De energieën van Augustus / 6 Augustus 2015 / door Jennifer Hoffman

De energieën van Augustus

6 Augustus 2015 / door Jennifer Hoffman 

Als ik de energie van augustus in één woord zou moeten opsommen, zou ik beginnen met opluchting, nu de maand juli voorbij is. Het was een lange, lastige maand, die eindeloos voort leek te duren. Maar alles dat we hebben overwonnen heeft ons geholpen nieuwe energiegrenzen te stellen, nieuwe potentiële wegen te openen en heeft veel puin uit zowel onze individuele- als collectieve realiteiten opgeruimd.
Augustus begint met een volle maan en de planeet Venus in retrograde, wat aangeeft dat einden sterker zijn dan een nieuw begin. Saturnus sluit een 33 jaar durende cyclus af, en ook een grotere, 99 jaar durende cyclus, eindigt. Daarnaast veranderen ook alle persoonlijke planeten (Mercurius, Venus, Mars) van teken deze maand, dus de collectieve energie is nu aan het bewegen. De trein van ascentie (= de stijging van vibratieniveau) heeft het station verlaten en is op stoom aan het komen. Onthoud dat een einde en een nieuw begin elkaar zullen overlappen, dus wees je bewust van het nieuwe begin terwijl je je aan het onthechten bent van hetgeen je niet langer dient, omdat ze beiden op hetzelfde moment plaatsvinden.

Augustus heeft een erg spiritueel element in z’n energie, en dit heeft niets te maken met spiritualiteit of religie maar met de kracht en energie van de geest, het goddelijke portaal dat de toegangsweg is naar de uitdrukking van onze multi-dimensionaliteit. We hebben meer dan 30 jaar met dit concept gespeeld en nu is het tijd het om te zetten in actie. De eerste stap is niet onze buitenaardse vrienden voor het eten uit te nodigen, het is het opheffen van de blokkades binnen ons geloofssysteem, iets dat we inmiddels al vele jaren aan het doen zijn. Het is de tweede stap die nu telt, dat is de vraag “wat betekent het om goddelijk te zijn” en we vinden het antwoord hierop in de planeet Jupiter die van teken verandert op 11 augustus.

Jupiter verschuift deze maand van Leeuw naar Maagd, dit gebeurde ook in september 2003. Dat is het moment waarop Aartsengel Uriël voor het eerst aan mij verscheen en me vroeg met hem samen te werken. Ik zei “nee, dank je” (daarna veranderde ik van gedachten). Het was het moment waarop voor velen van ons het échte ascentiewerk begon en voor velen, inclusief mezelf, het moment waarop er écht druk op de ketel kwam te staan. Ik ben nog nooit zó bang, zonder geld, het gevoel te hebben geen controle meer te hebben, hulpeloos en hopeloos geweest als op dat moment. Met Jupiter in Maagd in 2003 werden we volwaardige Martelaar Helers en zijn we begonnen de wereld te helen. We besloten de wereld tot ascentie te laten komen, wat ons dat ook zou kosten. En het kostte ons bijna alles wat we hadden en meer. We namen de rol van lichtwerkers volledig op ons en werkten onszelf bijna dood. Dat werk gaat door, maar op een hele andere manier, we nemen een andere wending in augustus, door als lichtbakens te gaan schijnen.
Nu we een nieuwe zienswijze over deze energie gaan krijgen, omdat we in de afgelopen 12 jaar wijzer zijn geworden op het gebied van energieën en iets hebben geleerd van de vorige verschuiving van Jupiter in Maagd, weten we dat we de wereld niet kunnen helen door onszelf aan het kruis te nagelen. We kunnen de wereld dienen, maar niet als bediende. We moeten meester en overwinnaar zijn. Dus nu kunnen we Jupiter in Maagd omarmen en vol vreugde de volledige aanvulling van de energieën van Maagd tot ons nemen, welke compassie, gratie, aandacht voor detail en perfectie in zich heeft. Het is ook het teken van gezondheid – en de interesse in gezonder eten, trainen en een schonere omgeving, die begon in 2003, de laatste keer dat Jupiter in Maagd was. Zie hoe het nu nog meer aan stuwkracht wint.

Degenen die in de wereld van de alternatieve gezondheid(szorg) werkzaam zijn, zouden een grotere opkomst in het werk moeten zien, net als in alles dat met meer bewustzijn omtrent onze gezondheid te maken heeft. We nemen een andere wending in die rol, dit keer vanuit een meer bekwaam perspectief, een die ons allereerst dient, aan onze behoeften tegemoetkomt en onze energie en potentie aangrijpt, zonder het kruis en het martelaarschap.
Een ander groot aspect in augustus is dat Saturnus zich meteen op 1 augustus klaarmaakt om het sterrenbeeld Schorpioen te verlaten. Dit is het grootste evenement van de eeuw, omdat hiermee ook een einde komt aan een cyclus van 99 jaar die in 1917 is begonnen (zie ook de video hieronder die dat uitlegt). Saturnus doet de hele maand over de laatste 2 graden, om uiteindelijk op 19 september Schorpioen definitief te verlaten, net op tijd voor de herfst equinox. Om te weten wat dit in jouw leven betekent, kun je teruggaan naar 1982 en 1983, toen Saturnus voor het laatst in Schorpioen stond, en daarvoor terug naar 1950. Dat decennium zag het ontstaan van de eerste sterke Indigo generatie in het energienetwerk van de aarde en nu, twee Schorpioen cycli later, komt hun mojo (= de positieve instelling waarmee we nu iets doen dat van binnenuit komt en naar buiten uitstraalt) eindelijk in beweging.
Hier is de video die uitleg geeft over de 99- en 33 jaarscyclus
Een prachtige nieuwe maan in Leeuw 22 op 14 augustus is een geweldige markeerpunt tussen deze eindes en begin. Dat is het moment waarop we de potentie van augustus op een meer directe manier zullen gaan voelen, omdat de eerste twee weken wellicht worden opgeslokt door het aan elkaar knopen van losse eindjes, wat vaak gebeurt in maanden die met een volle maan beginnen. En dit is ook een deel van de actie die mogelijk is in augustus, inderdaad, een nieuw begin is vruchtbaarder als ze niet naar beneden wordt gehaald door emotionele en psychische bagage uit het verleden.
We hebben de Uranus, de pionier en revolutionair in Ram, het eerste teken van de dierenriem, en Chiron, gewonde heler en onze karmische herinnering in Vissen, het laatste teken van de dierenriem. Terwijl Uranus probeert ons uit onze gevoelens van ongemak los te rukken, herinnert Chiron ons er aan dat we eerst onze rotzooi moeten opruimen, zoals je huiswerk maken en je kamer opruimen, vóór je buiten mag gaan spelen. Terwijl je misschien al vooruit wilt gaan, moet je er zeker van zijn dat je hebt gezorgd voor de heling en afsluiting die deze maand op je pad komt. Dat zul je sowieso moeten doen en als je dat nu niet doet, zul je het later moeten doen. Wie wil er nou in huis vast zitten met een dweil en bezem terwijl alle anderen aan het buitenspelen zijn en plezier maken?
Als je je nu vol energie en gemotiveerd voelt, een van de geschenken van augustus, dan is dat een heropleving van je energie en de noodzaak voor ons om actie te ondernemen. Dat betekent niet altijd dat we dingen “moeten doen”, actie start met keuzes, die in ons “zijn” beginnen. Zet de intentie voor de uitkomst die je wilt creëren en kijk dan wat er omhoog komt om geheeld te worden. Wees niet te angstig om het eind van de reis te bereiken, want terwijl je een nieuw begin creërt, worden ook vele andere dingen mogelijk. Wees de ontdekker nu, overweeg wat er nog meer mogelijk is. Zoveel van onze energie gaat zitten in heling en transformatie, wat gebeurt er als je een aantal van die verplichtingen opzij zet en vreugdevol en overvloedig gaat leven? Welke intentie we ook zetten voor de wereld, we moeten ons zelf ook meenemen in de liefde, overvloed, vreugde en vrede die we zo gepassioneerd wensen voor anderen.
Augustus is een maand voor zelfbewustzijn, zelfzorg, zelf verwennerij en focussen op jezelf (let je op de nadruk op het “zelf”?). Laat je veroordelingen vrij, in het bijzonder de veroordelingen die te maken hebben met het “juiste” doen, goed zijn en genoeg zijn. Verwen jezelf met dromen en visioenen over het leven dat je wilt leven en geef jezelf toestemming om te ontspannen, verfrissen en jezelf te vernieuwen voor de grote duw komt in september. Terwijl jij je grote energiereservoir creëert, zorg er dan voor dat je zo af en toe ook opruimt, want nieuwe intenties brengen altijd oude geloven, patronen en beperkingen naar boven. Geen stress of druk, gewoon opruimen terwijl je voorwaarts gaat.
Augustus is een maand om even een stap terug te doen uit het werk als helers en leraren van de wereld en het stof een beetje te laten neerdalen. We zullen weten waar we ons op moeten richten nadat we de tijd hebben genomen te om te beoordelen wat weg moet, te besluiten wat we willen houden en wat klaar is om het te laten gaan. We hebben al zoveel werk verricht, laten we eens kijken waar het collectief toe in staat is (waarschijnlijk veel meer dan we weten), zij moeten ook aan dit proces deelnemen. Wij hebben het zware werk een tijd lang gedaan, zij zijn nu klaar om bij te dragen en wij moeten ze de kans geven dat ook te doen.
De energie van deze maand is meer ontspannen en minder hectisch en een aantal nieuwe energiecycli starten nu, dus we hoeven niet zo hard te werken. Besteed deze maand enige tijd aan het bedenken hoe jouw met ontzag gevulde, verbazende, herziene leven er uit zal zien, zodat je dat met jouw energetische toestemming kunt bekrachtigen. Het sleutelwoord voor augustus is “verwennen”, hetgeen bevrediging, het jezelf toestaan, tolerantie en toestemming inhoudt. Hoe kun je jezelf op een bepaalde manier verwennen deze maand, jezelf toestemming geven om te genieten van datgene waarvoor je zo hard gewerkt hebt om het te creëren en de tijd te nemen om aan de prachtige bloemen in de tuin van jouw leven te ruiken?
Heb een prachtige maand.
Jennifer Hofmann