PARTNERSCHAP, FAMILIE & KINDEREN / Boodschap van Paramahansa Yogananda

PARTNERSCHAP, FAMILIE & KINDEREN

Jahn J. Kassl, 13 mei 2022

 

Boodschap van Paramahansa Yogananda


Pas als je alleen met jezelf kunt leven, kun je een partnerschap aangaan. Als je niet met jezelf kunt opschieten, dan kan je met niemand opschieten.


Uit het boek – VOLLENDUNG (p.323 ev)

Partnerschap, familie & kinderen

Hoe vind je de juiste partner?

Geliefde mens,

bereid je eerst op spiritueel niveau voor op deze ontmoeting. Trek de vrouw van je leven of de man van je dromen aan door spirituele voorbereiding.

Waaruit bestaat deze voorbereiding? Word eerst zelf rijp, volwassen genoeg voor een partnerschap – en volwassen zijn betekent dat je jezelf van elke jaloezie verlost. Jaloezie is het grootste struikelblok in een huwelijk of partnerschap. Werk zolang aan dit onderwerp totdat je zeker weet dat het geen rol zal spelen in je partnerschap.

Vraag vervolgens je spirituele begeleiding om hints of je voorbestemd bent om een ​​levenspartner te hebben in dit leven. Niet iedereen heeft gekozen voor een partnerschap. Soms leid je liever een leven als kluizenaar dan dat je in het dagelijks leven met iemand rekening moet houden. Dat moet eerst worden bepaald.

Het is ook goed mogelijk dat het juiste moment voor een partnerschap nog niet is aangebroken. Dat is een ander veelvoorkomend feit. Met alle inspanningen die je doet, is het belangrijk om eerst duidelijk te krijgen wat er op dit moment voor jou passend is.

Ga dan in jezelf, leg je beweegredenen uit aan de hemel en laat weten dat je er klaar voor bent! Laat dan alles op je afkomen, forceer niets, laat het gebeuren!

Pas als je alleen met jezelf kunt leven, kun je een partnerschap aangaan. Als je niet met jezelf kunt opschieten, kun je met niemand opschieten.

Een partnerschap helpt mensen om liefdevol samen te werken aan het project Leven.

Overhaast niets!

Een echte partnerschap is gebaseerd op afspraken uit het Zijn ​​en deze afspraken moeten erkend worden. Dus overhaast niets!

Vraag jezelf op dit punt af: kan ik alleen zijn met mezelf of heb ik altijd mensen om me heen nodig?

Wanneer je klaar bent voor het partnerschap, maak dan op zielsniveau contact met je partner. Nodig hem uit in je leven! Als het zover is, vindt de ontmoeting plaats. Dus wees geduldig en sluit geen compromissen! Leid jezelf nooit af met andere partners, maar wacht af!

Als de juiste persoon in je leven komt, herken je hem of haar aan de afgesproken kenmerken.

Het is onmogelijk om een ​​ontmoeting te voorkomen die bedoeld is om plaats te vinden en waar een mens klaar voor is. Het gebeurt gewoon!

Het leven met je levenspartner is één groot feest als beide mensen zo helder zijn dat zaken als egoïsme, afgunst en jaloezie ze niet meer beïnvloeden. Vergeving speelt ook een cruciale rol in een partnerschap. Het is de koningsdiscipline voor een succesvol huwelijk. Als er een spirituele dimensie wordt toegevoegd, is het leven compleet.

Sex en het dagelijkse leven

Zo krijgt seksualiteit ook een andere status. Seks is dan niet alleen beperkt tot de gebieden van het lichaam, maar het is een holistische gebeurtenis van geest, ziel en lichaam. Dit is de eenheid die spiritueel verbonden mensen tijdens elke seksuele ontmoeting kunnen ervaren.

Ook het dagelijks leven heeft een heel andere kwaliteit. Geluk brengt diep vertrouwen – het vertrouwen in het anders-zijn en het zo-zijn van je partner.

Niemand die zelfverzekerd is, zou een ander willen veranderen. Elke partnerschap waarin de een de ander wil veranderen, mislukt. Bij spiritueel ontwikkelde mensen is dit niet langer een probleem – ieder accepteert de ander zoals hij is!

Het is niet nodig om je met het leven van je partner te bemoeien. Trouw daarom nooit met de bedoeling dat je je partner naar jouw ideeën kunt vormen. Dat gaat altijd fout en stort iedereen in het ongeluk!

Begin liever niet aan een partnerschap, zolang je altijd iets op je naasten aan te merken hebt. Dan ligt het misschien wel aan jou, aan het feit dat jij zelf nog op zoek bent.

Waarom zou je je opwinden – verander jezelf!

Volwassen zielen genieten van het feit dat hun partner anders is, omdat dit de enige manier is waarop ze zelf kunnen leren en groeien. Volwassen zielen gebruiken de reflecties van het dagelijks leven voor hun eigen ontwikkeling en zien ze niet als een bedreiging voor hun eigen ego. Daardoor heerst er begrip en vertrouwen in plaats van onenigheid of ruzie.

Nu kan de liefde de ruimte tussen man en vrouw innemen. Het ego trekt zich terug en de zielen kunnen bij elkaar komen.

Hoe kinderen reuzen worden

Nu worden kinderen een thema. Jullie voelen dat jullie een ziel in jullie leven willen uitnodigen. Hoe pak je dat aan?

Trek de zielen aan! Nodig zielen die bij jullie horen en bij jullie passen in jullie leven uit! Neem contact op met de ziel die bij jullie wil incarneren! Voel het wezen dat jullie toekomstige kind zal worden.

Voer gesprekken en hou jullie dromen in de gaten! Kinderen kiezen hun ouders op dezelfde manier uit als ouders hun kinderen kiezen – en de kinderen maken zich voor hun geboorte op zielsniveau bekend aan de toekomstige ouders.
De meest gezegende basis voor het gezin is:

Open jullie zielen en verspreid de geur van liefde als een bloem – totdat de honingbijen erop landen.

Jullie familie zal gedijen en de kinderen zullen uitgroeien tot de reuzen, die ze vanaf hun geboorte al aangegeven hebben te zijn.

Ik hou oneindig veel van jullie.
PARAMAHANSA YOGANANDA

Vertaling:Petra – voor wakkeremensen.org