Heavenletter # 640 – GA ZO DOOR.

Heavenletter # 640

GA ZO DOOR

Gepubliceerd: 22 juli 2002 / Geplaatst: 9 april 2023

 

God zei:

Als je je gekneusd voelt door het leven, door de kleine dingen in het leven, heb je misschien stil gestaan.
Beweeg sneller en de kleine dingen zullen je niet raken, of, als ze dat wel doen, ga je te snel om dit te veel nadenken te geven.
Zoals het nu is, denk je er te veel over na.

Als wat Ik nu zeg op jou van toepassing is, luister dan. Als dit niet op jou van toepassing is, dan kun je het wellicht even inkijken.

Onthoud dat de wereld uit meer bestaat dan jouw persoonlijke leven en jouw persoonlijke gedachten. Het zijn jouw gedachten die de prik van een doorn laten verzweren. Je weet dat de kleine dingen waarvan je het verzweren hebt bevorderd, kleine dingen zijn. De kleine dingen kunnen je consumeren totdat er iets groters binnenkomt.

Misschien maakt dit iets groots maken van een klein ding deel uit van je verlangen naar drama.

Maar je zegt dat wat je dwars zit, geen kleinigheid voor je is. Dat is nu net het punt. Je hebt het groots gemaakt. Maak het klein. Laat het voorbijgaan of sla het over. Het is de opeenstapeling van kleine dingen die groot worden. Als je naar drama in je leven verlangt, begin dan aan iets groters.

Vergeet dat drama gedoe. Besteed aandacht aan het doel. Je hebt geen drama nodig in je leven. Je hebt beweging nodig. De beweging waar we nu over spreken is voorwaarts. Voorwaartse beweging wordt vooruitgang genoemd. Je bent aan de gang terwijl je vooruitgaat. Laat de kleine valstrikken los die je tegenhouden. Krabbel niet terug. Je kan vooruitspringen.

Omdat er braamstruiken achter je zijn, wil nog niet zeggen dat er braamstruiken voor je zijn. Je hebt niet altijd braamstruiken nodig.

Je hebt niet altijd een struikgewas nodig om een open plek te bereiken.
Genoeg van het vrijmaken van het pad. Genoeg om het voor je perfect te maken. Bezem het verleden naar het verleden.
Je loopt nu op een vruchtbaar veld. Je gaat nu een nieuw leven binnen, helemaal nieuw. Dat doe je door uit je gehechtheid aan het oude te stappen.

Doe desnoods je schoenen uit en laat ze daar liggen.
Het is in en volgens jouw gedachten dat stappen voorwaarts maakt.
Je kunt alles hetzelfde houden – je kunt het uiterlijke hetzelfde houden, maar je kunt eropuit trekken zonder dat de valkuilen uit het verleden je in de weg zitten.

Wat je gisteren heeft lastiggevallen of gehinderd, dat hoeft vandaag niet zo te zijn. Je bewandelt vandaag nieuwe wegen en je bent sterk in wat jou doelt. Je hoeft niet langer te wachten tot de grond naar je toe komt.
Je ging erop uit. Je voeten blijven niet stil staan. Je voeten slepen niet.
Je voeten zijn gevleugeld. Geen beperkingen. Gewoon vooruit.

Als je door een tarweveld loopt, buigt het graan naar jouw beweging.
Het buigt niet voor je gedachte.

Als je vooruitgang wilt boeken, dat is voorwaarts. Je stopt niet bij elke draaiing. Elke wending is geen kruising. Elke oversteek betekent niet een stop. Er is geen verkeer dat je tegenhoudt. Er is geen gevaar in het vooruit. Enkel jouw gedachten aan gevaar of niet-succes houden je tegen.

Succes zit niet in wat er gebeurt. Succes is in voorwaarts gaan.

Heb je misschien gewacht om te worden tegengehouden?
Of heb je misschien gewacht op signalen die je vooruit zouden helpen?
ooruitgaan is zijn eigen signaal.

Er is geen plezier in blijven waar je bent. Er is vreugde in het oogsten, maar eerst plant je. Er is grote vreugde bij het planten.
Welke zaadjes plant jij vandaag? Welke voorwaartse beweging maak je?
oorgaan!

http://heavenletters.org

VERTALING DOOR: Anja voor wakkeremensen.org – 8 April 2023 – Stille Zaterdag

Afbeelding: pexels.com – Bob Clarke