kryon: Vraag en Antwoord 564: Hoe kunnen wij mensen met psychische problemen helpen? /18 november 2015 / Lee Carroll

564: Hoe kunnen wij mensen met psychische problemen helpen?
18 november 2015 / Lee Carroll
Vertaald uit het Engels door Henk Steur
VRAAG: Lieve Kryon: Ik heb de vraag en het antwoord gelezen over mensen met een geestelijke ziekte, bijvoorbeeld Alzheimer en dementie. Ik heb echter meer vragen.
Jij zegt dat mensen dit pad met geestesziekten hebben gekozen en dat er voor ons lessen uit getrokken kunnen worden. Als ik met deze mensen werk vraag ik mij af of er een verbetering van hun conditie kan komen en als dit zo is, wat zijn dan de methoden? De mensen in het tehuis zitten zo vol met medicijnen en er is een overtuiging bij de autoriteiten dat er geen “alternatieve” therapieën zijn die werken – hoewel zij gekleurd-licht-therapie gebruiken. (sterker nog, de betrokken therapeut kende het bestaan hiervan niet eens.)
Wat is vanuit spiritueel gezichtspunt de beste manier om met deze mensen te werken – tegen hen praten alsof zij “normaal” zijn of ingaan op hun eigen voorstellingen? Mij is verteld dat zij rustig gehouden moeten worden, met name tegen de avond. Toch heb ik gemerkt dat bij een vrouw die meestal heel weinig zegt, hoe kinderachtiger ik praat (dansen en zingen maken haar blij), hoe meer zij praat.