MEDITEER EN LEEF TEN VOLLE! – BOODSCHAP VAN LAO TZU

MEDITEER EN LEEF TEN VOLLE!

BOODSCHAP VAN LAO TZU

Gechanneld door: Jahn J. Kassl – 27. December 2021

“Iemand die verlicht is, observeert en beïnvloedt het leven doorheen zijn wezen.
Alleen een dwaas probeert aan de touwtjes te trekken.
Godsdiensten hebben jullie geleerd God te
vrezen – Ik leer jullie God lief te hebben.”

MEDITEER EN LEEF TEN VOLLE!

OORDEEL NIET!

“Oordeel niet!” Dat is alles wat er te zeggen valt! Maak van deze waarheid geen handel door er aan toe te voegen “… opdat gij niet geoordeeld zult worden”. Wat Jezus deed was aangepast aan vroegere tijden. Vandaag telt maar één ding: “Oordeel niet.”

Neem een houding aan die door en door meditatief is. Bekijk de wereld op die meditatieve manier, door en door. Vermijd hebzucht – in welke vorm dan ook.

Ook spirituele hebzucht kan een plaag zijn. Hebzucht naar bewustwording, hebzucht om een volmaakt mens te worden of hebzucht om verlichting te bereiken zal je in angst doen vervallen. De angst om dat doel te missen heeft velen krankzinnig gemaakt. Veel religies spelen in op die angst. Hoeveel christenen zijn niet bang dat ze nooit de hemel zullen bereiken?

Hoeveel moeten die mensen niet doorstaan om aan de hel te ontsnappen? Hoeveel heiligen zijn er die een “heilig” leven leidden uit angst terwijl ze innerlijk gekweld werden door een ongetemde razende storm van emoties en verlangens?

WORD IEMAND DIE MEDITEERT!

Word iemand die mediteert – dat is de weg.

Bevrijd jezelf van angst, want zolang je vol angst bent, ben je ook vol hebzucht. Angst is slechts de keerzijde van dezelfde medaille. Hebzucht en angst zijn broers en zussen en komen altijd in paren.

“Streef nergens naar, word niets, volg geen doel – wees gewoon!
Wees “Zuiver” in alles – dat is de weg.”

Dan vrees je niets – en wordt zelfs de dood een goede vriend, net zoals het leven er een is.

WEES “ZUIVER”

Wees “zuiver” in alles en vermijd elke vorm van perfectionisme. Het universum is niet volmaakt, dus hoe kun je van jezelf vragen om volmaakt te worden?

Wees “zuiver”, wees heel, wees jezelf – dat is alles waar je leven om draait, niets anders. Iemand die “zuiver” is, verspilt geen tijd aan angst. Iemand die zijn leven leeft, verspilt zijn gedachten niet aan de concepten die deze wereld besturen en die door de mens gemaakt zijn. Iemand die “zuiver” is heeft geen religies of wetten nodig.

Iemand die “zuiver” is weet wat het betekent om mens te zijn. Hun mededogen is hun bewaker van het leven, en hun liefde is hun gids door de jungle van deze tijd.

Waar mensen het meest bang voor zijn is om hun leven volledig, compleet en “zuiver” te leven.  Dat zou betekenen dat je volledig in het leven opgaat – wat leidt tot het opgaan in jezelf, “zuiver” opgaan in jezelf.

Dan word je meditatief – wat er om je heen is raakt op de achtergrond, want wat binnen in je is vult alles.

WAAR BEN JE BANG VOOR?

Waar ben je bang voor als je niet resoneert met gebeurtenissen? Jouw resonantieveld kan een mijnenveld zijn of een bron van goddelijke inspiratie.

Dat hangt af van je focus – het leven eist geen antwoorden van je maar reageert op je energetische handtekening.

Er is niets dat je hoeft te doen, behalve een meditatieve staat aannemen – dan zullen angst en hebzucht verdwijnen.

Zal je leven een succes worden? Waarom daarover piekeren. Leef het “zuiver” – al het andere zal vanzelf op zijn plaats vallen.

Iemand die verlicht is, observeert en beïnvloedt het leven door zijn wezen. Alleen een dwaas probeert aan de touwtjes te trekken. Godsdiensten hebben jullie geleerd God te vrezen – ik leer jullie God lief te hebben.

Het leven is eenvoudig, alles is eenvoudig. Complicaties bestaan alleen om verwarring te scheppen.

Wees iemand die mediteert, word “zuiver”, en je mededogen zal opbloeien. Angst en hebzucht zijn geen metgezellen voor iemand die wil leven.

“Oordeel niet, mediteer en leef ZUIVER!”
Dat zegt alles, en de deur naar bewustwording
is wijd opengeduwd.

LAO TZU

Vertaling: Martien / voor wakkeremensen.org