Heavenletter 6305: Alles is mogelijk Nu / 1 mei 2018

Alles is mogelijk Nu,
Brief uit de Hemel
1 mei 2018

God zei:

In plaats van als een wolf te huilen, zeg tegen jezelf: “Ik ben de gelukkigste persoon ter wereld.” Dit zal je geen pijn doen!
Je bent bang dat je niet zult zijn wat je realistisch noemt. Moeilijk noem je realistisch. Je noemt pijnlijke realistisch. Je noemt ziekte realistisch. Je noemt teleurstelling realistisch. Dit is de wereld zoals jij deze ziet.
Er is niets objectiefs aan je beoordeling. Je denkt dat je objectief bent terwijl je subjectief bent. Dit is jouw beeld van realisme, zoals die donkere sombere romans. Je leven lijkt verachtelijke zaken te volgen. Je kunt dat misschien kwalificeren als wat je niet echt wilt, als onverdiend misschien, maar toch, het is wat je zeker zult krijgen. Ja, wat je bevestigt, blijf je krijgen. Waarom benadrukken wat je niet verlangt?

Als je in een put zou vallen, zou je je dan dagelijks eraan moeten herinneren dat je op de bodem van een put zit, of zou je eruit klimmen? Ik ben er zeker van dat je eruit zou gaan klimmen. Onder bepaalde omstandigheden kunnen er momenten zijn waarop je kunt wanhopen en toegeven, opgeven. Wie zei dat je de nederlaag moet toegeven?

En dus in het leven, als je problemen als realistisch bevestigt, houd jij jezelf voor de gek. Wat jij realistisch noemt, is niet realistisch. Het is pessimistisch.
Geliefde, wat je realistisch zou kunnen noemen is als bedorven voedsel. Het verschil is dat je het niet blijft verwarmen en bedorven voedsel eet. Met bedorven voedsel eten, weet je, genoeg is genoeg. Je accepteert dat bedorven eten iets is om uit de buurt te blijven.
Je verlangt geluk, toch mag je je ongelukkig noemen. Ongeluk zit alom in je hoofd. Je herhaalt de naam van het ongeluk. Je wordt een buddy en drager van tegenslag. Jij en je ongeluk worden kameraden. Je steunt het ongeluk alsof je hier op Aarde bent om je te verzamelen rond wat je niet echt wilt en om het aan te wakkeren. Jij nodigt het uit. Je zorgt ervoor dat tegenslag jouw aandacht opeist.
Je zegt tegen jezelf: “Opnieuw verijdeld.” Jij zegt: “Mijn lot is verzegeld.” Je zegt: “Dit is hoe het leven is, ik moet realistisch zijn.” En dus bewijs je  eerbetoon aan wat je liever niet wil meemaken..
Je zegt: “Ongeluk – kom hier terug.” Je zegt: “Het valt mee.” En je klopt jezelf op je borst omdat je toestond tegenspoed te hebben.
Begin je in te zien dat jouw vorm van realisme is om boeketten met rozen naar de slechteriken te gooien?
Gooi boeketten naar “Geluk”. Als je echt realistisch wilt zijn, promoot dan niet langer het verleden.
Denk recht na. Verkoop jezelf niet langer als een nota van goederen. Wees niet langer trots op wat je realisme noemt. Geliefde, het is beter om je deuren wijd open te zetten voor nieuwe kansen. Open je ogen. Open je oren. Open je hart. Durf je denken te veranderen. Omarm geluk, en geluk zal je omhelzen. Je bent niet de metgezel van het ongeluk.
Natuurlijk verlang je naar vervulling. Wat heb je daarvoor nodig met wat je realisme noemt? Wat is dit kleine punt van trots voor jou waard? Het is eerder een belemmering voor jou.
Geliefde, in plaats van te verlangen naar realisme, hunker naar wat van waarde is voor jou. Geluk is niet bedoeld om zich verre van je te houden. Zet in op het winnende paard. Cultiveer wat je wenst.
Geluk is een realistisch verlangen. Bied jezelf geluk aan. Roep je dromen op. Verlang wat je hart begeert en niet wat je intellect herhaalt; dat zal je sowieso niet ontvangen.
Herinner je psyche eraan wat je dromen zijn. Wees moedig. Ja, droom je dromen. Klein of groot, eer je dromen en eer dat het gerechtvaardigd is. Ondersteun de evolutie van je dromen. Vertrouw meer op Mijn Vermogen om meer dromen jou te bezorgen dan jij op teleurstellingen vertrouwt. Alles is mogelijk. Houd dit idee, deze mogelijkheid vast, met name in je hoofd en je hart.
vertaling Winfried