De energieen van Maart / 8 maart 2015 / Jennifer Hoffman

De energieen van Maart-
8 maart 2015 / Jennifer Hoffman
Een maand ingaan die zoveel energetische activiteit heeft kan een beetje overweldigend zijn. We weten wat er aan komt, maar we weten niet wat voor impact het op ons gaat hebben. Laat me beginnen met te zeggen dat niets met ons ‘gebeurt’, we creëren ons leven volgens onze heling en transformatie behoeftes. Maar we zijn nu op het punt waar we de moeilijke lessen kunnen passeren en bewegen naar meer vervullend en vreugdevol leven. We kunnen dat in gedachten houden als we de koers voor deze maand in kaart brengen.
‘de Alfa en de Omega’
In de Voorspellingen voor 2015 (welke je hier kan lezen) introduceerde ik een energie aspect dat ik ‘de Alfa en de Omega’ noemde. Het ‘Alfa’ deel begon met de nieuwe maan op 0 Vissen op 18 februari, de combinatie van Mars, Venus en de Maan op 0 Ram de dag erna en eindigt op de Omega met de nieuwe maan eclips op 20 Maart op 29 Vissen, welke ook de Equinox is. Dit is een reis van het eerste punt in de dierenriem naar het laatste, een wervelwind tour door ons kosmisch bewustzijn. Als je kijkt naar de symbolen voor alfa en omega, welke de eerste en laatste letter zijn van het Griekse alfabet, gebeurt er iets interessants. Werk de bovenkant uit en verwijder de barrière in het midden, creëer een stabielere basis (meer gegrond) en de letter alfa wordt de omega; het begin verandert in het einde. Dit is waar we nu zijn, de ‘sluier’ aan het loslaten, onze scheiding, die we gebruikten om onze goddelijkheid te bedekken zodat we het werk konden doen van onze menselijkheid, om onszelf te re-integreren als goddelijk, teruggaand naar het punt waar we begonnen. Alfa en Omega zijn niet gescheiden, ze zijn verschillende versies van hetzelfde ding.

Wat is zo speciaal aan maart en als we aan het bewegen zijn naar tijdloosheid, waarom zijn we gefocust op de kalender datum? Om te begrijpen dat we naar de numerologie en de vibratie van nummers dienen te kijken. Maart is de derde maand in een 8 jaar (2015 = 8, 8 + 3 = 11). Terwijl we 11 vibratie maanden hebben gehad sinds 2000, in september 2000, augustus 2001, juli 2002, juni 2003, mei 2004, april 2005, maart 2006, februari 2007, januari 2008, 2009 was een 11 jaar, augustus 2010, juli 2011, juni 2012, mei 2013 en april 2014, hebben we niet de combinatie gehad van eindigende cycli en de energie die we nu aan het uitbreiden zijn, plus het 8 jaar tot deze maand. Dat is wat maart 2015 verschillend maakt. De laatste 15 jaar zijn zwaar geweest en we zijn niet op dit punt geweest in de ascensie cyclus tot nu. En we hebben het Uranus/Pluto vierkant effect gehad sinds juni 2012, welke alles overschaduwde dat sindsdien gebeurd is.

Elk maand heeft een sleutelwoord en die van deze maand is ‘her-ziening’.
Als de wereld waarin we leven een illusie is, kunnen we de illusie veranderen door een andere illusie te creëren om het te vervangen. We communiceren met de illusie van de wereld in ons dagelijks leven en we zijn ofwel op de illusie van de wereld aan het reageren ofwel onze unieke visie van de wereld aan het creëren. Kijk naar de woorden ‘create’ en ‘react’, ze bestaan uit precies dezelfde letters, in een andere volgorde (OK, create heeft een extra ‘e’). Wanneer we creëren zijn we de illusie aan het leiden met onze eigen visie; wanneer we reageren leidt de illusie ons met haar visie. Wat zou je liever doen, creating of reacting (en deze twee woorden hebben dezelfde letters)? Creëren is veel krachtiger en we zijn co-creators met het Universum, dus dienen we de wereld te creëren waarin we willen leven, niet te wachten totdat de wereld voor ons verandert.
De maand begint met een prachtige Jupiter, Venus, Uranus grote driehoek in vuur tekens, op 14 graden, welke ook dichtbij is aan de graad van het laatste Uranus/Pluto vierkant van deze maand (meer hierover zo meteen). Dit is ‘action Jackson’ tijd (een amerikaanse actiefilm-figuur-red.), een mogelijkheid om geluk en zegeningen aan te trekken, schoonheid en waarde, actie en evolutie, in een opwelling van activiteit dat ons eraan herinnert om groot te dromen en klaar te zijn voor verandering. Het duurt slechts een paar dagen maar het laat de maand op een hele positieve manier van start gaan.
Dan, op de 5de hebben we de volle maan op 14 Maagd, welke weer het Uranus/Pluto graden vierkant accentueert en in een hoek van 90 graden wordt gezet door Venus. Het zou tijd kunnen zijn om actie te plannen, maar misschien niet echt tijd om het te implementeren totdat we er zeker van dat het het waard is. Zorg ervoor dat je de veranderingen die je maakt op waarde schat en wees duidelijk wat dat voor je betekent.
Maagd kan extreem georiënteerd zijn op detail, zoals de moeder die je er nog steeds aan herinnert om schoon ondergoed te dragen in het geval je bij een ongeluk betrokken bent, wanneer je 45 jaar bent. Maar het voegt een andere laag steun toe voor het naderende vierkant een paar dagen later. Zie je hoe de energie zich in lagen opbouwt? Dit is wat er de hele maand gebeurt.
De grote actie in maart is het Uranus/Pluto vierkant op de 17e met het Mars Pluto vierkant, de nieuwe maan eclips op de 20ste en de Equinox, dat allemaal gebeurt in dezelfde week. Dit is het laatste van 7 Uranus/Pluto vierkanten en het heeft verschillende interessante aspecten. Het is de enige waar beiden Uranus en Pluto direct zijn (alle anderen hadden een bepaalde planeet retrogade of stationair), het correspondeert met het kruinchakra, of de bron van onze goddelijkheid, Mars zet Pluto in het kwadraat, een nogal vluchtig aspect, en het beëindigt een cyclus van 50 jaar die begon in 1962 tot 1966, met de Uranus/Pluto conjunctie. Dat was de tijd van de hippies, vrede geen oorlog, vrije liefde en sociale revolutie. Een beweging was gestart tegen een verankerde gevestigde orde. We zijn die beweging naar het volgende niveau aan het duwen nu – de details zijn misschien een beetje verschillend maar de boodschap is hetzelfde. We zijn aan het samenkomen, met het Internet, Facebook, Twitter, Instagram en Pinterest als onze 21ste eeuw ‘Woodstock’, om collectief voor onze visie te gaan staan over de maatschappij en de wereld.
Nieuwe paradigma’s
Het duurt 248 jaar voor Pluto om rond de dierenriem te gaan en de laatste keer dat het op 14 graden van Steenbok was begon de Amerikaanse Revolutie – het was op 14 graden Steenbok toen de Boston Tea Party en de Boston assacre plaatstsvonden. 
Dit is een prime time voor bewegingen om de status quo omver te werpen, individueel en collectief. De manier waarop ‘dingen altijd gedaan zijn’ zal niet langer meer werken. We zijn nieuwe paradigma’s aan het creëren nu, die passen in onze wens voor vrede op aarde, voor verbinding, gelijkheid, rechtvaardigheid, liefde en compassie. Dit is waar voor het collectief als ook voor het individu. Waar we de status quo accepteren, of dat onze dromen beperkt, geen vertrouwen hebben in onze capaciteiten, bang zijn in het algemeen, of het niet hebben van een grote en moedige visie voor ons leven, moeten deze veranderen voor ons om deze energie effectief te gebruiken.
De Saturnus retrogade start 14 maart en eindigt op 1 augustus. Het zal teruggaan naar Schorpioen, voor een laatste blik op lessen en situaties uit 2014. Geen reden voor paniek, Saturnus geeft ons een tweede kans om het verleden te her-bezoeken voordat we het uiteindelijk laten gaan. De vraag om te stellen is ‘Wil ik dit in mijn leven nu, of niet?’. En soms hoef je zelfs de vraag niet te stellen omdat je energie veranderingen een dusdanig sterke invloed hebben dat deze wordt gevoeld door iedereen in je leven. Ze zouden kunnen vertrekken voordat je zelfs maar de vraag stelt en dat is OK, omdat ze zullen worden vervangen door mensen die afgestemd zijn op je nieuwe frequentie en vibratie.

En na de 17e, hebben we meer balancerende en grondende energie beschikbaar via Mars en Venus die in hun eigen tekens staan, Ram en Stier. Dit is het kosmische koppel op hun best, een andere ondersteunende invloed voor de doorgaande goddelijke mannelijke en goddelijke vrouwelijke integratie, dat niet over geslacht gaat, het gaat over het balanceren van de energie van geven en nemen, van creëren en actie, binnenin onszelf. We gaan door met voorbereiden op onze nieuwe goddelijke partnerschappen met onze geestverwanten – geen soulmate relaties meer met al hun karma en drama. We willen vredige, toegewijde, liefhebbende, respectvolle en ondersteunende verbindingen nu.
De daad bij het woord voegen
Dit is een maand voor voorwaartse beweging, om zoveel mogelijk in onze kracht te staan. Wat tolereren we en waar nemen we genoegen mee? Waar zijn we bereid om dapper en moedig te zijn? Hoe kunnen we het verleden overstemmen, om de Omega te creëren vanuit de Alfa, in één dappere en elegante beweging dat ons in staat stelt om de brug van de 4e dimensie over te steken naar het 5e dimensionale bewustzijn? Kunnen we onszelf echt zien als multidimensionaal, krachtig, onderling verbonden wezens, zowel binnen de familie van de mensheid als met het Universum? Als er ooit een tijd was dat het tijd was om ‘onze daad bij het woord te voegen’, dit is het. Het heeft alles van ons gevraagd om hier te komen, en we kunnen niet opgeven juist wanneer de ascensie cyclus aan het sluiten is. We hebben het werk gedaan dat we moesten doen, nu is het tijd om onze vruchten te plukken en plezier te hebben.
De energie deze maand steunt ons maar gaat ons niet vertellen wat te doen. We moeten beslissen over onze volgende stappen en het is tijd voor ons om ons beeld van Christus als Gemartelde Healer af te werpen en ons uit te lijnen met ons Christus Bewustzijn. We hebben lang genoeg geworsteld, we hebben genoeg tranen gehuild, en we zijn klaar om de last te leiden van genezing naar heelheid, van scheiding naar eenheid, van beperking naar uitbreiding. Als je aan boord bent, wees dan klaar om een maand te vieren die zal inspireren, uitdagen, en je dwingt om het leven te creëren dat je wilt leven, en ervaar diepgaande vreugde door 360 + 1 te worden, de ene stap die je uit de oude cyclus haalt en in een nieuwe. Dit is de geboorte van het nieuwe jaar, die begint met de Equinox. Dus als je ‘eruit met het oude en laat het nieuwe binnen’ op 1 januari vierde, herleef die viering met een nieuwe waardering van jezelf en je kracht, en laten we deze cyclus in stijl eindigen.
Heb een prachtige maand.
Jennifer
NL vertaling Roy, voor Nieuwetijdskind.com 201