Kryon: Vragen en Antwoorden 101 t/m 150

Kryon: Vragen en Antwoorden
101 t/m 150
Vertaald uit het Engels door Henk Steur.
Alfabetische lijst van vragen en antwoorden.
       ====================================

101. Doel van fysieke dimensie.
102. Donkere entiteiten.
103. Dood. Wat gebeurt er?
104. Doodservaringen.
105. Doodsrituelen.
106. Dragen van kleuren.
107. Drielingen.
108. Dromen.
109. Dualiteit. 1.
110. Dualiteit. 2.
111. Dubbele hartchakra.
112. Dwangneurosen.
113. Eenheid. 1.
114. Eenheid. 2.
115. Egypte. Piramiden.
116. Ei-donatie.
117. Electriciteit en planten.
118. Electron.
119. Elk van jullie is eeuwig.
120. EMF balanstechniek.
121. Engelen en Aartsengelen.
122. Engels.
123. ET’s. 1.
124. ET’s. 2.
125. ET’s. 3.


126. Evangeliseren.
127. Evolutie. 1.
128. Evolutie. 2.
129. Fibromyalgie. 1.
130. Fibromyalgie. 2.
131. Fidel Castro.
132. Functie van de huidige Paus.
133. Fysieke veranderingen.
134. Geheimen van achter de sluier.
135. Genen. 1.
136. Genen. 2.
137. Genezen. 1.
138. Genezen. 2.
139. Genezen. 3.
140. Genezen. 4.
141. Genezen. 5.
142. Genezen. Duizelingen.
143. Gevallen engelen.
144. Geweld.
145. Gewetensnood.
146. Gewone mensen.
147. Gewoonte.
148. Gidsen.
149. Glastonbury.
150. Globale opwarming.

================

Vraag 101: Doel van fysieke dimensie.
Lieve Kryon, als alles God is wat is dan het doel van de fysieke dimensie waarin de meeste van zijn inwoners niet goddelijk zijn?

Antwoord:
(Van de uitgevers) Dit is een zeer goede vraag dus zullen wij behandelen. Hij is echter al veelvuldig beantwoord. Kijk op de internetpagina op de alfabetische index van de vragen en antwoorden lijst onder: De betekenis van het leven. (the Meaning of Life) [http://kryon.com/inspiritmag/archives/Q-A%20archives/2003-Q%26A/Q%26A-1-1.html#6]

Vraag 102: Donkere entiteiten.
Lieve Kryon: Kunnen wij ‘donkere krachten’ verwachten – negativiteit om eenvoudigweg te verdwijnen in de nacht? Is het niet waar dat alleen cataclystisch het paradigma kan veranderen?Waarom zouden dingen veranderen als zij dat niet moeten?

Antwoord:
De enige donkere krachten op de planeet zijn geschapen door mensen en hun wegen van oude energie. Lees onze vele boodschappen die wij hebben gebracht aangaande wat jullie de donkere kant noemen. Over de ‘verdwijning in de nacht’ , wie heeft jou dat verteld? Dit gaat energie en tijd kosten.

Jullie huidige uitdaging gaat compleet over deze energie en de veldslag eromheen. Dit is informatie die wij al meer dan tien jaar verstrekken. De veldslag die begint is een diepgaande en er zullen vele lichtstrijders nodig zijn om dit op te lossen. Over het gebeuren van een cataclysme…..dat is gebeurd. Dat is juist de boodschap van Kryon; dat jullie de machine van realiteit van de Aarde hebben veranderd.

Vraag 103: Dood. Wat gebeurt er?
Kun jij alsjeblieft in detail uitleggen wat er gebeurt als het aardse lichaam overlijdt? Mijn moeder is pas overleden en ik wil echt weten waar zij nu doorheen gaat. 


Antwoord:
Geliefde, dank je voor jouw vraag, voor jouw compassie en voor jouw zorg over jouw lieve moeder.

Allereerst kunnen wij niet in detail gaan over dit proces. De reden? Het gaat verder dan jouw begrip! De simpele uitleg ervan zul je al vaker hebben gehoord. Er is eerst een diepgaande hereniging met een energie van die wij ‘het hogere deel’ van jou zullen noemen. Deze ontmoeting is groots en vol vreugde. Dan komt er een reis naar een plaats waar de ‘essentie’ weer samensmelt en gegevens worden toegevoegd. Dan een terugkomst bij de familie en dat is een concept dat gewoonweg niet uit te leggen is binnen jullie 4D.

Waar gaat zij doorheen? Ik zal jou een grote hint geven. Zij staat precies naast jou! Zij is in essentie veel groter en een deel van haar zal je hele verdere leven deel van jou uitmaken. Een van de meest diepgaande dingen die jullie zouden moeten begrijpen en je realiseren is dat jullie familie je nooit totaal verlaat.

Dit is heel moeilijk uit te leggen aan een lineair schepsel! Hoe kan het dat jouw ‘moeder’ deel van jou uitmaakt voor de rest van jouw leven en toch in de rij staat om naar een andere tijd of leven te incarneren? Dit zijn de schijnbare mysteries van de inter-dimensionaliteit die jullie niet meer kunnen bevatten als ik jullie vertel dat JULLIE nog steeds anderen helpen uit een ‘vorig’ leven en dat je hen ook regelmatig ‘voelt.’

Dus…..zegen haar en groet haar tegelijkertijd. Zij leeft in jou voor de rest van alle tijd die jou nog rest. Vier haar menselijk leven en vier ook het feit dat zij eeuwig is, net als jij.

Vraag 104: Doodservaringen.
Lieve Kryon, is de ‘doods‘ ervaring een snel in een frequentie van de 5e dimensie vallen? Als dat zo is, gaan die entiteiten door om te ascenderen naar hogere frequenties of gaan zij terug naar de Aarde om indigokinderen te worden en in een lichaam anderen hier te helpen?

Antwoord:
Dat allemaal alles en niets van dat alles. Hoe vind je dat antwoord? Je vindt het niets, ik weet het. Onderzoek de kwestie even. Zie je de doos waarin het zit? Jij zit vast in een beperkte menselijke zienswijze en kunt het grote beeld om je heen niet zien. Daarom stel jij vragen over een inter-dimensionale reis alsof het in jouw eigen omgeving is.

Jij probeert het bewustzijn van overleden entiteiten te definiëren en gebruikt termen die zijn genummerd en neemt aan dat er een tijdlijn bij betrokken is. Dit zijn allemaal dingen binnen de reikwijdte van wat er gebeurt zoals jij dat ziet maar deze zienswijze is erg naïef en niet in staat om het ware proces te beschrijven.

Als jij in de ochtend jouw huisdier achterlaat, wat denk je dan dat zijn gedachtegang is over wat er gebeurt? Denk jij dat hij jouw dagelijkse reisbeschrijving overdenkt? Nee. Zijn zienswijze gaat niet verder dan dat hij jou mist. Zo groot is echt het verschil als jullie overdenken wat er moet gebeuren.

Allereerst: iedere ziel is uniek. Je kunt het proces niet generaliseren voor hen allen. Ten tweede zijn er geen ‘niveaus’ waar zij doorheen gaan op de manier zoals jij dat ziet. Er is geen hiërarchie aan de andere kant van de sluier. Dit type systeem wordt alleen gebruik ten faveure van het helpen begrijpen door de mensheid. Inter-dimensionale dingen kunnen niet genummerd, geplaatst, gesorteerd of gelabeld worden. Zo werkt dat gewoonweg niet.

Jij wilverschillend gekleurde dingen met verschillende afmetingen sorteren in koffers en dozen zodat jouw geest het overzicht heeft. Probeer dat nu eens met iets dat onzichtbaar is en zonder fysieke vorm, zoals gas! Kun jij een kleurloos, reukloos, onzichtbaar gas in dozen sorteren? Nee, dat kun jij niet. En dat, geliefde, geeft aan hoe moeilijk het is om een echt antwoord te geven op een vraag als de jouwe…..een die met intelligentie en liefde werd gesteld, maar met een zienswijze die is beperkt door jouw realiteit.

De ‘doods’ ervaring is een overgang van energie naar een inter-dimensionaal attribuut. Het heeft geen tijd of plaats. Mensen willen weten wat er gebeurt na de dood en terwijl zij proberen het te begrijpen beschrijven zij de overgang van energie binnen een Aardse tijdlijn. Zo gaat het niet. Als jij de waarheid ervan kende zou die te verwarrend zijn om erover na te denken. Laat mij jou een glimp geven over hoe verwarrend dat is: Jij denkt dat je al jouw levens na elkaar hebt geleefd, nietwaar? Denk nog eens, want jouw zienswijze is dat tijd beweegt in een lineaire richting. Aan onze kant doet hij dat niet. Daarom is een “voorbij leven” gewoon een “ander leven” en volgde het helemaal geen tijdlijn. Ben je al in verwarring?

De ‘doods’ ervaring is voor jou verpakt in mysteries en dat zou zo moeten blijven want teveel informatie zou niet alleen verwarrend zijn maar het zou ook leiden tot meer religies op jouw planeet…..iets wat jullie nu niet nodig hebben. 

Vraag 105: Doodsrituelen.
Lieve Kryon, zijn er doodsrituelen die helpen en die je kunt doen om te helpen bij de reis na de dood van degenen die onlangs zijn overleden? Jij gaf aan dat er voor een ziel drie dagen nodig zijn om de Aarde te verlaten. Wat kunnen geliefden in die drie dagen doen? 


Antwoord:
Laat het idee los dat deze zielen ergens in het duister zijn en jouw gebeden nodig hebben, Dat is niet zo. Als zij jou verlaten zijn zij op een goed gedragen pad van energetische overgang. Geloof mij, zij zijn gewoon bezig met hun eigen overgang en weten tussen haakjes niet eens wat jullie doen! De driedaagse reis is niet zozeer een reis met afstand maar meer een energiereis. Inter-dimensionaal gezien gaan zij uit 4D en worden weer geintroduceerd in hun natuurlijke staat. Er gebeurt veel voor hen want het is de re-integratie van hun God-zelf.

Het beste wat jullie kunnen doen voor een vertrokken ziel is om de achterblijvende(n) te helpen. Vier hun leven! Houd een herinneringsontmoeting. Denk aan rituelen – die voor de mensen in rouw – en niet voor de overledene. De overledenen hebben het goed. Het zijn degenen die achterblijven die de energie van jullie ceremonies nodig hebben.


Vraag 106: Dragen van kleuren.
Lieve Kryon: Ik heb een vraag die vreemd voor mij lijkt, maar ik ben benieuwd. Ik heb gelezen in hoofdstuk zeven van boek zes over levens kleuren. Ik ben zeer geïnteresseerd in genezing met kleur, geluid en aanraking. Hoeveel worden we beïnvloed door de kleuren die we kiezen om te dragen of om ons heen hebben? Bijvoorbeeld, als ik een kleur draag die niet harmoniseert met mijn huid of oog, ofik mijn haar kleur met bruine of rode kleurstof, zorg ik dan voor disharmonie en gebrek aan evenwicht? Ik geloof niet dat dit is verbonden met levenskleuren of is het wel zo? In ieder geval, zou ik nog graag willen weten hoe belangrijk het is voor ons is om kleren te dragen voor harmonisatie van kleuren om ons heen.

Antwoord: 

Geliefde, het gebruik van kleuren en het kenmerk van levenskleuren, hebben alle betrekking op genezing en het werk van jouw bedoeling. Je kunt geen schade toebrengen aan jouw lichaamsenergie door verschillen kleuren te dragen of de kleuren van haar tegen de normale toestand cosmetisch te wijzigen. Je zulten niet ook onbalans scheppen als je dit doet. Je kunt echter wel een reactie van anderen verwachten! (Kryon grap)

Begrijp dat de kleurinformatie wordt gegeven aan het verbeteren van de energie om je heen. Daarom is het een groots gereedschap. Door het dragen van specifieke intuïtieve kleuren die bij jou voor de dag passen, kunt jij jouw saldo verbeteren voor die dag. Het verandert altijd, omdat je altijd wijzigt, en “handen schudt” met de astrologische setup die bij je hoort. Daarom kun je een dag profiteren van het dragen van een kleur die is in harmonie met de kleur van jouw leven, en ook de astrologische aspecten. Soms is het heel diep en het kan helpen op een dag die wellicht moeilijk in evenwicht zal zijn. Op andere momenten “voelt het gewoon goed.” Gebruik jouw intuïtie als je jouw kleuren selecteert.

Dit is geen complex onderwerp. Het is gemakkelijk te leren en er is veel over geschreven door anderen. De studie van kleur voor evenwicht is een van jullie grootste geschenken.

Vraag 107: Drielingen.
Lieve Kryon, mijn twee zusters en ik zijn drielingen. Er is ons gezegd dat wij een ziel zijn in drie lichamen. Ik geloofde dat ieder lichaam een aparte ziel in zich had. Ik denk dat mijn ego ongerust is omdat ik geen individu ben als dit waar is. Kun jij mij hierover iets vertellen?

Antwoord: 

Het moeilijkste ding om uit te leggen aan een mens is het concept van hoe een enkelvoudige verschijning in werkelijkheid vele dingen kan zijn.

Jij lijkt een ziel te zijn omdat je een lichaam hebt. Als engelen in jullie boeken en tekeningen worden beschreven, hebben zij vleugels en een huid en een naam! Jullie gaan dus door met geloven in een lichaam en een ziel. De realiteit is dat elk levend mens inter-dimensionaal is en tegelijkertijd op vele plaatsen is.

Zelfs als jullie dit zitten te lezen zijn er stukjes en delen van jullie op andere plaatsen en doen andere dingen, Is dat dan een ziel op vele plaatsen, of vele zielen? Het antwoord is beide. Jullie enkelvoudige dimensionaliteit beperkt jullie concept over hoe dit is omdat alles in jullie realiteit enkelvoudig is.

Het echte antwoord op jouw vraag kan dus niet gegeven worden omdat niemand op Aarde maar een ziel heeft. Een betere vraag zou zijn: “Delen jouw zusters en jij een enkelvoudig doel?” Het antwoord, zoals jouw intuïtie al zei, is nee. Zij kunnen dezelfde astrologische aspecten hebben maar elk mens is een afzonderlijk stukje van God, multi-dimensionaal en daardoor niet enkelvoudig. Elk is een stukje van God op Aarde dat leert in onafhankelijkheid.

Het verwarrende in dit alles is wat jij wel deelt met jouw zusters. Jullie delen een gezamenlijke draad van goddelijkheid die voor een lezer feitelijk kan lijken op ‘een ziel’ (in 4D). Deze draad is jullie karmische band en waarom jullie hier gezamenlijk kwamen zoals jullie dat deden. Dit heeft te maken met potentiëlen, energieën uit het verleden en jullie huidige uitdrukking van lessen. Maar het is niet dezelfde ziel.

Nogmaals, wij vergelijken dit met een schaal met soep. Hij is enkelvoudig in zijn verschijning maar van binnen toch vloeibaar. Je kunt niet vragen hoeveel soepen er in de schaal zijn. Het is voor iedereen verschillend maar elke schaal is enkelvoudig. De soep is de goddelijkheid. Laat de container jou nooit in de maling nemen. Hij mag dan dezelfde afmeting en kleur hebben maar de soep in elke schaal is diversen smaakt anders. Hij kan voedzaam zijn of giftig. Alleen de soep kan beslissen welke vibratie hij zal hebben.

Vier dit met mij! Zitten jullie niet in een prachtige situatie? De verbinding met jouw zusters is uniek binnen de mensheid. Alleen tweelingen en meerlingen hebben die. Daardoor zullen jullie altijd ‘verbonden’ blijven, zolang als jullie leven. Als er een van jullie uiteindelijk vertrekt, kijk dan wat er gebeurt: Jullie zullen nog steeds verbonden zijn! Zo zijn multi-dimensionale dingen.

Vraag 108: Dromen.
Lieve Kryon, Andere channelers hebben gezegd dat wij op onze dromen moeten letten en dat wij onze droomboeken niet langer moeten gebruiken die als oude symbolen niet langer meer van toepassing zijn. Zij hebben ook gezegd dat onze dromen een vrijgave zijn van oude energieën. Hoe moeten wij dromen nu analyseren? Kun jij uitleggen hoe wij de relevantie van onze dromen nu kunnen begrijpen? 


Vraag: 

Lieve Kryon, al vele jaren heb ik veel van mijn dromen onthouden en heb ook geprobeerd erachter te komen wat zij betekenen en mij over mijzelf kunnen vertellen. Ik had vandaag een paar gedachten en vroeg mij af of jij daarover iets kunt zeggen en ook over heldere dromen. Hier zijn mijn gedachten:

Zijn mijn dromen mijn voorstellingsvermogen en ook mijn realiteit? Ik denk dat op een bepaalde manier het steeds weer hoger gaan in droomscènes toegeschreven kan worden aan het feit dat onze echte realiteiten gestapeld en multi-dimensionaal zijn en in een ogenblik kunnen veranderen. Wie zegt er verder dat onze dromen geen alternatieve realiteiten zijn – op verschillende werelden/verschillende dimensies die bijeen zijn gebracht door keuzen die wij zelf wel of niet hebben gemaakt in ons ‘verleden’?

Misschien spelen zij zich af in ons onderbewustzijn om ons op te porren om in deze realiteit te leren wat wij kunnen leren, of proberen te leren in onze andere realiteiten?

Antwoord: 

Allereerst: Laten wij jou zo goed als wij kunnen de redenen voor dromen geven en het proces dat daarbij betrokken is. Het is niet noodzakelijk wat jij aangaf. De menselijke droomfunctie is extreem complex en zelfs na onze uitleg is het niet zeker of jij het helemaal begrijpt.

Biologisch: Biologisch gezien zijn dromen in feite een vrijgave van geheugen en herschrijven. Zij zijn een vorm van mentale schoning die het lichaam moet houden om het brein in feite te reorganiseren in de slaapstaat. Het beweegt dingen heen en weer en geeft voorkeur aan de plaatsen waar het geheugen is opgeslagen. In dat proces krijg je vaak flitsen van wat het doet. Dit is de klinische waarheid die niet gezien en geaccepteerd wordt door de wetenschap. Dit zal weldra duidelijk worden als jullie de energieën van het brein in kaart hebben gebracht. Onthoud waar je dit het eerst gelezen hebt!

Psychologisch: De herinneringen die van plaats naar plaats bewegen worden vaak gedaan in een prioriteit die gedreven wordt door jullie angsten, liefdes, passies en zelfs jullie toevoegingen. Dit is een hiërarchie die blijft tellen bij het analyseren en door de eeuwen van menselijk bestaan heen niet veel veranderd is. De niet-lineaire attributen……mensen zien op plaatsen waar zij nooit waren of konden zijn binnen een echte 4D tijdlijn, zijn algemeen omdat het brein deze dingen beweegt op een niet-lineaire manier. Denk er op deze manier over: Jullie dragen een doos met foto’s van al jullie levenservaringen. Opeens laten jullie die doos vallen en gaan de foto’s overal naartoe.

Als je ze oppakt liggen zij op geen enkele volgorde. Het verleden en het heden liggen helemaal door elkaar. Als jij de foto’s in je hand houdt ligt tante Sally dichtbij een huis dat zij nooit heeft gezien en is op bezoek bij jouw kinderen die zij nooit heeft ontmoet. Daarnaast pak jij eerst nog enkele foto’s die voor jou meer energie hebben dan andere omdat zij worden gevuld op een specifieke plaats die meer beschikbaar moet zijn voor het brein voor herinnering. Het brein heeft dus voorkeur voor de herinneringen op een manier die het vertelt. Dit is waarom psychologische analysen zo waardevol zijn geweest in het verleden.

Spiritueel: Met het komen van de nieuwe energie hebben de lichtwerker- en ascensiestatus alle potentiëlen veranderd en ontwikkelen zich fonkelnieuwe stukjes van de puzzel. Jullie nieuwgevonden bewustzijn is opeens een deel van die herschikking van geheugen. Als jullie ermee werken (als lichtwerkers) heeft het droomproces zijn doel veranderd. Het is nu een herschreven versie van het verleden binnen jullie DNA (als toevoeging op het biologische sorteren van de neuronenopslag) Dit is moeilijk te beschrijven. Denk er zo aan: Leg de foto’s weer op de vloer. Als je nu elke foto oppakt kunnen jullie de emoties en energieën eromheen veranderen met een nieuw, verlicht brein.

De vader die jou misbruikte in nu een ‘partner in karma’ en een entiteit die het goed heeft gedaan door jouw leven op te porren. De broer die zelfmoord pleegde en de hele familie te schande zette is nu degene die jullie een geschenk gaf…..een schop voor je kont om je meer bezig te houden met spirituele dingen. De partner die van je houdt en die naast je ligt wordt kostbaarder in jullie nieuwe goddelijke ogen. Jullie herschikken dus niet alleen de herinneringen. Het brein herschrijft hen. Dit is een krachtig nieuw attribuut dat nieuwe mogelijkheden voor mensen weergeeft en het is een van de voornaamste dingen van de leringen van Kryon en de andere channelers van de nieuwe tijd. Nu zijn de foto’s die jullie het eerst oppakken degenen die jullie herschrijven en daardoor verandert jullie eigen tijdlijn op deze plaats die Aarde wordt genoemd.

De biologische en psychologische aspecten werken volledig samen met jullie verlichte staat. Zij zijn ondergeschikt aan het goddelijk plan in jullie lichaam en hebben de prioriteiten herschikt die jullie helpen om een verandering in jullie DNA te bewerkstelligen.

Hoe je dromen moet interpreteren? Wel, die andere channelers hadden gelijk – als jullie met je verlichting werken want de oude interpretaties laten de nieuwe spirituele aspecten van het proces buiten beschouwing. Nu kunnen jullie volledig naar de spirituele aspecten kijken in een spiritueel licht. Droomde jij over tante Sally? Waarom? Misschien herschreef jij hoe je over haar dacht en breng je haar naar een nieuw licht? Misschien bezoekt zij jou op een inter-dimensionale manier en herschrijft zij haar geschiedenis binnen de reikwijdte van jouw leven? Dit is heel, heel gewoon, maar het is inderdaad veranderd. Kijk naar veel meer niet-lineaire dingen in de droomstaat.

Als laatste, een hint: Als sommigen van jullie dromen hebben die steeds weer een proces herhalen of een lied of een actie die schijnbaar de hele nacht doorgaan (hoewel dromen in feite gebeuren in maar een paar seconden), betekent het niets. Probeer het niet te begrijpen. In plaats daarvan is het een rookgordijn om het brein en de goddelijkheid te verenigen. Het brein schept een terugkoppelingslus die rondloopt terwijl het prachtige dingen doet, buiten het zicht en gevuld met nieuwe mogelijkheden voor jullie bewustzijn.

Vraag 109: Dualiteit. 1.
Lieve Kryon, ik heb een vraag die steeds in mijn hoofd rondspookt. Ik heb vaak van die conversaties in mijn hoofd, helemaal als ik ontevreden ben met een bepaalde levenssituatie. Mijn conversatie is deze: Stem 1: “Doe iets om het nu te veranderen en verspil geen tijd.” Dan komt er een andere stem en maakt de vorige ongedaan. Hij zegt: “Wees geduldig en wacht tot je een synchroniciteitseintje krijgt dat de tijd goed is voor verandering” Hoe moeten wij werken met onze vrije wil in het Aardse leven? Luisteren wij naar wat ons brein ons zegt of luisteren wij naar onze harten en zielen? Hoe leren wij het verschil kennen en hoe weet ik of een bepaalde gedachte van mijn Hoger Zelf komt?

Op de top hiervan lijkt het alsof er vele tegenstellingen zijn in spirituele leringen. Bijvoorbeeld: Wees geduldig en vertrouw jouw Spirit, tegenover: Kom in actie en wees nu pro-actief. De ene helft van mij wil de wereld schudden en actief zijn, de andere helft wil dat ik mijn leven spendeer aan rustige meditaties en het observeren van anderen. Het is heel moeilijk om alleen maar toeschouwer te zijn in dit levensdilemma, er boven te staan. Normaal gesproken ga ik heen en weer tussen die polariteiten en ben er nooit zeker van dat ik mijn levensdoelen goed begrijp.

Antwoord:
Geliefde, ik denk dat jij zojuist de dualiteit beter hebt gedefinieerd dan welk mens dan ook ooit heeft gehoord! Het antwoord is de informatie waarmee wij een tiental jaar geleden mee zijn begonnen

Het is om de twee te integreren zodat (1) er geen onenigheid of ruzie is omdat jullie nieuwe ‘aarde-ervaring’ nu goddelijk is; en (2) wees proactief in het zoeken naar synchroniciteit! Hoe moet je dit vertalen? Het betekent dit: Stop met wachten tot er iets gebeurt. Ga naar buiten en duw tegen deuren om te zien of daar synchroniciteit is. Verdwenen zijn de dagen waarin je moest beslissen of je wel of niet in actie zou komen. Kom altijd in actie maar doe dat op een goddelijke manier, met een goddelijke geest.

Kryon Boek 5. De reis naar huis, is de blauwdruk. Daarom channelde ik dat. Niet alles is wat het lijkt.

Vraag 110: Dualiteit. 2.
Lieve Kryon, In de channelings genaamd: ‘Mede-scheppen uitgelegd’ zei jij dat wij in de dualiteit zitten en dat dit altijd zo zal zijn. Ik ben verward over het ‘altijd zal zijn’ gedeelte. Als wij de ascensiestatus bereiken, gaan wij dan niet uit de dualiteit?

Antwoord: 
Geliefde, wees niet verward over wat jij denkt dat ascensie is. Volledige ascensie zou betekenen dat je de aarde verlaat en teruggaat naar huis. Wat jullie hebben is toestemming voor een ascenderende vibratieverhoging die jullie naar de mogelijkheid brengt om het volgende leven te scheppen terwijl je in hetzelfde lichaam blijft. Dit is nog steeds in de dualiteit, maar een lichtere, met groter bewustzijn.

Ga terug en lees het verhaal over Michael Thomas in het Kryon Parabelboek, De Reis naar Huis. Dat is het echte verhaal van ascensie zoals wij dat jullie vandaag vertellen.

Vraag 111: Dubbele hartchakra.
Lieve Kryon, Ik heb enkele jaren geleden wat energiewerk gedaan. Er is mij verteld dat ik een dubbele hartchakra heb. Is dit mogelijk, en zo ja, waarom? Dank je wel. Liefs, Antoinette.


Antwoord: 

Wat als ik jou zou vertellen dat er minstens 12 lagen zijn voor elk chakra – de een boven de ander? Dit is hetzelfde bij de meridianen van het lichaam. Degenen die doen aan de kunst van het klassieke genezen zullen jullie als eerste vertellen dat hun werk verandert. Zij ontdekken laag na laag en geven hen betekenis en leren hoe zij samenwerken. Dus ja, een dubbele hartchakra? Het was de wijsheid van de zieners die over iets vertelden dat er altijd al is geweest. Welkom bij het stappen uit de vierde dimensie!

Vraag 112: Dwangneurosen.
Lieve Kryon, ik ben genezer/alternatief therapeut en ik wil weten wat de beste manier is om mensen met verslaving en dwangmatig gedrag te helpen.

Antwoord: 
Verslaving en dwangmatig gedrag zijn een resultaat van meer dan alleen maar psychologische verstoringen en/of chemische onbalans. Zij zijn een manier voor het biologische zelf om een mens af te leiden van het compleet maken waarvoor hij hier spiritueel gezien is gekomen. Het is ook een uitdaging en een test.

Als jij werkt met verslaafde mensen hoef ik jou niet te vertellen over de frustraties die zij voelen. Zij weten heel goed wat zij doen en toch kunnen zij niet goed genoeg met hun cellulaire structuur spreken om ermee te stoppen.

Het hoofddeel van deze worsteling is waar het lichaam een ‘muur van verslaving of dwangmatig gedrag’ bouwt zodat de mens niet de beslissing hoeft te nemen waarvoor hij hier is gekomen. Erger nog, soms is deze activiteit in feite ontworpen om hen sneller te doden!

Veel van deze kostbare zielen zijn zeer spiritueel…..heb je dat gemerkt? Zij zitten net om de hoek van totale kennis maar het lijkt erop dat zij er net niet bij kunnen komen.

Wat te doen? Jouw werk als genezer is om hen over deze angsthobbel heen te helpen. Zij kunnen niet stoppen met roken…..of eten…..of seksueel verlangen…..of drugs? Het zijn allemaal klassieke menselijke karweitjes die een deel zijn van ”zaaiangst” van verlichting.

De angst oplossen is het antwoord…..angst die hen deze keer misschien niet laat lijden en martelt omdat zij de informatie van hun Hoger Zelf accepteren. Velen zijn onbewust angstig voor een spirituele ervaring. Zelfs genezers……channelers……en dominees zullen dit ook ervaren! Zij willen niet die hele weg aflopen omdat de laatste keer dat zij dat deden…..zij doodgingen op een afschuwelijke manier.

Dus, genezer, help hen om te beginnen met hun cellulaire structuur te praten op manieren die de angst voor spirituele informatie en actie zullen verminderen. Hoe meer zij van zichzelf kunnen houden, hoe minder zij zullen vertrouwen op stimulering van buitenaf voor hun vrede en rust. Het gedrag zal matigen of wijzigen en de verslaving zal uiteindelijk wegvallen.

Meditatie is ook een deel van de sleutel hiervoor…..echte meditatie met intentie en motivatie. Uiteindelijk is zelfwaardering het echte onderwerp (hetzelfde als van jezelf houden). Als dit is geregeld begint de verslaving te verminderen en weg te gaan. Wij zullen jullie in de komende maanden meer geven over de manieren om zelfwaarde te laten toenemen.

Vraag 113: Eenheid. 1.
Lieve Kryon: Als je spreekt over eenheid is er dan verder nog iets? Als ik zit en erover nadenk wat het betekent om alles te omvatten wil een deel van mij denken dat zelfs eenheid een perspectief nodig heeft voor ‘zichzelf‘. Als er in 4D iets bestaat is er ook een tegenovergesteld iets. Is er een niveau van bestaan waar de totaliteit van God zelf onderwerp is van dualiteit, waar God en andere ‘Goden’ op elkaar inwerken in een dualistische uitwisseling? 

Antwoord: 

Dualiteit en alle lineariteit ervan is een logische tijdgeest voor jou terwijl je mens bent. Het bestaat niet in de inter-dimensionale ‘eenheid’ waar wij over spreken. Als je geen mens bent peinst jouw intellect niet over anti-God of een spiegel om zichzelf uit te drukken. De balans van God is perfect en compleet, zonder contrast.

Vraag 114: Eenheid. 2.
Lieve Kryon, Ik heb gelezen dat als wij het voor elkaar krijgen om op een hoger niveau te vibreren dat miljoenen wezens in de kosmos zal beïnvloeden, zowel als de tegenhangers op Aarde en moeder Aarde zelf. Komt dat door het feit dat wij een deel van God of Spirit zijn? Wij zijn ook deel van ieder ander in de kosmos en van de Aarde zelf….ik begrijp dat onze energie is verbonden, maar zijn wij allemaal deel van elkaar?

Antwoord: 

Het gaat er niet om of jullie een deel van de familie zijn (Spirit). Het gaat om vrije keuze zonder vooroordeel van degenen die niet weten dat zij een deel van God zijn. Ja, jullie zijn allemaal verbonden en er zijn er meer bij betrokken dan alle graankorrels en zandkorrels op de planeet. Deze graankorrels vormen een strand dat EEN is …..een strand dat als een strand gezien wordt. Jullie zijn een vat van zand op dat oneindige strand dat is uitgekozen om door een diepgaande test van energie te gaan waarbij er geen oordeel is over wat je doet maar eerder eer omdat jullie eraan meedoen. Het is moeilijk!

Waar zal de onbevooroordeelde balans van donker en licht heengaan als degenen die niet weten dat zij engelen zijn, zijn geplaatst in een neutraal speelveld waar er ongelimiteerde keuze van energie is? Waar zal de balans heengaan? Misschien kunnen jullie nu een kleine glimp zien van waarom wij jullie zo eren? Of waarom wij op de dag wachten waarop wij jullie naam voor iedereen kunnen zingen? Jullie hebben de Aarde veranderd en, in lijn met alles dat op het spel staat, veranderen jullie het universum voor ons allemaal. Het is moeilijk om iets uit te leggen dat verborgen moet blijven, maar in de kern weten jullie precies waar het allemaal om gaat.

Vraag 115: Egypte. Piramiden.
Lieve Kryon, in jouw boeken en vragen en antwoorden ben ik nog geen informatie tegengekomen over het oude Egypte en de piramiden. Er is onlangs informatie vrijgekomen dat de beroemde Hal van Registratie is gevonden onder de Sfinx.

Antwoord: 

Verwar de Hal van Registratie niet met de Grot van Creatie waar de Akshakroniek worden bewaard. Hoewel fysiek zal hij nooit gevonden worden en het is nergens in de buurt van Egypte.

De sfinx is niets meer dan jij lijkt. Wat eronder is kan ontdekt worden maar zal alleen belangrijk zijn voor Egyptologen. De piramiden kunnen jullie ook interesseren, met name de relaties tussen wiskunde en solaire uitlijning maar het meeste hiervan is een resultaat van bijgeloof, culturele religies van de tijd en de vooringenomenheid voor het eren van het zonnestelsel. Voeg dat bij iets wat heel mystiek is en bij sommige belangrijke ontbrekende stukjes uit jullie geschiedenis en deze puzzel smeekt erom om ontdekt te worden. Toch zijn er zeer competente mensen die in het proces zitten van onthulling van sommige van deze dingen.

Onze boodschappen focussen zich nu in plaats daarvan op een heel andere soort mensen op de planeet…. jullie!

Daarom trekt onze informatie weinig tijd uit voor jullie oude verleden.

Sommige dingen die wij jullie hebben verteld aangaande jullie geschiedenis zijn zelfs gebracht binnen onderdelen van jullie eigen geloofsysteem! Sommigen hebben Kryon zelfs in diskrediet gebracht door wat hen is verteld over het verleden en wat ik heb onthuld. Mijn informatie was niet hetzelfde; daarom ‘won’ de oude informatie. Zo worden jullie beentje gelicht over wat jullie denken wat er gebeurde. Jullie laten je oren hangen naar wat sommigen jullie vertellen wat er gebeurde en jullie daarmee uit het paradigma van het NU trekken en jullie ook afhouden van het ervaren van nieuwe informatie over hoe het echt is geweest.

Deze neiging van velen van jullie om je te ankeren aan iets waarvan jullie voelen dat het is gebeurd is waarom wij jullie niet vaak informatie geven over wat er echt gebeurde. In plaats daarvan willen wij dat jullie nu om je heen kijken en ervaren wat er vandaag gebeurt. Wij moedigen jullie aan om de oude angsten te laten vallen.

Laat het bewijs van wat wij jullie vertellen jullie geloof nu ankeren. Kijk of wat wij hebben gezegd logisch klinkt ten opzichte van de Aarde-energie van de laatste 10 jaren. Gebruik intellect, logica en intuïtie samen om deze beslissing te nemen, niet wat een ander jullie heeft verteld in het verleden. Jullie zitten in een totaal nieuwe tijdgeest van bestaan. Geen van jullie profeten heeft jullie iets verteld over wat er vandaag gebeurt, hebben jullie dat gemerkt?

Is het daarom niet mogelijk dat zelfs jullie spirituele realiteit veranderde? Zitten sommigen van jullie zo vast in de oude realiteit dat jullie alle andere informatie zien als een valstrik? Denk daar eens over na. Sommigen van jullie zouden geschokt zijn om te weten hoe jullie geschiedenis echt is. Als jullie het uiteindelijk uitvinden, wat zullen jullie dan doen? Alle bewijs ontkennen als het opborrelt uit de Aarde?

Wat er in jullie Oude Verleden is gebeurt is niet langer van belang. Dat laten wij aan anderen. Het enige belangrijke op dit moment is het werk dat jullie nu als lichtwerkers doen.

Vraag 116: Ei-donatie.
Lieve Kryon, Ik zit in het proces van doneren van mijn eitjes en ik vraag mij echt af wat ik aan het doen ben. Zijn er consequenties voor het kind? Is het mijn kind of is het van de familie waaraan ik doneer?Is dit het kind waarmee ik een contract heb dat bij mij geboren moet worden en opgroeien? Heeft dit ook invloed op de toekomstige kinderen van mij en mijn partner?


Antwoord: 

Lang geleden sloten jullie een overeenkomst om dit te doen en nu is het zover. Wat jullie hier doen kan de heilige passie zijn die jij altijd had om een andere ziel op de planeet te brengen bij iemand die anders dit anders niet zouden hebben.

Het gaat niet om biologie. God zit niet in een vacuüm met betrekking tot deze dingen. Er is geen straf of karmisch betalen. Er is niets dan heiligheid in jouw beslissing. Het geeft geen invloed op de dingen die jij noemde. Zij zijn allemaal misvattingen over het echte principe dat hier aan het werk is.

Als dit jouw passie is, doe het dan. Het zal resulteren in de voltooiing van een contract waar jij je goed van bewust bent. Jouw partner zal, als hij het goed begrijpt, dit ook allemaal weten. Denk niet biologisch. Denk heilig. Een deel van wat jij weet zal worden overgedragen aan een mens die dat nodig heeft. Heb je daaraan gedacht? Dit is het wonder van DNA……alle lagen ervan.

Vraag 117: Electriciteit en planten.
Lieve Kryon, Ik heb jouw boeken gelezen (alleen degene die in het Nederlands zijn vertaald) en ik heb een Franse vriendin die hen ook leest. Zij vertelt mij dat het ongezond is om naast elektrische leidingen te wonen. Zij zegt dat de cactus (die normaal gesproken leeft in de woestijn of in tropische landen) de negatieve van deze elektriciteit kan opheffen. Is dat zo, en is er een bepaalde plant die dit kan? 


Antwoord: 

Inderdaad hebben wij jullie verteld om op zijn minst een meting te doen (gaat makkelijk) om te zien of je in een magnetisch veld leeft dat veroorzaakt wordt door de nabijheid van draden het hoge voltages die waar jij woont, vaak in de lucht hangen. Niet al deze draden zijn slecht. Sommige ervan zijn alleen voor communicatie en andere dragen lage voltages. Degenen die het gevaarlijkst voor jou zijn zijn de hele grote die de stroom van stad naar stad brengen.

Het is ook waar dat sommige planten energie dragen die kan helpen om magnetisme te vermijden of ertegen te beschermen. Dit is feitelijk een deel van wat jullie ‘radionics’ noemen, maar dat zullen wij tot een andere discussie bewaren. Dit is niet goed bekend bij degenen die dit lezen maar jouw vriend heeft gelijk. Sommige cactussen hebben water in zich dat de situatie enigszins verandert. Als je echter naast zo’n grote magnetische bron woont raden wij jou aan om te verhuizen in plaats van vele cactussen te laten groeien. Zelfs hoewel de cactus ‘weet’ wat jullie proberen te doen en kunnen helpen om het risico te beperken zijn helaas dingen die de huidige technologie presenteert een veel sterker veld dan deze planten aankunnen.

Weet ook dat er nu wetenschappelijke bevestiging is over het gevaar van de effecten van het op lange termijn blootstaan aan magnetische velden, zowel voor planten als dieren. Het brengt je niet in balans als je in een magnetisch veld blijft. In plaats daarvan zou je alleen moeten vertoeven in het magnetisch veld waarin je geboren bent……dat jou en de Aarde omgeeft en waarvan de wetenschap nu begint te begrijpen dat het nodig is voor je gezondheid en welzijn……het magnetisch veld van de Aarde. Als er nog een om je heen is, is dat als het stoppen van de stroom van balans die jullie nodig hebben en verdienen.

Vraag 118: Electron.
Lieve Kryon, in Boek 7 blz. 348 zeg jij dat jij ons eerder informatie gaf over een formule voor de afstand van de nevelelementen van de nucleus. Zou jij het nog eens over die formule willen hebben?

Schept het aftappen van het raster een ‘kwetsbaar kanaal’ dat automatisch een tweede kanaal schept?

Antwoord: (van Lee) 

Het mag vreemd voor jou lijken om de referentie van Boek 7 te hebben dat refereert aan het verleden, dat gebracht is in Boek 8! Maar dit is de weg van Kryon als wij het hebben over lineaire dingen! Hij vertelt vaak over iets wat hij ‘deed’ en ik weet dan heel goed dat het later komt. Ik lach er gewoon om. Probeer blz. 150 van Voorbij het Merkteken. Het is niet direct een formule zoals wij daaraan denken maar meer een discussie over een formule en een onthulling van APD. Het is duidelijk dat de ratio van attributen tussen massa, magnetisme en zwaartekracht verandert met grootte. Dit is directe informatie over dat de ruimte tussen de nucleus en de elektronnevel variabel is. Er was geen informatie over het scheppen van een tweede, smal kanaal, maar ik denk dat het een logische aanname is wat Kryon ons vertelde over de manier waarop de macroversie werkte in de discussies over het Kosmische Raster.

Lee.


Vraag 119: Elk van jullie is eeuwig.
Lieve Kryon: In de channeling van november 2000, New Hampshire was het eerste dat mijn aandacht trok de zin: “Ieder van jullie is oneindig en dat is niet alle leven in het universum.” Ik was in de veronderstelling dat alles in het universum leven bevat, door God, die leven is en alles schiep. Leg het alsjeblieft eens uit. 

Antwoord: 
Zoals wij al eerder hebben gezegd is er leven in het universum dat geen ‘deeltjes van God’ bevat, zoals jullie. Er is een ongelooflijke hoeveelheid leven in het universum dat er alleen is om de goddelijke deeltjes te ondersteunen. Jullie concept over het leven is beperkt tot 4D. Er is ook leven in water, de lucht en de rotsen van de planeten. Het is niet eeuwig, zoals jullie en het heeft ook geen engelachtige eigenschappen. Het is inter-dimensionaal, levend en het ondersteunt jullie werk op de planeet.

Vraag 120: EMF balanstechniek.
Kryon, ik heb een vraag aangaande EMF Balanstechniek en de Her-verbindende energie. Zijn die hetzelfde?

Antwoord: 

Nee. Het zijn twee diepgaande verschillende benaderingen tot de discussie en de ontwikkeling van procedures rondom een ding……de kracht van de mens.

Beide disciplines zijn nieuw op de planeet (in de laatste 10 jaar). Beide zijn discussies die feitelijk beginnen door jullie te vragen om de energie in je te ‘voelen’. Zij zijn beide goddelijk geïnspireerd en elk wordt door een mens beheerd die werd geboren om juist dat te doen. En, zij kunnen beide samenwerken als jullie dat willen.

Mensen zijn divers. Jullie hersenen zijn ontworpen om te verschillen van elkaar. De opwinding over het leven van de een kan de verveling zijn van een ander! Jullie weten dat want jullie zien dat elke dag. Daarom zijn er zoveel religies op de planeet. Heb je daar ooit aan gedacht? Als God God is en jullie feitelijk stukjes van God, waarom zijn er dan zoveel verschillende ideeën over wat je moet doen?

Daarom zullen jullie doorgaan met het zien van vele wegen naar hetzelfde. Sommigen zullen de ene weg nemen en sommigen de andere. Sommigen zullen hen zelfs allemaal willen bereizen. Dus weeg af voor jezelf welk proces voor jou betekenis heeft en bestudeer dat. Dan, als je ermee klaar bent, kun je zien of je de andere ook wilt bestuderen. Zij komen niet met elkaar in conflict met betrekking tot wat zij leren……dat de mens in staat is door goddelijke kracht binnenin en kan scheppen op manieren die in de oude energie onmogelijk waren. De basisbelofte van beide is dat jullie meesters zijn op de planeet.

Vraag 121: Engelen en Aartsengelen.
Lieve Kryon, ik herinner mij dat jij het voor ons belangrijk is om te weten dat wij geen 2 of 3 geleidegidsen hebben maar een oneindige (metaforische) energiesoep van hen die handelt als EEN en van tijd tot tijd van samenstelling verandert. Mijn eerste vraag is: Waarom is het belangrijk voor ons om te weten dat de oude ‘2 en 3-metafoor onnauwkeurig was en dat de nieuwe metafoor nauwkeuriger is?

Mijn tweede vraag is: ‘Zien’ helderzienden die 2 of 3 gidsen? Wat zien zij als het geen gidsen zijn?

Als gidsen beter energieën’ genoemd kunnen worden dan entiteiten zijn zij nog steeds een levensvorm op niet-biologische basis zoals entiteiten?

Zijn engelen zulke entiteiten en zoniet, hoe zou jij hen beschrijven in relatie tot gidsen?

Wat zijn Aartsengelen ten opzichte van engelen?


Meer recent zei jij dat een deel van de engelenenergie bij ons is voor de duur van onze aardse levenscyclus en andere delen ervan veranderen van samenstelling. Maar in het verdere verleden zei jij dat bij grotere vibratoire opwaardering er een verandering van gidsen is voor de duur van 90 dagen waarin zij zich ‘rustig’ houden. Mijn vragen hierover zijn waarom het voor hen nodig is om rustig te zijn, en waarom 90 dagen?

Ik neem aan dat zij er nog steeds zijn maar gewoon rustig zijn in plaats van niet meer verbonden met ons te zijn, klopt dat?En waardoor komt die periode van 90 dagen? 

Antwoord: 

Geliefde, Het is belangrijk om te weten dat je hen niet kunt tellen omdat jij je er dan niet teveel aan vasthoudt, hen namen geeft en vertrouwt op wat jij denkt dat twee of drie entiteiten zijn. Als een mens dat doet weerhoudt dat hem van het ervaren van de realiteit dat er veel meer is dan hij denkt. Het houdt de mens beperkt in zijn zicht.

Helderzienden zien de toplaag…..degenen die het meeste doet om op dat moment te helpen en degenen die de mensen op die tijd het meest nodig hebben. Dat is ook waarom Aurafotografie (energiefotografie) van dag tot dag verschilt. Het is de ‘gidsensoep’ aan het werk, die verandert wat jullie nodig hebben.

Onze definitie van ‘entiteiten’ is een energie die een bewustzijn heeft die gelijk of hoger is dan wat jullie als mens beschouwen.

Ja, er zijn vele niet-biologische vormen die entiteiten genoemd worden als toevoeging aan energieën die entiteiten worden genoemd. Nogmaals hebben wij hier een probleem voor jullie 4D vooropstelling om bijna alles in te delen naar EEN enkele bron. Dit is zeer begrijpelijk en wordt ook geëerd maar een echt inter-dimensionaal wezen weet dat er geen ‘harde muren’ zijn voor welk bewustzijn dan ook en daarom is het idee om hen te verbinden met namen of zelfs persoonlijkheden beperkend en misleidend.

Engelen zijn inter-dimensionale wezens net als jullie maar die hun eigen ‘groep’ hebben in hun bewustzijn en bevattingsvermogen. Zij hebben geen dualiteit en zij hebben geen biologische uitdrukking.

Aartsengelen zijn engelen die de energie van vele engelen hebben. Zij zijn niet ‘hoger’ of ‘lager’ ondanks de naam. Zij ook nergens verantwoordelijk voor. Zij zijn in plaats daarvan gevuld met de energie van vele stukjes en delen van de andere engelentiteiten. Dit zorgt ervoor dat zij belangrijker lijken te zijn. Dat zijn zij niet. Denk aan hen als communicatiestations van energie-overdracht die meer toegankelijker zijn dan het geheel. Zij assisteren bij het bijeenbrengen van groepen van energieën voor degenen die niet buiten 4D kunnen denken. Zij helpen ook in de organisatie van energie die nodig is in het universum.

Met de implantaties van permissie om te ascenderen ( de implant) is er een verhoging ineens in de gidsenenergie. Het is gerelateerd aan de activering van de derde laag van wat jullie DNA noemen. Wat jullie ‘rustig blijven’ noemen is een proces dat jullie alleen metaforisch kunnen relateren. Het is de wisseling van de wacht. Het is dat moment in ruimte en tijd waarop een tempel is neergehaald en voor een andere de fundering is gelegd. Het is variabel van mens tot mens en het is ook verbonden met jullie angsten en toestemmingen. Het is een verandering ineens en die is diepgaand.

En nee, jullie aanname dat zij er nog steeds zijn is gedeeltelijk waar. De gidsen zijn feitelijk vertrokken. Jullie zijn echter NOOIT alleen, maar wat er overblijft tijdens deze verandering van de wacht is veel minder dan waar jullie aan gewend waren. Toen de grote meester van liefde dacht dat hij dichtbij zijn dood was riep hij om de ‘familie’ en dat zij hem hadden verlaten. In plaats daarvan ervoer hij ditzelfde ding. Zelfs de meester was opgewonden over deze opwaardering. In zijn geval duurde die 90 minuten. In de meeste gevallen zijn het 90 dagen. De 9 is voltooiing en is veelbetekenend in energie.

Vraag 122: Engels.
Lieve Kryon: Engels is de keuzetaal voor een groot deel van de wereld. Was dit de bedoeling?

Zal er op een dag een universele wereldtaal zijn?

Antwoord:

Er zijn geen spirituele verwachtingen over de manier waarop jullie taal zich heeft ontwikkeld. Engels wordt universeel gesproken in bepaalde gebieden op deze tijd in jullie geschiedenis omdat (1) de laatste paar oorlogen op de planeet zijn gewonnen door Engelssprekenden en (2) de belangrijkste aanzet voor vrije marktwerking uit Amerika komt. Zo eenvoudig is het.

Er zal nooit een universele wereldtaal komen. Culturele balans zal voor jullie altijd een deel van de test zijn. De verschillen van de andere rijke talen op Aarde zijn gerespecteerd en noodzakelijk.

Vraag 123: ET’s. 1.
Kryon, zijn de bezoekers waarvan ons is verteld dat zij ‘heel veel op ons lijken’ en die zullen komen, onze Hoger Zelven?

Antwoord: 

In het verleden in onze discussies over ET’s in het algemeen zeiden wij jullie; “Wees niet verrast als op een dag de ET’s uit hun voertuigen komen en zij heel veel op jullie lijken!” Dat is een verwijzing naar de Pleiadiers die een deel van jullie zaadbiologie zijn. Er is geen geplande aankomst voor hen maar het potentieel bestaat dat jullie hen inderdaad zullen ontmoeten. Als jullie dat doen zullen er vragen zijn over waarom zij zoveel op jullie lijken. Hopelijk zullen jullie het antwoord dat zij geven, vieren.

Vraag 124: ET’s. 2.
Lieve Kryon, ik ben verward door het hele onderwerp over buitenaardse en ander intelligent leven daarbuiten in het universum. Tobias lijkt te zeggen dat onze ervaringen en contacten met buitenaardse echte ontmoetingen zijn met aspecten van onszelf, maar jij zegt dat er buitenaarden en andere levensvormen zijn, hoewel wij de enige biologische vormen zijn met vrije keuze. Kun jij dit verhelderen?

Vraag: Kryon, is er vandaag de dag een buitenaardse aanwezigheid op de wereld? Als dat zo is, wat willen zij? Hebben zij succes? Vormen zij een bedreiging?

Antwoord: 

Geliefden, dit antwoord is hetzelfde als wij de afgelopen tien jaar vaak hebben gegeven. Het is nooit veranderd. Wij hebben het er zelfs jaren geleden over gehad op de plaats die jullie de ‘Verenigde Naties’ noemen. Ja, het universum loopt over van leven. Ja, jullie zullen zelf microbiologisch leven vinden op andere planeten en manen van jullie eigen zonnestelsel. Dit zal de vraag opwerpen over het scheppen van leven en hoe algemeen dat overal moet zijn.

En ja……er zijn zeker buitenaardsen op de planeet Aarde. Degenen die jullie bezoeken zijn geen bedreiging voor jullie of voor God of voor het systeem dat jullie voor jezelf hebben opgezet. Zij zijn nieuwsgierig naar jullie omdat zij de goddelijkheid in jullie zien – iets wat jullie niet zien! Zij hebben bijna geen macht, behalve als jullie die aan hen geven.

Zoals wij al eerder hebben gezegd zijn zij hier al meer dan 60 jaar en toch hebben zij nog niet besloten om zich aan jullie te vertonen. Dat betekent dat zij zich verstoppen om een bepaalde reden……zij weten dat wij machtig zijn en dat ons bewustzijn hen per ongeluk kan vernietigen. Degenen die hier nu zijn zijn onbelangrijk in het finale schema van dingen op de planeet. Als zij zich dus aan jullie vertonen zeg hen dan gewoon dat zij moeten verdwijnen en zie dan hoe zij zich terugtrekken.! Op een dag echter zullen jullie degenen ontmoeten die betekenis voor jullie zullen hebben. Wees niet verrast als zij veel op jullie lijken.

Vraag 125: ET’s. 3.
Lieve Kryon: Wat kun jij ons vertellen over Rods? Zij zijn halfdoorschijnende, lange, slangachtige schepsels met trillende vleugels aan de zijkanten. Zij werden ontdekt in slow motion videotapes en zijn overal op de planeet gevonden. Zijn deze inter-dimensionale schepsels, wezens waarmee wij deze planeet delen? Wat is hun doel hier en nu?

Antwoord: 

Ja! Zij zijn de ‘schaduwen’ waarover wij hebben gesproken die hints zijn voor inter-dimensionaal leven in alle dingen. Hun doel? Om te antwoorden op menselijk bewustzijn! Dat is de manier waarop wonderen zich voordoen. Dit leven is hier om de planeet in balans te brengen en om de menselijke test hier te dienen.

Vraag 126: Evangeliseren.Er is zoveel prachtige spirituele energie/ informatie beschikbaar. Hoe krijgen wij de channelings bij het publiek zonder de niet-gelovigen te beledigen? Ik begrijp dat wij ons niet willen opdringen als dat niet si gewenst, dus hoe moeten wij de vragende geesten bereiken?

Antwoord: 

Jullie kunnen voelen dat de informatie afgezonderd blijft maar dat is niet zo. Elk mens in een situatie van zoeken van de waarheid vinden. Er is hiervoor een spiritueel mechanisme, zelfs in het meest afgelegen dorp op de planeet. Een van de beloften van God is dat degenen die zoeken de waarheid zullen vinden. Soms zal dat zonder boeken, tapes, bijeenkomsten of internet gaan. Wees dus niet bezorgd dat zij de channelings van Kryon niet kunnen vinden. Hun eigen channelings zullen even goed zijn. Wees ook niet bezorgd over het beledigen van anderen. Alleen degenen die de informatie zoeken zullen erdoor aangetrokken worden. De anderen zullen geëerd worden binnen hun stilte.

Vraag 127 Evolutie. 1.
Lieve Kryon: Toen ik een artikel las in het magazine “Spirit“ van G Kumar vroeg ik mij af of zoiets kan gebeuren. Een nieuwe wereldorde waar alle controle in handen is van ‘welwillende gidsen‘en er geen geld of grenzen zijn etc. Ik denk dat niemand op Aarde in staat is om zoveel macht weg te geven en vrij te blijven van corruptie. Wij zien dit vandaag niet in de regering; welk niveau je ook onderzoekt, van lokaal bestuur in kleine gemeenschappen tot aan de Verenigde Naties. Het maakt mij ook wat droevig als ik eraan denk dat er geen landen of culturen meer zijn en alles zo ongeveer hetzelfde is.

Antwoord: 

Wat als….gewoon, wat als….is dit een beschrijving van de Aarde over 10.000 jaar? Kun jij verder denken dan ‘wat ik vandaag zie zorgt ervoor dat dingen morgen onmogelijk zijn’? Deze beschrijving van de Aarde gaat over een Aarde die verder is gegaan dan zijn begindoel en iets heeft bereikt dat andere planeten feitelijk nu hebben, vele van de beschavingen ver, ver van jullie vandaan en veel ouder dan jullie.

Het spreekt van versmolten culturen en grote wijsheid. Als je echt kijkt naar jullie geschiedenis zien jullie steeds weer hetzelfde op Aarde gebeuren. Waar was de Engelse taal 1.000 jaar geleden? Nu is het een ‘wereldstandaard.’ 200 jaar geleden had elke cultuur zijn eigen muziek en nu doet de hele Aarde mee aan alle muziek. Jullie zien ditzelfde principe werken, het gaat alleen te langzaam voor jullie om het te weten.

Vraag 128: Evolutie. 2.
Lieve Kryon, Hoe past evolutie binnen onze huidige menselijke conditie?

Antwoord: 

Er is al heel lang leven op jullie planeet geweest en dat geldt ook voor verschillende typen mensen. Sommige typen ontwikkelden zich en zijn zelfs uitgestorven. Andere typen ontwikkelden zich bijna tot wat jullie vandaag zien.

Jullie moeten weten dat de mens die nu op de planeet is, absoluut uniek is. Nooit in de geschiedenis van de planeet heeft zich een mens ontwikkeld met bewustzijnsattributen die jullie op het moment hebben. Over een tijdje zullen er ook geringe psychische veranderingen komen door sommige vergrote ontgiftigde organen die ook bijdragen aan het unieke van jullie tijd. Het is nu echt het afbakeningspunt naar een hele nieuwe mens!


Vraag 129: Fibromyalgie. 1.
Lieve Kryon: Wat gebeurt er nu zovele mensen fibromyalgie (weke delen reuma) en chronische vermoeidheid ontwikkelen? Is er iets aan de hand in het lichaam van deze mensen dat niemand begrijpt?

Antwoord:
Normaal gesproken trek ik de ’spirituele kaart’ niet bij dit soort vragen maar in jouw geval is dat het ware en accurate antwoord. De mensheid verandert de energie van de planeet en dat beïnvloedt wat vele mensen zien als ‘normaal’. Jullie DNA is een product van een oudere energie. Als jullie iets ongewoons willen zien, kijk dan naar de kinderen. Zij hebben dit probleem niet in dezelfde mate als de volwassenen. Denk eraan als een teken dat jullie nodig hebben om je vibratie aan te passen aan de nieuwe energie om je heen.

Dit is gekomen door wat wij jullie al 15 jaar vertellen. Wees meer afgestemd op je lichaam en je interne spirituele zelf. Jullie DNA zal activeren en jullie helpen naar een nieuwe balans met alles om je heen. Er zijn er zo velen die blijven vechten tegen de nieuwe Aarde-energie. Dit zijn degenen die het steeds moeilijker vinden om de dag door te komen zonder extra te slapen.

Ontspan je en vier alles om je heen. Wees geduldiger met de dingen die jou vroeger drama en teleurstelling brachten. Werk aan je eigenwaarde en neem de tijd om op een diepgaander wijze te houden van degenen om je heen.

Word een vuurtoren voor de mensheid met jouw nieuwe begrip over wat een persoon vreedzaam maakt. Laat het drama van de familie en van de situaties om je heen vallen en ga in plaats daarvan naar het roer van jouw schip om het te sturen naar een doel dat vrede op Aarde kan scheppen.

Begin jezelf op een spirituele manier te onderzoeken en je zult inderdaad passen bij de energie van de Aarde en dat zal jou goede energie brengen, minder stress en een langer leven.

Vraag 130. Fibromyalgie. 2.

Lieve Kryon, ik vroeg mij af wat jij hebt te zeggen over ziekten zoals narcolepsie (onweerstaanbare slaap) en fybromyalgie (weke delen reuma)? Vind jij dat deze ziekten een onderdeel zijn van de nieuwe mens (doordat de hersenen van mensen die aan narcolepsie lijden een chemisch bestanddeel missen dat om gegrond houdt met de planeet)? …..of heeft het meer van doen met een contract uit een ander leven of dit soort zaken? Dank je wel. Stephanie.

Antwoord: 

Jij hebt zojuist twee attributen van de menselijke biologie aangekaart die onderdeel zijn van de persoonlijke ‘regeling’ bij de geboorte. Zij zijn ook een deel van een grote set attributen die makkelijk te veranderen zijn binnen de nieuwe energie. Nee, zij zijn helemaal geen onderdeel van de nieuwe mens maar eerder een overblijfsel van de oude energie! Jullie kunnen hen allebei kwijtraken!

Vraag 131: Fidel Castro.
Lieve Kryon: Ik heb in een spiritueel artikel gelezen dat de missie van Fidel Castro is om te laten zien hoe dingen zonder geld gedaan kunnen worden en dat dit de reden is waarom hij en zijn tropische revolutie overeind zijn gebleven. Is dat waar? Zoniet, waarom veranderde Cuba dan niet toen Oost Europa veranderde? Heeft Fidel Castro voor het licht gewerkt met de nucleaire oorlog die er niet kwam? 


Antwoord: 
Deze leider is van de oude energie maar hij was in die tijd nodig. De echte reden was dat hij de Sovjet Unie dichter bij jullie grenzen kon brengen om het Armageddonscenario dat niet gebeurde, dichterbij te brengen. Zijn aardse meesters zouden een zeer belangrijke rol gespeeld hebben in Cuba tijdens de oorlog die jullie niet hadden.

Dat is de hele reden en nu is hij een relikwie (overblijfsel) van wat er niet gebeurde. Zijn gemeenschap is arm en de cultuur is niet tevreden met zichzelf. De energie zal binnenkort veranderen……sneller dan jullie denken. Dan zullen jullie een Cuba zien dat een hele lange tijd verborgen is geweest dat zich ook de onbalans en culturele rijkdom die daar altijd al zijn geweest,zal realiseren

Vraag 132: Functie van de huidige Paus.Beste Kryon: wat is de functie van de huidige paus? Welke rol speelde hij in het einde van het communisme, en waarom is hij nog in leven? Voor mij lijkt hij te zijn deel van de oude energie: een reactionaire en een chauvinistische man.

Antwoord: 

Lieverd, deze paus is de laatste van een bloedlijn van oude-energie spirituele leiders. Hoewel hij inderdaad deze oude mantel, die een schijnbare chauvinistische houding van zijn leeftijd en cultuur draagt bevat, is hij ook een brug naar wat er gaat komen, die begon zich te laten zien na het einde van het communisme. Ten eerste, hij is de enige paus om te komen tot een goed begrip van het feit dat wat hij vertegenwoordigt [zijn kerk] drastisch aan het veranderen is. Dit bracht hem naar een plaats waar hij niet zich alleen verontschuldigde voor de volkeren van de aarde voor de Spaanse Inquisitie, maar ook gevraagd heeft om vergeving voor wat plaatsgevonden heeft met betrekking tot het Vaticaan en zijn standpunt tijdens de Holocaust. Geen paus heeft deze dingen ooit gedaan. Het opent de deur naar het feit dat de kerk feilbaar is, en dat is een grote stap voor een paus. Hij beseft ook dat hij de laatste van zijn soort is, en hij houdt daarom zo lang mogelijk vol.

Hij zal niet veel langer bij jullie zijn, maar dingen zijn gewoon nog niet klaar voor de nieuwe paus die er gaat komen. De timing is binnen de komende vier jaar (of eerder als dingen snel gaan), en het is duidelijk waarom. De nieuwe paus zal uiteindelijk een grote verandering in de katholieke kerk vertegenwoordigen, en ontstaat er veel onrust in de gelederen. De kerk moet komen met een echte wijziging in bewustzijn om op de planeet op te pakken, en zelf snoeien in de oude energie praktijken, evenals het beeld wijzigen waarin de nieuwe generatie helemaal niet geïnteresseerd is.

Eer deze man. Hij liep op een koord van oude traditie versus de nieuwe manier van denken. Hij heeft u verteld dat er niet zoiets als de hemel of de hel bestaat, maar hij deed het op een manier die niet in strijd is met honderden jaren van kerkelijke leer die het tegenovergestelde zegt. Hij vroeg vergiffenis aan de familie van Galileo Gallilei, 300 jaar na het feit, maar deed het op een manier die er niet opleek dat andere pausen het mis hadden. Dit is echt een man die “wist” wie hij was, de laatste van de oude pausen, en hij heeft geprobeerd om de energie van de kerk naar een plaats te brengen waar het meer zou worden voorbereid op wat er zou komen. Hij heeft de moeilijkste problemen niet aangepakt maar die liggen nu nog op zijn bordje. Hij weet wel beter. Het zal worden verzorgd door de volgende paus, een jongere een wie geschiedenis “de kwade paus” zal noemen. Niet “kwaad” in de zin van de goddeloze, maar kwaad in de zin dat hij zal ingaan tegen traditie en geschiedenis. Hij maakt golven, net als de profeet die zij aanbidden. Jezus de Jood was door de Essenen bekend als de “boze priester.” Het was omdat hij inging tegen alle joodse traditie, en tegen alle machthebbende om hem heen.

Denk erover na.

Vraag 133: Fysieke veranderingen.
Lieve Kryon: In het afgelopen jaar heb ik vreemde veranderingen in mijn lichaam ondervonden.

Als ik welk spiritueel materiaal dan ook lees, zie ik vonkjes en voel ik ook sensaties in mijn oren. Kun jij alsjeblieft meer uitleggen over deze fysieke condities die mensen kunnen voelen in deze fascinerende tijden?

Antwoord: 
Jullie zijn niet alleen. Hoewel de symptomen van mens tot mens verschillen, wees je alsjeblieft bewust dat jullie bij spirituele gebeurtenissen, DNA activeren! Dit zal zich op vele manieren manifesteren maar zij zullen bijna allemaal ongewoon zijn. Welkom bij het begin van ascensie!

Vraag 134: Geheimen van achter de sluier.
Lieve Kryon: Als wij vrije wil hebben en wij werk doen vereist dat wij “veilig” zijn voor jullie aan de andere kant van de sluier en ons thuis, waarom heb jij dan toestemming om met ons te spreken en ons delen van de waarheid te vertellen. Niet dat ik klaag, hoor! Ik hoor graag van jou! Gezegend ben jij om het werk dat je doet, voor de ongelooflijke bemoediging en hoop die jouw boodschappen bevatten en voor de liefde die jij ons brengt.

Antwoord: 
Misschien heb je in de gaten dat ik nooit antwoorden geef die jullie zelf moeten onthullen. Ik ben een gids en ik doe niets meer dan vanaf het begin is toegestaan…..informatie geven die jullie aanzet om het volgende antwoord te vinden. Dat is niet anders dan bij elke engelentiteit die jullie hebben bestudeerd. Wij hebben allemaal dezelfde regels voor de mensheid. Het enige verschil is dat mijn boodschappen gebracht kunnen worden op een meer prominente plaats binnen de versnelling van de energie op de planeet. Dit was jullie werk en je zou kunnen zeggen dat 11:11 in 1987 het keerpunt was. Dit opende de deur die toestond dat er meer geavanceerde boodschappen konden komen. Het is alsof ik help een nieuw hoofdstuk te schrijven in jullie goddelijkheid dat jullie voorwaarts duwt om meer te zoeken van gebieden die er altijd al zijn geweest, maar die nu belangrijker zijn dan ooit. Weten jullie nog wat ik een tijdje geleden zei? “Als het licht ontstoken is onthult het vaak dingen die jullie nu pas kunnen zien en erop reageren. Dat betekent niet dat zij niet bestonden voordat het licht erop scheen.”

Vraag 135: Genen. 1.
Ik wil niet triviaal overkomen maar zal onze genetische opmaak doorgaan om onze psychische karakteristieken toekomst te beïnvloeden? Ben ik voorbestemd om er eeuwig mee te leven of zal ik eerder in staat zijn om mijn lichaam te herontwerpen na 2012dan mijn lichaamscellen steeds te verjongen?

Ik heb een groots immuunsysteem en ben heel gezond en relatief fit maar ik ben klaar voor een verandering of misschien een verhoging van de manier waarop ik mij binnenin voel.

Antwoord: 
Wat een mooie vraag. Het menselijk lichaam zal er hetzelfde blijven uitzien. Het verschil is echter wat jullie de ‘menselijke natuur’ noemen. Dat zal in staat zijn om te veranderen. Het is een menselijk hoofdproduct, een attribuut waarvan velen zullen vinden dat het verantwoordelijk is voor oorlog, hebzucht en een zich herhalend opengaande deur naar zorgen op deze planeet. Langzaamaan echter zal dit worden herschreven. Het immuunsysteem zal langzaamaan de weg vrijmaken voor een systeem dat eerder harmoniseert en muteert in plaats van te vechten. Dit is een cellulaire, evolutionaire verheffing die het potentieel heeft om plaats te vinden in de komende twee of drie menselijke generaties. Het jaar 2012 is een markeerpunt voor energie. Wat die energie op dat punt ook is, hij zal helpen om een podium te bouwen voor de komende opwaardering.

Vraag 136: Genen. 2.
Lieve Kryon, jij zei dat wij geen ‘rommelgenen‘ hadden (wat begrijpelijk is), maar hoe zit dat met de appendix? (blindedarm) Wat is zijn doel’. Behalve dan om ons op een operatietafel te krijgen en mogelijk om zeep gebracht te worden door incompetente doktoren (menselijke grap)….

Antwoord: 
Het is interessant hoe mensen dingen beslissen over natuur en biologie. Als zij het niet begrijpen is het rommel! Als de tijd echter voortschrijdt wordt de rommel echter goud…..gewoon door kennis. De waarheid is dat jullie appendix heel erg nodig is en jullie dood zouden zijn als jullie hem niet hadden. Wat jullie je niet realiseren is dat hij vereist is tijdens het grootste deel van de kinderjaren. Dus tegen de tijd dat jullie het woord kunnen uitspreken, heeft hij zijn werk al gedaan. Zijn taak is om bacteriën te controleren die ingewanden binnenkomen als jullie jong zijn.

Vraag 137: Genezen. 1.
Lieve Kryon: Ik heb een vraag over genezen en de manier waarop de praktijk en de processen van het genezen allemaal schijnen te zijn verbonden met zoveel gedoe als bijna onmogelijk te benaderen zonder vele jaren van training en instructies of dure begeleiding en bijeenkomsten etc. Ik ben een ‘natuurlijk’ genezer” zoals alle mensen, maar ik werk nauw met mijn eigen intuïtie om te weten wat ik moet doen: Ik leg niet mijn handen op maar werk met mijn handen juist boven het lichaam en voel de veranderingen van energie. Ik stel mij zo voor dat ik lichtstralen uitzend naar het aura.

Mijn vraag is: Hoe moeten wij natuurgenezers (die niet opgesloten willen worden in een modeverschijnsel of bij een of andere vereniging aangesloten willen zijn) onszelf aanbieden zonder angst om een of andere code te breken of zonder het te weten in een valstrik terecht komen door een gebrek aan dekking door een verzekering? Ik heb het hier best moeilijk mee. Voor mij is genezen liefde en niemand zou beboet moeten worden voor het aanbieden van liefde door de handoplegging, maar niet voor de krachten die meedogenloos lijken in hun streven naar controle en restricties opleggen aan wat vast en zeker een heel oude en natuurlijke uitdrukking van liefde is.

Bij mij komt de vraag op – ben ik hier voor de lange termijn en heb ik dat mijn hele leven al geweten? Toch lijkt het mij logisch dat het leven binnen deze dimensie vereist dat mijn hele lichaam functioneert, onafhankelijk van mijn trillingsniveau. Dus, doet dit fenomeen zich ook voor bij anderen of zijn er soms innerlijke drama’s waarvan ik mij niet bewust ben die uitgewerkt moeten worden? Op de een of andere manier kan ik niet geloven dat ik een mechanisch apparaat nodig heb om mijn zicht te corrigeren. Heb jij enige suggesties?

Vraag: Lieve Kryon: Ik heb een lichtwerkervriendin die de Kryoninformatie had ontvangen voordat Lee Carroll zijn boeken publiceerde. Toen ik haar vroeg over het feit dat mijn ogen moeite hebben met focussen (hoewel ik steeds vraag om goddelijke genezing) vertelde zij steeds dat het komt doordat er zoveel licht uit de ogen komt waardoor zij moeite hebben met deze dimensie. (in plaats van concentreren op het zien, draagt zij een bril om haar lezen in focus te houden)

Antwoord: 

Geliefde, alles wat jij zei is accuraat. Velen komen naar de planeet met ‘herinneringen’ die diepgaand zijn over het intuïtief benaderen van de juiste geneeswijze voor het menselijk biologisch DNA.

Jij bent een van henen je weet het. Jij bent niet alleen gefrustreerd door het systeem maar ook door lichtwerkers die jouw ‘kwalificaties’ niet zien. Je zei dat niet, maar het is zo.

Het antwoord is dat jij feitelijk buiten het systeem moet werken en waarschijnlijk het grootste deel van jouw leven. Het is een strak koord dat resulteren in de meeste genezingen. Onthoud dat de ‘regelmakers’ niet zo altruïstisch (onzelfzuchtig, menslievend) zijn als jij. Hun regels gaan vaak over financieel gewin, net als al het andere. Je kunt niet verwachten dat dit in jouw generatie veel zal veranderen, maar jij bent een van de voorlopers. Verwacht feitelijk dat hun hele systeem moet falen voordat het beter zal worden. Het gaat bijna verder dan alleen maar herstellen.

Ga ondertussen door in vreugde en gebruik wat je hebt op diepgaande manieren. Daag het systeem niet uit want het is zeer jong en begrijpt niet wie jij bent. Probeer er naar te ‘knipogen’ en ermee op te trekken, Als het jou alleen toestaat om een masseur te zijn, lach er dan om en wees een ‘masseur’ in hun ogen!

Als het systeem jou toestaat om acupunctuur te gebruiken (wat ook in bepaalde mate door verzekeringen wordt geaccepteerd), wordt dan acupuncturist! Gebruik de energie dan met wat jij weet over acupunctuur. Er zijn vele manieren om met het systeem mee te stromen en toch diepgaande genezing op andere gebieden te bereiken.

Leer om mee te stromen gemeenschap waarin jij leeft. Betaal het lidmaatschap en doe mee aan de bijscholingen. Maar als jij een op een bent met een patiënt, gebruik dan de Lemurische gereedschappen en bereik dan de wonderen waartoe jij in staat bent.

Dan……zal iedereen winnen. Dit is geen misleiding maar eerder een vorm van wijsheid die aansluit op wat het systeem wil en ook de genezing van de meeste mensen toestaat. Denk aan het doel. Het gaat om liefde.

Vraag 138: Genezen. 2.
Lieve Kryon: Ik zit in een programma waarbij mijn foto op een computer is geplaatst en wat gebaseerd is op hologrammen. Ik wordt door 3.600 frequenties ‘gehaald’ inclusief mijn eigen persoonlijke mantra en geheiligde geometrie. Is dit technologie van de nieuwe energie, en heeft het nut voor mij?

Antwoord: 

Ja, het is goed voor jou. Toch is het niet meer dan alleen maar het elementaire begin van iets wat zich zal tonen als je ervoor openstaat. Maak geen aannamen over het systeem wat je nu ziet of waarom het werkt. Wees je ervan bewust dat anderen hetzelfde doen zonder gebruik van computers. Ga dan verder dan wat jij denkt dat het doel is.

Vraag 139: Genezen. 3.
Lieve Kryon: Ik houd heel veel van jou! Ik studeer medicijnen en wil weten of jij nog meer informatie hebt over hoe ik magnetisme kan gebruiken voor mijn patiënten?

Antwoord: 

Kijk naar kleine magnetische velden die actief worden geproduceerd, niet passief. Dat betekent geen statische magneten. Kijk naar wat wij ‘ontwerp magnetisme’ noemen. Dat zijn elegante magnetische velden die altijd betrokken zijn bij meer dan een veld en die elkaar snijden en scheppen wat wij ‘inductieve nullen’ noemen.

Verscholen binnen deze nullen is het geheim van communiceren met de cellen.

Er gaat dus experimenteren voor nodig zijn, intuïtie en met name de introductie van hetgeen waar niemand nog aan denkt…..gereedschappen die meten wat tot nu toe buiten de reikwijdte van metingen is geweest.

Kun je inter-dimensionale attributen zien in 4D? Ja. Jullie begrijpen al wat magnetisme en zwaartekracht kunnen doen. Wat denken jullie over geavanceerd magnetisme? Er is nog veel te ontdekken en jullie staan op het punt om het te ontdekken.

Vraag 140: Genezen. 4.Lieve Kryon, kun jij mij alsjeblieft de helingattributen van mij en mijn vriendin uitleggen? 

Zij is een krachtig genezer maar begrijpt energie niet. Ik begrijp veel over energie maar kan niets voelen of zien hij het genezen. Ik wil beginnen met Reiki en massage, maar ben bezorgd dat ik niet weet wat ik doe. Mijn vriendin heeft fibromyalgie (weke delen reuma) en andere gezondheidsproblemen die wij niet hebben kunnen oplossen. En moet ik jouw antwoord met haar bespreken of is het haar reis om de antwoorden te vinden? Kun jij uitleggen wat er gebeurt als wij willen genezen door handoplegging? Hoe beïnvloedt dat de cellen en de verschillende energielichamen?
Antwoord: 

In feite heb jij zelf het antwoord al gegeven: “Zij is een krachtige genezer, maar begrijpt niets van energie.” Als jij met jouw auto ergens naartoe gaat, begrijp jij dan de transmissie? Of gebruik je het gewoon om te komen waar je naartoe wilt en weet je gewoon dat het werkt?

Probeer niet zo intellectueel te zijn over energie dat je er gefrustreerd door raakt en het opgeeft! Het is inter-dimensionale kracht die jullie is gegeven om te gebruiken. Gebruik het dus! Voer het uit met de liefde van God in je handen en probeer nooit om meesterschap te analyseren!

Jullie genezen is eigenlijk in balans brengen. Sommigen, die worden blootgesteld aan dezelfde genezingsenergie en kracht die uit jullie komt, zullen niet genezen worden. Anderen wel! Het is een principe waar wij al vele jaren over spreken: Genezers genezen niet – zij brengen in balans. Daarom ligt het aan het individu op de tafel om zichzelf te genezen nadat jullie de weg hebben bereid. Velen zijn er niet klaar voor. Ga door met wat werkt en vier het hoe dan ook.

Vraag 141: Genezen. 5.
Lieve Kryon: Jij zei in jouw laatste boek (9) dat wij een ‘zevendimensionale speler’ nodig hebben om onszelf te kunnen genezen door middel van geluiden van muziek. Er zijn nu verschillende modaliteiten beschikbaar om kleur en geluid (kleurfrequenties omvormen tot muzikale tonen) die effectief zouden zijn bij genezing. Zijn deze behulpzaam voor ons of moeten wij wachten tot wij een zevendimensionale muzikant hebben? (menselijke grap) Welk advies kan jij ons over dit onderwerp geven?
Antwoord: 

De informatie over een  ‘zevendimensionale speler kan lijken op een kosmische grap, of zelfs op een metafoor. In feite is het een ware opmerking. Er zal een dag komen waarop jullie kunnen luisteren naar de andere dimensies en het koor horen (niet echt een metafoor). Het heeft te maken met inter-dimensionale fysica….wat wij uiteindelijk de ‘nieuwe natuurkunde’ zullen noemen.

In de komende jaren is er nieuw potentieel voor de herkenning van de ‘ontbrekende energie’ om jullie heen, en de implicaties van wat er echt gebeurt. Als die deur is geopend zal er een briljante ontwikkeling van instrumenten zijn om het te onthullen. Je zou kunnen zeggen dat dit het begin is van de ‘inter-dimensionale’ machinerie die in staat zal zijn om het voorheen ogenrollende, onzichtbare universum aan te voelen dat altijd een deel van de machine van het leven om jullie heen is geweest.

Vraag 142: Genezen. Duizelingen.
Lieve Kryon: Ik heb onlangs duizelingen gehad. Ik ben 84 jaar en ben bijna mijn hele leven goed gezond geweest. Sinds die duizelingen heb ik gehoord dat vele oudere vrouwen dit probleem hebben. Medicatie heeft wel geholpen maar ik heb nog steeds momenten waarop ik heb wat ik alleen kan beschrijven als een oceaanachtig gevoel, een soort stromen. Heeft dit iets te maken met de verandering van de mens van koolstof naar kristal?

Antwoord: 

Geliefden. Het is veel basaler dan alles wat jij hebt genoemd. Probeer niet het ene aspect van het andere te scheiden. Als de mens ook maar de kleinste inter-dimensionale verheffing voelt, veranderen er veel dingen. Verkeerde gevoelens van angst, duizeligheid, focusproblemen, soms geluiden in de oren en zelfs af en toe ‘lichtshows’ zij allemaal veranderingen van de basis zintuigen.

Als jullie een heel kleurenspectrum van veranderingen ervaren kunnen jullie niet zeggen dat jullie je bewegen van de ene kleur naar een andere. In plaats daarvan ontwikkelen jullie een heel nieuw palet.

Dit is bewegen van 4D naar verder dan dat en het beïnvloedt alle biologie grotelijks. Jullie kunnen een tijdje mechanische hulpmiddelen gebruiken, zelf chemische middelen gebruiken om weer in balans te komen, of natuurlijke substanties. Maar uiteindelijk worden jullie gevraagd voor de dimensionale opwaardering en om op jezelf te staan zonder al deze dingen.

Jij gaf aan dat je in ‘deze dimensie’ leeft. Wat voel jij precies van ‘deze dimensie‘? Je bent geboren in’4’ en bentt nu verder dan dat. Daardoor verandert jullie ‘gewoon.’ Is het mogelijk om jezelf in balans te brengen om te compenseren? Ja! Is het mogelijk om tegen je cellulaire structuur te spreken? Ja…..wij hebben dit al jaren gezegd. Nu weten jullie waarom wij dit vertelden. Nu kunnen jullie het belang beginnen te begrijpen van het meer integreren met je biologie! (lichaam)

Vraag 143: Gevallen engelen.
Lieve Kryon: Alle Kryonlessen zijn voor mij nogal nieuw en ik waardeer het prachtige nieuws dat jij brengt. Mijn vraag: Ik begrijp dat wij engelen zijn in een menselijke vorm. Is het mogelijk dat wij de gevallen engelen zijn die in de bijbel worden genoemd?

Antwoord: 

Geliefde, Er zijn vele mensen die dit antwoord niet leuk zullen vinden want zij willen de hemel- en hel mythologie hebben als excuus voor hun eigen handelingen.

Er bestaan geen gevallen engelen. Niet alles dat is vertaald in het historische boek van jullie geschriften is letterlijk te nemen. Veel van onze metaforen zijn gebruikt om te helpen bij onze boodschappen en daarom vinden jullie die dingen daar.

Als jullie die term zien, begrijp dan wat die in origine betekende: Het is een buiging voor jullie eigen goddelijkheid op Aarde. Jullie zij allemaal ‘afgedaalde engelen’ waarbij jullie ermee instemden om je grootsheid terzijde te schuiven en hier lineaire tijd door te brengen. Het is geen negatieve term of beschrijving van een engel die uit de gratie viel. Zoiets bestaat er gewoonweg niet. Er is geen duivel en er is geen hel.

Zoals wij al eerder hebben gezegd komen alle voorstelbare duistere dingen rechtstreeks van de menselijke geest door vrije keuze. Zelfs jullie eigen paus heeft dat nu erkend. “Hel is een geestelijke staat waar je zelf verantwoordelijk voor bent en die je zelf schept. Als je jezelf van God verwijdert schep je jouw eigen duisternis.”

Als jullie deel uitmaken van de goddelijkheid, of van wat jullie God noemen, zijn jullie een deel van een inter-dimensionale soep. De ingrediënten van die soep rebelleren nooit en zijn het nooit oneens met het geheel omdat zij deel uitmaken van de structuur van het geheel. Zij hebben geen vooroordeel over de smaak van de soep en dat is een manier om te zeggen dat zij zijn bevooroordeeld in liefde.

Vraag 144: Geweld.
Lieve Kryon, is het ooit gepast voor een mens om geweld te gebruiken?

Antwoord: 

Ja, als je wordt aangevallen met levensbedreigende kracht is het gepast om te antwoorden met geweld, als dat noodzakelijk is. Het is ook acceptabel als je daarmee jouw kinderen of familie beschermt.

Er zijn tijden dat je geweld tegenover geweld moet zetten want dat is het enige wat geweld begrijpt.

Laat mij jou een voorbeeld geven: Als je wakker wordt in het midden van de nacht en een aanvaller ziet die gebogen staat over het bed van jouw kind en op het punt staat om het leven van jouw kind te vernietigen, garandeer ik jou dat je geweld zult gebruiken om het kind te beschermen. Dit is instinct en het betekent niet dat je de spirituele richtlijnen met voeten treedt. De term “Keer de andere wang toe” heeft betrekking op een situatie waarin jij uiterst geduldig blijft in een situatie die anders menselijke kwaadheid zou oproepen als reactie. Er werd nooit bedoeld: “Blijf staan en laat je kwaad geschieden.”.

Vraag 145: Gewetensnood.
Lieve Kryon, mijn 18-jarige dochter volgt een theologieklas – een eis van haar universiteit. Zij is ontdaan en erg verward. Haar gedachten staan volkomen haaks op die van de hele klas (zij zit op een katholieke universiteit die zij zelf heeft uitgekozen). Zij gelooft niet in georganiseerde religie. Zij gelooft in engelen en dat God alles kan zijn dat je wilt dat hij/zij is. Zij heeft gezorgd voor chaos in haar klas en voelt zich hierdoor verward. Zij heeft zichzelf nooit gezien als een atheïste omdat zij voelt dat zij ‘gelooft‘en haar eigen inzichten heeft. Zij voelt zich erg ongemakkelijk en heeft mij gevraagd om haar te helpen het te begrijpen. Ik ben er niet zeker van of ik dat kan of zou moeten doen. Dit is een reis, denk ik, die van haar is. Ik ben erg trots op haar onderscheidingsvermogen en openheid over dit onderwerp en haar volwassenheid bij deze discussies in haar klas. (zij zit tussen mensen uit de hogere klassen en zij hebben zich allemaal tegen haar gekeerd)Help mij alsjeblieft om haar te helpen.

Antwoord: 

Vraag haar dit: Is zij verward als anderen ander voedsel eten dan zij? Verwart het haar als er boeken zijn waar anderen van houden en zij niet? Het antwoord is nee. Zeg haar dat haar wijsheid bestaat uit ‘weten wat zij weet’ en ook de anderen eren. Zij hoeft nooit iets te bewijzen omdat zij dat ook niet kan. Zij hoeft hun gedachten niet te veranderen omdat alle mensen worden geacht voor hun streven naar goddelijkheid.

Zeg haar dat zij zich kan ontspannen in de wetenschap dat zij evenveel weet over God als ieder ander mens op de planeet. Zeg haar te glimlachen tegen haar klasgenoten. Eer hun zoektocht en misschien zullen zij die van haar ook eren. Laat de goddelijkheid waarin zij gelooft doorschijnen uit haar gedrag. Zelfs als haar klasgenoten dat bij haar doen, laat haar dan rechtop staan in de liefde van God.

Sommigen geven er de voorkeur aan om God in een doosje te doen. Dit is makkelijker voor hun begrip en hun eerbetoon. Het is alleen voorkeur en niets is absoluut. God ziet en eert hen ook. Maar zij is verder dan de 4D-benadering van spiritualiteit. Zij ziet het grote plaatje en weet dat de doos waar God in zit, zijzelf is.

Vraag 146: Gewone mensen.
Lieve Kryon: Is iedereen die hier nu leeft als een geincarneerd spiritueel wezen aanwezig om de vibratie van de planeet te verhogen of zijn enkelen van ons gewoon mensen?

Antwoord: 

Er bestaat niet zoiets als ‘gewone mensen’. Alle mensen op Aarde zijn deel van de test van de Aarde. De meesten zullen nooit meer voor zich zien dan de 4D-ervaring die gewoon en alledaags lijkt voor veel mensen. Dit is de vrije keuze waarover wij spreken en die dient waarlijk het doel van een test zonder “God-vooroordeel”. Vele anderen van de soort die dit lezen, zullen voor zichzelf beslissen dat er een groter plaatje voorhanden is. Er zijn er ook die wij willen verbinden met de soort leringen die je nu op deze pagina’s ziet.

Er is geen oordeel over de beslissingen die jij neemt. Jullie zijn hier allemaal met het potentieel om een rol te spelen in een nieuw bewustzijn voor de planeet. Het zijn allemaal spelers, maar sommigen zullen de meesters van de dag zijn.

Vraag 147: Gewoonte.
Lieve Kryon, hoeveel in het leven is simpelweg gewoonte? Betekent gewoonte dingen doen zonder bewustzijn of weg van kennis van
het vrije-wil-project? Heb jij nog tips voor snelle transformatie? Dank je.

Antwoord: 

Wat een grootse vraag! Het antwoord is dit: Totdat jij actief gaat zoeken naar meer hiervan zal jouw leven die ‘gewoonte’ tot het einde toe volgen.

Het gaat aldus: Jullie zijn geboren met een imprint die velen een contract noemen. Het is zo sterk dat zelfs lichtwerkers voelen dat er iets is dat zo sterk is dat zij het compleet moeten volgen.

Zij zinken op de knieën en vragen om hulp om het uit te voeren en realiseren zich helemaal niet dat het werk van een lichtwerker eruit bestaat om het juist te veranderen!

Het is daarom dus alleen een begincontract, als je dat wilt. Het is waarvoor jij kiest. Jij zocht jouw ouders uit, jouw ras, jouw land en zelf jouw biologische attributen en voorbestemmingen. Jouw karma uit het verleden maakt er deel van uit en wat jullie je “ervaringen uit voorbije levens” noemen is er ook. Het is complex maar je voelt het vaak op cellulair niveau. Het is wat mensen voortdrijft naar een passie om artiest te zijn, muzikant, moeders of vaders, of zelfs crimineel. Het is een sterke kracht.

En…..het is alleen maar gewoonte.

Als je niets doet zal het zich vervullen op een graad die jij nastreeft. Je hebt vrije wil om ermee te doen wat je wilt maar velen begrijpen niet dat jullie allen vrije keuze hebben en schuiven die terzijde!

Er zijner velen die momenteel rondlopen die hun namen hebben veranderd. Waarom? Toen zij die beginenergie ongedaan maakten…..die hen niet langer meer beviel (de gewoonte), voelden zij zich alsof zij een nieuw leven hadden!

Velen hebben hierdoor diepgaande veranderingen van hun passie gehad. Zij hebben hun hele leven doorgebracht om iets te zijn en nu zijn zij iets anders. Zij gaven zichzelf toestemming om de leiding te nemen over het inter-dimensionale ‘richtsnoer’ van hun eigen schip!

Verander jouw DNA. Herschrijf het verleden. Elimineer de biologische voorbestemmingen van jouw menselijke familie. Dit alles is niet alleen mogelijk maar het is wat wij jullie leren om te doen.

Vraag 148: Gidsen.
Lieve Kryon: Ik weet dat jij het al vaak over gidsen hebt gehad. Ik begrijp dat onze gidsen als een soep zijn en allemaal samen zijn. Waarom worden gidsen vaak geportretteerd als Amerikaanse Indianen als zij worden gezien door mediums of psychische tekenaars? Wij kunnen natuurlijk niet allemaal Amerikaanse Indianen als gids hebben. Of komt het omdat wij zo willen denken – wij willen het graag, en dus zien wij dat ook? Het lijkt erop dat een gewoon iemand die niet exotisch is bijna nooit wordt gezien als gids.

Antwoord: 

Jij hebt echt jouw eigen vraag al beantwoord. Het is cultureel en specifiek voor jouw land. Amerikaanse Indianen worden gezien als goede gidsen voor mensen en Amerikanen voelen zich goed bij het idee van een inheemse Amerikaanse gids. Daarom worden gidsen op die manier door velen getekend. Hetzelfde – menselijk vooroordeel – gebeurt ook in andere gebieden waar jullie nooit aan denken. Jullie tekenen bijvoorbeeld engelen met vleugels en een huid. Zij hebben die allebei niet maar in de menselijke cultuur moeten zij dat. Dat is dus menselijk vooroordeel. Een van jullie populairste meesters (Christus) was Joods en had een sterk Midden Oosters voorkomen. Toch wordt hij vaak getekend en geschilderd als een blond iemand met blauwe ogen.

Een Europese artiest kan jouw gids ook tekenen als een meer Bijbelse figuur en een Aziatische artiest kan monniken tekenen. Ieder wordt door zijn cultuur beïnvloed. Maar het is inderdaad zoals het moet zijn want geen mens kan een gids helemaal tekenen.

Maar jullie kunnen ondanks dat wel de liefde en het proces waarderen.

Vraag 149: Glastonbury.
Lieve Kryon: Wil jij alsjeblieft graancirkels verklaren? Wat is hun oorsprong? Wat is hun belang voor de mensheid? Hoe kunnen wij de symboliek interpreteren? Is het verbonden met inter-dimensionaliteit?

Vraag: 

Lieve Kryon, ik heb een vraag aangaande graancirkels. Wij weten dat sommige van die graancirkels hoaxen (voor de grap gemaakt) zijn maar dat geldt niet voor hen allemaal, met name degene die zo meetkundig complex zijn dat zij niet voor gewone uitleg vatbaar zijn. De vraag is, hoe worden die graancirkels gemaakt en door wie?

Antwoord: 

Ik zal jullie nu dit zeggen: (1) Zeker inter-dimensionaal. (2) Van mensen, maar uit een andere tijd. (3) De symboliek is op het 12-delig stelsel gebaseerd. De boodschappen zijn om te helpen vrede op Aarde te krijgen. (4) Ja, er zijn vele grappen hieromtrent.

Vraag 150: Globale opwarming.

Lieve Kryon, ik heb zojuist een artikel gelezen op de website van Drunvalo Melchizedek over het smelten van de ijskappen van de Noord- en de Zuidpool. Hij stelt dat wij een nieuwe ijstijd krijgen, met name hier in Europa en dat dit snel zal gebeuren – misschien zelfs binnen de komende twee jaar. Dat zou betekenen dat het bijna onmogelijk zal zijn om hier in Duitsland en in het noordelijk deel van Europa te wonen.

Ik ben niet iemand die snel in paniek raakt want ik weet wat Kryon hierover heeft gezegd. Voor mij is het niet logisch dat nadat wij vele problemen hebben opgelost en zo goed op weg zijn, er zoiets zou moeten gaan gebeuren.

Antwoord:

Dit hebben wij al eerder gechanneld. Wij vertelden jullie dat jullie huidige opwarming een mini-ijstijd zou brengen maar wij zeiden ook dat het niet iets zal zijn dat onhoudbaar voor de mensen is en dat het langzaam genoeg gaat om je erop in te stellen.

Het past niet bij jullie geweldige plan voor jullie planeet om een situatie te scheppen waarbij hele bevolkingsgroepen worden ontworteld en verdreven. Dingen zijn niet altijd wat zij lijken te zijn en dus stellen wij nogmaals dat niet zo’n vreselijke haast gemaakt hoeft te worden in de komende jaren. Spirit heeft een partnerschap met jullie en wij hebben jullie nodig om je met vrije wil te focussen op vrede op Aarde, niet alleen maar voor overleven op Aarde.