Ashian: “Wat is God?

Ashian: “Wat is God?

Gechanneld door: Jennifer Crokaert – 16 September 2021

Jennifer: Iemand mailde me om te vragen wie – of eigenlijk wat! – God is?

Ashian: Dit is een prachtige vraag en een die levens vergt om te beantwoorden.  Maar we zullen proberen het kort te houden!

Kun je je een leegte voorstellen? Niets? En dan verschijnt er een bel, uit het niets. De leegte is het Goddelijk Mannelijke – het is alles en het is niets tegelijk. De luchtbel is het Goddelijk Vrouwelijke – het is creatie, expressie en – uiteindelijk – ook niets, op hetzelfde moment.

Het zijn twee energieën van perfecte en gelijke balans die elkaar nodig hebben voor expressie, en ze kunnen niet gescheiden worden, ondanks de schijn dat ze gescheiden zijn. Dit is één begrip van “God”.

Voor ons bestaat het concept van “God” niet.  Wij werken met energie en vibratie. Het dichtst dat wij zouden kunnen komen om de vorm die jullie “God” noemen uit te drukken, zou zijn als een voortdurend verfijnen van de vibratie van de expressie die leidt tot een steeds onuitsprekelijker vibratie van pure expressie.

Klinkt dat logisch?

Jennifer: Eigenlijk wel, maar laten we eens kijken of we het wat meer kunnen openen…

Ashian: In de overgang van 3D naar 5D verandert en evolueert jullie begrip van alle dingen, of het nu gaat om het concept van werk, thuis, geld, gezondheid, wet, onderwijs, religie of God. Twee van de krachtigste vormen van onderdrukking op Gaia zijn geld en God geweest.

Omdat het Goddelijk Vrouwelijke de expressie-energie is, werd het opzettelijk op een zijspoor gezet, vervormd of weggeschreven uit de leringen van de grote profeten, die alleen zulke grote profeten werden omdat zij begrepen dat het Goddelijke zowel vrouwelijk als mannelijk is. Die creatieve expressie werd echter weggelaten.

Jennifer: Dus wat is het mannelijke en waarom ‘Hem’ hypen?

Ashian: Het mannelijke is zijn, is ‘houden van’, is expansief.

Jennifer: Maar dat klinkt meer als vrouwelijke kenmerken!

Ashian: Je ziet de vervorming! Mannelijke energie is sterk en geaard, het houdt ruimte voor het hoogste goed.  Het vervormt niet en het manipuleert of controleert niet. Het houdt ruimte voor het hoogste goed en werkt om dat te ondersteunen.

Vrouwelijke energie is creatief, dynamisch, en misschien zelfs explosief in haar zuiverste vorm.  Het is als de schepping van een kind, dat een creatieve explosie is van lichamelijkheid en geest op het moment van conceptie.

Jullie volgorde is omgedraaid. De mannelijke energie is beroofd van de vreugde van het “vasthouden van de energie” ~ waarom en hoe dat is gedaan valt buiten het bestek van deze boodschap ~ en de vrouwelijke energievorm is beroofd van auteurschap en creatieve expressie.

En zo keren we terug naar “God”…het meest voorkomende concept van “God” op Gaia is een vervormd mannelijk autoritair figuur die gezien kan worden als iemand met een geheim wetboek dat “hij” gebruikt om te oordelen en te veroordelen.  Misschien kan hij vergeven, maar hij lijkt vaak koud, afstandelijk en alleen barmhartig als hij gesmeekt wordt of omgekocht met goede daden enz. Waar is het Goddelijke Vrouwelijke in “God?” Verdwenen naar de zijlijn.

Velen, velen zijn wakker geworden voor deze vervorming en verkiezen zich te verbinden met de Goddelijke Bron, met Al Dat Is, met het Universum… er zijn vele namen, maar het overweldigende gevoel is er een van liefdevolle verbinding die mannelijk en vrouwelijk overstijgt.  Het is een energie die stroomt door zijn en expressie, het ying en yang van perfecte balans.

En, door een persoonlijke relatie met die energie te ontwikkelen, creëren zij hun eigen definitie van de kenmerken van de energie, zodat zowel de ‘mannelijke’ als de ‘vrouwelijke’ aspecten ervan vrijelijk door hen heen stromen, al naar gelang wat nodig is om hen in perfecte harmonie, perfecte balans te brengen.

Jennifer: Dit gaat diep! Dus ik kwam net op het idee (jij was het, nietwaar?!) om God op te zoeken in het woordenboek, en ik kreeg dat het komt van ‘g̑heu’, wat Indo-Europese wortels heeft, wat ‘worden’ of ‘aanroepen’ betekent… dat is helemaal geen ‘persoon’, het is meer een actie, een afstemming, een vibratie.

Ashian: Het concept “God” is een plaatshouder, een marker, een concept dat het bewustzijn van de massa’s op een bepaald moment weerspiegelt ~ of nauwkeuriger gezegd ~ creëert. Hoe dit wezen aan mensen wordt uitgelegd, wordt in hoge mate gecontroleerd. Loskomen van die controle en overgaan tot ‘aanroepen’, is het ontdekken van je eigen relatie met het Goddelijke, en de oneindigheid van die Glorieuze uitdrukking.

Ashian

 

Kanaal:Jennifer Crockeart

 

 

Vertaling: Martien / wakkeremensen.org

♥  ♥  ♥

Uw bijdrage ter ondersteuning van ons werk
is belangrijk en wordt door ons zeer gewaardeerd.

Wanneer u ons werk waardeert, overweeg dan 
ons te ondersteunen door middel van een vrijwillige donatie.
Meer informatie over het doneren kunt u HIER vinden.

In Liefde en Licht, Ine & Martien