Bericht van Meester Kuthumi: LIEFDE IS VRIJ!

Bericht van Meester Kuthumi:

LIEFDE IS VRIJ!

Gechanneld door Jahn J. Kassl – 6 juni 2021

Een kind kan zich alleen ontwikkelen als het de vrijheid heeft om zijn eigen gevoelens en gedachten te durven uiten. Alleen door zijn eigen ervaringen te kunnen opdoen, krijgt het zelfvertrouwen.

LIEFDE IS VRIJ!

HOU SLECHTS GEWOON VAN HET KIND…

Zeg nooit tegen een kind en bega nooit de “zonde” door tegen een kind te zeggen: “Hou van je moeder.” Hou van het kind en laat de liefde gebeuren. Zeg niet: “Heb me lief omdat ik je moeder ben, heb me lief omdat ik je vader ben. Hou van me.” Maak er geen gebod van of het kind zal het steeds weer verzuimen. Hou gewoon van het kind en in een liefdevolle omgeving zal die snaar in hem plots beginnen te vibreren”.

(OSHO)

Een kind kan zich alleen ontwikkelen als het de vrijheid heeft zijn eigen gevoelens en gedachten te uiten – alleen door zijn eigen ervaringen te hebben, wint het aan zelfvertrouwen.

Vooringenomen meningen, traditionele geboden of beperkingen, die ertoe leiden dat kinderen hun gevoelens en gedachten niet durven te uiten, leiden tot neuroses.

Vooral het zelfbeeld en het zelfvertrouwen lijden eronder.

Mensen die als kind nooit hun eigen gevoelens mochten uiten, of die daarvoor veroordeeld werden, ontwikkelen grote onzekerheden, hebben angsten, ontwikkelen een neiging tot perfectionisme en zijn bang voor nieuwe dingen.

Er is grote onzekerheid op alle niveaus, alleen omdat er in de kindertijd niemand was om te zeggen: “Zoals jij denkt en voelt, zo mag je zijn!”

Deze psychologische uitweiding introduceert deze boodschap ….

WAAR GAAT HET OM VOOR DE OUDERS,

die graag de zeggenschap  over hun kinderen hebben en ze willen controleren?

Wees je ervan bewust: jullie kinderen behoren alleen zichzelf toe en aan God.

Zie daarom eerst af van je aanspraken op bezit en macht over je kinderen.

Dit gebeurt door eerst bewust te worden van deze aanspraken en ze toe te geven en ze dan met het goddelijk licht op te heffen.

Genees je eigen kwetsuren, de wonden die je eigen jeugd in je ziel heeft veroorzaakt. Dan heb je een grote stap in de goede richting gezet.

Welke volwassene houdt ervan dat hem wordt voorgeschreven wat te voelen en wat te denken? Welke volwassene houdt ervan lief te hebben waar hij dat moet, in plaats van lief te hebben waar en wie hij wil?

De vraag die moeders en vaders zich moeten stellen is: “Welke wonden uit mijn jeugd moeten nog geheeld worden?” Dit ontspant de relatie met de kinderen, voor jou en de kinderen zelf.

De vrijheid die kinderen nodig hebben om zich te ontplooien, is iets dat veel volwassenen eerst voor zichzelf moeten verwerven.

Want het gebrek aan vrijheid in denken en voelen dat veel volwassenen ervaren, zorgt ervoor dat deze beperking wordt doorgegeven aan de volgende generatie en door hen wordt “geërfd”.

EEN BLOEIEND GEZINSLEVEN

Daarom is het voor een bloeiend gezinsleven van het grootste belang dat vaders en moeders als kinderen hun liefde hebben kunnen uiten zoals zij dat wilden. Als dit niet het geval is geweest, dan is het nodig om door middel van bewustzijnswerk deze vrijheid in latere jaren te hervinden. Want deze vrijheid is het fundament waarop de liefde voor kinderen kan gedijen, omdat zij door niets bezoedeld wordt.

“Heb je moeder lief, heb je vader lief,” zegt geen moeder en zegt geen vader die zichzelf liefheeft!

Als kinderen het gebrek aan eigenliefde van de ouders moeten compenseren, brengt dat schade toe aan alle gezinsleden.

Dus nodig ik jullie uit om bij dit onderwerp binnenin jezelf te kijken.

Wat gaat er in je om als kinderen vrijuit hun gevoelens en gedachten uiten, vooral als het ongemakkelijk voor je wordt. Hoeveel waarheid kun je aan en hoe vrij mogen kinderen die uiten? Laat je je kinderen toe te houden van wie ze willen houden, in plaats van wie jij lief vindt?

Geef jij je kinderen graag advies, of leef jij een leven dat kinderen voor hun eigen oriëntatie kunnen gebruiken? Waar hou je meer van: geboden of vrijheid?

Schep je een weg omhoog langs deze vragen en je zult menige overtuiging loslaten en nieuwe perspectieven omarmen.

Liefde is vrij. Dat is de boodschap.

IK BEN MASTER KUTHUMI

Bron: https://lichtweltverlag.at/en/blog/

Vertaling: Winfried