Heavenletter 6384: Het Vermogen van het Hart / 19 juli 2018

Heavenletter 6384
Brief uit de Hemel
Het Vermogen van het Hart
19 juli 2018

God zei:
Geliefden, natuurlijk, jij, jullie, julliezelf, jullie allerzelfst, zijn gevuld met onschatbaar vermogen. Jullie gaan verder dan ontoereikende kracht. Jullie hebben stralende, bloeiende buitengewone krachten. Er is niets gedeclasseerd in het woord “power” (vermogen, kracht, macht), alsof het woord alleen kan verwijzen naar het stripboek ‘POW and WHAM!!!!
We spreken over het vermogen van het hart, niet over magische trucs. Ik veronderstel dat de uitdrukking “magische trucs” iets sensationeels, sluws, niet helemaal ethisch, misschien zelfs lage klasse, met zich meebrengt.
Er is niets mins aan lopen over water, noch is het bijzonder fenomenaal. Er moet een waardig doel zijn dat verder gaat dan voor de show. Er is zuiverheid van verlangen en intentie. Dit gaat niet over indruk maken of het bewijzen van een punt. Natuurlijk zijn integriteit en motieven belangrijk. Wijn maken van water had een hoog doel.

In een ver verleden was vuur maken een wonder. Ik kom uit de plaats van: “Wat is geen wonder?” Dat ogen openen en dat ogen sluiten – wat een wonder! Zo eenvoudig. Dat jullie slapen en dat jullie ontwaken zijn wonderen, ouderwetse wonderen.  Denk alleen maar aan spraak, dat het er is en er is stilte. Is het niet zozeer een wonder dat de zeeën bij elkaar blijven dan dat ze uiteengaan?
Op alle niveaus zweeft begrip boven jullie. Natuurlijk, wat er in de wereld gebeurt, is van belang. Vooral het licht dat jullie op het leven werpen, doet er meer toe. Als je op het punt staat in brand te vliegen en iemand water over je gooit om het vuur te doven, dan zou je bedanken.
Als iemand over de weg rende en om je van de weg af te duwen van een snel rijdende auto, zou je zijn aanwezigheid van geest verwelkomen en zijn hand kussen. Omstandigheden en interpretaties maken deel uit van het levenspakket. En dus kunnen jullie de aanwijzingen van jullie leven door bepaalde kanalen leiden.
Het leven is niet objectief. Jullie denken graag zo, maar het leven is zoals jullie het beschrijven.
Misschien achtervolgt iemand je – niet om je bang te maken, maar om je portemonnee terug te geven die je liet vallen zonder het te merken.
Jullie waren er misschien zeker van dat jullie geen keus hebben in het leven. Jullie zijn geboren in een bepaald land, in een bepaalde familie, in een bepaalde eeuw en zo gaat het met het geluk in jullie leven.
Jullie hebben misschien nooit een engel opgemerkt of misschien twee, die jullie optilden. Dit betekent niet dat jullie niet opgetild zijn en zachtjes landden. Jullie zijn misschien niet afgestemd op alles waar jullie op afgestemd zouden kunnen zijn. Misschien concentreren jullie je op wat schurken kunnen doen.
Het is goed mogelijk dat jullie je leven omhoog geheven hebben of het hebben meegesleept. Het leven heeft jullie niet over het hoofd gezien.
Integendeel, jullie hebben het leven genegeerd en jullie leven in de grond begraven. Het is mogelijk dat jullie het leven hier en daar hebben gepest en een deur in het leven hebben dichtgegooid. Begin opnieuw.
Overweeg jullie omgang met het leven alsof jullie een bepaalde noot op de piano spelen en dit is de noot die jullie horen terugspelen  naar jullie. Speel een hogere noot en kijk wat er gebeurt. Kies noten in een tempo dat jullie werkelijk graag willen horen. Zet de toon voor jullie eigen leven. Wees jullie eigen orkestleider. Wie stopt jullie? Doet er niet toe. Vertel niet langer hetzelfde verhaal tenzij het een verhaal is waar jullie meer van willen.
Welke inhoudsopgave schrijven jullie op voor jullie leven? Als jullie huidige inhoudsopgave lijkt op ontbering, dan, verdorie, schrijf een nieuwe inhoudsopgave. Het leven zal de klank oppakken welke jullie het geven. Zelfs als het leven doorgaat zoals het ogenschijnlijk is, begin dan met het neuriën van jullie nieuwe deuntje en zie welk verschil dit maakt in hoe jullie je voelen.
Als er iedere dag een nieuwe Brief uit de Hemel kan zijn, kan er dan geen nieuwe melodie voor jullie zijn om te bedenken?
Vertaald door: Anja