Heavenletter: 614 – Hemel.

Heavenletter: 614

Hemel

Gepubliceerd: 25 juni 2002 / Geplaatst: 5 februari 2023

 

God zei:

Je hebt gehoord over bijna-doodervaringen, en hoe mooi die zijn, maar je hoeft niet te wachten op de dood van het lichaam om een glimp op te vangen van iets meer waar je zo wanhopig naar snakt.
Je hoeft het niet aan te nemen volgens religie of overtuigingen van hieruit, het zijn wankelmoedige plaatsvervangers voor actualiteit.

Ik bied je nu de Hemel aan, niet een soort proefmodel, niet een soort fantasiewereld, niet een soort wortel om je op de been te houden, maar het echte werk. Alles is inbegrepen daar binnenin jou. De Hemel is al een deel van jou, alleen jij hebt poeh poeh of pfff pfff ermee gedaan.
Je hebt de erkenning ervan weggejaagd uit angst dat je voor dwaas zou worden gehouden of dat je dwaas zou zijn.
Maar het is dwaasheid om het bestaan van de Hemel niet te erkennen, en bovendien het bestaan ervan in jou.

De Hemel is waar Ik ben. Als jouw hart zich door Mij roert, heb je een hint van de Hemel. Maar meestal heb je geen idee, laat staan dat je hoopt dat de Hemel op handen is voor jou. Toch is de Hemel nu beschikbaar.

Je weet dat de Hemel geen fysieke plek is. Dus, wat is het dan?
Het is iets dat in je voorkomt. Op die manier vindt het plaats. Niets gebeurt buiten jou. Jij bent de vertolker van wat er om je heen gebeurt.
Je neemt het leven in je op, zoals je je behelpt wanneer je een taart decoratie toepast, met bijvoorbeeld een spuitzak en/of een glazuur mes, en later met een mes het in stukken verdeelt. Gebruik de Vormgever van de Hemel, zo wordt de Hemel als het ware voor je uitgeknipt.

Geen twee mensen ervaren dezelfde gebeurtenis exact hetzelfde. Jouw reflectie herschept de gebeurtenissen. Je houdt de gebeurtenis als het ware in je hand en je ziet een stuk steenkool of je ziet een diamant of een van de mogelijkheden daar tussenin.

Het leven is wat je zegt dat het is. Het leven is wat je verstand zegt dat het is. De waarde is wat jij zegt dat het is.
Jouw ervaring is jouw interpretatie van jouw ervaring.

Draai je gedachten een heel klein beetje.
Dit is een bijna onmerkbare schakelaar in de hoek van waaruit je kijkt.
Als je op dit moment niet alle gebeurtenissen in je leven leuk vindt, zet er dan een andere lens in en begin vanuit een andere hoek te kijken.

Onthoud dat dit niet jou Zelf voor de gek houdt. Als je minder dan de Hemel hebt gezien, was dat een truc. Het was DE truc van het verstand.

Wat heb je bij je Zelf ingesteld on te kijken, om te zien?

Ben je de zondebok geweest voor jouw gedachten?

Je draait de wereld rond. Je draait het op één vinger met gedachte.
Neem nu de Hemel in je andere hand en houd de Hemel in je handpalm.

Kom binnen, kom Nu binnen in de Hemel.

Er hoeft niets te gebeuren om de Hemel op dit moment, om dit in jou te laten plaatsvinden, behalve dat je jouw aandacht daarheen richt en ernaar zoekt. Door dit te doen verhoog je jouw bewustzijn.

Je hebt al die tijd de aanwijzingen richting Hemel gehad.
Je hebt het gezien. Je hebt het ervaren.
Maar je hebt er niet bij stilgestaan. Sta er even bij stil.

Net zoals wanneer je trek hebt, creëert je geest een appel. Voordat je opstaat en naar de koelkast gaat of de fruitschaal, kun je het gewoon al proeven en sap langs je kin voelen lopen. Lekkkeerrrr!

Dus manifesteer eerst de Hemel in je geest. Begin het te proeven.

Breng het tot uitdrukking. Breng het leven op Aarde tot uitdrukking met zulk een onuitsprekelijke vreugde en verwondering dat je je Zelf nauwelijks kunt bevatten. Neem het volgende in overweging, over welke verschillende gedachten je zult hebben en wat jouw gedachten zullen bepalen.

Je bent toch niet aan het vooruitlopen richting de Hemel, of wel? Waarom niet?

Nu is het tijd om van de Hemel te gaan genieten. De Hemeldeur is beschikbaar. Laat jouw levenssappen en lichaamssappen ervoor stromen.

http://heavenletters.org

VERTALING DOOR: Anja voor wakkeremensen.org – 4 Februari 2023

Afbeelding: tjelpanja/art/spiritual/com