Saint Germain  – De Controle van het Duister in de 3D Illusie 

Saint Germain  – De Controle van het Duister in de 3D Illusie 

Gechanneld door: via James McConnell  – 17 April 2021

Ik ben jullie St. Germain. Ik ben hier op dit moment, net als iedere keer dat we samenkomen, om deze uitwisseling voort te zetten. Deze uiting van liefde, deze uiting van eenheid. Deze uitdrukking van de Violette Vlam die opnieuw aan het bewustzijn van de mensheid is geschonken.

Want lang geleden hielden wij allen deze Violette Vlam in ons. En we wisten van haar bestaan. We wisten van haar verbinding met het alles, met het alles één bewustzijn. Maar dat zijn we kwijtgeraakt. Wij, het ‘collectieve wij’ van de mens hier op deze planeet om deze derde-dimensionale illusie te ervaren. Wij kenden die verbondenheid. En we hebben het doelbewust losgelaten, zodat het spel kon worden opgevoerd, het spel dat vandaag de dag nog steeds gaande is.

Maar dit spel heeft zijn glans verloren. Of beter gezegd, degenen die het spel beheersten hebben de controle erover verloren, ook al weet je dat misschien nog niet, want er gebeuren nog steeds zoveel dingen achter de schermen.

Maar al die dingen die nu achter de schermen gebeuren, brengen de veranderingen op deze planeet, brengen jullie uit de illusie die de sluier laat vallen. De sluier die er in essentie nooit was om mee te beginnen. Hij is er alleen in jullie denkproces, in jullie geprogrammeerde proces.

Maar naarmate jullie programmering verandert, zal de sluier meer en meer verdwijnen. Dat is waar jullie nu, op dit moment, naar op weg zijn. Jullie komen tot die nieuwe hogere uitdrukking in jezelf, en voelen meer en meer de hogere vibraties in jezelf, en beginnen zelfs te begrijpen wat vibratie is. Wat hoger bestaan is. Omdat die herinneringen naar jullie terugkeren. Misschien niet op een bewust niveau, maar zeker op een onbewust niveau, en op een onbewust niveau zijn de herinneringen er. En ze sturen nu jullie levens.

Jullie Hoger Zelf is zich nu op de een of andere manier opnieuw aan het verbinden met jullie allemaal, sommigen meer dan anderen. Maar jullie Hoger Zelf heeft de controle teruggenomen. Dit betekent niet dat jullie geen controle meer hebben over jezelf, over je emoties en je acties. Die controle heb je altijd. Jij, het bewuste wetende zelf, hebt altijd die controle. Die zal nooit van je worden afgenomen. Je hebt altijd vrije keuze.

Maar jouw Hoger Zelf wordt meer en meer een deel van die vrije keuze. En dat is wat er nu gebeurt over de hele planeet, nu de Lichtgemeenschap is ontwaakt. Degenen die geen deel uitmaken van de Lichtgemeenschap worden er een deel van en zij ontwaken zelf meer en meer.

En die krachten van de duisternis blijven proberen vast te houden, vast te houden aan alles wat zij hebben gekend, alles waar zij zich op hebben voorbereid. Ze verliezen die controle meer en meer, sneller en sneller. En als je kijkt binnen de illusie van de derde-dimensie, ja, dan lijken ze nog steeds die controle te hebben. Maar telkens als je in staat bent om eruit te glippen, voorbij de illusie van de derde dimensie te gaan, omhoog te gaan in vibratie, omhoog naar de hogere vierde en zelfs vijfde en nog hogere dimensie, dan weet je op dat punt, op dat moment, dat zij geen enkele controle meer hebben.

En dat is het gezichtspunt dat we hebben vanaf de schepen. Vanuit hogere trillingsfrequenties, is dat wat we nu zien. We zien dat zij helemaal geen controle meer hebben.

De enige controle die ze hebben bestaat alleen binnen de illusie. Alleen binnen de programmering die ze blijven uitzenden in de hoop dat ze jullie nog steeds kunnen vasthouden met die programmering, jullie kunnen vasthouden met die propaganda. Maar zelfs zij weten op een dieper niveau dat ze de strijd verloren hebben. Ze hebben zelfs de oorlog verloren, als je het zo wilt noemen. Het is een oorlog van kwaad tegen goed, van duisternis tegen licht.

Maar zoals jullie weten, kan de duisternis nooit het licht overspoelen. Het licht zal altijd schijnen, zal altijd schijnen door welke duisternis er ook is. Het maakt niet uit welke planeet het is, het maakt niet uit welk sterrenstelsel het is, het licht zal altijd door de duisternis schijnen.

En dat is hoe de schepping begon. Want daar was het licht. En het licht scheen door de duisternis, die op dat moment de on-gemanifesteerde schepping was. Het licht scheen door de duisternis heen, net zoals het dat nu doet.

Terwijl de schepping doorgaat, zijn jullie tegelijkertijd de schepper en het gecreëerde. Dus als de schepper, creëer wat je wilt in je leven, moment per moment, gedachte per gedachte, creëer de nieuwe wereld, de Nieuwe Gouden Eeuw van Gaia. Creëer het nu in elk moment terwijl je verder gaat. En als jullie dat doen, jullie als de ‘collectieve jullie’, dan zal alles wat jullie creëren door de duisternis heen schijnen en de creatie zijn die voor altijd zal blijven komen op deze planeet, in dit zonnestelsel en in dit melkwegstelsel.

Ik ben Saint Germain, en ik laat jullie nu achter in liefde, vrede, harmonie en eenheid. En dat de Violette Vlam doorgaat met het uitzuiveren van alle oude programmering.

Laat het los. Laat de oude herinneringen achter je vallen.

Ze hebben niet langer controle over je.

En in de plaats daarvan, in de plaats van de oude herinneringen, voel de aanwezigheid van het nu.

Voel de aanwezigheid van het Ik Ben bewustzijn in je.

Saint Germain

 

Kanaal: James McConnell

Artikelbron (Golden Age of Gaia)

 

Vertaling: Martien