De energieën van Oktober 2015

De energieën van Oktober 2015
6 oktober 2015 / door Jennifer Hoffman 

Eindelijk, we zijn over naar een nieuwe maand en nieuwe energie. Deze laatste dagen van september zijn echt heel zwaar geweest, de energie van de verduisteringen, retrogrades, astrologische aspecten verwerkend en deze weerspiegeld ziend op het wereldtoneel. We hebben ook een hele grote energiedownload gehad in de laatste dagen van september, die eerst geweldig aanvoelde, maar vervolgens kregen we allemaal energiekaters toen we probeerden deze te verwerken en ons zelf aan te sluiten bij deze nieuw hogere frequenties. We zitten op schema met ons individuele- en collectieve pad, laat niemand je iets anders vertellen. Dus met dat alles achter de rug, zou je denken dat in oktober “alle lichten op groen” zouden staan, en in zekere zin is dat ook zo. Oktober wordt een maand om over uitlijnen en resoneren (meetrillen, red.) te leren, waarin we eerst op innerlijke niveaus actie moeten ondernemen om de resultaten die we wensen aan de buitenkant te kunnen zien. Het is geen kwestie van geduld, het is een kwestie van intentie, het proces doorzien van begin tot eind, jezelf de uitkomst voorhoudend als je je moet herinneren waarom je dit doet.

De energie van oktober zal veel weg hebben van wat je doormaakt als je nieuwe meubels koopt die je zelf nog in elkaar moet zetten. Zelfs al ben ik een Ikea-veteraan; als het gaat om het in elkaar zetten van hun meubels, word ook ik een beetje bang voor ik een nieuw meubel in elkaar zet. Wat als ik als ik alles heb uitgepakt en de schroeven ontbreken, of de onderdelen passen niet omdat de voorgefreesde gaten niet op één lijn zitten? Wat als ik het niet mooi vind als het klaar is? En de grootste vraag, hoe lang zal het duren voor het in elkaar zit? Omdat ik dit al een paar keer heb gedaan, heb ik hiervoor een proces ontwikkeld. Ik verzamel de gereedschappen die ik nodig heb, dan haal ik alle onderdelen uit de doos, leg ze op volgorde van montage, leg de handleiding op een prominente plaats en begin met het in elkaar zetten.

Ik weet dat ik naar de afbeelding van het eindproduct kan kijken als ik vragen heb. Er zijn momenten dat ik aan mijn verstand twijfel als ik wéér een meubelstuk koop dat ik zelf in elkaar moet zetten, maar als het project klaar is ben ik meestal blij met het resultaat. En dit zal het verhaal van oktober zijn. We hebben alle gereedschappen en middelen, alle stukken, en de instructie om onze nieuwe uitkomsten te verzamelen. Dit is “doe-het-zelf” tijd zoals het altijd is geweest. En we moeten wat plezier in het proces stoppen – het leven kan een klus of een avontuur zijn; het is een kwestie van perspectief, intentie en uitlijning.

We komen vaak vast te zitten of verdwalen, omdat we gewend zijn aan het meer rigide 3D pad, waarop alles al voor ons is aangelegd. Dit is het pad van ons karma en de lessen, het pad dat we al vele levens lang hebben geprobeerd te overwinnen. Zelfs als dat pad ons niet aanstaat, zit er enige mate van gemak in de bekendheid er van. Maar als we dat bekende pad verlaten voor het onbekende pad, worden we nerveus en onzeker, zijn we bang iets te verkeerd te doen of een resultaat te creëren dat we niet fijn zullen vinden. We hebben de instructies, dat is de door ons gewenste transformatie. We hebben ook een beeld bij het resultaat, dat is de uitkomst die we willen creëren, gebaseerd op onze intentie. En we hebben de gereedschappen en onderdelen, dat is alles dat we op onze reis geleerd hebben. Hoe we het in elkaar zetten is aan ons. We hebben ook het vermogen vreugdevol te zijn, iets dat een energie is en géén emotie. Het is onze intentie om “in vreugde” te zijn, een innerlijke actie, die een vreugdevol en met vreugde vervuld leven creëert.

Oktober begint met de overblijfselen van de septemberverduisteringen, net als de voortdurende Mercurius retrograde, die eindigt op 7 oktober, maar waarvan de schaduwperiode nog 2 weken voortduurt. In Weegschaal werpt het relatie-issues met anderen en onszelf op, en het laat ook zien waarin we onszelf saboteren, onze uitkomsten beperken en stoppen voor we zelfs maar beginnen. Herinner je je de nieuwe Jupitercyclus die in september begon (de cyclus die in 2003 begon beëindigend)? Het krijgt een boost in oktober van extra ondersteuning in Maagd van Venus en Mars, en op de 24e, als de zon in Maagd komt en de maan in Vissen zal zijn, een nieuw alfa/omega moment zoals we die ook hadden in maart van 2015. Dit is wanneer de spiritueel ingewijde de Meester wordt, waar we onze Goddelijk gedachtepatronen accepteren en bevestigen om ze in onze menselijkheid te integreren. Het is een nieuw “hemel op aarde moment” als we stoppen met geloven in “de grote redding” en beginnen met te besluiten hoe we deze meubels (onze uitkomsten) in elkaar gaan zetten.

Oktober eindigt met de derde Venus/Mars verbinding in 2015, deze is op 20 graden Maagd, hetzelfde aantal graden als de eclips van 13 september. Venus/Mars verbindingen zijn nogal schaars, er 3 in één jaar hebben is vrij zeldzaam. Het is de vereniging van het Goddelijk mannelijke met het Goddelijk vrouwelijke dat we kunnen omarmen – hoe kunnen we volledig in ieder aspect van onze energie zijn én blij. Oktober zal misschien aanvoelen als een maand waarin valse starts, dingen overdoen en frustraties de boventoon voeren, maar dat is niet de reden voor de eventuele vertragingen die we tegenkomen. We moeten leren dat het de innerlijke acties zijn die onze uiterlijke realiteit creëren. Hoe duidelijker we zijn over de uitkomst die we willen en hoe krachtiger we onze intenties zetten, hoe meer de uitgekomen realiteit op onze gewenste uitkomst zal lijken.

We hebben de neiging de realiteit de schuld te geven, terwijl het slechts een spiegel van onze intenties en dat wat we geloven is dat de uitkomst wel of niet zal ondersteunen. Als we Meesters willen zijn, zullen we ons Meesterschap moeten omarmen. We hebben alle gereedschappen en onderdelen die we nodig hebben, de creativiteit kan deze maand stromen als we onze twijfel en angsten laten gaan en onze verbeelding de vrije loop laten.

En we moeten wat ruimte overlaten voor wonderen, want als we eenmaal beginnen op het creatieve pad (versus het karmische pad), hebben we toegang tot nieuw potentieel en nieuwe mogelijkheden waarvan we niet wisten dat ze beschikbaar waren. Vreugdevolle intenties creëren vreugdevolle uitkomsten. Dit is serieus werk, maar we hoeven het niet té serieus te nemen. We kunnen plezier hebben terwijl we op het ascensiepad zitten; en het zal zich juist met meer gratie ontvouwen als we ons gevoel voor humor NIET buiten laten staan. Oktober zal langzaam lijken te starten, maar het zal in een stroomversnelling komen terwijl de maand vordert en in november kunnen we de resultaten beginnen te zien van waar we het hele jaar al aan aan het werken zijn, dus we kunnen 2015 eindigen met een heerlijk hoge noot en 2016 beginnen met dit alles achter ons.

Heb een prachtige maand!

http://www.nieuwetijdskind.com/
http://enlighteninglife.com/