Ivo van Vega: Waarom Dingen Fout Gaan

Ivo van Vega: Waarom Dingen Fout Gaan

Gechanneld door: Sharon Stewart – 10 Mei 2921

Waarom Dingen Fout Gaan In Jouw Leven

Sharon: Waarom creëren we verkeerde dingen? Omdat we ons scheppend vermogen interpreteren via de Matrix. Terwijl in feite de universele wet altijd voor ons beschikbaar is geweest, het kan niet anders. We hebben echter geleerd er misbruik van te maken.

Hoe vaak hebben we niet gehoord, “Gimme gimme never get!” toen we kinderen waren. Dus je leerde het niet te vragen. Nee, de manier om het te doen is om te vragen. Vraag en verwacht dan te ontvangen.

Ivo: Het is waar je je op afstemt, mijn lief. Als je je afstemt op negativiteit, zul je een negatief leven ontvangen. Als je je afstemt op positiviteit, zul je een positief leven ontvangen. Ja, degenen die in het negatieve aspect van dualiteit werden opgevoed – met negatieve ouders, negatieve vrienden, negatieve familieleden – leerden dat negativiteit normaal was.

Ik zeg je, het is niet normaal. Helemaal niet voor een mens. Als je familie zo negatief is, worden ze gemanipuleerd en veel bloedlijnen worden gemanipuleerd, strikt vanwege hun neiging tot positiviteit en de dreiging dat ze zullen ascenderen voorbij de AI-tijdlijnen en de kunstmatige realiteit die de negatieve facties van dit melkwegstelsel in leven houdt. Ja.

Als we zeggen ‘Alles is Eén, en Eén is Allen’, menen we dat. Je leven heeft zoveel invloed op wat er gebeurt in de Melkweg, het universum, het multi-verse en daarbuiten.

De manier om een negatief leven te veranderen in een positief leven is te leren je overtuigingen te veranderen en anders te denken. En om de universele wet te gebruiken zoals die bedoeld is om gebruikt te worden.

De universele wet was op aarde altijd al voor jullie beschikbaar. Het kan niet anders zijn. Maar, zoals ik heb aangegeven in ons boek, “Het belang van leven volgens de Universele Wet”, is jullie geleerd om haar verkeerd te gebruiken.

Jullie gaan in tegen de wetten van aantrekken en ontvangen. Velen van jullie verwachten te ontvangen van bronnen die je om andere redenen hebt aangetrokken. Sharon heeft mensen in haar leven gehad en ze heeft hen geholpen te begrijpen wie hun tweelingvlam is, dan zijn ze haar blijven zien als een gever en hebben ze om andere dingen gevraagd.

Sharon: Ze kregen een “nee”.

Ivo: Correct. Je was in hun leven voor één reden en slechts één reden. En velen van jullie doen dat. Je bent er om anderen wakker te maken, niet om boodschappen voor ze te doen, ze jouw persoonlijke spullen te geven, voor hun kinderen te zorgen, ze door de stad te rijden, etc etc. Soms zijn jullie er maar voor één reden: het Ontwaken. Het is aan jou om je doel in het leven van een ander te voelen en je aan dat doel te houden. Dan voorkom je dat het, wat jij noemt, “fout” gaat, althans op die manier.

Er zijn veel behoeftige mensen op aarde. Er zijn ook veel uitbuitende mensen op aarde. En jij moet beslissen welke dat zijn. Als iemand zich in een uitbuitingspositie bevindt en weinig inkomen heeft, komt dat omdat hij, zoals jij het noemt, “tegen de verkeerde boom blaft”. Ze zijn persoonlijk niet in staat om hun macht te gebruiken en ze vampieren van andere mensen. Dit brengt velen nergens, zoals je kunt zien.

Als het voor jou persoonlijk fout gaat, gaat het misschien niet zozeer fout, maar is het beter dan waar je eerst was. Je moet leren kijken naar positieve veranderingen als wat ze zijn en wanneer je je richt op het positieve, krijg je meer positiefs in je leven. Velen van jullie kunnen niet in korte tijd van nul naar zestig gaan, dus pas je je frequentie aan naarmate je escaleert en de omstandigheden in je leven verbetert. Je gaat in stappen, met andere woorden.

Sharon woonde samen met een crackverslaafde alcoholist die haar geld aannam en haar beval het huishouden te doen en voor hem te zorgen, alsof hij een kind was, wat hij in feite ook was. Een kind in het lichaam van een man. De laatste keer dat hij haar bedreigde, zag zij haar kans schoon en vluchtte naar het huis van een vriendin in de buurt en verliet de volgende dag de stad.

Daarna woonde ze drie jaar lang in een kelderappartement met een gedeelde badkamer, waar ze ongeveer 800 dollar per maand verdiende in afwachting van haar invaliditeitspensioen. Toen dit binnenkwam, verhuisde zij naar haar huidige locatie waar zij haar eigen appartement heeft en haar inkomen heeft verdubbeld. Dit heeft 6 jaar geduurd. Elke stap was een andere stap in het proces van het geleidelijk verhogen van haar frequentie.

Nu wil ze weer verhuizen. Om deze verhuizing te maken, moet ze terugkijken op waar ze was en waarderen waar ze nu is, ondanks wat er mis is met het huis, want als ze kijkt naar wat er alleen maar mis is, zal ze meer van dat aantrekken.

Om meer overvloed aan te trekken om haar betere huis te betalen, maakt ze er een spelletje van. Elke kortingsbon die ze vindt, elke uitverkoop waar ze van profiteert, elke keer dat ze de energie heeft om de vloer schoon te maken, de tapijten te stofzuigen en af te stoffen, viert ze feest.

Dat is een nieuwe manier van denken voor Sharon.

Sharon: Ja, ik kom uit een familie van zeurpieten.

Ivo: Dat klopt. En ze hebben je geleerd te focussen op wat verkeerd is. Nu vier je wat goed is. Geen lichaamspijn – je danst. Je hebt vannacht goed geslapen – je danst nog wat meer. De zon schijnt – je dankt God voor zijn genade in je leven vandaag. Concentreer je op wat goed is en sla op die trommel tot de dood! Trek het u niet aan of anderen je vreemd vinden. Als ze niet begrijpen wat je doet, komt dat omdat ze negatief gefocust zijn. Een positieve focus en een dankbare houding gaan veel verder en verheffen je energie tot een hogere frequentie die je op één lijn zal brengen met meer geschenken in het leven.

Het is een universele wet.

Wees positief. Wees dankbaar. Wees dankbaar voor de kleine dingen en uiteindelijk zullen de grote dingen op je deurmat landen.

Sharon: Nu we het er toch over hebben, Ivo, wanneer land je?

Ivo: Heel snel, mijn lief, heel snel. Blijf je positief focussen.

Sharon: Voor mij is het makkelijker omdat ik of nooit dingen heb gehad of omdat wat ik had me al zo vaak is afgenomen, dat als het weer in mijn leven verschijnt ik het verwelkom. Zoals geld, bijvoorbeeld. Of een betere gezondheid.

Ik realiseerde me een tijdje geleden dat mijn reactie op het leven waar ik nu ben, het meest bestraffende is, dus stopte ik met de negatieve reactie. Ik wist dat ik moest leren me te concentreren op wat er goed aan was, zelfs als het enige goede was dat ik hier binnenkort zou vertrekken.

Eigenlijk spookt het hier echt, dus ik vind het prachtig om de foto’s van de buurman te zien van geesten in zijn kelder en op zijn trap. Dat soort dingen intrigeert me. Ik denk dat de kast in zijn kelder een portaal is want hij heeft er een foto van een grijze in. Zo cool. Er is hier meer paranormale energie dan er energie is in de mensen die hier wonen. En dat is waarschijnlijk waar, en dat zal wel de bedoeling zijn.

Het gaat om vibratie, niets anders. Je emoties zijn je frequentie en ze geven je de hele tijd feedback.

Ivo: Precies. Ze vertellen je waar je je op de trillingsschaal bevindt. En als je dankbaarheid uitdrukt en geeft, verhoog je automatisch je frequentie. Het is zo simpel en toch zo onbegrijpelijk voor veel mensen.

Sharon: Ik herinner me een tijd toen ik in de 12 stappen zat en ik elke dag “dankbaarheid moest doen”. Ik moest daar zitten en mijn ouders alle vreugde, geluk, overvloed, voorspoed en liefde toewensen die ik voor mezelf zou willen. Nou …. dat was een les in nederigheid, want ik haatte mijn ouders en gaf ze de schuld van alles wat verkeerd was in mijn leven. Nu zie ik ze als mijn leermeesters en hoop dat hun volgende levens voorspoedig verlopen en dat de bloedlijn van de familie, als die op aarde moet blijven, het veel beter doet dan tot nu toe, want die is gericht geweest, heb ik geleerd. Ik geloof dat mijn aardse vader een gevangen Lyraanse of Vegaanse ziel was die terug wilde en nu kan hij dat proces weer in gang zetten.

Veel van wat ze deden was niet hun fout, maar ja, het universum houdt iedereen persoonlijk verantwoordelijk. Onwetendheid is geen excuus. Dat betekent niet dat je naar de gevangenis moet, dat betekent dat je je energie weer in balans brengt.

Ivo: Ja, dat is alles. Het kan en het hoeft niet de zware taak te zijn die sommigen denken dat het is. Dienstbaar zijn, geven voor het welzijn van het collectief, is een goede manier om dwalende daden weer in evenwicht te brengen.

De ironie is dat de duisteren zich nog steeds met jullie leven bemoeien, maar dat wat zij jullie aandoen, als jullie er op de juiste manier mee omgaan, de mensheid zal helpen om met sprongen vooruit te gaan. Dit is hoe hun huidige pogingen averechts op hen werken: de mensheid is zich ervan bewust en trapt niet langer in hun negatieve valstrikken. De duisteren zorgen voor het momentum voor het her-ontwaken van de mensheid op aarde.

Sharon: Dank je, Ivo.

Ivo: Mijn lief, alles kan met nieuwe ogen gezien worden. En door alles in het Licht te zien, zal het Licht in je leven terugkeren. De duisternis zal ophouden. Het is Gods belofte. Hij heeft je niet verlaten. Jij verliet Hem.

Kanaal: Sharon Stewart

Vertaling: Martien