Melchizedek Werken met Tolerantie / 31 Mei 2015 / Julie Miller

Melchizedek
Werken met Tolerantie

31 Mei 2015 / Julie Miller

Hoe vaak heb jij jezelf als tolerant en goed beschouwd? En toen als uit het niets gebeurde er iets dat je een terugslag gaf, je met je tanden deed laten knarsen, ziedend om uit te halen naar de persoon die jou overstuur gemaakt had. Om tolerant te zijn, dierbaren, is het noodzakelijk te begrijpen wat tolerantie betekent. Tolerantie komt met het begrip dat je van anderen toestaat, zowel binnenwaarts als buitenwaarts, om anders dan jij te zijn, dat het oké is als anderen andere overtuigingen hebben dan die van jezelf en niet jouw manier van denken mogen volgen. Je hebt al vele keren in je leven ervaren waar tolerantie vereist was. Maar wat er gewoonlijk gebeurt is dat één dierbare ziel de andere prest om geduldiger te zijn, om toleranter te zijn dat verdedigend is. Niemand is volmaakt. Iedereen maakt vergissingen en heeft geleden onder misnoegdheid/verontwaardiging en agitatie/onrust. Wanneer je werkt aan het verbeteren van je eigen zelf, zal je zien dat er anderen zijn die net zoals jij door gelijksoortige veranderingen heengaan. Ben dus niet snel om te oordelen, erken jullie gelijkheid. Laat jullie verschillen jullie bij elkaar brengen, in plaats van verder uit elkaar.
Hoe meer intolerant je wordt, hoe meer je ego het overneemt en je meer zelf-gecentreerd raakt. Wanneer je maatregelen neemt om je eigen intolerantie te reduceren, verlicht je werkelijk je spirituele druk en last, hetgeen wat voor innerlijke blokkade dan ook verwijdert dat betrekking heeft op je pad. Wanneer je kwesties hebt met betrekking tot hoe jij met anderen relateert, begin je door naar je innerlijke zelf te kijken, het te verkennen en te ontdekken waar de verwarring/het van streek zijn vandaan kwam. Alles wat de andere persoon vele keren deed, was iets triggeren dat gedurende een lange tijd smeulde om naar de oppervlakte te komen. Wanneer deze disharmonie zichzelf bekend maakt, is het een kans voor jou om dat om te draaien en terug in harmonie in je leven te brengen. Wanneer jij je disharmonisch voelt, is het vaak dat je antipathie ten toon spreidt richting degenen die jou van streek maken of op z’n best neutraliteit. Maar wanneer jij je focust op het genezen en het ontbinden van de intolerantie, keert je verwarring in/naar duidelijkheid en verandert je inzicht, het wordt helderder en meer wetend.
Wanneer je binnenwaarts gaat om te verkennen wat het is dat jou van streek maakte, ontdek je dat je vele bezoedelingen in je houding hebt, en het zijn deze bezoedelingen die jou zullen helpen de dingen om te keren en toleranter ten opzichte van anderen te worden, maar eerst moet je tolerant aangaande jezelf worden. Hoe wordt je tolerant aangaande jezelf? Om meer tolerant aangaande jezelf te zijn, moet je accepteren wat je persoonlijke beperkingen zijn wat betreft je mentale, emotionele en fysieke vermogens. Wanneer je tolerantie richting jezelf toepast, help jij jezelf op vele gebieden te verbeteren aangezien je van aangezicht tot aangezicht met je waarheid komt te staan. Zolang als je doorgaat om wat voor onveranderlijk deel van jezelf niet te accepteren, zal je niet in staat zijn om anderen te accepteren.
Het is essentieel dierbaren om te leren wat het is dat je kunt en wilt veranderen en wat het is dat onveranderlijk is en volledig te accepteren wie je bent. Je moet bij jezelf enige doordringende vragen stellen die jouw absolute eerlijkheid vereisen: Zijn de veranderingen die je maakt echt en werkelijk je tijd en inspanning waard? De ene vraag mag naar een volgende leiden en andere antwoorden aanbieden, en jij kiest wat aangenaam met je hart is, iets waartoe je bereid bent om je aan te verplichten het na te volgen om een positief verschil te maken.
Wanneer je de aspecten van jezelf aanpakt die verandering nodig zijn, door een houding van tolerantie toe te passen richting je acties en keuzes, zal je een grotere mogelijkheid aanmoedigen van deze veranderingen te voltooien. Het moment dat je intolerant wordt, voeg je eenvoudigweg meer druk toe en werk je iedere verandering tegen om plaats te vinden. Als jij jezelf werkelijk kunt accepteren, dan kan je alles van jezelf accepteren, zelfs op de manier waarop je de dingen doet om toleranter aangaande van anderen te worden.
Als je de tijd neemt om te evalueren wat het is in jou dat enige verandering en meer geduld zou kunnen gebruiken, bepaal dan of je anderen toe kunt staan, inclusief diegenen in je familie om te zijn wie zij zijn, hen accepterend voor de verscheidenheid die zij brengen? Ben je in staat om je partner toe te staan om zichzelf te zijn en niet te proberen diens overtuigingen en manieren van leven te hervormen? Als je probeert om te veranderen hoe je vrienden of familie leven, wordt hun rolmodel. Demonstreer via je acties, keuzes en woorden waarom het volgen van je pad of een gelijkaardig pad voordelig voor hen is, laat hen zonder dwang kiezen en als zij ervan houden te zijn waar zij zijn, houd dan van hen voor het zijn wie zij zijn, net zoals zij zijn.
Begrijp dierbaren, intolerantie moedigt liefde niet aan, het verhoogt vijandigheid en staat bekend om het verspillen van kostbare energie van diegenen die het bewoont, zoals een vergift. Wanneer jullie een intolerante houding loslaten, wat jullie dan doen dierbaren is jullie zelf een groot geschenk van geduld, begrip en acceptatie schenken richting anderen, ongeacht tot welk label of welke groep zij ook horen. Je bent in staat om te zien dat ook zij eenvoudig proberen om op de beste manier mogelijk door hun dag, hun leven heen te komen. Ook zij zouden niet de gehele tijd de beste keuzes kunnen maken, zij proberen gewoon te doen wat het beste voor hen is. Her/erken de menselijkheid in elkaar, te zien dat jullie meer hetzelfde zijn dan anders zijn zal jullie helpen samen te brengen in plaats van verder uit elkaar te brengen.
Beslissen om toleranter te worden is meer dan een actieve keuze, het is ook een verlossing van oude stilstaande manieren van zijn en beweegt jullie naar het in staat zijn om scherpzinniger intolerante aspecten te observeren die op de loer en in afwachting zouden kunnen liggen om diens lelijke hoofd binnenin jullie te verheffen. Om intolerantie duidelijker te zien, moet jij je bewust wordt van diens beïnvloeding op jou. Wanneer jij je bewust wordt van hoe intolerantie ervoor zorgt dat jij je voelt, dan ben je meer observerend van de gedachten en gevoelens die door je heen gaan. Vertel jezelf, dierbaren, dat je meer dan wat voor zelf-gecentreerde gedachte of gevoel dan ook bent. Intolerantie mag een bezoeker voor je bewustzijn zijn, maar het hoeft jou niet op te eisen of bij je te blijven.
Voor diegenen op een spiritueel pad, doet het er dan toe of je tolerant bent of niet? Het is moeilijk om positief voorwaarts te gaan terwijl giftige gedachten en houdingen richting anderen gehuisvest worden. Om te gaan in de richting dat het hart je brengt, dat uitgelijnd is met het Hart van God; hoe zuiverder je hart is hoe zuiverder je reis wordt. Een zuiver hart cultiveren is noodzakelijk dierbaren, als jullie diepere niveaus van het bewustzijn en van de verbondenheid met God willen bereiken. Wanneer het ook maar is dat jullie intolerantie permitteren om jullie te vergiftigen, creëren jullie ook een blokkade in jullie verbinding met God. Leren om geduldig en tolerant met je zelf te worden is overvloedig veel werk en een grote uitdaging. Het is een werk dat doorgaand is en dagelijks onderhoud nodig heeft, maar voorziet in langdurende beloningen. Terwijl wij het einde van onze transmissie naderen, denk na waar in je leven je toleranter en geduldiger kunt worden. Niet alleen zal jij jezelf heel veel goed doen, ook je relaties en wisselwerkingen met anderen zullen ten behoeve voor het betere gunstig zijn.
IK BEN Melchizedek via Julie Miller  
Vertaling: Cobie de Haan – http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/

http://spiritualnetworks.com/Julie/blog/