Iemand die dient: / Via James McConnell / 31 december 2017 / Geplaatst 14 januari 2018

Iemand die dient:
Via James McConnell / 31 december 2017
Geplaatst 14 januari 2018 
Vertaald uit het Engels door Henk Steur

Zijn jullie klaar voor dit nieuwe jaar? Zijn jullie daar echt klaar voor? Het gaat verbazingwekkend worden zoals Sananda heeft gezegd.
Jullie hebben geen idee wat eraan komt. Echt niet! Helemaal geen idee. Ja, wij hebben jullie dingen verteld en jullie op al deze dingen voorbereid maar jullie komen nog niet in de buurt van wat er hier gaat gebeuren.
De dingen waarop jullie hebben gewacht en die jullie  verwachten komen zeker en wij kunnen zonder twijfel zeggen dat de laatste nieuwjaarsviering die jullie hebben gehad de laatste op deze manier zal zijn. (Ja, Halleluja!) Dat is even een statement, nietwaar?
Wij kunnen jullie vertellen dat dit het geval is omdat alles op vele manieren gaat gebeuren als jullie door dit jaar heengaan.
Maar laten wij het voordat wij spreken over wat er gaat komen even hebben over wat er al is gebeurd. De dingen waar jullie in 2017 doorheen zijn gegaan en zelfs ook in jullie 2016. 2016 was het jaar dat wij Het Jaar van Voorbereiding noemen en niet alles is vervuld wat jullie wilden maar het gebeurt allemaal. Het wordt allemaal vervuld. Op dit moment, aan het einde van het jaar, is er al veel vervuld. 

Hoe denken jullie dat dit jaar zal zijn? Wij zullen het jullie vertellen. Het gaat het Jaar van Voltooiing worden!

Dit betekent niet dat jullie gaan ascenderen en omhoog gaan, de wolken in, of iets van dien aard. Dat bedoelen wij niet. Dat is niet de voltooiing waar wij het over hebben. Wij spreken over de voltooiing van de dingen waar jullie je op hebben voorbereid. Als wij “jullie” zeggen hebben wij het over het collectief, ongeacht het stadium van ontwaken.
Waar jullie dus doorheen zijn gegaan in 2017, was in vele opzichten wonderbaarlijk als jullie goed naar de dingen kijken. Kijk eens hoe ver jullie zijn gekomen……jullie zijn tot hier gekomen!
Het is verbazingwekkend omdat jullie een president hebben gekregen waarvan velen van jullie niet zeker wisten of hij wel voor veranderingen zou gaan zorgen. Is dit echt degene die het moeras droog gaat leggen en ook alle corrupties en criminele activiteiten zou tegengaan? En ja, ook alle dingen vanuit de schaduw in het licht brengen, en dat soort dingen? Gaat dat wel lukken? Dit wisten jullie allemaal niet in het begin van 2017, maar kijk eens hoever dit nu is gekomen?
Jullie wilden onthullingen, nietwaar? Jullie wilden onthullingen over de aardse activiteiten en enkele zaken van het ruimtevaartprogramma en dit soort dingen, en aan het eind van 2017 kregen jullie die ook. Jullie beginnen hen te krijgen. Zij komen eraan. Misschien niet tot op het punt dat jullie graag wilden maar wij weten dat velen van jullie wilden dat de president daar zou staan, geflankeerd door Sananda en Aartsengel Michael.
Hoe zou dat zijn geweest? Kunnen jullie je Aartsengel Michael daar staand voorstellen met de vleugels, en misschien Sanat Kumara met zijn witte paard? Kunnen jullie je voorstellen hoe dat zou zijn geweest? Wel, jullie weten hoe dat zou zijn geweest: de mensen zouden gillend zijn weggelopen. (gelach) Zij zouden daar niet mee om kunnen gaan. Zien jullie, dit kon niet gebeuren, dit zou veel te schokkend zijn.
Het is dus op een veel zachter pitje gezet voor degenen die nog niet waren ontwaakt – en dat geldt voor de meerderheid van de bevolking – om het voor hen wat makkelijker te maken. Het moest allemaal gladjes verlopen; niet schokkend. Geen angst brengen. Dat is de oude manier. Dat is het oude paradigma. Wij hebben het gehad met het oude paradigma, nietwaar? Wij hebben het gehad met het aanjagen van angst, nietwaar?
Laten wij verder gaan. Laten wij de liefde vinden die in elk en iedereen aanwezig is. Er is een vonk van liefde in ieder individu op de planeet. En wij hebben het echt over ieder individu. Er is niemand zonder deze vonk van liefde die van de Schepper komt, van de Bron. Maar…..degenen die jullie kennen en die wij de Cabal noemen, wij noemen hen de duistere krachten, weten gewoon niet dat zij die vonk van liefde hebben. Het is hen nooit verteld, of schijnbaar nooit verteld.
Maar jullie hebben op je weg ergens gemerkt dat jullie nooit alleen zijn geweest en altijd verbonden zijn geweest met de Bron. Jullie dachten dit alleen maar omdat dit deel uitmaakte van het spel dat jullie hier speelden. Maar dit spel is voorbij! Afgelopen! Dat is de manier waarop jullie hier nu naar dienen te kijken. Het spel is afgelopen. Jullie kwamen hier om dit spel te spelen. Jullie kwamen hier om te vergeten wie jullie waren maar het is nu tijd om je te herinneren wie jullie zijn.
Daar gaat het nu allemaal om. Dat is waar jullie naartoe gaan. 
Als jullie door dit jaar heen zijn gegaan zijn jullie ook door enorme veranderingen gegaan – alweer, als collectief. Niet ieder van jullie individueel, maar als collectief zijn jullie, op de hele planeet, door enorme, enorme veranderingen gegaan.
Vele veranderingen hebben er in dit land plaatsgevonden. Ook in andere landen zijn er enkele veranderingen geweest. Jullie financiële systeem zit in het proces van een totale ommekeer. Jullie medisch systeem idem dito. En dit geldt zeer zeker ook voor jullie politieke systeem. En ook het embargo dat ervoor zorgde dat de waarheid nooit bij jullie kwam, is verbroken.
Het is helemaal opengebroken omdat jullie de systeembrekers zijn! Jullie breken dit systeem omdat jullie zeggen dat het genoeg is. De Hoogste Schepper heeft gezegd dat het genoeg is! Zie je, als de Hoogste Schepper zegt dat het genoeg is, denken jullie dan niet dat het dan zo zal zijn? Ik bedoel: zou het anders kunnen gaan als jullie hiernaar kijken?
Wij gaan terug naar de stomme dingen die de Cabal heeft proberen te doen, om de zon tegen te houden of het zonlicht voor jullie allen tegen te houden. Kunnen jullie je de vermetelheid voorstellen die zij hadden om dit te gaan proberen? Omdat zij wisten dat dit jullie ascensie was. De energie van de zon die van de Grote Centrale Zon komt, en ja, zij wisten ook van deze Galactische Centrale Zon. En zij wisten van de energie die daar vandaan komt en zij wisten alles over ascensie en zij hebben alles gedaan wat zij konden om dit tegen te houden.
Want wat gebeurt er als de ascensie plaatsvindt? Dan is het met hen gebeurd! Zij hebben dan geen controle meer. Zij hebben geen macht meer. Zij zijn net als iedereen.
En het jaagt hen grote angst aan om te moeten zijn als ieder ander. Dit willen zij helemaal niet. Zij willen de elite zijn. Maar wij vertellen jullie nu dat de elite er niet langer meer zal zijn. Zij zijn stukje bij beetje afgebroken en zijn omgevallen, omdat dit moest. Zij moesten omver gehaald worden omdat het paradigma, het oude paradigma, het driedimensionale paradigma dat jullie hadden zo is geprogrammeerd dat het gaat omvallen. Dit moet ook! Er is geen enkele manier waarop het zichzelf in stand kan houden. En ook geen enkele manier waarop er daarvoor toestemming zal zijn. En wij zeggen “toestemming” omdat er zoveel beschavingen zijn, andere wezens, die jullie de Galactici noemen, die er zijn om te helpen bij dit hele proces.
Zij hebben op vele manieren groen licht gekregen om verder te gaan en zelfs nog meer deel uit te maken van dit proces. Ja, zij moeten zich houden aan de Hoogste Regels en niet tussenbeide komen vanwege de vrije wil. Zij kunnen dit niet doen maar zij kunnen het wel doen als jullie hierom hebben gevraagd. En jullie, de lichtwerkers onder jullie, zijn in voldoende aantal opgestaan, zijn voldoende ontwaakt, om degenen die aanwezig zijn om jullie te helpen, te roepen en te vragen om (nog) meer te helpen.
Als zij dit niet zouden doen zouden wij hier zelfs helemaal niet met jullie over kunnen praten. Jullie zouden niet in staat zijn om dit te doen omdat jullie alleen maar bezig zouden zijn met overleven. Dat was het plan van de Cabal. Dit was wat zij wilden.
Zij wilden als motivatie in jullie levens alleen maar angst en overleven terwijl zij de grootsheid beleefden waar zij volgens hen recht op hadden. Maar dit is allemaal veranderd. Jullie gaan dus uit het verbazingwekkende jaar 2017 en naar het jaar 2018 dat ook een verbazingwekkend fabuleus jaar gaat worden dat alles te boven gaat wat jullie ooit hebben gehad.
Dit betekent niet noodzakelijkerwijs dat jullie de Gebeurtenis gaan krijgen. Dit betekent ook niet dat jullie alles zullen krijgen op exact de manier waarop jullie dit willen, want dit zal niet zo zijn.
Wij  vertelden jullie al een tijdje om “je veiligheidsgordels om te doen” omdat de weg een beetje rotsachtig zou gaan worden. Maar als wij dit zeggen spreken wij voor degenen die nog niet zijn ontwaakt of daar juist mee bezig zijn. Zij beginnen zich langzamerhand vragen te stellen en als zij dit gaan doen gaat dit vooral over jullie, over degenen die al zijn ontwaakt.
Ook gaan velen van jullie door de transitie in dit jaar en jullie zullen niet alleen merken dat jullie herinneringen terug gaan komen maar ook jullie talenten die jullie buitenzintuiglijk zouden kunnen noemen, zullen bij jullie terugkomen. Bij sommigen is dit gedeeltelijk al het geval.
Wij hebben begrepen dat sommigen van jullie ervaringen beginnen te krijgen en droomstaten en wonderbaarlijke voorstellingen of visualisaties in jullie meditaties en dromen, als jullie wakker zijn, in jullie bewuste, wakkere staat en verbazingwekkende ervaringen hebben die nog maar het begin zijn. Als jullie je realiseren dat de sluier steeds dunner wordt of er zelfs helemaal niet meer is.
Dit is wat wij willen zeggen. Geloven is zien! Niet langer zien is geloven. Jullie hoeven het niet te zien om het te geloven. Ja, wij weten dat jullie door jullie driedimensionale paradigmaprogrammering bewijzen willen zien. Maar wij zeggen jullie dat het bewijs erin ligt dat jullie het kunnen zien. Het is er al. Jullie dienen het alleen te geloven en dan zullen jullie het zien!
En als jullie geloven zullen jullie ook steeds meer gaan scheppen. Degenen van jullie die ziekten en aandoeningen hebben….. al die dingen, zijn onderdeel van de oude programmering. Dat is hetgeen jullie tegenhoudt. Of wat jullie vasthoudt en jullie in die oude programmering houdt die zegt dat jullie ziek zijn of pijn hebben.
Wij hebben het nu niet over ascensie-symptomen. Dat is iets anders. Als jullie deze gevoelens van ziekte hebben en maagproblemen en al dit soort dingen, zijn veel van deze zaken ascensie-symptomen voor jullie die lichtwerkers zijn, en nu nog belangrijker: Strijders voor het licht!
Aartsengel Michael heeft hierover gesproken. Hij blijft hierover spreken. Wees de strijder. Hij is een strijder. Hij is geen strijder in de zin van veldslagen en moord en doodslag en dat soort dingen. Hij is een strijder van Vrede.
Wij willen graag dat jullie strijders voor vrede worden. Verspreid vrede. Verspreid het licht overal waar je kunt. Spreek met je buren als dit mogelijk is. Als er iets komt dat jullie aanzet om te gaan spreken, praat met hen dan over deze dingen. Wees niet meer verlegen. De tijd om verlegen te zijn is voorbij. Horen jullie dit, mensen? De tijd om terughoudend te zijn is voorbij!!! Spreek je kennis uit. Spreek je kracht uit. Spreek je licht en je liefde uit omdat dit de manier is waarop de verandering zich steeds weer op de hele planeet voor zullen doen. Dit is de manier waarop het verspreid wordt. En jullie zijn degenen die dit verspreiden.
Nu over voorspellingen voor 2018. Wij weten dat velen van jullie die willen weten. Jullie willen horen wat er komt en wij willen jullie ook vertellen wat eraan komt. Maar mij wordt verteld niet teveel te verklappen maar ik kan er een paar vertellen. Ik heb een bepaalde mogelijkheid, of toestemming, om bepaalde dingen met jullie te delen en dat zal ik ook gaan doen.
Maar voor ik dit ga doen, begrijp alsjeblieft goed dat voorspellingen niets meer dan mogelijkheden zijn van iets dat gebeurde naar wat er nu gebeurt toe. Dus kijkend naar de  manier waarop de dingen nu zijn kunnen wij gaan beginnen met voorspellen wat de mogelijkheden en waarschijnlijkheden zullen zijn op basis van wat er nu gebeurt. Als wij dus vanaf dat punt kijken zonder jullie datums en dat soort dingen te geven zullen wij proberen om het woord “binnenkort” niet te gebruiken. Goed?
Maar als jullie door dit jaar heengaan verwacht dan tumultueuze veranderingen in jullie politieke systeem, met name in het Congres van dit land. Als verschillende politieke instellingen die het Bedrijfsleven van de Verenigde Staten hebben gevormd, beginnen om te vallen is dit de reden waarom President Trump hier is. Dit is zijn doel. Dit is wat hij hier kwam doen en dit is de reden waarom hij geen advocaat is. Dit is de reden waarom hij geen politicus is. Als hij politicus was geweest zou hij alles aanvaard hebben, net als alle anderen die dat eerder hebben gedaan.
Nu wij het hierover hebben moeten wij ook even teruggaan naar de vorige president, Obama. Hij leek van het duister te zijn. Hij leek behoorlijk van het duister te zijn maar hij was ook van het licht en hij speelde zijn rol heel goed. Hij moest deze rol spelen omdat hij systeemveranderingen moest brengen die een nieuwe president, zoals Trump, zouden kunnen brengen. Zonder de dingen die Obama had voorbereid zouden jullie Trump nooit hebben gehad. Dan zouden jullie een ander hebben gehad. Wij gaan hier geen namen noemen, wij proberen dit niet te doen, maar begrijp alsjeblieft dat als jullie door je jaar heengaan er vele onthullingen naar boven zullen komen. Vele onthullingen!!!
Jullie hebben over enkele hiervan gehoord bij de arrestaties. Deze dingen gebeuren. Deze arrestaties gebeuren werkelijk. Jullie horen er nog niet veel van in jullie nieuws maar dit zal wel gaan gebeuren omdat de media ook zullen worden aangepakt. Zij zullen aangepakt worden door de Krachten van het Licht. Dit gaat er gebeuren. Er is geen enkele manier waarop zij hier nog langer onderuit kunnen komen omdat de openingen in de dam al zichtbaar zijn in het project dat Project Mockingbird wordt genoemd en dat de media helemaal had overgenomen ten gunste van de grote bedrijven.
Ook daar komt dus een einde aan in de loop van het jaar. Wij gaan niet zeggen wanneer of hoe jullie dit zullen zien als deze onthullingen maar blijven komen en de waarheid steeds maar weer naar voren komt als er weer arrestaties zijn geweest, meer van deze beschuldigingen. Maar wij zullen wel zeggen dat deze verzegelde  aanklachten ontzegeld zullen worden. Dit gaat er gebeuren. Misschien krijgen jullie wel een tv-programma met de naam: “Ontzegelde aanklachten!” (gelach) Dit was een grap. Maar hoe dan ook……
Als jullie hier doorheen gaan zullen jullie ook veranderingen zien in jullie gezondheidssysteem. Jullie gezondheidssysteem gaat drastisch veranderen omdat jullie farmaceutische systeem ook om zal vallen. Dit komt eraan. Er zullen hier grote opwaarderingen komen.
Jullie beginnen dit al in jullie bedrijven te zien. Als jullie nauwkeurig kijken zullen jullie zien dat er vele, wat jullie CEO’s noemen, ontslag nemen bij de zeer grote bedrijven omdat zij zich realiseren dat de zeer grote bedrijven niet lang meer zullen bestaan. Zij zullen niet in staat zijn om een onderdeel van de Republiek te blijven. Zij kunnen alleen een onderdeel zijn van “Het Bedrijf der Verenigde Staten.” Zij kunnen geen deel uitmaken van de nieuwe Republiek of van de oude Republiek, of hoe jullie hier ook naar willen kijken.
Nu, tot dusver hebben wij het alleen over dit land gehad. Er zullen ook vele veranderingen over de hele wereld plaatsvinden. Jullie Europese Unie zal ook om gaan vallen. Dit gaat gebeuren. Wij gaan niet zeggen of het in dit jaar is of in het komende jaar, maar het gaat gebeuren. Het maakt allemaal deel uit van het proces. Het begon met Brexit en het gaat door met Grexit (FrexitP Polexit?) en al die andere hoofdletters die jullie hierbij willen gebruiken om er namen voor te bedenken. Zij zullen allemaal uit de Europese Unie gaan en dit zal een doorgaand proces zijn in Europa en ook in andere delen van de wereld. Dit zal allemaal gaan gebeuren en het zal ook blijven gebeuren.
En waarom zeggen wij dat jullie je veiligheidsgordel om moeten doen: Omdat het een behoorlijk rotsige weg zal worden voor de wereldbevolking. Dit zal voor jullie zelfs ook gelden omdat jullie je af en toe zullen afvragen wat er aan de hand is omdat het zo snel zal gebeuren. Wij hebben eerder gesproken over het omvallen van dominostenen en deze stenen zij al begonnen met omvallen. Jullie hebben de hele grote stenen nog niet gezien, maar de kleintjes zijn al begonnen.
Het begon met de aankondiging van President Trump dat deze onthullingen er zouden gaan komen toen hij de Executive Order ondertekende. Dit was een zeer belangrijk ding!
Dit gold ook voor het openen van de dialoog tussen en in de Disclosure-beweging – de ET – Buitenaardsen-beweging hier. Dit was allemaal onderdeel van een proces en het gebeurde en het zal blijven gebeuren en er is niets dat het nu nog tegen kan houden. Niets kan het meer tegenhouden!!!
Degenen die de duistere krachten vormen, die van de Cabal, blijven doorgaan met proberen om deze dingen tegen te houden, zoveel zij kunnen. Zij gebruiken hun verschillende duistere trucs waar zij maar kunnen, maar zij zijn onwetend. Zij begrijpen niet waar het allemaal over gaat. Het enige wat zij begrijpen is controle en macht en zijn waar zij altijd zijn geweest.
Maar zij begrijpen de Macht van het Licht niet. En dit wordt hun ondergang. Dit is wat hen op de knieën zal krijgen. En dit zal er ook voor zorgen dat velen van hen zich naar het Licht zullen keren. Het gebeurt al en het gaat nog veel, veel vaker gebeuren als wij verder in het jaar komen omdat zij zich gaan realiseren, als zij dit al niet doen, dat hun tijd voorbij is. Het is NU de tijd voor het LICHT om compleet terug te zijn op de planeet.
Wij krijgen hier een indicatie dat wij nog een klein beetje door mogen gaan. Wij kunnen jullie vertellen dat jullie in de loop van het jaar ook veranderingen zullen gaan zien in het onderwijs. De dingen die zoveel discipline in jullie scholen brachten en zo onbuigzaam waren en alles wat jullie “kernwaarden” noemen. Dit is iets dat zal gaan wijzigen en losgelaten zal worden. Het kan op deze manier niet doorgaan omdat het de kinderen beschadigt. Het is schadelijk voor hun zelfvertrouwen om door te moeten gaan in een systeem dat zo onbuigzaam is en waardoor zij tegengehouden worden, in een box worden gehouden. Jullie, degenen van jullie die lichtwerkers en -strijders zijn weten dat het nodig is om buiten de box te denken. Klopt dit? Ja toch? Wie wil er overigens nog in een box zitten? Steek je hand op als je nog in een box wilt zitten. Willen jullie dit? Nee, jullie willen niet in een box zitten. Jullie willen vrij kunnen zijn en niet alleen de planeet rondtrekken maar ook zelfs door het hele Universum gaan!
En ja, daar gaan jullie! Dit is waar jullie naartoe gaan. Jullie gaan in staat zijn om dit te doen. Wij zeggen niet dat het dit jaar al zal gebeuren dat jullie in een schip gaan en door het Universum reizen, maar misschien, misschien is dit mogelijk. Misschien zal het snel genoeg gebeuren om dit mogelijk te maken. Misschien dat degenen van jullie die hierin getraind zijn – en dit is een hint, mensen – voor degenen van jullie die getraind zijn, voorbereid zijn op deze contacten en ook om jezelf op deze manier uit te drukken: jullie individuele uitdrukking en jullie groepsexpressie.
Als alles volgens plan gaat zullen jullie deze ontmoetingen hebben met degenen die er klaar voor zijn om deze ervaring met jullie te hebben. Dit is dus iets waarnaar jullie kunnen uitkijken en het is een deel van de expressie die voor dit jaar en verder staat gepland.
Maar dit wil niet zeggen – en wij moeten dit steeds herhalen – het is niet de bedoeling dat jullie achterover gaan zitten en gaan afwachten totdat deze dingen gaan gebeuren. Jullie moeten in actie komen om hen te laten gebeuren. Zeg wat jullie willen. Doe de dingen die jullie in je leven willen ervaren en wacht daar niet mee omdat je nooit weet wat er morgen gaat gebeuren. Ervaar je leven NU. Wees in je leven in het NU-moment en geniet van elk afzonderlijk moment omdat jullie nooit weten wat het volgende moment zal gaan brengen.
Iemand die Dient
Gechanneld door James McConnell