Het Onzichtbare Obstakel op het Pad van Belichaming

Het Onzichtbare Obstakel op het Pad van Belichaming

Door: Jenny Schiltz – 23 februari 2022

Ik ben net thuis van een verbazingwekkende en intensieve 8-daagse training waar ik leerde om Kambo practitioner te worden. Kambo gebruikt de afscheiding van de kikker Phyllomedusa bicolor om een persoon op alle lagen van zijn wezen te helen.

Ik koos de groep van het Rainforest Healing Center – Boutique Ayahuasca Retreats – Iquitos, Peru om mee te trainen omdat zij een directe verbinding hebben met de Matses stam in Brazilië/Peru. Deze stam heeft dit medicijn honderden jaren lang op duurzame wijze verzameld en gebruikt. Zij houden vast aan de diepste tradities en respect voor de kikker waar zij het gif van verzamelen.

Zoveel in de spirituele wereld kan een nieuwe tijds rage worden zonder de diepere verbanden te begrijpen. Het is belangrijk dat ik mezelf afstem op de ware tradities en respect voor alle leven. Als je de tradities met diepe eerbied volgt, kun je het morfische veld van alle sjamanen van vroeger aanboren. Het is ongelooflijk krachtig omdat je hun aanwezigheid, hun weten en de jungle kunt voelen.

De training was intens omdat we leerden om door het medicijn te navigeren, onszelf en elkaar te doseren terwijl we de traditionele manieren bestudeerden. Kambo werkt op alle lagen en helpt om in te graven en de bron van een probleem te vinden, het eruit te trekken bij de wortels. Stel je voor dat je studeert, leert, en faciliteert terwijl je graaft in je eigen beperkingen en trauma. De vijf van ons die samen getraind waren, hadden een diepe zielsband.

Een van de hoofdthema’s die ik tijdens de training doorwerkte was de angst om volledig in mijn kracht te staan. Vaak heb ik het gevoel gehad dat ik nog maar aan de oppervlakte ben van alles wat ik ben. Dit is een rode draad bij zovelen van ons die werken aan het belichamen van onze ziel.

De oorzaak van de angst kan van zoveel dingen uit dit leven en vorige levens komen. We hebben de vervolging eerder gevoeld, het oordeel, uitgestoten en onbegrepen worden. Meer dan waarschijnlijk dragen we die draden mee in ons huidige leven. Het kan zijn dat we onszelf niet volledig omarmen omdat we zo bang zijn voor het onbekende.

Wat gebeurt er als de kracht van de ziel volledig wordt omarmd? De geest kan zoveel angstige scenario’s creëren die innerlijke blokkades opwerpen. Ik wist dit allemaal en werkte eraan om het te helen. Wat ik echter ontdekte was dat het niet de angst was die me ervan weerhield om alles wat ik ben te omarmen. De kern van het niet volledig in mijn kracht kunnen stappen was het niet kunnen vergeven.

Tijdens de training werkte ik aan het helen van mijn jeugdtrauma’s op het diepste niveau. Wat ik ontdekte was dat er diep van binnen nog steeds boosheid zat. Gedurende zovele jaren had ik ervoor gekozen om niet langer boos te zijn. Het diende mij niet en het diende zeker niet degenen die met mij leefden. Ik geloofde volledig dat de ware naam van woede verdriet was. Ik stond mezelf toe om in de diepe wateren van verdriet te duiken in plaats van in het vuur van woede. Hierdoor had ik zoveel aspecten van mijn innerlijke kinderen liefgehad, vastgehouden en geheeld. Ik was verrast toen ik een laag van diepe, diepe woede ontdekte. Het was toen dat ik leerde dat woede eigenlijk niet-vergeven is.

Het bracht me terug naar een lucide droom die ik had, waarin mijn moeder verscheen en me vroeg wanneer ik haar ging vergeven. Ik vertelde haar dat ik haar vergeven had, dat ik begreep dat zij ongenezen wonden had die over mij heen bloedden. Haar antwoord was: “Nee, dat heb je niet, totdat je alles uit je cellen hebt verwijderd wat er is gebeurd, heb je niet vergeven.” Zo snel als ze gekomen was, zo snel was ze ook weer verdwenen, mij achterlatend met de vraag hoe ik het trauma uit mijn cellen kan verwijderen?

Met mijn nieuwe inzicht ging ik naar mijn volgende Kambo ceremonie met de intentie om te helen waar ik het niet-vergeven gevoel voor mezelf en anderen vasthield. Wat ik te zien kreeg schokte me en hielp me mezelf zoveel meer te begrijpen. Het was een van die enorme gloeilamp momenten.

Wanneer iemand volledig in zijn kracht staat, krijgt hij toegang tot alles van zichzelf, zijn vuur, zijn passie, zijn vreugde en zijn woede. Ik realiseerde me dat ik bang was om de sluisdeuren naar mijn volledige potentieel te openen, omdat in mij nog steeds de toorn van woede zat. Die zou naar buiten komen als een vuurspuwende draak die aanviel vanwege een niet geheeld trauma en niet-vergevingsgezindheid binnen dit gewonde kind-aspect.

Het is niet zo dat woede slecht is, begrijp me niet verkeerd. Woede is een krachtige emotie die bewegingen kan ontketenen. Maar wanneer boosheid niet gecentreerd is, kan het schade aanrichten. Als de Phoenix brandt en herrijst, brandt hij niet ook de wereld rondom hem. Ongenezen woede die voortkomt uit niet-vergevingsgezindheid heeft de potentie om de mensen om de Phoenix heen ook in vuur en vlam te zetten. Een risico dat ik onbewust begreep en niet bereid was te nemen.

Met de hulp van Kambo werkte ik aan het vergeven van mijn ouders en vooral van mezelf. Ik moest vergeven waar ik ook op anderen gebloed had uit mijn niet geheelde wonden. Toen ik louterde, had het de groene kleur van woede en vol schuimende emotie. Dit is wat mijn moeder bedoelde toen ze zei dat ik het allemaal uit mijn cellen moest halen.

Het is de genezing van het menselijke dat ons in staat stelt om volledig in onze kracht te staan. Hoe meer we het trauma, de pijn en de niet-vergevingsgezindheid van onszelf loslaten, hoe meer we onszelf kunnen vullen met het licht van onze Goddelijke Ziel.

Tijdens de volgende paar ceremonies ging ik dieper in op het thema van woede en niet -vergevingsgezindheid. Ik kreeg de voorouderlijke lijn te zien en hoe de angst om in iemands kracht te stappen doordrong. Ik werkte eraan om de zaden van niet- vergevingsgezindheid voor de hardheid van het leven uit elk van hen te trekken. Ik kon de woede zien, de niet-vergevingsgezindheid over hoe oneerlijk het leven was, hartverscheurend, en slopend.

Al hun verhalen waren verschillend, maar de basisemotie was hetzelfde. Ook zij koesterden niet-vergevingsgezindheid, die woede in de hand werkte en hen ervan weerhield alles te omarmen wat ze waren. Toen de voorouderlijke lijn gezuiverd was, ging ik verder naar mijn kinderen en kleinkinderen. Zodra ik de laatste kleinkind had gezuiverd, begon mijn zuivering en toen dat alles mijn lichaam verliet, werd ik vervuld van vreugde. Ik hoef niet langer bang te zijn voor mijn toorn of mezelf tegen te houden om alles te belichamen wat ik ben. Het is volbracht.

Het is zo’n mooi proces en ik ben innerlijk dankbaar voor dit ongelooflijke kikkermedicijn en de mensen die het in mijn wereld hebben gebracht. Het heeft enorm geholpen bij mijn genezing en helderheid gebracht. Dit is nog maar het begin. Naarmate mijn relatie met het medicijn groeit, groeit ook mijn begrip en genezing.

Ik deel mijn ervaring zodat ook jij diep in jezelf kunt kijken om te ontdekken waar je misschien de sluizen van je eigen Ziel tegenhoudt. Misschien is het niet-vergevingsgezindheid, misschien is het onwaardigheid, misschien is het de angst voor het onbekende, vind het, zie het, genees het.

De energie die deze planeet binnenkomt is zo intens en het is allemaal perfect ontworpen zodat we onze ziel volledig kunnen bewandelen op dit aardse vlak. Nu is de tijd om diep te graven en te helen wat je heeft geblokkeerd. Ik zend jullie allemaal heel veel liefde terwijl we ons meer en meer verdiepen in deze Zielsreis.

Dank aan allen die dit werk steunen en delen. Het betekent echt de wereld.

Veel liefde en zegeningen voor jou en de jouwen!

Jenny

Vertaling: Martien / voor wakkeremensen.org