Heavenletter 6294: Jezelf verdeeld vinden / 20 April 2018

Jezelf verdeeld vinden
Brief uit de Hemel
20 April  2018

God zei:
Wat als je jezelf als mooi zou kunnen zien? Als je gewoon Mijn Woord hiervoor zou kunnen nemen, zou jij zien dat je mooi bent zoals je bent.
Ik kan overtuigend zeggen dat Ik jou mooi zie en niets minder.
Net zoals jij bent, ben jij perfect!
Waarom ben je zo moeilijk te binden aan je Zelf zoals ik je zie?
Komt het  omdat je een lichaam om je heen draagt en dat je gezien kan worden? Is dit wat je uitput, het zijn van de gehele tijd, op een openbare vertoning? Daarnaast heb je een huis of appartement of … om bij te houden en om het te vullen tot overvol. Moet je werkelijk jouw geest, hart en omgevingen zo vol proppen tot het overvolle?

Soms weet je zeker dat je op het verkeerde moment bent geboren en op de verkeerde plaats. Je vindt het leuk om te denken dat je bedoeld was om geboren te worden in de tijden voor verkeer, voordat je naar de winkels had te gaan om dingen te kopen, voor het in de rondte racen met mobiele telefoons en computers, misschien zelfs voordat landen “beschaafd’ werden, toen er geen normen waren om waar te maken, maar enkel die van jou. Misschien heb je gedacht dat je beter geboren had kunnen zijn in de tijd en de plaatsen wanneer en waar je onder een boom zou kunnen slapen en er geen gras was om te maaien, geen massa marketing om je aan te moedigen en om een waardige consument te worden.
Oh, om vrij te zijn, om in vrede en rust te leven en niet loyaal hoeven te zijn aan de massa marketing en het ene essentiële voorwerp te kopen na het andere. Oh om vrij te zijn! Vrij zijn! Dit zou Nirvana zijn!
Zoals het is, je hield altijd van boeken lezen en naar de bioscoop gaan.
Voor het grootste deel hield je van wat je onderwijs noemde.
Hier is hoe je jezelf verdeeld vindt:
Je houdt van reizen over de hele wereld, maar je verlangt niet naar het daadwerkelijke reizen dat hoort bij het reizen.
Je hebt wel een zekere hoeveelheid angst om verdwaalt te raken.
Wat zou je doen zonder je GPS (Global Positioning System) ?
Je bent misschien minder onafhankelijk van het leven zoals jij het kent, als je er maar een idee van had hoe betrokken je zou worden. Je had niet van te voren begrepen hoe absorberend jouw plek in de wereld zou zijn.
Pas na het feit begon je dit in te zien. Eerlijk gezegd, je weet niet echt hoe het vroeger met je zou zijn toegegaan.
Hoe dan ook, zelfs als je van koopjes houdt, geloof je graag dat je een meer simpel leven gunstig gezind bent.
In de zomer ga je graag naar een optrek in het bos. In deze optrek heb je  één  “pot” die dienst doet als mengkom, één vork, één mes, één lepel.
En al de opeengehoopte keuzes die je thuis hebt, lijken als een wanorde.
Thuis lijkt niets overbodig. Iedere lade, kast,/bergruimte etc., is tot de rand gevuld. Thuis, waarom geen ruimte, kamer om te besparen/ontzien/verschonen? Waarom niet minder in plaats van meer en meer? Wat is dat maakt je verplicht te voelen om te houden en niet los te kunnen laten? Alles wat je bezit lijkt jou te bezitten? Wat is er met jou dat je houdt als een slaafse gebondenheid aan bezittingen?
Ik vraag het jou en jij vraagt het jezelf af.
Je kunt zelfs jezelf beloven dat je in zult ‘krimpen’. Ben jij zoals dit?
Steek dan jouw hand op.
Je hebt veel boeken gelezen over hoe jouw huis te ‘legen’. Je bent een expert als je het zou kunnen of willen uitoefenen.
Met wat voor soort lijm zit je vast aan dat waaraan je moet vasthouden wat de fysieke ruimte vult?  Wat gebeurt er met jouw geloften om alleen dat te bewaren wat nodig is?
Jouw geloften kunnen langs de kant gaan en jouw fysieke objecten blijven toch waar ze zijn.
Vertaald: Anja