Het Energieverslag van Februari 2021

Het Energieverslag van Februari 2021

door Jennifer Hoffman – 1 Februari 2021

Januari is nog niet echt voorbij, en 2020 ook niet, want we hebben nog steeds de overblijfselen van die energie-handtekening op de achtergrond, zoals dat irritante liedje dat je op de radio hoort en dat je dan de hele dag voor jezelf neuriet. Februari brengt wel een welkome toevloed van Aquarius energie wat betekent dat het moedig is, brutaal, en ons uitdaagt om ons hoogste potentieel te omarmen. En interessant genoeg is het een herhaling van de energie van februari 1962 toen de Zon, Mercurius, Venus, Mars, Jupiter, en Saturnus in Waterman stonden, op bijna dezelfde graden als nu. De geschiedenis herhaalt zich, maar met vrije wil en energetische soevereiniteit kan de uitkomst vandaag anders zijn.

Jij bent jouw verleden maar jouw toekomst hoeft geen spiegel van het verleden te worden. Dat is een van de thema’s van de energie van februari. Jouw verleden maakt deel uit van jou en je kunt er niet aan ontsnappen, maar je kunt wel voorkomen dat je het herhaalt en deze maand geeft ons die mogelijkheid. Maar niet alleen deze maand, het hele jaar want het Saturnus/Uranus vierkant is het hele jaar actief.

Dit aspect gaat zich afspelen als het verleden in een touwtrekwedstrijd met het heden en wij hebben de uiteindelijke keuze over welke energie het zal winnen. Waterman is het teken van gemeenschap, het is ook het teken van sociaal bewustzijn, medewerking, en samenwerken om de toestand in de wereld te verbeteren. Wat gaan we vandaag anders doen dan we in het verleden deden en hoe gaan we die veranderingen doorvoeren?

We zien dat nu gebeuren, nu grote gemeenschappen samenkomen om de werking van de regering, het financiële systeem en de corruptie te veranderen, niet door in opstand te komen, wat een 3D dichte energie is, maar door de regels van betrokkenheid te herschrijven. Dit is het nieuwe paradigma voor de mensheid en het zal de komende maanden sterker aanwezig zijn als we de ontplooiing zien van 5D en zijn energieën van verbinding, gemeenschap, samenwerking, coöperatie en creativiteit.

Terwijl we februari binnengaan horen we nog steeds de echo’s van de 28 januari volle maan die we allemaal voelden als een oproep om te beginnen met het maken van veranderingen in onze individuele en collectieve werkelijkheid. Nu kunnen we die oproep beantwoorden omdat we ons krachtiger en minder overweldigd voelen. Saturnus / Pluto conjuncties zijn als de tuba in het orkest – ze zorgen voor een grote nadruk, maar ze zijn niet zo boeiend, interessant, of aangenaam als ze de rest van de instrumenten overstemmen.

Februari opent met een Mercurius retrograde die een beperkende factor zou zijn in de meeste gevallen, behalve als het in Waterman is, zoals dat het geval, zodat het benadrukken van de energie van de andere planeten in dat teken. Terwijl we denken over Mercurius en zijn 3 of 4 retrogrades als zijnde ongemakken die interfereren met communicatie en reizen, Mercurius regeert karma en onze plaats in de wereld, dus het heeft een groter en verder reikende effect op ons en ons dagelijks leven dan we  het krediet voor geven. De normale Mercurius retro waarschuwingen zijn van toepassing – controleer communicatie en reistijden dubbel, kijk uit waar je belangrijke voorwerpen zoals je sleutels laat, en begin niet aan belangrijke projecten omdat ze waarschijnlijk opnieuw moeten worden gedaan.

Dit is niet de tijd om een rebel of een revolutionair te zijn. We zitten midden in de volledige 3D/5D ascensie integratie dus alles wat we doen zal een 5D signatuur hebben en die energieën zijn creativiteit, samenwerking, gemeenschap, verbinding en eendracht. We kunnen nog steeds de transformatie creëren, maar niet door ons te verzetten tegen de duistere kant want dat is niet nodig. Het enige wat we moeten doen is ons licht laten schijnen om de duisternis irrelevant te maken.

Bij het zoeken naar een complementaire energiecyclus viel het me op dat we in februari 1962 dezelfde Waterman-uitlijning hadden met Mars in Waterman – Zon, Mercurius, Venus, Mars, Jupiter en Saturnus stonden toen allemaal in Waterman. En er was toen een revolutie – het werd Camelot genoemd en John en Jacqueline Kennedy stonden aan het roer.

Het duurde echter niet lang en de brute en zeer publieke moord op president Kennedy bracht een groot aantal duistere energieën naar voren die bijna 60 jaar lang een ravage hebben aangericht in de wereld.

Nu hebben we dezelfde Aquarius cyclus en het is een heel andere wereld, één waar we op veel meer manieren verbonden zijn en we sterke energetische gemeenschappen hebben opgebouwd. Waar we in 1962 in de duisternis van 3D dichtheid waren omdat we niet beter wisten, zijn we ons nu volledig bewust van het 5D licht en hebben we een nieuw multi-dimensionaal vermogen dat ons in staat stelt aanwezig en actief te zijn op verschillende niveaus van zijn – we kunnen in 3D en in 5D naast elkaar bestaan – we hebben zeker een hoop vooruitgang geboekt sinds 1962. Nu hebben we een herhaling van die energiecyclus samen met veel verschillende mogelijkheden om de uitkomst te veranderen.

We kunnen de hoopvolle visie van Camelot terugbrengen en het verankeren in de realiteit van het Licht Tijdperk, de 3D/5D ascensie integratie die elke dag in meer ontwakende harten en zielen verankerd wordt.

Het tweede thema van februari is overstijgen – de brug tussen dichtheid en ascensie. Ik verwijs ernaar als de 4D brug en het is de doorgang die ons van 3D naar 5D brengt. Dit is niet zomaar een beweging van de ene dimensie naar de andere, we gaan eigenlijk naar een nieuw niveau van bestaan (je zult hier meer over horen op de podcast) wat verklaart waarom het zo uitdagend kan zijn.

Denk aan dit aspect van overstijgen wanneer je in februari voor een moeilijke keuze, beslissing of uitdaging staat. We maken geen grote sprongen in transformatie. Elke transformatie wordt bereikt via een reeks kleinere stappen. Deze kleinere stappen zijn elk belangrijk omdat we, terwijl we ze doorlopen, het energiewerk doen, loslaten en verschuiven in onze eigen energieparadigma’s om in staat te zijn een grotere transformatie te bereiken.

11 februari is de nieuwe maan van Waterman en het Chinese nieuwe jaar van de Os en het zet de Waterman-energie echt in gang vlak voor Valentijnsdag op de 14e. Als je het alleen viert, neem dan de tijd om jezelf te vieren. Wees toegeeflijk – wacht niet tot iemand iets leuks voor je doet of raak niet depressief omdat niemand erkent hoe geweldig je bent. Wees je eigen valentijn dit jaar, het is belangrijk voor je eigenwaarde en voor je energieke kracht. Het is ook belangrijk om de energie te bepalen voor al je relaties, ook de romantische. Als je zeker bent van je eigen waarde, trek je mensen aan die dat vertrouwen naar je terugkaatsen.

En op de 27e hebben we een volle maan in Maagd, wat een beetje misplaatst lijkt met al deze opwindende Waterman-energie deze maand. Maar laat je niet voor de gek houden. Ten eerste wordt Maagd geregeerd door Mercurius (hoewel ik denk dat het geregeerd zou moeten worden door Chiron) en het gaat de energie van Mercurius en zijn Waterman plaatsing uitbreiden, waardoor die energie in maart nog verder wordt versterkt. Mercurius is de eerste persoonlijke planeet en hij regeert onze plaats in de wereld. Het is onze eerste ervaring van gemeenschap, het begin van onze levensreis zoals uitgedrukt door ons individuele karma. Waterman is de plaats waar we een verbonden gemeenschap vinden en gelijkgestemde reizigers opzoeken.

Ten tweede is Maagd het teken van de genezer en we kunnen het uitdrukken als de gemartelde genezer of de bekrachtigde meester, een andere keuze die we deze maand moeten maken. Martelen we onszelf, dimmen we ons licht, beperken we onze kracht en blijven we in de donkere hoeken van onze pijn, spijt en lijden of omarmen we of omarmen we Empowered Mastery en overstijgen we ons lijden om 5D leven te omarmen?

Een laatste aspect speelt de hele maand en in feite het hele jaar en dat is het Saturnus/Uranus vierkant. Dit aspect heeft niet de vernietigende of transformerende kracht die Saturnus/Pluto in 2020 had, maar het brengt wel sociale verandering. In 1962 stond Uranus in Leeuw, het tegenovergestelde teken van Waterman. Nu staat hij in het meer altruïstische, minder egocentrische, meer sociaal bewuste en gemeenschapsgerichte teken Waterman.

Dit is de energie van het verleden in een touwtrekkerij met het heden. Dit zal de verheven idealen van Waterman naar de aarde brengen en ervoor zorgen dat ze logisch en praktisch zijn, terwijl het licht werpt op de vaak geheimzinnige machtsspelletjes van Saturnus (denk aan de grote regering en de corruptie van bedrijven). Het zal evenwicht brengen in de veranderingen die zich voordoen, terwijl het ook de mogelijkheden voor transformatie vergroot. Dit bereidt ons voor op meer expansie in maart en de equinox, wanneer ons nieuwe zonnejaar begint.

Heb een geweldige maand.

Jennifer Hoffman

Copyright (c) 2020 door Jennifer Hoffman. Alle rechten voorbehouden. Je mag dit bericht citeren, vertalen, herdrukken of ernaar verwijzen als je de naam van de auteur vermeldt en een werkende link naar https://enlighteninglife.com/february-2021-energy-report/ toevoegt.

Vertaling: Martien