Jezus: Onthoud dat jullie LIEFDE zijn!

Jezus:
Onthoud dat jullie LIEFDE zijn!

21 December, 2018 / door John Smallman

Kerstdag, mijn geboortedag, nadert snel, dus

VIER FEEST!

Terwijl het moment van jullie ontwaking nadert, doen zich over de hele planeet enorme veranderingen voor. En dat is reden voor feestvieren. Jawel, er zijn velen die pijn lijden en velen die beschadigd worden en een heel effectieve manier om hen te helpen en te ondersteunen is door hen liefde en ondersteuning te sturen. Omdat jullie niet fysiek bij hen zijn, is dat voor velen van jullie het meest effectieve wat jullie kunnen doen. Wanneer jullie op een plaats zijn waar jullie fysiek aanwezig kunnen zijn met iemand in pijn en die lijdt – en jullie intuïtieve gids jullie aandacht op hen vestigt – dan doe dit, ook wanneer jullie bang zijn om dit te doen. Angst is van het ego. Vertel het dus dat jullie zijn bezorgdheid begrijpen en dat jullie weten dat dit is wat jullie moeten doen en voorbestemd zijn om te doen en de angst zal zeer in sterkte afnemen of zelfs helemaal wegvallen.

Dit is de geschikte tijd om te geven en terwijl velen van jullie zich duidelijk zullen bezighouden met het geven van materiële dingen – en dat is goed – is het van jezelf geven, je aanwezigheid, het samenkomen met vrienden, familie en geliefden, het belangrijkste en meest perfecte geschenk dat jullie iemand kunnen aanbieden. En omdat familierelaties zeer veeleisend kunnen zijn, stel je intentie stevig in om alleen maar beminnelijk te zijn, samen met de intentie om iedere boosheid die opkomt te erkennen zonder die naar buiten te projecteren. Wanneer boosheid opkomt in aanwezigheid van anderen, trek je dan zo snel mogelijk discreet terug  naar de badkamer of een andere geschikte plaats, om een paar minuten alleen te zijn, om een “time-out” te nemen.

Er is niemand die boos reageerde wanneer ze kwaad gemaakt werden en die later niet een hele tijd de intense pijn van enorme spijt ondergingen. Dus, voordat jullie op bezoek gaan bij mensen waar jullie van houden en die spanning of boosheid bij jullie zouden kunnen oproepen, neem dan op z’n minst tien minuten in rustige meditatie met de intentie om alleen maar beminnelijk te zijn, wat er zich ook voordoet. Jullie zullen tot de ontdekking komen dat dit een enorm effectieve manier is om te verzekeren dat, wanneer jullie bij hen thuis aankomen, of hen begroeten wanneer ze bij jullie aankomen, je warme begroeting dan echt welgemeend is en omdat ze de vrede van jullie welkome aanwezigheid zullen voelen, zal dit iedere spanning of angst die ze zouden kunnen voelen, oplossen.

Wanneer iemand zich tijdens de feestdagen “misdraagt”, gun hen dan wat ruimte, want in deze tijden is het alsof de onzekerheden of het gebrek aan eigenwaarde bij de meeste mensen sterk naar voren komt en hen waarschijnlijk vanuit schaamte of angst, aanzet om iets agressiefs te zeggen of te doen. Onthoud dat jullie LIEFDE zijn! En Liefde accepteert zonder oordeel, biedt troost, mededogen en oprechte ondersteuning. Wanneer jullie ervaringen hebben van zeer pijnlijke samenkomsten en dat jullie bezorgd zijn dat een van jullie bijeenkomsten tijdens deze Kersttijd zou kunnen ontaarden in een elkaar pijnlijk beschuldigen, dan is het absoluut noodzakelijk om jezelf vooraf voor te bereiden door die tien minuten “time out” te nemen. Jullie zullen dit zeer behulpzaam vinden en het zal enige, mogelijk onverwachte, vrede en plezier brengen in samenkomsten waar jullie erg tegenop gekeken hebben.

Deze tijd van het jaar is een tijd voor feestvieren en de meesten van jullie doen grote inspanningen om deze voor jullie kinderen en kleinkinderen tot een feest te maken, terwijl jullie blijven vasthouden aan grieven die jullie koesteren tegen diverse volwassenen waarmee jullie in contact staan – echtgenotes, ouders, broers en zussen, werkgevers, metgezellen enz. Deze Kersttijd dus, terwijl jullie snel naar ontwaking gaan, ben je bewust van grieven en wrok aan welke jullie je hebben vastgeklampt of zelfs aan verslaafd geraakt en plaats de intentie, zo stevig en krachtig als jullie maar kunnen, om iedereen te vergeven die jullie als een vijand zien of als een onbetrouwbare vriend of familielid. Zoals Gandhi zei: “Ben de verandering die je in de wereld wil zien!”

Jullie zijn er herhaaldelijk aan herinnerd dat jullie alleen jezelf kunnen veranderen en dit is absoluut waar, maar terwijl jullie dit doen zullen anderen ook veranderen. Dat is in deze tijd jullie missie op Aarde. Jullie kozen om te incarneren om te helpen bij de grote ontwaking van de mensheid en toen jullie die keuze maakten waren jullie je er volledig van bewust dat jullie menselijke lessen moesten leren, namelijk, om iedereen onvoorwaardelijk te vergeven die jullie gekwetst of aangevallen heeft en om hen onvoorwaardelijke liefde aan de bieden. Dat is wat onze hemelse Vader doet, dat heeft hij altijd gedaan en zal dat altijd doen.

EN – zoals jullie allemaal heel goed weten omdat jullie dit zo vaak gezegd is en omdat deze goddelijke waarheid eeuwig diep in jullie aanwezig is – jullie weten dat God jullie schiep zoals Zichzelf. Er is geen andere manierwaarop hij jullie zou kunnen scheppen. Dit betekent niet vergelijkbaar met hemzelf.

Jullie en God zijn Eén en derhalve zijn jullie en ieder ander levend wezen Eén. Er is alleen maar Eén. En daarom is het veroordelen, beschuldigen, afkeuren of blameren van anderen in feite dit tegen jezelf doen.

Ontwaken is het bewust weten dat jullie Liefde zijn, Eén met Bron en om die goddelijke waarheid in ieder moment blij te leven, ongeacht wat er zich voordoet. Zoals jullie er altijd aan zijn herinnerd, is LIEFDE altijd het antwoord op iedere kwestie en probleem!

En waar kunnen jullie Liefde vinden? Nergens anders dan binnen jullie prachtige wezen. We hebben het hier niet over de schoonheid van vorm, maar over de schoonheid van de Ene en dat is, zonder enige uitzondering, ieder van jullie. Waar jullie ook lelijkheid zien of ervaren – in de natuur, in andere mensen, in gedrag, houdingen, gedachten, woorden of daden – zien jullie slechts afspiegelingen van jezelf. Onwerkelijke beelden die jullie, binnen het spel dat de illusie is, zelf opgebouwd hebben en waarmee jullie je verbinden, telkens wanneer jullie je in een of ander conflict zien. Ieder conflict bevindt zich binnen jezelf, want er is niemand anders!

Onthoud dat dus in deze Kersttijd. Onthoud dat jullie Eén zijn en dat jullie de ene of de velen zijn waarmee jullie in conflict zijn, of met wie jullie in liefde zijn. Het is altijd jullie keuze – conflict of liefde. En jullie weten, bewust, dat Liefde de enige weg vooruit is. Het probleem is dat jullie altijd op anderen gewacht hebben om dit te openbaren. Jullie wilden niet de eersten zijn omdat jullie bang waren om jezelf kwetsbaar te maken, wat jullie zien als een uitnodiging van pijn en lijden, terwijl anderen er voor zouden kiezen om misbruik van jullie te maken.

Nou ja, sommigen, een paar, zullen misbruik van jullie maken. Echter, de overgrote meerderheid zal opgetild en geïnspireerd zijn wanneer ze jullie ervaren als volledig kwetsbaar en liefdevol en ze zullen op gelijke wijze reageren. En jullie zullen ontdekken dat kwetsbaar zijn volledig veilig is omdat jullie ontdekken dat jullie niets hebben om je over te schamen, dat jullie noodzaak voelen om je te verbergen. Jullie zullen jezelf vrijer voelen dan jullie ooit gedaan hebben.

Liefde is vrij en in haar kwetsbaarheid is ze uiterst onkwetsbaar. En dat is wie en wat jullie zijn, altijd geweest zijn en eeuwig zullen blijven!

Jullie een meest glorieuze Kerstmis wensend, jullie liefdevolle broeder, Jezus.

https://johnsmallman2.wordpress.com

Vertaald door Sjra