Heavenletter 6298: De Hoogte van de Hemel / 24 april 2018

De Hoogte van de Hemel
Brief uit de Hemel
24 april 2018

God zei:
Als de Hemel een top erop had, Wij, jij en IK, het Één van Ons, zou op het hoogtepunt van de Hemel zitten. Zoals het is, er is geen dak op de Hemel.
We zouden kunnen zeggen de Hoogte van de Liefde, of misschien, zitten We op de piek van de Hemel en natuurlijk, alles is goed.
We zijn zonder twijfel gevestigd in de Hemel, die geen grenzen kent.
Er zijn geen grenzen in de Hemel. Geen uitsluitingen. IK zal gewoon, simpelweg niemand uitsluiten. Niemand wordt buitengesloten.
Dat is niet Mijn manier. Dat is niet Mijn verlangen.
Geliefden, IK bied een full-service Hemel.  Dit is de wijze die IK graag wil.
Geen notaris heeft een petitie te tekenen noch een getuigenis af te leggen.
Zie je hoe een Brief uit de Hemel kan beginnen?
Het begint met een formulering of een zin en dan andere bewoordingen of zinnen wagen zich erin en voordat je het weet, brengen meer woorden er zich snel in en kleven op de een of andere manier eraan en brengen meer.

Dit herinnert Mij eraan hoe een puppyhond groeit – een beetje bij de staart en een beetje bij de neus.
Het is allemaal natuurlijk. Het schrijfwerk van God groeit op dezelfde manier als bloemen groeien. Dezelfde manier waarop zaden op/in de Aarde vallen en om de Aarde te voeden of om het bewijs van leven op Aarde te vermenigvuldigen. Wat groeit er niet eenvoudigweg een beetje hier en een beetje daar?
We kunnen natuurlijk zeggen – We kunnen alles zeggen wat We toevallig zeggen.
Wie beeldhouwt een standbeeld? Waarin wordt een sculptuur gebeeldhouwd?
Hoe wordt een toneelstuk geschreven ?
Hoe wordt het programma geschreven voor het toneelspel?
Van waar komt een lied, een lied gezongen vanuit het hart gearrangeerd volgens een hartslag?
Wat een mooie verschansing is het leven want het maakt zichzelf levensvatbaar. Wat van het leven ook zichtbaar is en sommige dingen van het leven zijn niet zichtbaar. Dit hoeven ze niet te zijn. Het is nu duidelijk dat er van dichtbij niets hoeft te worden geobserveerd. Ver weg is ook gratis en duidelijk. Duidelijk of onduidelijk, gezongen of niet, in de ene toon of de andere, het leven zelf is iets op te noemen, maar toch van waar en naar waar?
Was het leven gemaakt als een puzzel met een beslissing of werd het leven eenvoudigweg op het strand gevonden, aangespoeld op de kust met zeewier en edelstenen vanuit een verre bron die nog moest worden opgemerkt? Van waar komt het en waar stroomt het naar toe?
De betekenis van het leven daar is om gevraagd of is nodig en gezocht en de betekenis van het leven schrijft zichzelf toe aan hedendaagse helden.
Ben jij een held? Misschien heb je je ergens op ingeschreven als bevlieging in een moment, een menu of boodschappenlijstje.
Zijn menu’s van tevoren geschreven en kunnen ze worden geschreven in zand? Wat blijft er her en der op het strand? En wat heeft de inhoud van de kust te maken met jou te maken of wat dan ook en waarom vraag je het?
We kunnen volleybal spelen. Wat heeft het voor zin? Het lijkt erop dat je voetstappen bent gefundeerd op zand.  Waar of wat laat dit aan jou over en wie vraagt het jou?
Is het leven een rechtbank om tot de orde te komen of om aan wanorde over te laten en op verzoek van wie en wie probeert achter de feiten te komen en wie besluit en waar dan ook voor?
Gaat een dag voorbij als een kanotocht op een stroom(pje)?
Wie zegt dat? Moet iets worden genoemd voordat het bestaat of wat?
Wat is gegeven? Wat is niet gegeven en door wie zijn verordening?
Is er vandaag een parade ? Hoe zit het met een drumband, blaaskapel?
En wie geeft vandaag een naam? Is vandaag gevierd en hoe zit het met morgen? Is het leven een oneindige parade?
Waarvan is ‘spirit’ gemaakt? Het is voldoende dat spirit bestaat en dat doen Wij ook allemaal, toch?
Het leven is een beetje gemaakt van verbeeldingskracht. En waarom niet?
Vertaald door: Anja