Energierapport van februari 4 februari 2015/ door Jennifer Hoffman

Energierapport van februari
4 februari 2015/ door Jennifer Hoffman
In februari ligt de focus op liefde, want het is ook de maand waarin we liefde vieren op Valentijnsdag. Tenslotte is het een maand die begint met een zachte, krachtige energie, die inzet met een Neptunus/Venus-conjunctie op de eerste dag, een mooie energie die ons uitnodigt om onze creativiteit te exploreren en te denken over hoe we liefde in ons leven versterken, om te beginnen met het houden van onszelf. We denken dat liefde er is wanneer we bemind worden, maar ze begint bij onszelf en hoe wij houden van onszelf. Deze wereld is een spiegel van onze zelfliefde, en we krijgen de hele maand variaties op dit thema. Dit is spirituele liefde, die romantische liefde naar hoogten tilt waarvan we dachten dat dit alleen bestond in sprookjes. We kunnen dit soort liefde hebben, indien we ze eerst aan onszelf schenken.
De liefdesenergie houdt de hele maand aan, met een conjunctie van Venus en Mars, het kosmische paar, die begint op 20 februari en ongeveer drie weken duurt. Dit is ook een uitnodiging om onze mannelijke/vrouwelijke aspecten te verenigen, om onszelf te versterken zowel in ons goddelijke mannelijke zelf als in ons goddelijke vrouwelijke zelf. We maken ons klaar om de goddelijke partnerschappen te creëren die we al zolang wensten. De overtuiging dat we een partner nodig hebben om geliefd te zijn, is wat zoveel onvervuldheid in dat aspect van ons leven heeft gecreëerd. Relaties lukken niet wanneer we iemand willen om een deel van ons volledig te maken of te healen. Ze kunnen wel werken wanneer beide partners verbinding maken als een gehealde en hele persoon, zodat de relatie niet verantwoordelijk is om ons op een bepaald level te vervullen of ons gekwetste hart te healen.

De volle maan van 4 februari ondersteunt en is expansief. We krijgen even pauze van alle schoonmaak- en loslaatenergie, en krijgen een glimp van ons potentieel te zien. Op 14 graden Leeuw en Waterman voegt het nog een laag toe aan het Uranus/Pluto-vierkant dat zich opbouwt naar zijn laatste vierkant toe de volgende maand. Het vierkant van maart is het enige dat beide planeten in directe beweging toont, wat een heel welkome doorstart is naar nieuwe realiteiten, na twee jaar met uitdagende lessen in 3D-polariteits-paradigma’s van overheersing en controle, ontkrachtiging en machteloosheid. Indien zelfliefde onze grootste uitdaging is, dan brengt februari ons naar het punt waarop we eindelijk die lessen kunnen belichamen en integreren. Hoe sterk zijn we bereid onszelf lief te hebben en open te staan om te geven en liefde te ontvangen? Welke soort liefde dient ons en onze intentie en zijn we bereid om zowel kwetsbaar als krachtig te zijn in al onze relaties, ook die die we met onszelf hebben?

We hebben de laatste 0 graden nieuwe maan op 18 februari, in Vissen, die ons naar de voltooiing brengt van deze cyclus die begon in oktober 2014. De laatste fase gebeurt in maart, samen met het laatste Uranus/Pluto-vierkant, de Equinox en de nieuwe maan op 29 Vissen die ook een eclips is. Dit is een startpunt voor de mensheid, de convergentie van tijdlijnen in een keuzemoment. Gaan we voorwaarts naar onze multi-dimensionele toekomst, of gaan we terug naar het verleden? We leven in een interessante tijd, en interessanter dan deze zullen ze niet meer worden.
Gebruik de energie van deze maand om je focus te houden op de energie van liefde, wat de ware expressie van onvoorwaardelijke liefde is. Als we alleen op de emotie van liefde focussen, dan kunnen we verloren raken in de herinnering aan hoe vaak we liefde als pijn kunnen ervaren. Onvoorwaardelijke liefde is bewustzijn, expansie, potentieel en kansen. 
Hoe vaak kunnen we de hoogste expressie van liefde in ons leven creëren? Kunnen we beginnen met onszelf en liefde creëren als fundering van onze werkelijkheden, te beginnen met onvoorwaardelijke liefde naar onszelf? Indien we onszelf gaan erkennen als krachtige medescheppers van onze individuele en collectieve werkelijkheden, bedenk dan eens waartoe we in staat zullen zijn wanneer we de hoogste uitdrukking van de liefdesenergie als ons beginpunt gebruiken.
Het draait nu helemaal rond liefde, zoals het altijd is geweest. De energie van liefde voedt ons zielsdoel van ascensie en expansie, en staat ons toe het werk van het creëren van hemel op aarde, dat we hier kwamen doen, te voltooien. Laten we de vele expressies van liefdesenergie deze maand gebruiken om de fundering van vreugde, liefde, vrede en overvloed te creëren die ons naar het einde van deze cyclus zullen brengen en ons helpen de nieuwe te beginnen als krachtige co-creators van onze nieuwe paradigma’s.
Heb een prachtige maand.
Jennifer
Vert. Fran Tielemans