SAUL: Tijd Is Onwerkelijk En Stelt Geen Eisen!

SAUL: Tijd Is Onwerkelijk En Stelt Geen Eisen!

Gechanneld door: John Smallman – 26 Januari 2023

AUDIO:

Terwijl jullie collectieve ontwaking zich voor jullie ogen ontvouwt – VIER FEEST!

Ja, het ontvouwt zich nu, in het enige moment dat er is, het eeuwige moment van nu. Jullie weten dit natuurlijk, want wanneer jullie jezelf toestaan bewust te zijn, zijn jullie je ervan bewust dat alles wat je denkt, zegt of doet nu gebeurt, de enige ’tijd’ waarin het kan gebeuren. Het is gewoon dat NU zich voortdurend blijft vernieuwen zonder ooit een pauze in te lassen, dat is wat nu is – NU! Binnen de illusoire toestand van de materiële vorm, waarvan tijd een belangrijk onderdeel is, stroomt het voortdurend, terwijl het in de Werkelijkheid eeuwig stilstaat. Dat is een concept dat voor jullie heel moeilijk voor te stellen of te aanvaarden is, en toch heeft de moderne natuurkunde op de hoogste niveaus van onderzoek ontdekt dat dit feitelijk het geval is. Het is nogal schokkend om dit te beseffen, omdat het totaal in strijd is met jullie menselijke ervaring van leven in vorm.

In feite zijn jullie mensenlevens zeer tijdsgericht, zoals jullie kalenders en dagplanners heel duidelijk maken, en jullie controleren voortdurend of jullie “op tijd” zijn, en of het tijdschema voor morgen duidelijk is vastgelegd. En ja, als mens heb je een tijdschema nodig om zoveel mogelijk aanwezig te kunnen zijn bij degenen van wie je houdt. Velen raken echter geobsedeerd door tijd en de “eisen” die het aan hen stelt. Maar tijd is onwerkelijk en stelt geen eisen! De eisen die mensen ervaren zijn altijd zelf opgelegd, ook al denken ze misschien dat het hun baas is, of hun baan, of hun echtgenoot die de eisen stelt, in wezen reageert ieder individu op zijn eigen individuele manier op tijd, en het is zijn eigen keuze of hij zich al dan niet laat leiden door het schema van zijn baan, en het gebodene van zijn baas of echtgenoot. Hoe je tijd gebruikt om je brood te verdienen of je te vermaken is altijd je eigen individuele keuze of voorkeur. Ja, anderen stellen eisen aan jullie, maar het is altijd jullie keuze, jullie beslissing, en alleen van jullie hoe jullie zullen reageren.

Naarmate je besef van de onwerkelijkheid van de tijd toeneemt, zul je merken dat je veel minder gedreven bent en veel meer vrede hebt. Jullie zijn geschapen als eeuwige wezens in Eén met de Bron, NU, en dat is nooit veranderd, het is onveranderlijk. Jullie hebben in feite altijd alle tijd die jullie nodig hebben, maar door de manier waarop jullie verkiezen ermee om te gaan, lijkt er vaak een ’tekort’ aan. Tijd kan je heel goed van pas komen als je je kunt ontspannen en het laat stromen, in plaats van te proberen de klok te verslaan, wat natuurlijk onmogelijk is.

Jullie hebben allemaal gehoord van professionele sporters die praten over “in de zone zijn,” wanneer elke beweging die zij maken perfect is op dat moment, en zij de meest verbazingwekkende resultaten behalen. Nou, iedereen van jullie kan op een soortgelijke manier in de zone zijn die precies bij jullie past. Dat doe je door je te ontspannen in wat je aan het doen bent, en het denken aan wat je het volgende moment gaat doen los te laten. Als je kleine kinderen ziet spelen, zul je merken dat ze vaak zo helemaal opgaan in wat ze doen, niet afgeleid door iets van buitenaf, zoals ouders die hen roepen voor het eten, dat ze de oproep niet horen omdat ze zo opgaan in het er gewoon zijn op dat moment.

Het gaat echt om mindfulness, je voortdurend bewust zijn van wat je op elk moment denkt, zegt of doet. Als je opstaat van tafel om de vaat naar de gootsteen te brengen, wees je dan bewust van hoe je ze allemaal oppakt, en van elke stap die je zet om bij de gootsteen te komen. In het begin kan dat heel moeilijk zijn, omdat het een activiteit is die je in je slaap zou kunnen doen, en dus let je normaal gesproken niet op omdat je gedachten ergens anders zijn – ik moet naar de schoolbus, ik moet naar de winkel want mijn brood is op, enz. En wanneer je slaagt, krijg je een verheffend gevoel van prestatie, en zonder al het dak-hersengeklets dat zovelen van jullie als normaal zijn gaan aanvaarden, vind je jezelf veel rustiger en vrediger in jezelf.

Het is zoiets als in een voortdurende meditatieve staat verkeren, en naarmate je je meer bewust wordt, meer oplettend, wanneer je gaat zitten om te mediteren, om gewoon aanwezig te zijn, zul je merken dat je je veel sneller en gemakkelijker in die staat bevindt. En, zoals ik jullie de laatste tijd vaak in herinnering heb gebracht, is je belangrijkste doel tijdens je huidige incarnatie gewoon te zijn!

Gewoon zijn laat de Liefde die je bent vrijelijk naar buiten stromen en zich voegen bij de stroom van miljoenen anderen, die zeer krachtig – veel krachtiger dan je kunt waarderen – helpt bij het collectieve ontwaken van de mensheid. Wanneer jullie jezelf toestaan bewust te worden, door je bewust te zijn van de Werkelijkheid van je ware aard – Liefde – breiden jullie individuele energievelden zich uit en worden ze intenser. Dit versterkt je eigen gevoel van vrede, en omhult en omarmt iedereen met wie je omgaat – fysiek, de caissière in de supermarkt, bijvoorbeeld – al je elektronische interacties, en natuurlijk ook de geliefden aan wie je op vreemde momenten van de dag denkt.

Maak er een punt van om zo vaak als je kunt gedurende de dag Gewoon te Zijn – wachtend in de rij, wachtend voor het stoplicht, reizend in de trein of de metro – elk moment, ook al is het maar heel kort, waarop je je niet aandachtig hoeft te concentreren, elk vrij en onbezet moment. Dit werkelijk doen IS buitengewoon krachtig, en het IS een zeer belangrijk en intrinsiek bestanddeel van de levenspaden die jullie voor jezelf hadden uitgestippeld voordat je incarneerde.

Jullie zijn nu geïncarneerd om een grote bijdrage te leveren aan het collectieve ontwaken van de mensheid, dat nu gaande is terwijl jullie deze liefdevolle boodschap lezen of beluisteren. Jullie doel, afgezien van het ontwaken van jezelf, is om anderen met wie jullie in contact komen – geen enkele interactie is ooit een ’toevallige’ gebeurtenis, het is er altijd een waartoe alle betrokkenen lichtelijk zijn geleid – voorzichtig bij te staan in de richting van hun en jullie eigen ontwaking. Jullie doen dit niet door bekrachtiging of overreding, maar gewoon door jezelf toe te staan de liefdevolle aanwezigheid te zijn die ieder van jullie is.

Liefde is jullie natuur, op elk moment. Bevrijd je daarom van de kostuums en maskers die je normaal gesproken als jezelf aan de buitenwereld presenteert, en laat de liefde die jullie allemaal zijn vrij en spontaan stromen om iedereen te begroeten met wie je de hele dag in contact staat. Als je dat doet, zul je heel vaak merken dat je zeer liefdevol wordt ontvangen en aanvaard door degenen met wie je “toevallig” contact hebt. Het zal je dag goed maken!

Met heel veel liefde, Saul.

Vertaling: wakkeremensen.org