliefde. Jij bent ontwaakt!

Vraag 279. Ontwaken. 2.
Lieve Kryon: Ik heb ergens gelezen dat wij rond ons 50e jaar een nieuwe levensfase ingaan, een soort van rijpingsproces, als ik het goed begrepen heb. Alle soorten deuren gaan er voor ons open. Toen drong het tot mij door dat Lee Carroll, Steve Rother en Ronna Herman (wiens informatie voor mij ‘goed‘ voelt) ook rond de 50 zijn. Ik begon mij af te vragen of dat leeftijdverhaal waar is en dat dit ook betekent dat ik de boot heb niet gemist zoals ik wel eens denk. Dit zou prachtig nieuws voor mij zijn! Dat zou betekenen dat er grootse en opwindende dingen op stapel staan! Vertel mij alsjeblieft jouw mening over de leeftijd rond 50 als mijlpaal (of niet) in onze spirituele ontwikkeling in deze tijd.

Antwoord: (van Lee): 

Ik hoop dat jullie mijn antwoord niet erg zullen vinden omdat ik exact dezelfde vraag aan Kryon heb gesteld. Ik ben nu 60+ maar mijn ontwaken kwam rond mijn 45e. Ik vroeg Kryon al eerder waarom dat zo was. Mijn vraag aan Kryon was deze: “Zou het niet logischer zijn geweest als ik jonger was zodat ik meer energie zou hebben? Waarom nu terwijl ik duidelijk al over de helft van een normale levensverwachting ben?”

Kryon gaf mij een eenvoudig antwoord dat gelijk is aan wat jij al stelde. Lichamen veranderen maar wijsheid neemt alleen maar toe en toe. In mijn geval stelde Kryon mij een vraag: “Waarom laat jij jouw biologische klok niet langzamer lopen zodat je niet zo snel veroudert? En als jij dat doet, waarom medeschep jij niet meer energie dan jij ooit hebt gehad?”

De teerling was dus geworpen (metaforisch gezien) door Kryon die mij vertelde dat leeftijd belangrijk was om verschillende redenen – een daarvan was de uitdaging om mensen mij ermee te zien werken op een voor hen duidelijke manier. Kijk er eens op een positieve manier naar: dat als God dat wil, je eerst 50 kunt worden op een dag! Als die tijd aanbreekt, verwacht dan enkele veranderingen als het zover komt.

Ook nog, als je een indigo bent die dit leest……vergeet alles wat ik heb gezegd. Jouw situatie is anders, heel anders.

Vraag 280. Ontwaken. 3.
Lieve Kryon: In 1989 had ik met mijn collega’s in mijn kantoor een discussie over het “Godprincipe”. God was energie die ons bezielt. Opeens verbaasde ik mijn vriend (en mijzelf) door te zeggen dat wij allemaal God zijn. Kort daarna stortte mijn leven op allerlei manieren ineen. Toen ik langzamerhand herstelde begon ik mij te realiseren dat hetzelfde met enkele andere mensen gebeurde. Ik vond Kryon en dacht dat ik misschien een lichtwerker was . Ik moet zeggen dat het een eenzaam pad is omdat ik mijn kennis niet kan overbrengen, zelfs niet aan mijn familie. Ik kan accepteren dat wij als groep op een universele manier helpen maar waarom ben ik mij hiervan bewust en anderen niet?

Natuurlijk hoef ik het niet te weten als wij het licht verspreiden en een verschil maken. Kan het zijn dat er een tijd komt waarop ik kan spreken over deze dingen zonder het gebruikelijke ‘ogenrollen’?

Antwoord: 

Geliefde, jij bent een lichtwerker en 1987 was het jaar van jouw ontwaken. Het jaar 1992 vierde jij het. Ja, het is een moeilijke taak. Zoals wij hebben gezegd doen jullie op dit moment het zware werk voor de planeet.

Voor wat betreft het ‘ogenrollen’ zal ik iets zeggen. Wat gebeurde er enkele jaren geleden toen het ongewone en vreemde idee over bestaande virussen opkwam? De medische samenleving moest hardop lachen! Zo’n diepgaande waarheid en toch lachten zij allen. Hoe kon iets onzichtbaars ziekte veroorzaken? Wat gebeurde er toen Galileo stelde dat directe observaties aantoonden dat de Aarde om de Zon draaide? Hij werd gearresteerd en zijn hele leven lang onder huisarrest gehouden. Dat was godslastering! Zo diepgaand en toch waren degenen om hem heen er niet aan toe om het te horen.

Jouw werk is niet evangelisch en je hoeft nooit iemand te vertellen hoe jij je voelt. Als jij het antwoord wilt weten hoe je het beste in jouw ‘lichtwerkerspak’ kunt zitten, zal ik het jou zeggen:

– Houd van jezelf in die mate dat je niet langer over wat dan ook in drama zit.

– Heb zoveel vrede met jouw leven en jouw situaties dar je alles kunt mede-scheppen dat in gepastheid je nodig hebt.

– Stuur licht naar donkere plaatsen want jij bent krachtig. Laat jouw licht schijnen zodat anderen het kunnen zien op plaatsen waar zij dat voorheen niet konden. Neem daar rustig de tijd voor.

– Maak je nooit zorgen dat je misschien niemand helpt want dat doe je wel.

– Vertel nooit iemand wat jij gelooft, tenzij zij het jou vragen.

– Geef niemand een Kryonboek, tenzij zij het jou vragen.

Het resultaat? Bereid je voor op vele bezoekers die ‘gewoon bij jou willen zijn.’ Wees bereid voor een familie die nog meer van jou houdt dan ooit……zelfs als jij een beetje vreemd bent. (glimlach) Wees bereid om de wereld om je heen te helpen ook al lijkt geen hond te weten wat jij werkelijk doet. Maar weet ook dat er een legioen engelen aan jouw zijde zijn die innig van jou houden die er altijd zullen zijn als je hen nodig hebt. Kun je daarover praten? Ja. Als er op een dag iemand naar jou toekomt en je vraagt hoe het komt dat jij zo vredig, vreugdevol en wijs bent, kun jij zeggen: “Omdat ik God in mijzelf heb gevonden.”

Vraag 281. Onze taak.
Omdat wij eeuwig zijn, zijn wij dat dan ook in andere Universa geweest? Zullen wij dat weer doen? Zal dit altijd ons doel zijn? Zijn er ergens anders anderen die een andere taak hebben? En wat is het doel van dit alles? Waarom doen wij dit sowieso? Waarom doen wij niet gewoon wat wij natuurlijk zijn voor de eeuwigheid?

Antwoord: 

Ja. Jij bent hier heel goed in. Het doel? Nieuwe Universa scheppen. De manier waarop het werkt? Wij hebben jullie eerder verteld dat jullie een groots werk doen en jullie doen het met passie en jullie doen het altijd. Het is moeilijk om jullie te beschrijven wat jullie in het verleden hebben gedaan als er geen verleden is. Alles past in de puzzel van het NU die jullie doorlopend scheppen door de eonen heen van wat jullie tijd noemen.

Gezegend zijn de mensen die toegeven dat er iets meer is dan hun eigen realiteit en erop vertrouwen dat dit binnenin hen zit.

Vraag 282. Oordelende leiders.
Lieve Kryon: Wat denk jij over sommige leiders die over mensen oordelen omdat zij vinden dat ‘hun waarheid’ de enige waarheid is?

Antwoord: 

Wij hebben het al eerder gezegd…..laat hen volgens hun eigen doctrines leven als zij dat willen. Jullie alleen zijn verantwoordelijk voor jezelf en wat jullie onafhankelijk van hen denken. Wat vertelt jouw Hoger Zelf JOU? Voel jij echt dat God alleen is voorbehouden aan maar een groep? Kijkt de creatieve kracht die in jou leeft en die het hele universum schiep op de mensheid neer terwijl hij wacht tot de mensheid een stap in een bepaalde richting gaat nemen? Denk jij echt dat jouw spiritualiteit afhankelijk is van de een of ander lijst die mensen voor jou hebben geschapen?

De God die in jou leeft is universeel en is op dezelfde gelijke mate ingebouwd in ieder mens. Het is de mens die Spirit en krachten van de liefde van God verdeelt in dozen van protocol voor controle. Wees wijs en geef de priesters hun eigen ruimte om hun eigen paden te kiezen. Ontsteek dan jouw licht en vind jouw eigen weg!

Vraag 283. Opstapelend negatief karma.
Verklaar alsjeblieft het proces van opstapelend negatief karma. Schept een actie die door de gemeenschap als negatief wordt gezien zelf donker karma of is het onze houding die telt?

Als ik bedrieg, lieg of zelfs een misdaad bega in een emotieloze staat(In volle evenwichtigheid, om zo te zeggen) of met een nobel einde voor ogen, schept dit dan evengoed negatief karma?

Antwoord: 

Er bestaat niet zoiets als negatief karma. Nogmaals, mensen willen alles polariseren en in een doosje stoppen. Deze doos wordt dan van plaats tot plaats meegedragen als een enkelvoudig en lineair proces, nietwaar?

De definitie van karma: Karma is de energieën-onvoltooidheid. Het smeekt om te worden opgelost en zet de mens aan om zich op een bepaalde manier te gedragen, op een bepaalde plaats te wonen en andere specifieke mensen te ontmoeten voor ontknopingen. Het werd geschapen en werkte in een oudere aarde-energie om de energie van de planeet vibrationeel hoe dan ook te verplaatsen terwijl de mensheid met vrije keuze werkte met karma.

Als jij jouw karma oplost laat je een oudere energie vrij en ga jij verder naar waar jij vrij bent om de planeet met jouw licht te helpen. Dit is jouw vrije keuze en die wordt gedreven door jouw intentie. Degenen met de houding van pure intentie zullen inderdaad bewegen naar dat nieuwe attribuut van het zijn van een mens zonder karma uit een vorig leven. Een deel van dat proces is het begrip dat inter-dimensionaal wordt betekent harmoniëren van het verleden, het heden en de toekomst (potentieel) naar een nieuwe realiteit die het NU wordt genoemd. Dit NU laat binnen het DNA geen ruimte voor instructiesets uit vorige levens.

Als jij je karma wilt oplossen ga dan door met doen wat jij als gepaste dingen ziet want dan gebruik jij attributen (uit vrije keuze) waarmee je direct uit de voeten moet, in dit leven. Het scheppen van nieuw karma, de soort die van leven naar leven meeging, dat wordt niet meer gedaan. Nogmaals, dit soort vragen is het resultaat van degenen die God willen analyseren. Om God te willen analyseren in een enkelvoudige realiteit is gekkenwerk. Kun jij liefde analyseren? Kun jij regels bedenken voor engelengedachten?

Het is tijd om dit alles bijeen te voegen als ’de manier waarop dingen werken’. Velen gebruiken de machines van de Aarde om van plaats naar plaats te gaan zonder een compleet begrip van elk werkend deel in het mechanisme. Zij zouden voor altijd kunnen studeren en velen zouden het nooit begrijpen. Toch zijn er altijd mensen die denken dat alles logisch moet zijn in 4D om verder te kunnen gaan. Als zij het niet kunnen begrijpen zijn zij er bang voor. Deze angst zal hen hun hele leven op maar een plaats houden.

Het is tijd voor jullie om het principe te begrijpen dat de mechanieken van God prachtig, mystiek en constant bij jullie zijn. Jullie zijn nooit alleen en jullie hoeven je nooit af te vragen of dit of dat ‘bekend’ is bij God. Alles is bekend en het systeem is liefhebbend en wijs. Gebruik dit systeem nu om naar een andere plaats te gaan.

Vraag 284. Orgaantransplantaties. 1.
Lieve Kryon, wat is de positie van mensen die orgaantransplantatie hebben gehad en de rest van hun leven medicijnen moeten innemen tegen afstoting? Ik heb gelezen dat om de ascensiestatus te bereiken de cellen niet vergiftigd moeten zijn door medicijnen. Betekent dit dat iemand met een transplant niet in dit leven kan ascenderen terwijl zij er ook niet op kunnen vertrouwen dat het lichaam het donororgaan niet zal afstoten als zij met de medicijnen stoppen? Ik zal het antwoord op deze vraag zeer waarderen.

Antwoord: 

Laten wij even ronduit spreken tegen degenen die een orgaantransplantatie hebben gehad (inclusief die van het hart) en bestaan op medicijnen. Orgaanafstoting is een chemisch attribuut van jullie lichaam. Het heeft niets van doen met jullie spiritualiteit. De medicijnen die jullie in leven houden zijn gezegend en door God gegeven. Zij zijn geen gif voor jullie systeem. Zij worden eerder juist geëerd en gevierd als de wetenschap die jullie helpt om in leven te blijven en een die goddelijk geïnspireerd was.

De ascensiestatus is iedereen op de planeet gegeven die de intentie heeft gegeven om het pad op te gaan. God zit niet ergens achter een gordijn! Jullie goddelijke spirituele familie weet precies wat er in jullie lichaam aan de hand is en zal jullie niet straffen omdat jullie jezelf in leven houden! Het is tijd om gezond spiritueel verstand bij deze dingen te gebruiken. Zie God, die alle dingen weet, aan je zijde terwijl hij jouw leven viert. Neem dan elke spirituele beslissing die je wilt nemen in de wetenschap dat alles binnen jouw pure intentie perfect is.

Vraag 285. Orgaantransplantaties. 2.
Lieve Kryon: ik kom uit Noorwegen. Mijn vraag: Hoe zit het met orgaantransplantaties? Wat gebeurt er met de chakra’s? Ik heb naar vele channeling geluisterd (sommige waardevol, andere niet) en geen een heeft uitgelegd wat er gebeurt als mensen voor ‘God’ gaan spelen. Wat gebeurt er aan jullie kant van de sluier als mensen een deel van een orgaan achterlaten als zij overlijden? Er zijn campagnes in mijn land die aan mensen eisen om hun organen weg te geven in geval van een ongeluk.

Antwoord: 

Geliefde, ga uit het drama van dit onderwerp. God/Spirit zit niet in een vacuüm als het op deze dingen aankomt. Heb jij je ooit in deze energie afgevraagd of God dit feitelijk schiep zodat mensen mensen kunnen helpen? Is het voor jou misschien normaal om te denken dat deze dingen op de een of andere manier jouw chakra’s, karma etc. zullen beïnvloeden?

Hier is de waarheid: Door jullie door God gegeven nieuwe technologieën hebben jullie toestemming om op deze manier het leven van een ander te redden. Jullie hebben toestemming om intentie te gebruiken om de problemen van afstoting te voorkomen en zelfs om jullie eigen cellen te herschikken! Dit is geen taboe tijdens een geheiligde reis. Het is een bijzonder geschenk voor het leven! Het is een deel van een nieuwe energetische wetenschap en het wordt geëerd.

God weet precies wat er gebeurt en door jullie nieuwe cellulaire communicatie geldt dat ook voor je lichaam. Maak van deze dingen niet meer dan zij zijn door te denken dat God op de een of andere manier ontstemd zal zijn of dat het lichaam niet zal weten wat er gebeurt. Een orgaan achterlaten op Aarde is een fantastische nieuwe manier. Wat een geschenk voor de planeet! Hoeveel mensen kunnen zeggen dat als zij dood gaan een deel van hun lichaam achterblijft om leven te geven? Het werd feitelijk aan de wetenschap gegeven zodat jullie levensreddende technologie zouden hebben in deze tijd van jullie geschiedenis. Het is een geschenk dat kan en mag gebruikt worden met spirituele integriteit en liefde.

Laten wij zeggen dat iemand een nier nodig heeft of zal sterven. Degene die de nier geeft spreekt tegen het orgaan en zegent de synchroniciteit die het leven van een ander zal verlengen en misschien de planeet helpt. Daarom is het gedoneerde orgaan geen ongeluk van de natuur of een abnormaal verschijnsel van de schepping of een vergissing van verkeerde wetenschap. De cellen van de nier weten van de afspraak tussen de betrokken mensen. Heb je daar wel eens aan gedacht? Het zat al steeds in de potentiëlen van de beide levens, samenwerkend met nieuwe wetenschap en nieuwe energieën. De nier is gezegend en is heiligheid gegeven omdat hij leven en contractvervulling brengt voor beide mensen.

Over het verzoek tot donatie? Elk mens moet vrije keuze hebben over alle dingen. Het geven van een orgaan moet een geheiligde gebeurtenis zijn, gevierd met intentie – niet een eis.

Vraag 286. Oud t.o.v. nieuw.
Lieve Kryon: Het is een feit dat het grootste deel van de wereld vandaag de dag is gefocust op de nasleep van de 9/11 gebeurtenissen. Desondanks beleeft Zuid Amerika een van zijn donkerste uren en het lijkt erop dat wij er zelf mede oorzaak van zijn. Gewelddadigheid, corruptie, drugshandel, politieke verwarring en economische ellende zijn toegenomen naar een vreselijk ritme dat wij daar nog nooit hebben gezien.

Waar staan wij in het oude tegen het nieuwe in de realiteitsophoging (in de wereld van na 9/11 waarin wij nu leven) en hoe kunnen wij gebruik maken van het verhoogde spirituele bewustzijn dat zich krachtig heeft vastgezet in landen als de USA; hoe spiritueel bewust zijn wij in het Zuiden? Zijn er genoeg lichtwerkers?

Antwoord: 

Geliefde, laten wij jouw vragen een voor een behandelen. Jouw omgeving op Aarde is ‘dichter, compacter’. Eerlijk of niet, vanuit het menselijk perspectief gezien, is er meer dichtheid op plaatsen rond de evenaar en een diepere dualiteit en meer moeilijke veranderingen. Wat jullie de ‘sluier’ noemen is dikker. Dit kan gezien worden door in kaart te brengen waar het meeste bewustzijn aanwezig is. Dat is boven en onder het magnetische middelpunt. (de evenaar) De landen waar de meeste opschudding voorkomt …..en waar de meeste ziekten heersen, zijn over het algemeen degene die dichtbij dit middelpunt liggen.

Als jij dus vraagt hoe jullie staan in het ‘oude’ ten opzichte van het ‘nieuwe’ zeggen wij dat jij er willens en wetens mee akkoord bent gegaan om in een van de moeilijkste plaatsen te zijn…..maar dat wist jij al, nietwaar? Alles wat jij hebt gezegd is inderdaad correct. Een deel van de rasterverhoging op deze planeet en ook de meester/avatarenergie is teruggekomen naar de Aarde, en warmt zich op om jullie nieuwe gereedschappen te geven alsof jullie NIET in deze leefomgeving zijn. Maar heel weinig mensen hebben deze vraag gesteld en toch is de realiteit van de opwaardering heel echt, juist naar JULLIE toe!

Er zal binnenkort een groot ontwaken zijn…..en daarmee komen ook angst en twijfel. Zoals jij misschien verwacht is er steeds een uitdaging voor bestaande spirituele geschiedenis en je kunt degenen zien die daartegen zijn. Nogmaals, er kan zelfs een spirituele woede zijn tegen de verandering.

Er zijn genoeg lichtwerkers…..meer dan jij denkt. Er zijn er ook velen die zullen ontwaken en zichzelf afvragen: “Is er meer?” Deze vraag zal hen aanzetten tot zelfonderzoek en zal een prachtige vijver scheppen van degenen die jouw leefgebied zullen beginnen te helpen. Wees geduldig en houd het licht dat jij hebt hoog.

Vier jouw cultuur want die is rijk van lijn en zeer spiritueel. Wees niet verrast als enkele van de grootste twijfelaars degenen worden die met de meeste intensiteit ontwaken!

Er is tijd, maar potentieel gezien zul jij deze veranderingen niet voor 2004 zien.

Vraag 287. Oude profeten.
Lieve Kryon: ik ben een orthodoxe Jood uit Jeruzalem. Ik heb jouw channeling nu enkele jaren gevolgd, heb veel van de Kryon-boeken gelezen, online channeling en vragen en antwoorden. Ik ben zeer gedreven om basis waarheden van de realiteit te ontdekken, zowel lichamelijk als spiritueel. Dit is een van de redenen waarom ik ook Joodse filosofie en Kabbala heb gestudeerd.

Ik kan zeggen dat wat mij bij jouw boodschappen in het begin aantrok, nog steeds van toepassing is en dat is het gevoel van waarheid dat ik krijg, zowel op een wetenschappelijke maar zelfs nog meer op een spirituele en ethische manier.

Nu ik dit heb gezegd heb ik een paar punten waar ik het duidelijk mee oneens ben, in ieder geval ogenschijnlijk, en ik zou ook over deze punten verlicht willen worden. Niet dat zij de overige 99% van de punten waar ik het wel mee eens ben overschaduwen maar toch zijn zij hinderlijk en hebben enige vertakkingen in zich waarbij ik in actie kan komen of hen gewoon kan laten voor wat zij zijn.

Een terugkerend onderwerp in jouw boodschappen is het niet ter zake doen van de bestaande profetieën. In een van jouw antwoorden vroeg jij of WELKE profetie dan ook terug te zien is in wat wij vandaag zien en ga jij door met te zeggen dat alle bestaande profetieën nu niet meer van toepassing zijn omdat de energie is opgewaardeerd, etc.

Mijn vraag is: hoe zit het met de profeten uit het Oude Testament zoals Jesaja en Ezechiel die in vele hoofdstukken profetieën over verdoemenis en kwade krachten deden en ook over “Wolven die met lammeren grazen”, Kennis van God die allen overspoelt als de wateren van de oceanen”, Doodstranen die iets worden van het verleden”, “Zwaarden die worden omgesmeed tot ploegscharen” etc.

Een ander onderwerp verschijnt in de context van ‘vraag 1’ ( ik E-mailde deze vraag een paar jaar geleden aan Lee maar het antwoord was ditmaal niet helemaal bevredigend. Misschien lukt het deze keer? De vraag is: “Wat is de rol van de Joden en de verlichting van de wereld?” Hoewel jij het in jouw boodschappen vaak hebt gehad over het feit dat de Joden speciaal zijn en in zichzelf anders, heb jij hen, naar mijn beste weten, als groep of verzameling individuen, geen speciale rol toebedeeld.

Aan de andere kant spreken de profetieën van Jesaja en Ezechiël en ook samenvattingen zoals van Ramhal over een hoofdrol voor de Joden als geheel en hun leider ( de Messias, Koning David, Scion of Yishay) of leiders ( de Zeven Herders) als factor van goddelijke geïnspireerd leiderschap, verdergaande verlichting, priesters etc.

Antwoord: Van Lee: 

Dank je voor deze heerlijke vraag. Allereerst, Kryon heeft gezegd dat alle profetieën uit het verleden aangaande het specifieke pad van de mensheid betwistbaar zijn. Dit is te zien in de kwatrijnen van Nostradamus en de specifieke tijdlijn van het boek Openbaringen uit het Nieuwe Testament. Er is geen bestaande profetie over onze 9/11 gebeurtenis of het verwijderen van diverse dictators etc. Dit is de soort profetie die Nostradamus en openbaringen bevatten. Er is echter een overkoepelende profetie over het doel van de Aarde.

Deze overallprofetie komt voor in zowel Joodse als Christelijke geschriften en ook in vele Oosterse filosofieën. Er is dus een verschil tussen een ‘tijdlijnprofetie’ en de soort profetie die bestaat uit wijze woorden over ‘wat er mogelijk is op de Aarde.’ Je zou zelfs kunnen zeggen dat de preek op de Berg ( de zaligheden) ook valt onder dezelfde bemoedigende energieën die worden gevonden in Jesaja en Ezechiël. Het komt allemaal van God en de boodschappen zijn hetzelfde.

Het antwoord over waarom de Joden hier zijn? Welke rol zij spelen? Dit werd beantwoord in de drie channelingen die werden gegeven in Jeruzalem op 27, 28 en 29 oktober 2005. Zij staan op dit moment misschien nog niet allemaal op de website maar het plan is om hen daar allemaal op te zetten. Het antwoord? De Joden zijn nu belast met de taak om het onmogelijke tot stand te brengen: Vrede in hun land! Kun jij nu begrijpen waarom Kryon heeft gezegd: “Zoals het met de Joden gaat, gaat het met de wereld” De uitdaging voor hen is een nieuw paradigma voor samenleven te scheppen binnen een zeer complexe situatie. Als dit zal zijn volbracht zal de kernreden om het Westen te haten, verdwijnen. Haat blijft makkelijk bestaan als hij steeds wordt aangewakkerd maar hij stagneert als de redenen ervoor verdwijnen. Je zou kunnen zeggen dat het hele lot van de Aarde in de handen van de Joden ligt.

Beginnen de beschrijvingen in het Oude Testament over waarom de Joden hier zijn nu wat duidelijker te worden? Zij staan niet alleen! Zij moeten de kracht en de wijsheid bijeenbrengen om uit de rol te breken die zij al eeuwen hebben gespeeld en moeten beginnen met het opzetten van hun ‘heldenhoeden.’ Kryon heeft hen zelfs een politieke voorspelling gedaan. Maar ik wed dat jullie erbij waren om die te horen, nietwaar?

Zegeningen aan jullie allen in Israël.


Vraag 288. Oude ziel.
Lieve Kryon: Ik heb een vraag betreffende de oude ziel. Jij stelde in een van de boodschappen dat alle tijd NU is. Dat verleden, heden en toekomst allemaal op dit moment voorkomen. Ik ben het eens met dat idee maar als dat het geval is, hoe kan er dan zoiets als een oude ziel zijn als je bedenkt dat alle levens, inclusief het huidige, tegelijkertijd plaatsvinden? 

Zou dat ons niet allemaal oude en nieuwe zielen maken, onafhankelijk van levens en het helemaal overbodig zou maken om ons in een zielencategorie onder te verdelen? Als een persoon een ‘oude ziel’ is en een ander een ‘nieuwe ziel’ houdt dat dan geen verdeling en een kaste-systeem voor zielen in plaats van eenheid en gelijkheid? Als jij enig inzicht hieromtrent kan geven zal ik dat zeer appreciëren.

Antwoord: 

Jij weet het antwoord al, en het is semantisch. (volgens de leer van de betekenis der woorden). Aan de andere kant van de sluier waar alles inter-dimensionaal wordt gezien, is er geen lineaire tijd. Daarom zijn jullie gewoon een eeuwige ziel. Aan jullie kant van de sluier zijn jullie een oude ziel omdat jullie leven nu eenmaal met lineariteit werkt.

Als jij dit leest begrijp je dat elk werk absoluut gezien moet worden naast de anderen om het totaal te kunnen zien. Hoe beperkt! Waarom neem je dit papier niet gewoon en eet het op zodat je het hele bericht tegelijk ontvangt? Het antwoord is duidelijk. Jullie zijn beperkt in jullie zienswijzen. Het moet op een langzame, gelimiteerde, lineaire manier komen om in jullie brein en door jullie ogen opgenomen te kunnen worden

Daarom moeten wij lineaire termen gebruiken om jullie het te helpen begrijpen in jullie realiteit. Zijn jullie je verder ook nog bewust dat er in onze taal geen woord bestaat dat een object kan weergeven dat geen begin en geen eind heeft? Als dat er was zouden wij het gebruikt hebben en dus zeggen wij Oud om wijsheid en ervaring aan te geven.

Degenen van jullie die over dit soort zaken willen spreken zouden beter de aandrang om over ‘kip of ei-zaken’ te praten achterwege laten en in plaats daarvan direct voor het goud gaan: Inter-dimensionaal worden op zo’n manier dat de ware antwoorden logisch voor jullie worden in plaats van hen op 2D-papier te schrijven.

Vraag 289. Ouders die hun kinderen vermoorden.
Lieve Kryon; Ik was vandaag aan het werk en verscheidene van mijn collega‘s spraken over ouders die hun kinderen vermoorden of andere verschrikkelijke dingen met hen doen. Ik luisterde niet echt naar hun gesprek maar opeens kreeg ik een gedachte in mijn achterhoofd: misschien doen die ouders deze dingen bij hun baby’s vanwege de nieuwe energie? Of, met andere woorden, zijn de ouders van de oude energie en de kinderen indigokinderen van de nieuwe energie? Als deze twee energieën samenkomen heeft dat soms slechte resultaten. Het is gewoon maar een idee maar het klinkt mij logisch in de oren. Ik zou graag jouw gedachten hierover willen horen.

Antwoord:

Er zit meer waarheid in dan je denkt. Het is geen onderwerp waar wij graag over spreken omdat er voor mensen zoveel zorg omheen zit. Laat het genoeg zijn te zeggen dat energie op vele manieren werkt waarvan er sommige ongepast lijken, maar die net zo nodig zijn als de andere manieren.

Vraag 290. Over Kryon.Lieve Kryon: Mijn vragen zijn: (1) Heb jij een jeugd gehad? (2) Heb jij moeten leren voor de kennis die jij hebt? (3) Ging jij door een proces naar volwassenheid zoals wij dat in deze dimensie kennen? Ontwikkel en leer jij net zoals wij? 

Antwoord: 

Nee, nee en nog eens nee. Laat mij iets beschrijven dat onmogelijk te beschrijven is. Mijn attributen zijn hetzelfde als die van jullie. Als jullie niet op de planeet Aarde zijn, zijn jullie een deel van wat jullie God noemen. Er was geen begin. Er is geen verleden en geen toekomst. Daarom is de essentie van ons tijdloos en fris tegelijkertijd. De lessen die jullie nu leren zijn een proces voor een doel dat geen ‘engelenopleiding’ is. Voor jullie is het 4D-universiteit in jullie 4D-tijdlijn. De kleurstrepen die jullie als engelwezens dragen zijn als beloningen voor jullie diensten en jullie hebben er duizenden van. Zij gaan over eer en expressie, niet over leren. Wij hebben allemaal dezelfde wijsheid en hebben die altijd gehad. Het is compleet en het gaat over alles wat er is. Wij zijn vervuld met de wijsheid. Als er een entiteit gevuld wordt met een nieuw bewustzijn, gebeurt dat bij allemaal. Geloof het of niet maar jullie maken daar deel van uit! Herinneren jullie je dat niet? ( een Kryongrap). Natuurlijk doen jullie dat niet. De dualiteit die jullie hebben geaccepteerd als taak op Aarde verbergt dit helemaal voor jullie.

Jullie zijn familie. Jullie zijn God. Jullie zijn eeuwig.

Vraag 291. Overvloed.
Lieve Kryon, geef mij alsjeblieft wat meer informatie over het veelbesproken onderwerp van overvloed. Jij hebt het gehad over ‘leven in het NU’. Ik denk dat het maken van pensioenplannen overbodig is? De gemeenschap vereist vaak het maken van plannen voor een aantal gebeurtenissen zoals scholing en reizen. Gaan wij op reis en boeken wij die cruise of schrijven wij in voor een cursus over een paar maanden terwijl het geld op dit moment nog niet op de bank staat? Ik ben een beetje nieuwsgierig over het samengaan van de noodzaak van de gemeenschap voor organisatie, reserveringen en toekomstplannen als wij alleen maar in het NU zouden moeten leven?

Antwoord: 

Ga door en maak plannen. Dat moeten jullie wel omdat jullie leven in een gemeenschap en een cultuur die dat vereisen. Zit dan in het NU. Wat er zal gebeuren is dat de plannen alleen maar een richting aangeven om mee te beginnen waarbij jullie je plannen kunnen wijzigen wanneer jullie dat willen? Het probleem van het zo lineair zijn is dat jullie dat vragen voor alles! Jullie nemen aan dat jullie het een of het ander moeten doen; plan of geen plan. Wat denken jullie van het plannen van lopen in een bepaalde richting totdat het NU jullie een ander ’plan’ aanbiedt?

Beloop het pad. Maak plannen die passend zijn in jullie cultuur. Als je een tweesprong voor je ziet ga dan door en besluit van tevoren welke weg je zult nemen als dat je beter laat voelen. Maar in dit proces, laat het 4D-plan dan altijd achter staan ten opzichte van het echte plan dat wordt begeleid door jullie medescheppende energieën. Zit niet zo vastgebakken aan wat jullie planden zodat je het niet meer kunt veranderen. Wees niet zo verknocht aan wat je plant als het op de een of andere manier je eigen keuze en wijsheid geweld aan doet. Het is juist tegenovergesteld. Planning is nu “een punt vastzetten voor jezelf’ in de richting van een doel…..niet meer dan dat. Laat je kracht dan het doel heroverwegen en jullie weer in een andere, juiste, richting wijzen.

Denk hieraan: Een pijl zal zonder vlucht nooit een doel raken en gaat er niets gebeuren. Doe in plaats daarvan je best om de pijl te schieten in de richting waarvan je denkt dat het de beste is, ga er dan mee samen, zoef de afstand over en maak stuurcorrecties en maak je nooit zorgen of je zal missen! Dit is de geavanceerde mens die dit doet, wetend dat inter-dimensionaal zijn ook de eerste 4D’s inhoudt, niet het elimineren daarvan.

Vraag 292. Parallel leven.
Lieve Kryon, kun jij mij uitleggen wat een parallel leven is? Ik denk dat het een persoon ergens anders op deze Aarde is die net als jij is., maar ik weet het niet zeker.

Antwoord: 

Elke ziel is uniek en er is niemand anders zoals jij die jouw leven leeft. Waar jij aan refereert kunnen vele dingen zijn. Voor sommigen is het de wetenschap dat je ergens een soulmate hebt die hetzelfde doet als wat jij doet. Dit is feitelijk zeer intuïtief want het leidt jullie direct naar je Hoger Zelf dat precies in deze beschrijving past!

Op andere tijden is het het idee dat er anderen zijn die doen wat jij doet, misschien in een ander universum. Dit is inter-dimensionale intuïtie maar jullie brein, enkelvoudig en lineair, begrijpt niet wat dat werkelijk is. Het is geen ander mens die een parallel leven leidt. Het is jij, onbewust van het feit dat je wordt omringd door een levenskracht met jouw naam erop die niet enkelvoudig is maar een deel van jou, precies waar je nu staat. Daarom is er in feite wel een energie die een parallel leven met jou leidt, maar het is ‘de rest van jou.’

Heb ik jullie gezegd dat dit makkelijk zou zijn? (Kryon-glimlach)

Vraag 293. Paulusdeel van Christus.
Ben jij het Paulusdeel van de Christusentiteit waarvan Seth zei dat die in deze eeuw zou terugkeren?

Antwoord: 

Nee. Die energie is wat er in jou stroomt als jij pure intentie hebt.

Vraag 294. Pesten.
Lieve Kryon: Mijn vraag is deze: Als de mensen om je heen jou pijn doen en jij je bewust bent waarom zij dat doen, is het dan gepast om in die situatie te blijven omdat het een deel kan zijn van een contract dat jij met hen hebt gesloten?

Antwoord: 

Nee! Contracten zijn alleen startpotentiëlen. Zij laten de bal rollen zodat jij het kunt veranderen als je dat wilt. Wij hebben het eerder gezegd: Als er een tennisspeler niet opkomt om een wedstrijd te spelen duurt het niet lang totdat de ander zich dat realiseert. Karma en begincontracten zijn net zo. Als jij jezelf verwijdert van situaties als deze laten jullie iets diepgaands zien aan het universum:

1) Ik herken wat er aan de hand is.

(2) Ik wil het veranderen en dat kan ik ook.

(3) Degenen die ik met deze beslissing beïnvloed zullen uiteindelijk de mogelijkheid hebben om hetzelfde te doen.

(4) Ik zal nooit meer dezelfde zijn.

Vraag 295. Pesticiden.
Lieve Kryon: ik zou het waarderen om inzicht te krijgen in het volgende: Er schijnen twee soorten gedachtegangen te zijn met betrekking tot pesticiden en het gebruik daarvan. De ene groep stelt categorisch dat zij weer gevaarlijk zijn en dat zij verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken van kanker etc. ….. ( er is een zeer lange lijst). De andere groep claimt natuurlijk dat zij perfect zijn en volledig veilig door de technologische vooruitzichten etc.

Antwoord: 

De chemicaliën die jullie vandaag de dag gebruiken zijn gevaarlijk voor jullie gezondheid. Hoe meer zij worden gebruikt, hoe meer dit in de toekomst duidelijk zal worden. Wij hebben eerder aangegeven dat er veel betere natuurlijke wetenschappelijke oplossingen zijn om jullie gewassen te beschermen. Gebruik biologie om biologie in evenwicht te houden. Het is niet giftig en het is eenvoudigweg een verandering van wat er al bestaat.

Vraag 296. Pillen.Lieve Kryon, in jouw channeling in Redding, Californie vertelde jij ons dat het houden van pillen in een hand een effectieve manier kan zijn om te genezen. Vraag: Zal dat schadelijke bijwerkingen voorkomen? Is het veilig om Prozac vast te houden? Kan ik een pijnstiller vasthouden zonder negatieve bijeffecten? 

Antwoord: 

Wij spreken hier al jaren over. De mens heeft de mogelijkheid zich te verbinden met ‘cellulaire intelligentie’ door het vasthouden van medicijnen en profijt te trekken van het resultaat. Dit is misschien een van de vreemdste boodschappen van Kryon. Toch vormt het ook de basis van fysiotherapie en op sommige manieren zelfs ook homeopathie. In deze beide gavallen wordt, buiten jullie begrippen, cellulaire intelligentie geactiveerd om veranderingen te brengen in jullie chemie of jullie antwoorden te geven of berichten te brengen die zij alleen heeft.

Wij vertelden dat jullie hiermee zouden kunnen experimenteren door de medicijnen die jullie gebruiken in de hand te houden.. Net als bij fysiotherapie ‘weet’ het lichaam wat jullie vasthouden. Noem het vreemd als je dat maar zelfs jullie eigen wetenschap begint de waarde van het proces van meditatie om lichaamschemie te veranderen in te zien.

Dit geeft geldigheid aan bewustzijn over materie of in het geval van wat jullie wetenschap heeft gezien, de mogelijkheid om duidelijk je eigen cellulaire structuur’ te veranderen door bewustzijn alleen.

Jullie lichaam weet wat jullie intentie is en ook welke substantie jullie vasthouden. Daarom is het mogelijk om de onderdelen van de intentie te bezielen door de substantie te gebruiken te bezielen naar de cellen toe. Jullie gebruiken de substantie niet echt dus zijn er geen bijwerkingen van bijvoorbeeld een medicijn. Het lichaam leest wat jij wilt dat het medicijn zal doen en het ‘ziet’ de mogelijkheden en eigenschappen van het medicijn.

Gebruik hierbij je verstand. Dit gaat verder dan de normale ervaringen, nietwaar? Als je het wilt, probeer het dan en doe het langzaam als de substantie belangrijk is voor jouw gezondheid. Dit zal per geval werken binnen het bewustzijn van elk mens en het pad waarop zij zijn, maar het zal werken met aspirine of insulinesubstanties met twee verschillende doelen.

Er zijn mensen die deze woorden hebben gehoord en hu eigen insulineniveaus in de loop der tijd flink hebben verminderd. Zij moeten er nog steeds wat van injecteren maar nog maar een fractie van wat het is geweest. Dit is hetzelfde principe als bij homeopathie waar een doel op de miljoen van een ‘kuur’ ‘gezien’ kan worden door het lichaam. Wat het lichaam doet is reageren op jullie intentie, de substantie en het bewustzijn eromheen.

Vraag 297. Plastische chirurgie.
Lieve Kryon, ik heb onlangs een apparaat gekocht dat BEFE (bio-elektrische veldverhoger) en Q-De Ervaring heet. Mijn ooglid was overstrekt tijdens een operatie en dat veroorzaakte een constante spiertrekking rondom mijn oog. De Q-behandelingen hebben dit probleem dat al een jaar lang bestond, gecorrigeerd.

Toen las ik in Kryon boek 1, blz. 19-20 dat je weg moet blijven van alles dat het elektromagnetisch veld belemmert. Nu ben ik verward en weet niet of deze behandelingen goed voor mij zijn of niet, ondanks dat het apparaat mij heeft geholpen om het voordien onoplosbaar gezondheidsprobleem op te lossen! Geef alsjeblieft jouw commentaar.

Antwoord: 

Wat jij hebt gedaan is geweldig! Jij hebt de kracht van jouw intentie gecombineerd met iets dat goddelijk is ontworpen om jouw visualisaties te verhogen. Onthoud dat wij leren over het in balans brengen door het kosmische raster te begrijpen. Wij leren dat het magnetisch veld van de planeet een prettige omgeving is voor jullie biologie.

De waarschuwing was uit de sporadisch voorkomende magnetische velden te blijven die de normale processen in je leven zouden kunnen belemmeren, of uit degene die jullie gebruiken om je te helpen. Magnetisme kan genezen of schade toebrengen, afhankelijk van de omstandigheden. Wij willen alleen maar dat jullie je bewust zijn van de omstandigheden!

Vraag 298. Portugal.
Lieve Kryon, in de afgelopen channeling eindigde jij met het vragen aan alle lichtwerkers om hun licht op verschillende regionen op de wereld te laten schijnen, inclusief het land waar ik woon, Portugal. Ik was geschokt en dankbaar. De laatste 8 jaar heeft een groep van ons Lee Carroll en het werk van het Kryonteam gevolgd en mijn dank gaat verder dan woorden. Sommigen van ons gingen naar Spanje en dat was een hele ervaring. Wij begrepen dat de boodschap van toen was bericht aan onze Spaanse familie hoewel er – en ik zeg dit met een beetje egoïsme – verwachtte ik dat er ook iets zou worden gezegd over mijn land dat volgens mij in een neerwaartse spiraal zit. In onze ogen willen wij emigreren naar een plaats waar licht is, maar onze harten zeggen dat wij moeten blijven. Kryon, wat wordt er van ons verwacht? Wij hebben behoefte aan, tenminste ik heb behoefte aan advies. Dank je! Lissabon. Portugal.

Vraag: 

Lieve Kryon, in jou laatste boodschap : “De uitdaging van lineariteit” zei jij: “Vuurtoren, vrede op aarde is het doel. Er zijn vele meesters die lang en gezond leven voor nodig om dat te scheppen. Zij moeten hun licht laten schijnen op plaatsen als Afrika, de Soedan, Irak, Palestina, Israel, Argentinië, Portugal, Rusland.”

Omdat ik Portugese ben zou ik willen vragen waarom jij Portugal noemde. Ik bedoel niet dat wij geen licht nodig hebben – natuurlijk is dat zo. Dat geldt voor iedereen. Het is alleen dat in vergelijking met andere genoemde landen wij het een beetje beter lijken te hebben op het moment omdat wij geen oorlog hebben en niet zoveel lijden. Of heb ik het mis? Zal er hier in de nabije toekomst iets gaan gebeuren?

Antwoord: 

Inderdaad was de boodschap in Spanje voor Spanje zoals vaak het geval is als wij in landen op Aarde met een andere cultuur zijn. Wij moeten met mijn partner nog in Portugal komen. Portugal heeft een groot slapend bewustzijn. Alles wat jij over jouw land voelt moet frustrerend zijn. Jullie regering wankelt en kan niet beslissen wie de leiding heeft. De grote, rijke Europese erfenis die jullie hebben lijkt tot een ander tijdperk te horen. Jullie kijken uit naar stabiliteit en overvloed.

Wat er in jouw land gebeurt is niet veel anders dan waar jouw Zuid Amerikaanse familie doorheen gaat. Argentinië zit in een vergelijkbare situatie en er zijn ook nog anderen. Vele regeringsleiders op de planeet lijken de heersende mening te negeren, gooien de geschiedenis weg en gaan door met ongebruikelijke zaken en acties. Klinkt dit bekend? Het is hetzelfde voor allemaal en het overvloedige Noord Amerika is geen uitzondering.

Jullie zijn niet alleen! Dit is een onderdeel van de “Spirituele winter” waar wij het over hebben gehad. Er is geen vredesplan op Aarde dat serieus is genomen zelfs terwijl bijna alle wereldmachten precies weten waarom het gaat. Er is een tendens om naar interne zaken te kijken in plaats van naar het grote plaatje en de helden die jullie in je eigen land zoeken, ontbreken. (Had je dat al in de gaten?) Het is allemaal onderdeel van alles voordat het ontwaken begint.

In het jaar 2008 zal er een cyclus beginnen die het begin is van verandering. Veel ervan zal vredig zijn en verwelkomd worden in een tijd vol drama en opwinding. Portugal en Spanje spelen hier beide een belangrijke rol in. Door de recente herstructurering in de regering van Spanje (de revolutie van 1936-39 en de huidige stabiliteit) zijn er meer mensen klaar om vooruit te gaan. Maar Portugal is de volgende en heeft geen burgeroorlog of 50 jaar nodig om het te bereiken. De nieuwe energie zal dit voortbrengen.

Verlaat juist nu jouw omgeving niet. Laat jouw licht zijn werk doen en kijk dan of je ziet dat het werkt. Er zijn zoveel beloften voor jouw land in het verschiet! Het volk is er klaar voor – elke dag meer – om dit land nieuwe kracht te geven. Gaia heeft behoefte aan jullie samenwerking en hulp om jullie gebied te laten terugkeren naar een stabiel land dat vol is van beloften en niet vol van teleurstelling. Dit kan alleen gebeuren, vuurtoren, als jij blijft en jouw licht laat schijnen.

Onthoud dat jouw licht anderen helpt, zelfs jouw regeringsleiders, om beter te zien, waar zij ook lopen. Dit is wat wij aan alle vuurtorens op Aarde leren……zelfs aan jouw familie in Israel en Palestina, waar de kernonderwerpen nog onopgelost zijn. Denk er eens aan wat zij elke dag denken over hun toekomst.

Jij bent hierin niet alleen.

Vraag 299. Potentiëlen.
Lieve Kryon: Jij spreekt over vele mogelijke veranderingen en mogelijkheden zoals DNA-aanpassingen, koorden in onze cellen, gebruik maken van de kosmische raster, de Derde Taal en nog veel meer. Wat is er nodig om toegang te krijgen tot of de potentiëlen te kunnen gebruiken? Zullen zij bij ons toenemen door de juiste intentie of zijn het specifieke dingen die gedaan moeten worden om de beschikking te krijgen over deze dingen?

Antwoord: 

Jouw vraag toont wat wij de “lineaire puzzel” noemen die jullie nu proberen op te lossen. Jullie willen bijna allemaal een gebruiksaanwijzing om vooruit te kunnen gaan naar iets dat te maken heeft met deze nieuwe energie en toch zeggen wij dat het boek binnenin jullie is. Het is een complex boek maar wel een waar jullie naam op staat.

De sleutel zit binnen jullie intentie en in jullie besluit dat jullie het kunnen doen. Een artiest weet dit het beste. De visualisatie is niet een kant afgewerkt schilderij met maar een kleur maar een beeld vol kleuren die steeds weer vermengd zijn en langzaam, een voor een, het geheel tot bloei brengen. De artiest zegt: “Ik wil dit schilderij schilderen.” Dan leidt zijn creatieve intuïtie hem verder, kleur na kleur, een voor een, totdat het schilderij compleet is. Wat als hij een boek raadpleegde om hem te leren hoe hij elk plaatje dat hij in gedachten had moest schilderen? Kunnen jullie hierin de complexiteit zien?

In de oude energie kan er een boek over kunst zijn geweest waarin iedereen werd geleerd hoe een huis geschilderd moet worden. Dan, afhankelijk van hoe goed je het boek had bestudeerd, konden jullie ALLEMAAL een huis schilderen. Toch is echter elk schilderij weer anders – inter-dimensionaal …..en heel specifiek. Maar het proces is nog steeds een kleur tegelijk.

De waarheid is dat als jullie je eenmaal intellectueel en emotioneel hebben aangesloten bij deze beweging de volgende stap helder zal worden en die daarna enz. Waarom geven wij geen ABC-lijst? Dat is omdat er geen algemene lijst gegeven kan worden voor inter-dimensionale spirituele groei. Wij hebben in het verleden allerlei lijsten gegeven: De zeven manieren om dit of dat te doen – de negen manieren om dit of dat te doen, maar als het om de Derde Taal gaat is er maar een stap en dat is de grote: Start!

Als jullie dus echt een lijst nodig hebben om door die deur te gaan om te beginnen zou die zo zijn: (1) Zit stil en vraag je af wat dit allemaal betekent. Klinkt het verlangen om meer te weten in jouw cellen? Ga dan door. (2) Wees betrokken. Uit je hardop en zeg degenen om je heen die onzichtbaar zijn in jouw dimensie, en tegen jouw eigen cellen dat jij je hebt verbonden om met nieuwe intentie door te gaan met jouw leven. (3) Laat alle vooroordelen over wat het betekent los. Zijn er dingen mee verbonden? Zijn er dingen die jij achterhoudt? Probeer je lichaam voor te stellen op een plaats die volkomen veilig is als jij deze toestemming geeft aan jouw eigen levenskracht. (4) Stel je voor dat hetgeen jij vraagt nu gemanifesteerd is en dank Spirit dan voor het beginnen van een proces dat jullie niet kunnen bevatten maar waar je wel deel van uitmaakt. (5) Claim dat het proces is begonnen begin dan de vraag te stellen: “Lieve Spirit, zeg mij wat ik allereerst moet weten.” (6) Laat dan jouw eigen leven tonen wat dit betekent. Er zullen omstandigheden zijn die jou de antwoorden zullen geven op jouw vragen en je begint met een betrokken proces van zelfgroei, zelfonderzoek, verjonging en zelfs transformatie. Het groeit op jouw eigen tempo en eert de snelheid waarmee jij vooruit wilt gaan.

Dit proces is het begin van het schrijven van het “boek van het leven” – een gebruiksaanwijzing waartoe je altijd in staat bent geweest om die te schrijven. Waarom is het zo specifiek? Dat komt omdat het vertelt hoe het contract veranderd moet worden waarmee jij kwam, de levenslijn die voorgeprogrammeerd was in jouw DNA en door zeer specifieke individuele zaken waarmee jij zult beginnen te werken en te veranderen. Het onthult en breidt jouw innerlijk warenhuis van geschenken en gereedschappen uit en laat jou langzaam ontwaken op jouw eigen tempo. Geloof mij, geliefde, er is geen boek op Aarde, en geen aantal stappen , regels of procedures die ooit zullen worden beschreven die deze persoonlijke stappen zullen beschrijven.

Jullie gaan naar een zeer bekrachtigende plaats….een waar de boodschappen van Kryon vandaan komen en niet op stenen platen zijn gebeiteld, maar naar het menselijk hart gaan. Het spectaculaire deel hiervan is dat als jullie je verbinden met de boeken die jullie met anderen schrijven in jullie cellulaire structuren, jullie overeenkomsten zullen vinden die het bestaan van Spirit en de liefde van God aantonen.

Vraag 300. President US.
Lieve Kryon, Jij hebt gezegd dat de huidige president van de VS (Bush) een oppoker van energie is, een aanzetter voor verandering. Hoe kan ik dit plaatsen bij het feit dat de historische en huidige politiek van onze regering pleit voor vrijheid terwijl zij tegelijkertijd de mensen en de bronnen van de Aarde uitbuiten?

Wij spelen allemaal onze rol doordat wij individueel zo afhankelijk zijn van externe bronnen van energie en toch is het voor mij moeilijk om de ene waarheid (die van de president) te accepteren terwijl er daarnaast meer diepgaande rechten bestaan.

Antwoord: 

Dit is geen spirituele vraag maar eerder een tentoonstellen van frustraties van iemand die van de Aarde houdt. Geduld, geliefde, want deze situatie is niet blijvend.