De energieën van september 2015 2 september 2015 / Jennifer Hoffman

peace-present-war-pastDe energieën van september 2015
2 september 2015 / Jennifer Hoffman
 Ssstttt… het is september. Ik heb het gevoel dat ik moet fluisteren omdat er zoveel negatieve publiciteit en informatie rond september 2015 is, dat we ons misschien een beetje ongerust maken over deze maand. En dat terwijl het juist één van de meer krachtige maanden van het jaar is, met twee eclipsen, een equinox, heel veel retrogradeactie, cycli die eindigen en beginnen, opnieuw een zeldzame Mars/Venus conjunctie én een keerpunt in de ascentie cyclus.
Deze maand zullen we de vruchten van onze inspanningen gaan zien, we zullen nieuwe beslissingen gaan nemen en ons beeld van de werkelijkheid (van onszelf en de wereld) bijstellen. Ben jij klaar voor Super September? Ik hoop van wel, want hij is er. En je kan het beste wat van deze veranderende-maand-uitdagingen maken, als je weet wat je te wachten staat. Een blijvende herinnering voor september – het is onmogelijk om in vrede in het nu te zijn, als je nog in gevecht bent met het verleden.

September begint met een aantal interessante dynamieken. Allereerst is iedere planeet in een bepaald aspect van retrograde (het over een tijdsverloop van enkele dagen kunnen merken dat de buitenplaneten Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus, soms vertragen, stoppen en dan terug in de andere richting bewegen. Deze achterwaartse beweging noemt men in de sterrenkunde ‘retrograde beweging, redactie). Hetzij direct, hetzij door de cyclus. Dat zegt veel over hoe we de 9e maand van het jaar het getal 9 staat voor voltooiing) beginnen. En we hebben de tweede van de drie Venus/Mars conjuncties op 1 september. En dan ook nog eens met Venus in retrograde, is dat een zeldzame en zéér machtige combinatie; de verschuiving van het menselijke man/vrouw naar het Goddelijk mannelijke/vrouwelijke. Venus en Mars verbinden zich drie keer in 2015, iets dat zéér zeldzaam is. De derde keer is op 1 november in Maagd, samen met Jupiter.

De twee belangrijkste cycli deze maand zijn Jupiter in Maagd, een nieuwe cyclus van 2003 beginnend, en Saturnus die de laatste graden uit Schorpioen glijdt en daarmee zijn cyclus van december 2014 en 1982 volmakend. Herinner je je jouw goede voornemens voor 2015 nog? Je zult ze er deze maand misschien wel bij willen pakken, omdat je ze nu kunt gaan inzetten.
De Jupiter in Maagd cyclus is belangrijk, omdat hij teruggaat tot 1991 en daarna 2003, beiden belangrijke momenten in deze ascentiecyclus. 2003 was het jaar waarin Aartsengel Uriël voor het eerst aan mij verscheen en in 1991 begon ik met channelen en gaf ik erkenning aan mijn intuïtieve- en spirituele gaven. Wat deed jij in 2003 en 1991? Waren het enkele van de slechtste jaren van je leven? – 2003 was dat voor mij het jaar waarin ik blut en bijna dakloos was en zonder werk zat. Ik huilde mezelf 6 maanden lang iedere nacht in slaap, biddend tot God om me “naar huis” te halen, tot ik besloot om voor een andere benadering te kiezen. Toen vond ik een baan en creëerde ik mijn gratis reis naar Frankrijk. Je kunt mijn artikel over being ‘self-ish’ hier lezen (EN).
Iedere keer dat we Jupiter in Maagd hebben is er een spiritueel ontwaken en de eerste twee keren waren zwaar. Deze keer kan anders zijn, we zijn nu zóveel meer ontwaakt en bewust dat we écht op één lijn met deze energie kunnen komen en deze kunnen integreren. Geen “spiritualiteit voor watjes” of “Helende Martelaren” meer, het is tijd voor Machtig Meesterschap. Wat wil jij nu in je leven creëren als volledig geïntegreerd Goddelijk Spiritueel Mens?
Saturnus verlaat op 16 september Schorpioen en ik denk dat ik dan m’n feesthoed uit de kast haal om het te vieren. Het was een lange en zware periode van sleur, en niet alleen de afgelopen 2 jaar, met Saturnus in Schorpioen. Er is altijd sprake van een bepaald soort lering (ellende) tijdens Saturnus in Schorpioen en dit is een zich herhalende cyclus die teruggaat tot 1917, 1950 en 1982. Op 16 september, als Saturnus Boogschutter binnengaat, beëindigen we die cyclus en kunnen we wat we daarin geleerd hebben gaan toepassen in onze nieuwe paradigma’s (denkpatronen die je ondersteunen de werkelijkheid zoals jij die ervaart te begrijpen en te verklaren door de realiteit te kaderen,redactie). Stop niet bij het “blij zijn dat het voorbij is”, neem die volgende stap om te gebruiken wat je geleerd hebt om dingen nu anders te doen. We kunnen niets veranderen als we die verandering ook niet zelf aanbrengen.
Laten we het nu over eclipsen hebben, dat zijn super energetische maancycli en daarvan hebben we er twee deze maand. We hebben geen enkele eclips meer gehad sinds maart, dus dit zou een wake up call kunnen zijn. We zullen zéker de eclips (gedeeltelijke zonsverduistering) van 13 september voelen, die precies tegenover Chiron, de Gewonde Heler, staat. Oude wonden komen naar boven om beoordeeld en vrijgelaten te worden óf herhaald te worden. Dit is ook een goede tijd om geheimen te onthullen. Deze eclips, op de 20e graad Maagd, is waar we de Venus/Mars conjunctie zullen zien (en Jupiter op 1 november) dus let goed op wat hier gebeurt. Wat het ook is dat klaar leek, kan weer terugkomen. De tweede verduistering is op 28 september, op de 4e graad in Ram, welke dichtbij het nulpunt, of het begin, van de Dierenriem staat. Met de activiteit in de laatste 2 weken van deze maand, zowel energetisch als sociaal én politiek, denk ik dat we het ontstaan van enkele nieuwe beginnen zien gebeuren.
De Equinox op 23 september bevind zich op de tegenovergestelde graad van de eclips van afgelopen 20 maart (29e graad Vissen), waardoor zaken die in die tijd begonnen tot bevestiging komen. Sinds oktober 2014 begint iedere nieuwe maan op 0 graden, met in Februari 2015 de maan op 0 graden in Vissen. Ook hadden we in februari 2015 de 1e Mars/Venus conjunctie in 0 graden in Ram (Ram is het eerste teken van de Dierenriem). Dit is nog een gebied van heling voor ons die drama, trauma, chaos en pijn rond onze meest moeilijke relaties opheldert. Alle energieën van de afgelopen 9 maanden nemen nu sterk in kracht toe. Het is tijd om de deuren wijd open te zetten.
Maar we hebben ook nog Mercurius die retograde loopt deze maand, en die samen met alle andere retograde actie, een beetje te veel voor mij wordt. Hij bevind zich in Weegschaal en gaat van 15 graden terug naar 0 graden, daarmee worden de eclipsen van Maart en April 2015 nog eens even ‘ge-highlight’.
Is het jou ook opgevallen dat het deze maand allemaal draait om herhalende cycli? Weegschaal is het teken van balans. En overal waar we uit balans zijn (wat ook inhoud dat we niet in onze eigen behoeften voorzien) zal door ons gezien worden en we hebben de mogelijkheid om dit te fixen, door onze eigen behoeften op de eerste plaats te zetten. Dit is een tijd om egoïstisch te zijn, wat inhoud dat we voor ons zelf zorgen.
De standaard Mercurius retro regel blijft van kracht, houd extra rekening met reistijd, start geen nieuwe projecten en doe geen grote aankopen, lees de kleine lettertjes goed voordat je iets ondertekent en verwacht dat je dingen die je tijdens een Mercurius retro doet op de een of andere manier na de retograde periode nog eens over moet doen. In dit geval eindigt de Mercurius retro op 8 oktober en de schaduw periode eindigd 25 oktober. Je kunt natuurlijk nog steeds dingen doen tijdens een Mercurius retro periode, maar gewoonlijke gebeuren er meer vertragingen en raak je sneller van slag.
Wat betreft balans, kijk waar je niet op 1 lijn staat met jezelf en waar je niet integer bent met jezelf (op elk gebied in je leven). Ben je boos over je verleden, dan ben je uit balans in het heden. Heb je het gevoel dat anderen je gebruiken of misbruik van je maken, dan ben je niet integer richting jezelf, als het echt gaat om wat jij nodig hebt en hoe jij je tegenover anderen opstelt. ‘Nee’ zeggen vraagt vaak meer moed dan ‘Ja’ zeggen en soms zeggen we maar liever ‘Ja’ omdat we de ander niet teleur willen stellen. Maar als jou dat uiteindelijk boos en overstuur maakt, dan had je in eerste instantie al ‘Nee’ moeten zeggen en die gene zelf met de consequenties moeten laten dealen. Je zult veel mogelijkheden hebben in september om te zien waar dat van kracht is in jouw leven, want met al deze retro acties kunnen we zeker wat verwachten.
Als dit ge-”heen-en-weer” je duizelig maakt, denk dan aan het karmawiel dat maar rond- en ronddraait tot iemand besluit dat het lang genoeg gedraaid heeft. Wat je zaait zul je oogsten en het zal uiteindelijk stoppen als het individu óf het collectief iets anders wil gaan doen. De tijd is rijp voor verandering en we worden door de energie daarin op vele manieren ondersteund. Maar verandering gebeurt pas als we besluiten iets anders te doen, iets dat ons één stap dichter brengt bij het ons realiseren hoe ongelukkig we met de huidige situatie zijn, en die éne stap is wat ons uit het draaiende karmawiel haalt.
Onze wereldleiders denken dat de week van 23 september zo belangrijk is, dat ze elkaar op verschillende locaties ontmoeten om een nieuw wereldwijd beleid aan te kondigen. Ze proberen dit al meerdere decennia lang. De laatste aankondiging die zo groot had moeten zijn was in 1991 (Saturnus in Schorpioen) en dat heeft niet gewerkt. Ik denk niet dat het vervangen van Agenda 21 door Agenda 2030 ook maar iets anders zal zijn, in het bijzonder omdat we de 3D paradigma’s niet willen laten voortduren en we ons al op zovele niveau’s daarvan hebben losgekoppeld. Terwijl zij niet zullen stoppen met het opdringen van hun illusies van hebzucht, dominantie en controle aan de wereld, kunnen wij buiten hun radar om blijven opereren, door aan ons verlangen om te streven naar een onszelf bekrachtigend, multi-dimensionaal, waardevol leven dat vrede, vreugde, liefde en mededogen promoot, trouw te blijven. Dat is de wereld waar ik in wil leven en waar ik mijn energetische toestemming aan geef; al het andere is een te vergeten klein detail.
Veel van de onderwerpen die ik in de afgelopen maanden heb aangesneden komen tot rust in septemberEnergetische toestemming (bloglink J, Hoffman EN), energetische grenzen (bloglink J, Hoffman EN), het vrijgeven van “heilige huisjes” (bloglink J, Hoffman EN), het vinden van de kern van onze eigen waarheid, het loslaten van het verleden zodat we het heden helder krijgen – we kunnen niet één voet in beide werelden hebben (verleden en heden) en dan ook maar enige van betekenis zijnde toezegging doen om veranderingen voor de toekomst te kunnen creëren.
De sleutelwoorden voor september zijn uitlijning en integratie – met welke energiestromen willen we op één lijn komen en hoe gaan we die in onze levens inpassen? Misschien is het tijd voor het doen van wat emotionele- en energetische huishouding, zodat we plaats kunnen maken voor de veranderingen en kansen die liggen te wachten op ons, tot wij ze in onze realiteit zullen toelaten. We bewegen ons van de Nieuwe Tijd naar de Nieuwe Aarde, van Lichtwerkers tot Bakens van Licht en van de dichtheid van het lot naar het heldere licht van creatie.
In plaats van ons af te vragen waar te beginnen, focus je op de uitkomst die je wilt creëren – maak het groot, gedurfd en mooi, reik naar de sterren en blijf je licht uitstralen. Heb een prachtige maand.