WERK MET LIEFDE – EN NIET ZO VEEL

WERK MET LIEFDE – EN NIET ZO VEEL

Door: JAHN J KASSL – 13 mei 2021

“Werk is zichtbaar gemaakte liefde. Indien gij niet met liefde kunt werken, maar slechts met onwil, dan is het beter je werk te verlaten en aan de poort van de tempel te gaan zitten om aalmoezen te vragen aan hen die met vreugde werken”. KHALIL GIBRAN (1)

Uit ons nieuwe boek:

“GELASSENHEIT IM STURM”

blz. 23-35

WERK ALS LIEFDE

 In een tijd waarin sommigen hun baan verliezen en anderen over hun baan klagen, is het tijd om over werk te praten. Zinvol werk dat met liefde wordt gedaan, niet het werk dat je in leven houdt, terwijl het je geen zielsvervulling geeft.

Wist je dat de meeste mensen op hun sterfbed spijt hebben dat ze te veel gewerkt hebben? Zij betreuren het dat zij te weinig tijd hebben doorgebracht met hun vrienden, hun familie en met hun dierbaren. Zij treuren, omdat zij zichzelf hebben verwaarloosd en geen uitweg konden vinden uit het molenrad van het werk.

Ten eerste, overweeg één ding:

Hou je van wat je doet? Maak liefde zichtbaar door je werk? Ga je volledig op in je werk, is je ziel vervuld en vindt je hart er vol vreugde in? Als dat zo is, ga dan door met je werk, want je doet alles goed.

Zodra er liefde in het spel is, klopt alles – en de tijd die je er aan besteedt vervult je. Als je ziel opgaat in het werk, dan houd je je bezig met waar je je mee bezig moet houden. Als het liefde is, dan is alles goed!

WERKEN IN HET MOLENRAD

Maar wat als je je gevangen voelt in een molenrad, als je je brood hard moet verdienen en het net genoeg is om te overleven? Wat als je er geen vreugde in voelt en er geen betekenis in ziet; en wat als zelfs dat soort werk je wordt ontnomen?

Wat als de zekerheden wegvallen, als de Coronamaatregelen of andere gebeurtenissen je overvallen en je plotseling in een leegte terecht komt? Dan heb je geen tijd om rond te kijken voor een baan die je leuk vindt, je moet nemen wat zich aandient, als er al iets komt. Toch?

“Als je een probleem hebt, probeer het dan op te lossen. Als je het niet kunt oplossen, maak er dan geen probleem van”. BUDDHA (2).

Dat betekent betrokken raken bij iets hogers, bij een hogere leiding. Mogelijk bij God, de onbeweeglijke beweger van alle dingen, die je tot nu toe helemaal niet of te weinig hebt waargenomen.

Vraag jezelf dit af: Was ik bezig met het juiste werk? Is het waarvoor ik geboren ben?

Voel je je verbonden met jezelf en met je opdrachten of heeft het werksysteem je – zonder dat je het merkt – leeggezogen en uitgeput?

Vandaag de dag is de wereld van de arbeid totaal aan het veranderen. Dat deed het de hele tijd en in het begin is het niets ongewoons. Het wordt pas vreemd wanneer iemand uit het vertrouwde spoor wordt gezet en aanvankelijk geen nieuwe perspectieven heeft.

Jij, die nu wanhopig op zoek bent naar werk of worstelt om jouw bedrijf te behouden, kan dus ook uit het lood worden geslagen. Echter, het zal je ook op nieuwe ideeën brengen!

De tijd dat mensen werkten om te overleven is voorbij!

Nu gaat het erom ook op het werk je geluk en voldoening te vinden.

JE BENT GEEN MACHINE!

Jij bent een uniek goddelijk schepsel en God heeft unieke plannen met jou! Waarom denk je dat je een kopie bent van iets of iemand, een kopie die alleen het werk kan doen dat ermee overeenstemt. Mechanisch, oncreatief en fantasieloos zijn is niet het leven dat je als mens zou moeten leiden, want JIJ BENT GEEN MACHINE!

Twijfel geen seconde aan jezelf. In je grootste nood, sta niet zozeer stil bij je angsten voor de toekomst, dan wel bij God. Kijk niet alleen naar de problemen, maar zie de oplossingen – en God is altijd de oplossing en heeft altijd oplossingen!

“Een zekere mate van duisternis is nodig om de sterren te zien”.OSHO (3)

Dit is de test die je moet doorstaan: als je je overgeeft, is het God die voor je zorgt! Dus waarom zou jij je zorgen maken.?

Maar hoe krijg je godsvertrouwen?

Door je gesprek met God te beginnen, begint er een nieuwe dynamiek in je leven te ontstaan. Wonderbaarlijke coïncidenties zijn plotseling aan de orde van de dag en er zijn geen toevalligheden meer. Behalve dan gebeurtenissen die je “toevallen”, omdat ze in je leven kunnen komen door je basisvertrouwen in het leven.

Je toe te vertrouwen aan de onzichtbare kracht van God, de Schepper, de Schepping, of hoe je de GROTE ENE ook wilt noemen, dat is wat nu nodig is en bij veel mensen de nood verlicht.

Als jij je baan kwijt bent, zul je een nieuw werkterrein vinden. Vraag God om precies dat te vinden wat je ziel zal voeden en wat je blauwdruk tot glorie zal brengen.

Ik ben zelf vaak mijn baan als ober kwijtgeraakt (in deze bedrijfstak is er meestal een groot verloop) en 3 keer stond ik letterlijk met lege handen! Ik had alleen het hoogst noodzakelijke. Lange tijd moest ik zelfs mijn eten zorgvuldig budgetteren en dat was niet altijd genoeg.

Eén keer was het zo dramatisch dat ik het bankje in het park in Wenen al had uitgekozen, waar ik in de toekomst zou slapen. Het was gewoon allemaal verdwenen! Spannend genoeg, het ging altijd door.

Ergens kwam er hulp vandaan en vaak op het laatste moment. Er volgde altijd iets beters, iets dat me dichter en dichter bij mijn ware roeping bracht.

Toen ik mij eindelijk volledig aan God overgaf, de innerlijke weerstand overwon en de twijfel opzij zette, vond ik waar ik mijn hele leven heimelijk naar op zoek was geweest.

Je wordt geleid, wanneer je vertrouwt op je innerlijke leiding, waardoor God zich bekend maakt. Ga gewoon je eigen weg en kijk niet naar wat anderen doen:

“Gewoon Gods pad bewandelen,
laat niets anders je gids zijn
en je gaat recht en waardig,
als ware het dat je geheel alleen zou lopen’.

CHRISTIAN MORGENSTERN (4)

JE WORDT NOOIT IN DE STEEK GELATEN!

Het leven biedt of schept altijd goede gelegenheden om van vertrouwde paden te kunnen afwijken. Soms is het gemakkelijk en natuurlijk, dan weer is het zeer veel eisend en word je tot het uiterste van je uithoudingsvermogen gedreven.

Uit minder geschikte werkprocessen stappen moet ook geoefend worden en als je dit zelf niet kunt, dan zal het lot je helpen. Mensen zullen je helpen en de bescherming biedende wezens en je spirituele familie zullen je bijstaan.

Je bent nooit alleen! Vooral niet als je je volledig in de steek gelaten voelt.

Het zijn allemaal momentopnamen van je leven die je dichter bij jezelf en je opdrachten moeten brengen.

Wat vandaag gebeurt is een waar wonder: het verlangen naar liefde op alle niveaus neemt toe en zo ook de liefde voor het werk of het werken voor de liefde.

DE 6-UREN REGEL

Als je eenmaal jezelf en je werk hebt gevonden, zorg er dan voor dat er genoeg tijd is voor je vriendschappen en voor je gezin.

Ik heb van yogi’s gehoord: 6 uur slaap, 6 uur spirituele oefening, 6 uur werk en 6 uur vrije tijd zou de juiste verdeling zijn. Ik moet toegeven, deze strikte volgorde is voor mij ook niet praktisch. Maar het is een waardevol referentiepunt dat laat zien, dat het leven om veel meer gaat dan werken.

Je bent een volmaakt wezen en er is zoveel dat je op aarde kunt beleven. Reik naar het volle, profiteer van de overvloed en leef naar je volle potentieel.

Leef alles in liefde en door liefde! Wees liefdevol in alles wat je doet en je zult geen spijt hebben aan het eind van je leven, wanneer de engelen je roepen.

– Werk verstandig, niet hard!

– Werk met vreugde en je zult overvloed aantrekken.

– Werk uit liefde, nooit omwille van het werk.

– Werk met toewijding, dat is wat succes brengt.

Jij bent het instrument en het is God die het bespeelt. Laat het werk, waarvan je kunt houden, jou vinden.
Uit schijn komt zijn en van jou blijft alleen de naam over.

Bron: https://lichtweltverlag.at/en/blog/

Vertaling:  Winfried