Onvoorwaardelijke Liefde Voor Jezelf / 11 Januari 2016 / Dr. Suzanne Lie

Onvoorwaardelijke Liefde Voor Jezelf

11 Januari 2016 / Dr. Suzanne Lie


Om Je 7-minuten Meditatie (Engelstalig) van Onvoorwaardelijke Liefde Voor Jezelf te Downloaden

Klik Alsjeblieft HIER

(Opmerking van Cobie: Zodra het transcript van de meditatie vrijgegeven wordt zal deze door mij vertaald worden, dus houd de Blog in de gaten hiervoor!)
OVER DE TWEEDE CHAKRA
LOCATIE: De tweede chakra is gelokaliseerd bij de navel. De navel was eens onze navelstreng welke onze aanhechting aan onze eerste fysieke thuis was, onze moeder, en de voeding die zij verstrekte. De tweede chakra representeert ook onze aanhechting aan Moeder Aarde alsook alle planten en schepselen die Haar thuis noemen.
BLOEMBLAADJES: Deze chakra heeft zes bloemblaadjes of spaken. In de numerologie, is zes het nummer dat verantwoordelijkheid en het zorgen voor familie en de gemeenschap representeert alsook evenwicht en harmonie vinden met onze omgeving.

NOOT & MANTRA: De noot voor deze chakra is D en de mantra is “vam” of “o” zoals in home (thuis). Deze mantra’s chanten in de sleutel van D ondertussen onze aandacht focussend op dit gebied van ons lichaam kan ons in staat stellen meer bewust toegang te verkrijgen tot de tweede chakra.
KLEUR: De kleur van deze chakra is oranje. Oranje is de kleur van de emotie. In het Hindoe chakra systeem, wordt de kleur oranje met het sterven van het oude geassocieerd. Dit “sterven” refereert niet alleen naar het fysieke sterven, maar ook naar het sterven, of de totale bevrijding, van pijnlijke emoties die onderdrukt werden. Dit “sterven” refereert ook naar de ontlading van het verdedigingsmechanisme dat gecreëerd werd om deze emoties te overleven, alsook de situaties die hen veroorzaakten.
REGELS: De tweede chakra regelt onze VITALE, SENSUELE lichaam. Dit chakra regelt de seksualiteit, de voorplanting, emoties, instincten, voedsel en de algemene communicatie van het lichaam met het bewustzijn dat er binnenin leeft. De tweede chakra bestuurt het vrouwelijke component van de seksualiteit, terwijl de eerste chakra het mannelijke component van de seksualiteit bestuurt. De tweede/navel chakra is meer sensueel dan seksueel. Het vertelt ons hoe wij ons voelen over seks en het hebben van kinderen, terwijl de eerste chakra regelt dat seks voor het plezier, voor macht en/of de voortplanting is.
Terzijde van de reproductie, bestuurt de tweede chakra ook andere soorten van creativiteit. Zwemmen, wandelen en tuinieren maken gebruik van de tweede chakra diens verbinding met de natuur. Beeldhouwen en houtsnijwerk gebruiken materialen en objecten van de natuur als een medium, en de natuur is vaak het “onderwerp” van schilders en fotografen. Met dansen en gevechtsporten, wordt het navelgebied gezien als de basis, het Hara Centrum, het gebied om in uitlijning te houden met de Aarde zodat een perfect evenwicht gehandhaafd kan worden.
Zoals de eerste chakra, regelt de tweede chakra de overleving, maar vanuit het perspectief van de vrouwelijke polariteit. De eerste chakra regelt het vechten voor overleving, terwijl de tweede chakra de instincten voor overleving regelt. De eerste chakra zou ons aansporen om te strijden voor en te beschermen, terwijl de tweede chakra ons zou helpen bij het gebruik maken van onze instincten om een veilige plaats te vinden om ons in te verbergen, er te leven/wonen, en onze jeugd op te voeden.
Zoals de eerste chakra, oefent de tweede chakra ook macht over het geld uit, maar wederom, op een andere manier. De eerste chakra oefent macht uit over het geld en de macht dat het bezit, terwijl de tweede chakra macht uitoefent over het geld en de zekerheid welke het brengt.
ZINTUIG: Het zintuig van de smaak is aan deze chakra gerelateerd. Het zintuig van de smaak is belangrijk voor de identificatie van eetbaar vs. niet eetbaar voedsel en voor de geneugte van het eten, wat ook geregeld wordt door de tweede chakra. De smaak is een zeer emotionele ervaring en is de basis voor het voeden en de vertroosting dat het eten verstrekt.
Het eten, meer specifiek het zuigen vormt de belangrijke eerste binding tussen de moeder en het kind en dient als comfort/vertroosting alsook voedsel. Het bereiden en opdienen van voedsel is vaak een handeling van Liefde en gemeenschap, en “familie maaltijden” binden de familie aaneen. Het eten en voedsel is zeer cultureel bepaald. Want generaties nadat een familie naar een nieuw gebied emigreerde, handhaven zij hun voorkeuren voor het voedsel van hun cultuur vanwege de zekerheid en het gevoel van thuis te zijn dat het verstrekt.
ASTROLOGISCH TEKEN: Het astrologische teken van Kreeft wordt met de tweede chakra geassocieerd omdat Kreeft de emoties, ontvankelijkheid en vruchtbaarheid regelt.
ELEMENT: Water is het element dat associeert met de tweede chakra. Onze eerste fysieke thuis in de vruchtzak was er één van water. Deze chakra reflecteert hoe wij ons voelen over het zijn in of nabij het water. Psychologisch, is water de metafoor en het symbool voor de emotie. De tweede chakra heeft te maken met de “buik instincten,” basis emoties zoals angst, woede en vreugde en basis inter-persoonlijke emoties die vaak onuitgesproken zijn.
De tweede chakra bestuurt ook de nieren, waar het is dat wij ons water wegwerken. Deze chakra bestuurt onze tweede dimensionale zelf, die gerepresenteerd wordt door het planten koninkrijk en minder ontwikkelde schepselen zoals vis. Zowel planten als vissen moeten water hebben om te overleven.
BEWUSTZIJN: De tweede chakra beeld onze emotionele bewustzijn uit, onze “dierlijke instincten”, en ons stam bewustzijn. Deze chakra representeert het zoogdieren gedeelte van ons brein waar het limbische systeem onze emoties en korte termijn geheugen regelt. Het limbische systeem is een belangrijk centrum voor de creativiteit en het leren omdat het is waar emotie en herinnering verenigen.
Wij weten allemaal dat het gemakkelijker is om te leren wanneer wij emotioneel betrokken zijn dan wanneer we verveeld zijn. Ook, wordt een diepgaande liefdevolle ervaring gewoonlijk ingeprent in onze bewuste geest. Echter, een extreem beangstigende ervaring wordt vaak verbannen naar onze onbewuste geest, aangezien de herinnering ervan te pijnlijk is.
Hogere zoogdieren zoals honden en apen herinneren zich wat hen wordt geleerd omdat zij een emotionele relatie met de leraar hebben, of omdat het voedsel dat als een beloning gegeven is ervoor zorgt dat zij zich gelukkig en gevoed/gekoesterd voelen. Mensen gebruiken ook emoties en voedsel als een middel van bekrachtiging en beloning.
PERSOONLIJKE TIJDLIJN: De tweede chakra representeert de leeftijden van 2 tot 4 jaar wanneer het kind voorbij de basis overleving gaat en ermee begint om zijn of haar positie in de familie te ontwikkelen. Het is ook een tijd wanneer zij hun eigen gevoel van individualiteit creëren, maar zij nog steeds afhankelijk zijn van hun “stam”.
Het is op deze leeftijd dat kinderen ermee beginnen om hun emoties te associëren met specifieke gebeurtenissen, niettemin zijn zij afhankelijk voor hun verzorgers voor interpretatie en begeleiding. Emotionele gebeurtenissen die zich voordoen tijdens deze leeftijd zijn vaak onbewust voor ons volwassen zelf, maar zij vormen de basis van vele van onze kernovertuigingen over onszelf en onze bekwaamheden.
SOCIALE TIJDLIJN: Antropologisch, representeert de tweede chakra de tijd toen de beschaving avanceerde voorbij het leven in een grot en in staat was om zich in stammen te settelen. In die tijd, begonnen vele stammen met de landbouw en het dierlijke boerenbedrijf. Aangezien de mensen van het land leefden, verafgoden zij de Godin met ceremonieën en opofferingen.
HORMOON/ENDOCRIENE KLIER: De hormoon klieren voor de tweede chakra zijn de geslachtsklieren, welke bestaan uit zowel mannelijke en vrouwelijke seksorganen. Deze omvatten de eierstok, testikel en prostaat klier. De prostaat klier wordt ook door onze eerste chakra bestuurd.  
Hormonen hebben een sterke invloed op de gemoedsstemming, zoals iedere vrouw met PMS zal bevestigen. Wat niet vaak opgemerkt wordt is de wisselwerking tussen het testosteron en de adrenaline. Wanneer een man diens vecht/vlucht syndroom geactiveerd is, wisselwerkt zijn systeem met het testosteron om een explosieve combinatie te creëren. Steroïden creëren ook sterke emotionele reacties.
Gezonde mannelijke en vrouwelijke seksuele organen maken onze persoonlijkheid stralend en magnetisch, onze ogen sprankelend en verlicht, en geven ons een air van zelfvertrouwen. De innerlijke warmte van levendige seks klieren verhinderen de neigingen voor inflexibiliteit, verharden en verstijven dat kan komen met het ouder worden. In feite, kan een gezond actief seksleven een vitaliteit en evenwicht naar het leven brengen zelfs op onze “oude leeftijd”.
ZENUW PLEXUS: De tweede chakra is gelokaliseerd in de lumbale plexus, welke het voortplantingssysteem, onderbuik, en de lumbale regio van de rug bestuurt.
ZUIVER: Wanneer de tweede chakra zuiver is voelen wij ons geduldig, verdraagzaam, verzorgend en zeker. Wij voelen ons intiem met onze familie, vrienden, buren en de planeet. Wij voelen ons “thuis” in onze lichamen en zijn in staat om met ons “zelf” te communiceren. Onze emoties zijn in evenwicht, en wij zijn in staat om onze instincten en “buik gevoelens” te vertrouwen.
Ons seks leven is natuurlijk en liefdevol, en wij zijn in staat om zowel de mannelijke als de vrouwelijke componenten van de seksualiteit te balanceren. Wij eten het gezonde voedsel in de juiste hoeveelheid voor onze lichamelijke behoeften en genieten van het comfort/de vertroosting en voedsel vrij van wat voor verslavende gedragingen dan ook. Onze verwerking van het afvalmateriaal is regelmatig en onze seksorganen, blaas en nieren zijn gezond.
ONZUIVER: Wanneer de tweede chakra onzuiver is, voelen wij ons impotent, frigide, of oversekst. We mogen niet in staat zijn om van seks te genieten of we mogen het gebruiken als een verslaving om te verhullen wat we echt voelen. We mogen ons ontkoppeld voelen van onze vrienden en familie en slecht op ons gemak in onze eigen woning. Onze eet- en drinkgewoontes kunnen verslavend worden, in die zin dat wij eten of drinken om onszelf te troosten en om emoties te verhullen die we niet bewust onder ogen willen komen.
Angst en kwaadheid zijn net onder de oppervlakte van ons besef, wat ons onrustig en/of depressief maakt. Oude kernovertuigingen van beperking en angst saboteren ons gedrag en houden ons in de “overlevingsmodus”. Het leven voelt aan als een worsteling van dag-naar-dag, en wij voelen ons alsof we miserabel leven omdat wij niet in staat zijn om genoeg geld te verdienen om ons in onze woning comfortabel en zeker in ons familieleven te voelen.  
AARDE CHAKRA: Hoewel onze Westerse gedachten het gereduceerd hebben, de Aarde is een levend wezen net zoals wij dat zijn. In het “ontwikkelen” voorbij onze stam bewustzijn, hebben wij onze associatie verloren met en respect voor de planeet die een Moeder voor ons allemaal is. Moeder Aarde haar tweede chakra is de Braziliaanse Amazone. Dit is een passende plaats voor haar tweede chakra, want het is een paradijs van vruchtbaarheid en groei. In zoverre, als wij mensen niet doorgaan met het te vernietigen.
DIMENSIES: De tweede chakra bestuurt onze tweede en derde dimensionale lichamen. Deze chakra, meer dan welke andere dan ook, representeert ons menselijke “dier”. Dieren hebben emoties, net zoals wij dat hebben, vraag het aan iedere dierenliefhebber. Het is door het bewuste, derde dimensionale besef van onze tweede dimensionale emoties dat wij in staat zijn om de beschermers van Moeder Aarde te worden, in plaats van Haar vernietigers.
Als wij de warmte en bescherming van een boom voelen, als wij het voedsel kunnen eren dat wij eten en het water dat wij drinken, zullen wij onze planeet niet willen verontreinigen of vernietigen die hen aan ons verstrekt.
Echter, als we onderdrukte emoties van verschrikking en razernij herbergen, zullen wij de wereld rondom ons heen zien als een vijand, welke wij moeten overwinnen. Wanneer wij onze vroegere pijn kunnen genezen, kunnen wij onze verbinding met de Aarde en al Haar schepselen voelen. Het is belangrijk dat wij van onze eigen lichamen houden, want wanneer wij werkelijk van onze eigen lichamen kunnen houden en hen kunnen respecteren; kunnen wij van de Aarde, wiens lichaam wij thuis noemen, houden en deze beschermen.
SAMENVATTING: De tweede chakra symboliseert onze emoties en hoe zij onze zelven en ons informeren over onze gevoelens aangaande het leven. Helaas, worden emoties vaak gedomineerd door de pijn, het schuldgevoel, de kwaadheid en de angst vanuit ons verleden. Deze achterstand van oude negatieve emoties handelt zoals een volle prullenbak, en één extra stukje papier is voldoende om te veroorzaken dat de inhoud uit de prullenbak morst. Ons onbewuste, specifiek het onbewuste dat geherbergd wordt in onze tweede chakra, is die prullenbak. Onze onderdrukte emoties zijn de oude stukjes papier die het vullen.
Te vaak zijn wij werkzaam aan de rand van “overweldiging” en kunnen onszelf niet toestaan om teveel te “voelen” uit angst dat de dam door zal breken. Echter, onze emoties zijn belangrijke maatstaven om ons doorheen zowel onze innerlijke als externe levens te gidsen. Als wij onszelf toe kunnen staan om bewust “onze emoties te hebben” zonder onze zelfcontrole te verliezen zodat “onze emoties ons hebben,” kunnen zij ons dienen ongeveer zoals de indicatoren in het dashboard van onze auto. Deze “indicatoren” vertellen ons wanneer wij een reparatie nodig zijn, wanneer alles goed werkt, wanneer we in gevaar zijn, en wanneer we veilig zijn.  
De hersencentrums voor de emotie en het geheugen zijn intiem gerelateerd. Ons geheugen werkt door associatie, en herinneringen gevuld met dezelfde emoties zijn opgeslagen in hetzelfde ‘bestand’. Daarom, dreigen onderdrukte emoties vanuit ons vergeten verleden om huidige situaties “vast te maken” die dezelfde emotie activeren. Op dit punt, versterken de vroegere emoties onze huidige emoties tot ongepaste niveaus.
Bijvoorbeeld, als we een verlies in onze kindertijd geleden hadden en nooit adequate troost en ondersteuning ontvingen, zullen wij overgevoelig zijn voor wat voor verliezen dan ook die wij als volwassenen ervaren. Met andere woorden, onze “verdriet” bestand is gevuld. Aangezien wij onze kindertijd ervaring onderdrukt hebben, kunnen wij niet begrijpen waarom wij een dergelijk verdriet voelen in reactie op wat toeschijnt te zijn een relatieve onbelangrijke gebeurtenis.
Gelukkig, is ons kind in leven en levend in onze onbewuste geest. Als wij ons innerlijk kind kunnen geven wat eerder nodig was en nooit ontvangen werd, kunnen wij beginnen onze oude pijn te genezen. Op deze manier, zullen wij leren om onderscheid aan te brengen tussen de pijn van onze kindertijd en de pijn van het heden. Dan, kunnen wij een moment nemen om ons innerlijk kind te verzekeren dat hij of zij veilig is en dat wij, de volwassene, iedere voor de hand zijnde situatie zullen behandelen.
Eén van de funderingen voor creativiteit Is de sensuele gevoeligheid van ons fysieke lichaam. Als wij de angst en pijn van ons verleden op kunnen ruimen, kunnen wij onze emoties beginnen te voelen met dezelfde kracht en helderheid zoals wij dat als kinderen deden. Wanneer wij dat kunnen doen, zullen wij het prachtige/wonderbaarlijke voorstellingsvermogen waar wij als volwassenen “uit vandaan groeiden” ontwaken. Als wij bewust met het innerlijke kind kunnen communiceren en ervan kunnen houden, kunnen wij intuïtief afgestemd zijn, alsook stevig geworteld in een volwassen begrip van hoe wij onze werkelijkheid creëren.
Vertaling: Cobie de Haan – http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/