De energieën van Mei- 2015 / 6 mei 2015 / door Jennifer Hoffman –

De energieën van Mei- 2015
6 mei 2015 / door Jennifer Hoffman –
Mei is een maand om beslissingen te nemen en actie te ondernemen, hoewel Mercurius retrograde zal zijn de hele maand en je volgende stappen je onduidelijk zou kunnen zijn .
 De sleutel om het beste gebruik te maken van de energie van mei is om eerlijk je zelfvertrouwen te beoordelen en hoe je keuzes maakt. In een maand genaamd ‘May’, denk na over hoe je je intenties verwoord, als een vraag door te vragen ‘May I’ (mag ik-redactie) of als een bewering, ‘I may’. De ene manier vraagt om toestemming, de andere weet dat het die niet nodig heeft omdat het er al is. Dualiteit regeert in mei, en onze eigen dualiteit zal worden onthult, of we geloof hebben of angst, vertrouwen of twijfel, overvloed of beperking, toestemming vragen of handelen met krachtig vertrouwen. Balans is een belangrijk thema de hele maand, op elk niveau.
De laatste paar maanden hebben we ons pad en onze keuzes geëvalueerd, obstakels uit de weg gehaald, onze kans afgewacht sinds maart omdat de timing en opties niet afgelijnd waren. Nu zijn we klaar om actie te ondernemen maar we aarzelen, afvragend of dit de beste tijd is, of de voorwaarden juist zijn, of we nu een duidelijk pad hebben van start naar finish. We kunnen dat niet weten omdat de enige manier om te weten of we de juiste keuze hebben gemaakt is wanneer we terugkijken naar het proces van de uitkomst die we al hebben gecreëerd. Herinner je gewoon dat we altijd een andere keuze krijgen om opnieuw te proberen en als iets niet werkt, dan is dat omdat er iets anders voor ons is om te kiezen.

Ik heb geschreven over het einde van de helende cycli sinds een aantal jaar nu, en als we door dit jaar heen gaan zullen we zien waar en hoe ze uitspelen in ons leven. In mei zou je gewoon een telefoontje kunnen krijgen van iemand waarmee je een korte affaire hebt gehad, een vlam van vroeger, of doet zich iets voor van vroeger waarvan je dacht dat het allang voorbij was. Hoewel de situatie afgerond kan zijn, zijn de heling en de afsluiting dat misschien niet. Het is een kans om een andere keuze te maken en deze keer jezelf op de eerste plaats te zetten. Wat zijn je behoeften, wat wil je echt, hoe dien je de groei van je eigen ziel, en wat ben je bereid jezelf toe te staan te worden? Wacht je op toestemming, van iemand om het startschot af te laten gaan en je te vertellen dat het ok is om te beginnen, of sta je jezelf toe om volledig uit te breiden in je eigen potentieel en te beginnen wanneer je dat wilt?

In februari 2015 was er een exacte conjunctie van Venus en Mars op 0 Ram, het begin van de dierenriem, een belangrijke energetische symboliek instellend voor dit jaar, het opnieuw verbinden van het goddelijke mannelijke en goddelijke vrouwelijke, in harmonie werkend voor gebalanceerde creatie (Venus) en actie (Mars). Te veel creatie, inclusief heling, zonder actie te ondernemen, is het resultaat van een ongebalanceerde vrouwelijke energie. Denk aan de ‘verstikkende moeder’ die probeert om eten aan je op te dringen om je beter te laten voelen en haar koken te waarderen, wanneer je geen honger hebt. Te veel actie, zonder compassie of zonder vooruit te hebben gedacht, is het ongebalanceerde mannelijke. Denk aan iemand die  zijn persoonlijke succes agenda voorwaarts stuwt, zonder over de gevolgen na te denken voor iemand anders.
We leven met de resultaten van een ongebalanceerde mannelijke energie in de wereld vandaag, met zoveel voorbeelden van macht en controle, heerschappij en overheersing, de grijpende hebzucht die politiek vóór mensen stelt en particulier belang boven sociale uitkering. En in alle eerlijkheid, een ongebalanceerde vrouwelijke energie, die ons toestaat om passief te zijn in onze creatie, bang om naar voren te stappen en actie te ondernemen die ons dient, zodat we niet één van die opdringerige mensen worden die we de schuld geven voor de problemen van de wereld. We denken dat passiviteit spiritueel is maar er is niets passiefs aan spirituele energie. Het is waar wonderen van zijn gemaakt en het is de meest machtige kracht in het universum.
Mei begint met een doorgaande Mars/Venus verbinding, met Mars in Stier en Venus in Tweelingen. Venus ligt nu voor op Mars en leidt de weg, ons aanmoedigend om actie met compassie te balanceren, liefde, sociale bewustwording en welwillendheid. Deze beweging duurt tot augustus, wanneer Venus retrograde gaat in juli en Mars vooruit gaat. Dan vormen Venus en Mars een andere exacte conjunctie, op 14 Leeuw op 1 september. Ze blijven vrij dicht bij elkaar de rest van het jaar en vormen een derde exacte conjunctie, op 22 Maagd, op 1 november. Dit thema speelt zich uit het hele jaar en het is een mogelijkheid voor ons om ons eigen goddelijke mannelijke en goddelijke vrouwelijke te balanceren, ons aanmoedigend om wat we doen te balanceren met wie we zijn, om actief te multi-tasken zodat we creatief geïnspireerd zijn terwijl we compassievolle actie ondernemen.
Waar leid je verbeelding en creatieve energie je naar toe (Venus) maar je actie motor (Mars) is verveeld en ongeïnspireerd? Doe je werkelijk wat je wilt of is er iets anders dat interessanter en meer vervullend zou kunnen zijn? Dit wordt verder benadrukt door de Schorpioen volle maan, ook wel de Boeddha maan genaamd, op 3 mei. Naast de afronding van de 18 april nieuwe maan, is deze op de kritieke 13 graden, bijna middelpunt en ook de graad aanrakend van de vroege en recente Uranus/Pluto vierkanten. Als je geïnspireerd bent om iets anders te doen, denk erover na want dat verveelde, vastgelopen gevoel is een teken dat er iets interessanter voor je aan de horizon is.
Mei zal zich kenmerken met 5 planeten die Tweelingen raken, dan gaat Mercurius retrograde in Tweelingen op de 19e. Dit is het thuis teken, dus de retrograde daar zal extra dadendrang hebben, kwesties aandragend rond alle vormen van communicatie, inclusief hoe we naar onszelf praten. Met Saturnus tegengesteld en Neptunus vierkant Tweelingen, is het een goede tijd om er zeker van te zijn dat we ons herinneren dat al onze gedachten zich manifesteren en om onszelf niet te misleiden. Er is een hele subtiele scheidslijn tussen wensdenken en krachtige intentie, en het sleutel element is vertrouwen, beginnend met vertrouwen in onszelf en in onze creatieve kracht en capaciteiten.
Dit is een maand voor actie maar dat betekent niet altijd iets doen, het begint met ons ‘zijn’. Denken we over uitlijning voordat we actie ondernemen? Vragen we wat we willen, of wat we denken dat we kunnen krijgen? Is ons vertrouwen uitgelijnd met onze gewenste uitkomsten want als dat niet zo is, zullen we voor toestemming vragen in plaats van krachtig onze intentie uit te drukken.
Dit is waar onze persoonlijke dualiteit verschijnt, waar we tussen twee werelden staan, degene waar we in leven en degene waar we in wensen dat we in leefden. Het is tijd om deze werelden samen te brengen in een gebalanceerde, geheelde en hele werkelijkheid dat onze diepste wensen voor vreugde, verbinding, bewustzijn, vrede, en liefde vervult en uitlijnt met onze hoogste intenties en meest krachtige uitkomsten.
We hebben geen toestemming nodig om te handelen, we hebben het al in ons. Niemand kan ons vertellen wat te doen of wanneer het te doen, met name wanneer we hen vragen voor geruststelling en goedkeuring, hopend dat zij de gaten in ons vertrouwen kunnen invullen zodat we de juiste keuzes maken. We kunnen altijd koers wijzigingen maken naderhand, het is belangrijk dat we enigszins actie ondernemen nu. Het is tijd om onze innerlijke volwassene te omhelzen en in vertrouwen voorwaarts te stappen met doelgerichte, afgelijnde, zelfverzekerde intentie om onze energie kloven te overbruggen en onze innerlijke kracht en licht te gebruiken om het pad te belichten dat onze dromen, hoop, en wensen onze huidige realiteit maken. Heb een prachtige maand.