Saul: Leef de dag met liefde in jullie harten.

Saul:
Leef de dag met liefde in jullie harten.

18 november 2018 / Door John Smallman

Audio opname

De mensheid loopt op rolletjes! Ja, dat heb ik al eerder gezegd! Niettemin, terwijl je naar de nieuwsmedia gaat, vind je meestal nieuws over rampen en catastrofes van verschillende aard. Meestal dingen die je niet rechtstreeks raken. Richt je aandacht daar niet op, omdat het je energie alleen maar wegsluist, waardoor schuld, vrees, angst en woede je geest kunnen vullen. Als je kunt helpen met je aanwezigheid of door donaties te doen, doe dat dan. Echter gewoon liefde sturen naar mensen die in nood verkeren en die lijden, dat is erg krachtig. Ga dan verder met je leven liefdevol en bewust te leven, want dat is wat jij, die een vorm hebt aangenomen, hebt te doen. En de mensheid loopt op rolletjes, omdat het collectief de beslissing heeft genomen om te ontwaken. Dat is wat er gebeurt.

De pijn en het leed dat velen ondergaan is een gevolg van de beslissing om te ontwaken en vindt plaats terwijl “spul” ontstaat om losgelaten te worden. Het is een enorm en voortdurend wereldwijd loslaten van alle houdingen, gedragingen en overtuigingen die mensen ervan weerhouden om lief te hebben.

Wrok, bitterheid, haat, oordeel en het verlangen naar compensatie zijn allemaal blokkades voor liefde. Liefde is altijd onvoorwaardelijk, aanvaardend en oordeelt nooit. Echter mensen in de vorm (lichaam) zijn getraind om te oordelen en om compensatie te vragen voor hun pijn; en inderdaad zijn velen zeer zwaar gekwetst. Nochtans focussen op die pijn houdt in, in het verleden leven en eindeloos in hun herinneringen de momenten laten afspelen, die zo pijnlijk waren. En dat brengt gewoon bij degenen die dat doen, die herinneringen terug naar het heden en herhaalt bij hen nu de pijn en het leed dat ze ondergingen, zelfs al is het voorbij.

Dat is absoluut niet nodig! Verblijven bij pijn en lijden in het verleden, blokkeert volledig je vermogen om te genieten van het leven in het nu moment, de enige tijd die er is. Laat het gaan! Leef vandaag met liefde in je hart en geniet van de ervaring van te leven – een glimlach van een vreemdeling, kinderen die vrolijk spelen, een liefkozing van een geliefde – en wees je bewust van de wereld om je heen, of het nu een gezicht op de straten van de stad is, op bergen, meren, oceanen, dan wel op je eigen achtertuin. Er is altijd iets in je omgeving waar je van kunt genieten en waarvoor je kunt bedanken – zelfs een kort uitstel van de pijn van lichamelijke ziekte die je ervaart, of de troostende en liefdevolle aandacht  die een ander je in die situatie biedt.

Er is alleen Liefde en als je jezelf wilt openen om het te ontvangen, zal je verbaasd staan ​​over hoe vaak het je wordt aangeboden. Echt, jullie allemaal, ieder mens, zoekt alleen Liefde. Niet voorwaardelijke liefde – als je dit doet, dan zal ik van je houden – maar echte Liefde, hoofdletter L! Echte Liefde is je ware aard, maar als mens heb jij je gewaarzijn van deze heilige waarheid afgesloten door je te richten op angst. Je hebt dit lang geleden gedaan, omdat het de basis van je overleving leek te zijn in een bedreigende omgeving, waarin je fysieke lichamen kwetsbaar waren en nog steeds zijn en gemakkelijk kunnen worden beschadigd. Nu kan deze overlevingsangst jou niet langer meer van dienst zijn. Het dient er alleen nog voor om je van elkaar af te scheiden. En hoe meer je gelooft dat het nodig is, des te angstiger je wordt, terwijl je negatieve oordelen verwacht van zelfs je naasten en dierbaren, alsook van civiele “autoriteiten”, vrienden, kennissen en werkgevers.

Jullie allemaal, tijdens jullie vormingsjaren, werden beoordeeld door je ouders, ouderlingen en opvoeders, door je scholen als zijnde niet goed genoeg, niet hard genoeg werkend, niet je best willen doen – en dit gaat generaties terug. Het is de cultuur van ” beschaving “, die zelf op angst is gebaseerd. Dit was niet de bedoeling! Als kleintjes hadden jullie moeten worden geliefd, geleid en geholpen om je wonderlijke talenten te ontdekken en te ontwikkelen en niet gedwongen om je te conformeren aan regels die nergens op sloegen. Als dit was gebeurd, zou de samenleving een vreedzame en harmonieuze gemeenschap zijn, waarin verschillen tussen mensen worden aangemoedigd en je verschillende creatieve vermogens zouden worden geëerd, in plaats van te worden beoordeeld als onaanvaardbaar en fout, gewoon omdat ze anders waren.

De afgelopen decennia zijn enorme stappen gezet om het probleem van de verschillen tussen individuen, culturen, geloofsovertuigingen, kleuren en etniciteiten aan te pakken. Nu eren meer en meer mensen over de hele wereld de verschillen die ze in anderen zien. Er blijft echter een zeer groot aantal mensen met vaste en angstige overtuigingen die volledig tegen elke vorm van verandering zijn. Ze verlangen naar de ‘goede oude tijd’, de dagen – zoals ze zich herinneren – uit hun jeugd, maar die herinneringen zijn uiterst selectief en in werkelijkheid heeft de ‘goede oude tijd’ nooit bestaan. Die selectieve herinneringen werden gecreëerd om zich te verdedigen tegen of zich te verschuilen voor de realiteit van die vroege ervaringen, die vaak intens pijnlijk waren.

Nu, naarmate het ontwaken vordert, ontstaan ​​al deze ongelukkige en pijnlijke herinneringen in het bewuste gewaarzijn van mensen om te worden erkend en losgelaten. Wanneer ze aanblijven en eraan wordt vastgehouden, omdat het vertrouwen van mensen ernstig is geschaad, wordt liefde geblokkeerd of geweigerd. Bijna iedereen heeft een soort verraad ervaren door iemand van wie ze houden en die ze vertrouwen. De weg voorwaarts is door dit ‘spul’ los te laten en vervolgens jullie harten te openen voor liefde. Als je dat doet, zal je liefde ervaren die je terugkrijgt, omdat Liefde allesomvattend is en zich uitstrekt en zichzelf voortdurend deelt met degenen die ervoor openstaan. Kies je er eenmaal voor om het pad van liefde te volgen en je zal het overal vinden, – dit zal je ongetwijfeld wel lukken – dan is het mogelijk opnieuw te beginnen met vertrouwen.

Natuurlijk zal je nog steeds teleurstellingen ervaren, omdat sommige mensen met wie je communiceert zich nog steeds vastklampen aan angst, aan hun ‘spul’ en niet in staat zullen zijn om liefdevol te leven; maar toch, uiteindelijk doen allen het. In de tussentijd, door ervoor te kiezen en van plan te zijn lief te hebben wat er ook gebeurt, doe je waarvoor je incarneerde om te doen: massaal assisteren in het ontwakingsproces van de mensheid. Aangezien de collectieve beslissing om te ontwaken gemaakt en onomkeerbaar is, zal je het tot stand brengen.

Telkens wanneer je je depressief, terneergeslagen of angstig voelt, vooral nadat jij je bewust bent geworden van een “nieuwe” ramp of catastrofe, ga dan naar binnen, naar je heilige innerlijke heiligdom, waar Liefde constant verblijft en wees gewoon bij jezelf, terwijl je toestaat dat je hart wordt vervuld met te weten, dat voor alles op goddelijk wijze wordt gezorgd. Je zult de liefde en de vrede voelen die je natuur is en je geloof in het goddelijke plan zal voor je bevestigd worden. Je bent Eén met de Bron, Moeder / Vader / God, de allerhoogste Intelligentie, de oneindige Wijsheid die Alles is dat Bestaat. Tijdens die stille momenten die je doorbrengt terwijl je dit weet, zal je sterker worden en zullen je twijfels vervagen. Maar vanwege de beperkingen die inherent zijn aan de menselijke vorm, moet je naar binnen gaan en jullie harten ten minste eenmaal per dag voor Liefde openen. En je kunt ook gedurende de dag korte bezoeken afleggen terwijl je in de rij staat, bij verkeerslichten of zelfs wanneer je naar het toilet gaat. WEET gewoon dat je eeuwig en oneindig geliefd bent, eenvoudig zoals je bent, ondanks alle tekortkomingen en onvolkomenheden, waarom jij jezelf zo vaak negatief beoordeelt. Stop de negatieve zelfveroordelingen, accepteer en houd van jezelf en geniet van het gevoel van vrede dat naar boven zal komen.

Met zoveel liefde, Saul.

https://johnsmallman.wordpress.com

Vertaling Winfried