Volgende Stap Op De Reis Der Zielen

Volgende Stap Op De Reis Der Zielen

Door: Jenny Schiltz – 14 Maart 2023

We kunnen het allemaal voelen; massale verandering is op komst.

Het ware bewijs wordt echter niet gevonden in het laatste drama/afleiding, maar eerder door te kijken naar wat er van binnen gebeurt.

In een recente blog deelde ik dat de spin in het lichaam, in de celstructuur, van richting is veranderd. Dit creëert een middelpuntvliedende kracht die onze verwondingen, onopgeloste problemen (zelfs fysieke) en beperkende programmering naar de oppervlakte duwt.

Ieder wordt zich bewust van de diepe bron van emoties daaronder. Spirit begrijpt dat dit voor velen een moeilijke tijd is geweest. Toch is het een cruciale tijd, want er is veel aan het licht gekomen, en er zal nog meer worden onthuld. Er roert zich veel diep van binnen. Alles is erop gericht ons een keuze te geven. Het moment waarop wij iets waarnemen, is het moment waarop er een keuze is. We kunnen blijven negeren wat we zien en voelen, of we beginnen veranderingen aan te brengen, hoe klein ook.

Wat mijn team onlangs met mij heeft gedeeld, is dat het draaien of roteren in een andere richting niet alleen het verborgene blootlegt, maar ons naar huis leidt. Naar huis, naar onze waarheid en totaliteit.

Toen zij dit met mij deelden, gaven zij mij een beeld.

Zij legden uit dat de GROTE UITADEMING het moment was waarop wij een fractal van de Bron werden. Vanuit deze ruimte gingen wij de hele schepping in, op verkenning naar onszelf en onze werelden.

Nu hebben wij het punt van de GROTE INHADEMING bereikt.

Wij zijn nu op weg naar huis. De lussen die wij op onze reis vanuit de bron hebben gemaakt, zijn niet alleen ontstaan uit ons menselijk leven, maar uit alle manieren waarop wij de schepping hebben verkend. Dat kunnen levens zijn als elementaal, walvis, draak of galactisch wezen. Alle uitdrukkingen van de schepping in alle rijken en werkelijkheden van het bestaan zijn verkend.

Op onze reis naar huis komen wij tot een innerlijke vereniging van ons Goddelijk Mannelijke, Goddelijk Vrouwelijke, met alle incarnaties, archetypen en uitdrukkingen. Dit was een reis van uitbreiding, van het leren kennen van wie wij werkelijk zijn vanuit elke dimensie, werkelijkheid en parallelle wereld.

Ik vroeg spirit hoe lang de reis terug naar de Bron zou duren, en er werd mij getoond dat sommigen enorme lussen (sprongen) zullen maken, terwijl anderen kleinere lussen zullen maken, waarbij ze dezelfde ruimte meerdere keren opnieuw doorlopen.

Ik vroeg wat we konden doen om onze reis naar huis gemakkelijker te maken.

Spirit deelde mee dat iemands snelheid en gemak zal afhangen van hoe goed hij in staat is zijn ervaring te VERZOENEN. Verzoenen betekent per definitie iets in harmonie laten samenleven. Dat is wat ons gevraagd wordt te doen, om harmonie te brengen in alle aspecten van onszelf en deze ervaring. Het is het wegnemen van het oordeel en het stappen in het volledig toelaten van alles wat is, was en zal zijn.

Door het oordeel weg te nemen, stappen we in een ruimte van onvoorwaardelijke liefde voor de hele schepping, vooral voor onszelf. Door deze ruimte kunnen we alle belangrijke en mooie lessen in ons opnemen en tegelijkertijd de pijn loslaten die we hebben ervaren.

Vandaag gingen we wandelen, en in plaats van onze gebruikelijke lus te maken, besloten we op een bepaald punt om te keren. Op de terugweg zegt mijn man”. Oh wow, vanaf dit punt heb ik het pad nog niet eerder gezien.” We zagen verschillende bomen, rotsformaties en prachtige nissen. Toen begreep ik het pas echt: we gaan het nu allemaal zien vanuit een ander gezichtspunt. Daarmee komen nieuwe en prachtige inzichten.

Als we om ons heen kijken, kan het moeilijk zijn om alles wat in de loop der eeuwen heeft plaatsgevonden, met elkaar te verzoenen. Toch is dat precies wat ons gevraagd wordt te doen. Het is het inzicht dat wij alles hebben gedaan, alles zijn geweest en alle rollen hebben gespeeld. We zijn licht, donker en alle schakeringen daartussen geweest.

Als we deze ervaring achter ons laten, zullen we merken dat ons hart zich volledig opent, dat de dichtheid van deze ervaring verdwijnt, en dat we werkelijk één zijn.

Hoe meer wij in staat zijn onze ervaringen te verzoenen en los te laten, hoe meer gemak en genade wij zullen voelen op onze terugreis naar huis. Om volledig deel te nemen aan het zijn van een fractal van de Bron, hebben wij de illusie van afscheiding op ons genomen. Wij hebben dit gedaan door programmering, overtuigingen en zelfs de wonden die wij vasthouden. Dit alles moet ongedaan worden gemaakt.

Bij onze terugkeer naar huis zal de afscheiding verdwijnen, en zullen wij opnieuw eenheid begrijpen, niet vanuit een conceptueel of mentaal niveau, maar op celniveau.

Toen ik vroeg om te zien wat het betekent om een fractal van de Bron te zijn, werd mij een moment getoond waarop mijn man een spiegel op de vloer van de garage liet vallen. De spiegel brak in een miljoen stukjes. Sommige waren groot, maar de meeste waren klein. Er waren zelfs stukjes die zo klein waren dat ze moeilijk op te vegen waren. Toch maakt het niet uit hoe klein een stukje was; het was nog steeds een spiegel.

Ieder van ons is een fragment van de Bron; de hele schepping is dat, en ieder van ons heeft in meer of mindere mate afscheiding in zich gehad. Nu is het tijd om de ervaring te verzoenen en terug te keren naar eenheid.

Dat doen we door te observeren. Observeren wanneer wij overgaan tot schuld, schaamte, schuld, oordeel, verplichting, woede, enz. Deze grote emoties zijn allemaal poorten naar programmering en verwondingen die onopgelost blijven. Wij werken niet vanuit een niveau van verzoening van de levens als een rots of een walvis; wij werken met wat zich hier en nu aandient. Wij werken met de grote concepten en thema’s die zich dagelijks aandienen, want die maken deel uit van een groot deel van ons bestaan.

Misschien ervaar je dromen, herinneringen en diepe kennis terwijl je aan jouw reis naar huis begint. Het kan fysiek, mentaal en emotioneel overweldigend zijn. Het kan voelen alsof je levenslang dingen aan het verwerken bent – OMDAT Jij dat doet.

Het is geen gemakkelijke tijd. We worden met zoveel dingen geconfronteerd. Tegelijkertijd wil de wereld ons gevangen houden in angst en beperking. Het kan voelen alsof je probeert te mediteren in het midden van Disney World; het vereist dat wij ons losmaken van het lawaai en toegewijd zijn aan onze groei. Maar zonder twijfel is het pad naar huis duidelijk en verlicht; het is door de verzoening van alle ervaringen van de schepping.

Ik stuur jullie allen veel liefde.

Jenny

Vertaling: Reinier