Jeshua “De Lange Weg naar Huis” / November 2015 / Judith Coates

Jeshua
“De Lange Weg naar Huis”

November 2015 / Judith Coates

Geliefde,

Ik zou nu met je willen spreken over de lange weg naar Huis. Je hebt gedurende vele levenspannen gevoeld dat je niet Thuis was, dat je Thuis weer wilde vinden. Je hebt soms tegen de ouders en degenen van de oudere generatie gezegd, “Waar is Thuis? Ik wil naar Huis gaan.” En zij hebben tegen je gezegd, “Wel, dit hier is je thuis. Hier waar we zijn; dit is je thuis.” En jij zei, “Nee, niet dit thuis, maar de Thuis waar ik in mijn hart naar verlang, de Thuis die ik me herinner en het niet helemaal in een visualisatie kan plaatsen, en dat ik niet helemaal kan vinden, maar waarvan ik weet dat het ergens mijn Thuis is.”

Je hebt gekozen – en er is geen oordeel met dit; het is een zeer goed iets dat je het gedaan hebt – je hebt gekozen om de lange weg naar Huis te nemen. Je hebt gekozen om overal te wandelen, om alles te zien, om op bezoek te gaan met alle vrienden, met alle broeders en zusters, en, het Licht samengevoegd in een dichter voertuig. Je hebt gekozen om iedere omleiding te kennen, om ieder detail te kennen, om overal te wandelen, en je hebt gekozen om alles te zien waar je ook gaat, omdat je niets wilt missen.

Soms heb jij jezelf geoordeeld. Nadat je een weg gegaan bent een pad, heb je gezegd, “Wel het is eigenlijk een omleiding, en ik zou het niet gedaan moeten hebben. Ik verspil mijn goede tijd met dit te doen,” en toch ben je rijker voor gekozen te hebben om de lange weg te nemen. Dus zoals ik al gezegd heb, is hier geen oordeel in. In feite, als er oordeel is, is het om te zeggen dat het een goede keuze is om alles te kennen dat je kunt creëren en te weten hoe de exit eruit vandaan te creëren als het niet aangenaam aanvoelt.

Je hebt de onderzoekende geest. Je wilt weten wat anders daar nog is, zelfs tot aan het punt van, “Wat kan ik creëren wat ongelijk is aan Liefde?”

Dus creëer je situaties, en mag je meteen weten dat het geen Liefde is. Het voelt niet goed aan. Dan begin jij je zelf er soms van langs te geven en zeg je, “Wel, waarom koos ik dit?” Je koos het aldus je zou weten wat er verderop op die weg is, zodat je het niet nogmaals hoeft te bewandelen. Soms kies je om het nogmaals te bewandelen, en dat is oké, omdat je waarlijk in feite nooit dezelfde keuzes maakt en dezelfde ervaringen hebt. Iedere keer dat je, wat toeschijnt te zijn, dezelfde weg bewandelt, ervaar je het een beetje anders.

Welnu, ik weet dat voor sommigen van jullie, waar jullie mee opgegroeid zijn, thuis misschien niet al te liefdevol geweest mag zijn. Weet je waarom je dat koos? En je kiest het welzeker. Je stelt een script en een keuze samen; je doet dit voorafgaand aan de incarnatie. Je koos op een brede manier – niet omlaag gaan naar kleine details, maar op een brede manier – wat voor soort script je wilde spelen, in wat voor soort van toneelspel je een acteur gaat zijn.

Ik weet dat velen iets van een ontbering gekozen hebben in de biologische familie en de opvoeding – wat meer een onderdrukking in plaats van een opvoeding geweest is. Toen heb je tegen jezelf gezegd, “Waarom is dit met mij gebeurd?”

Je hebt begrepen dat je misschien dat in model gebracht hebt wat je ervaren hebt, en toen heb je de vraag gesteld, “Waarom zou ik zoiets kiezen?” Je hebt het gekozen om aan jezelf te bewijzen hoe sterk je bent en hoe sterk Liefde is. Omdat ongeacht wat er met je gebeurd is in je opgroei jaren, je jaren van volwassenheid, ongeacht wat er schijnbaar met je gebeurde, ben je in staat geweest om de kracht van Liefde te voelen en om het aan anderen voort te geven.

Je hebt kameraden gevonden. Je hebt de kleine baby gevonden, waar je hart zich opende en je met een zuivere Liefde van hen gehouden hebt. Ja, na een poosje mocht het gekleurd raken met een beetje werelds oordeel ervan, maar je fundamentele natuur en het fundamentele geschenk dat je geeft is Liefde.

Dat is waarom je vaak bij jezelf gewaarwordt leraar te zijn van bepaalde verhandelingen, bepaalde schrijfsels, omdat je de kracht van Liefde kent. Je weet dat mensen hongeren naar en dorstig zijn voor genezen te worden op de manier van het accepteren van Liefde, van het voelen van de kracht van Liefde. Dat is waarom je de rol van leraar accepteert, omdat je de kracht van Liefde kent. Je weet dat ongeacht wat er in het verleden met je gebeurde, het jou alleen maar overtuigd gemaakt heeft van de kracht van Liefde.

Dus dan kan je de diepe ademteug nemen en je zegt, “Wel, hé, dat is goed; oké, is zag het niet precies op die manier. Ik dacht dat ik een mislukking was. Ik dacht dat ik alles verkeerd deed. Ik dacht, jee, als ik al deze modder en drek koos waar ik mee opgegroeid ben en mee geleefd heb, misschien was is dom om het te kiezen.”

Maar je bent nooit dom. Je koos vanuit het heilige Zelf van jou die de ontwaking van jezelf en aan anderen zal brengen: om de kracht van Liefde te voelen. Dat is waarom je aangetrokken wordt naar bepaalde schrijfsels. Het is waarom je bepaalde ervaringen koos waarvan, toen je door hen heen ging, je zei, “Ik weet niet hoe ik hier doorheen kan geraken. Ik denk niet dat ik hier doorheen kan geraken. Ik zie zelfs geen glinstering van Licht. Ik denk niet dat ik hier doorheen kan geraken.”

En dan kom je een volgend jaar, vijf jaren, tien jaren later verderop de weg, en kijk je achterom en zeg je, “Verdikkemie, maar ik had welzeker de kracht om daar doorheen te komen. Het was niet gemakkelijk.” Nee, het was niet gemakkelijk, maar de kracht van Liefde binnenin jou heeft je er doorheen gebracht, en de kracht van Liefde binnenin jou geneest alles. Het geneest de relaties. Het geneest het lichaam. Het geneest alles dat je ervaart.

Dat is de kracht van Wie en Wat je bent, omdat je Liefde bent. En je gekozen hebt om de kracht van vergiffenis te kennen.

Er is kracht in dat; niet voor de andere persoon – zij mogen nooit wat voor vergiffenis dan ook voelen; zij mogen in feite groot oordeel van zelf en alle anderen vasthouden – maar voor jou, jij geeft vergiffenis, en jij bent in de ruimte van Liefde, de ruimte welke geneest. En het is nooit te laat voor vergiffenis.

Alles dat je hoeft te doen is in de ongekunsteldheid van Liefde te verblijven. Dat is waarom ik gekozen heb om jou het heilige Kind te noemen, omdat je heilig bent en omdat je het Kind bent. Sta jezelf toe het leven te leven als het kind dat zeer opgewonden raakt over alles. Alles is een geschenk voor het onschuldige kind. Alles is iets prachtigs om onderzocht, begrepen te worden, en om gegeven te worden aan een ander persoon om gedeeld te zijn.

Het kleine kind leeft heel veel in de onschuld. Dat is werkelijk wie je bent en wat je bent. Dat is waarom ik je het heilige Kind genoemd heb, omdat je erfenis, je natuur één van ongekunsteldheid, van onschuld is. Als een klein kind, kom je ertoe te ervaren. Dan later mag jij je keuze in vraag stellen: “Waarom koos ik deze ouders, deze ervaring?”

Je koos het omdat het een kans is om de kracht van Liefde te kennen, om jouw kracht als Liefde te kennen, en om in die ruimte te verblijven, ongeacht wat er rondom jou heen gaande is, en om top karakteristieken aan zelf te geven, omdat je gekozen hebt om te experimenteren, te avonturieren, te ervaren.

Je zou graag willen weten, “Wat kan ik in deze dag ontdekken? Wie kan ik in deze dag ontdekken? Misschien zal ik een nieuwe vriend maken vandaag,” en dat doe je. “Misschien zal ik bevriend met mezelf raken. Oh, waar ik zelf?” En je komt ertoe dieper te gaan in je begrip van wat het betekent om de Goddelijke Energie te zijn die een menselijke ervaring heeft.

Haal er het meeste uit. Dat is waarom je de menselijke ervaring aan jezelf geschonken hebt; niet om je zorgen te maken, zoals het afgescheiden ego zal suggereren: “Oh, wel, je moet je zorgen maken. Je moet je zorgen maken over de kinderen, je moet je zorgen maken over de ouders, je moet je zorgen maken over je gezondheid, je moet je zorgen maken over de financiën, je moet je zorgen maken over het verkeer.”

Er is altijd iets waar jij je zorgen over kunt maken. Of, je kunt kiezen om Dat te zijn Wat je bent, en om diepgaand voor jezelf te weten dat jij de Liefde bent die hier naartoe gestuurd werd door goddelijke orde. Er werd een order geplaatst voordat je geboren werd voor meer Liefde, en je hebt gezegd, “Oké, ik zal gaan.” en dat deed je.

Je bent naar een plaats gekomen waar je zo nu en dan je Liefde met een ander deelt – open, gemakkelijke Liefde dat niet geoordeeld hoeft te worden; het is gewoon, en het voelt goed. En in die ruimte, is er genezing van alles: genezing van het lichaam, genezing van de emoties, genezing van alle ervaringen die je misschien oordeelde niet zo heel of genezend te zijn; misschien zelfs de ervaringen welke je gehad hebt die misbruikend en hardvochtig waren.

Er is genezing in het kennen van ware Liefde; niet slechts de menselijke liefde. De menselijke liefde komt en gaat, zoals je ervaren hebt, maar het Goddelijke Zelf van jou is de Liefde die bestaat van voor de tijd en zal bestaan voorbij de tijd zelf. Dat is Wie je bent. En, ja, het is mogelijk het te kennen, het te voelen. Neem het diep binnenin het bewustzijn en jubel.

Zo zij het.

– Jeshua ben Joseph (Jezus)
in expressie via Judith

Vertaling: Cobie de Haan – http://www.denkmetjehart.blogspot.nl/

http://www.oakbridge.org/articles.php