Heavenletter 6050: In De Fijnste Betekenis Gepubliceerd: / 18 Juni 2017/ 5 oktober 2019

Brief uit de Hemel 6050:
In De Fijnste Betekenis
Gepubliceerd: 18 Juni 2017/ 5 oktober 2019

God zei:
In de fijnste betekenis, een geweldig iets om over iemand te kunnen zeggen is:
“Hij wist echt hoe hij van het Leven kon genieten.”
Of: “Ze wist echt hoe het Leven te leven en ervan te houden!”
Ach, je vraagt je misschien af waar je past op iets van deze omvang.
Ik zeg in de fijnste betekenis om duidelijk te maken dat Ik het niet heb over een manier om het Leven te maskeren met opiaten of iedere andere ontsnappingen weg van het leven.
Genieten van het leven is ook meer dan het nemen van het Leven met jouw schrede, hoewel het Leven ook dat is.
Het Leven nemen met jouw schrede betekent dat een lekke band geen spanning en urgentie hoeft op te leggen.
Wat er ook op het oppervlak van het Leven gebeurt, dit is jouw Leven om er toch van te genieten.

Modder gevonden in het huis is geen catastrofe. Het Leven is bedoeld om te genieten met of zonder modder. Natuurlijk moet het Leven dag voor dag worden genomen, één moment per keer.

Als je vlees vanavond meer kraakbeen is dan vlees, kauw dan op het kraakbeen en geniet ervan. Kraakbeen bevat onder andere collageen en het kauwen van kraakbeen is ook een goede oefening voor je kaak.
Je hoeft het kleine niet groot te maken! Tegelijkertijd kunnen kleine dingen de vreugde van je Leven zijn. Een paardenbloem. Een lolly. Een ochtend knuffel. Een briefje. Een glimlach. Een vraag. Een antwoord.
Oh, ja, er is meer in het leven dan op het eerste gezicht lijkt of dan je zou denken.
Wanneer een vriend of kennis overlijdt – overlijdt zoals de wereld het ziet – kan het zijn dat je iemand mist die je echt dierbaarder was dan je je realiseerde toen hij nog leefde.
Als je de kans weer krijgt, zou je liefde geen grenzen hebben.
Je had het misgelopen om liefde toe te dienen aan iemand waarvan je niet wist hoe diep je er om gaf. Wat voel je een verspilling van Leven.
Wat een niet-aflatend verlangen voel je je.
Aan de andere kant is er misschien iemand geweest waarvan je altijd dacht dat die bewonderenswaardig was.
Je had als vanzelfsprekend aangenomen dat hij geweldig en onberispelijk was, van het Allerhoogste, je het meest dierbaar. Toen hij de Aarde verliet, begon je hem in een zwakker licht te zien dan je hem ooit eerder had gezien.
Plotseling lijkt het je nu dat hij niet het beproefde en ware Wezen was dat je dacht dat hij was. Spijtig om te zeggen, misschien heb je zelfs het gevoel dat je jezelf voor de gek hebt gehouden. In ieder geval zie je hem nu niet zoals je vroeger dacht dat je deed.
Je hebt beide kanten hiervan ervaren, pro en contra. Toen deze twee op Aarde leefden in wat het ware Leven wordt genoemd, zag je zo anders.
En nu dat deze twee de Aarde hebben verlaten, ben je verbaasd over hoe je je voelt. Eentje die je veel meer waardeert. Eentje die je veel minder waardeert. Je had helemaal niet dergelijke hart veranderingen verwacht, helemaal niet, maar dit is wat je hebt.
Je kunt enkel je schouders ophalen en wensen dat je meer had gegeven aan degene waarvan je merkt, dat je diepere liefde voor hebt dan je wist.
Nu, als je de meer geliefde weer tot leven zou kunnen brengen, zou je ervoor zorgen dat hij alles wist wat hij voor je betekende.
Je zou zo blij zijn voor zijn aanwezigheid en het niet als vanzelfsprekend beschouwen. Als je het ongedaan kon maken, zou je het doen.
En voor de ander die later minder geliefd leek, haal je je schouders op en zeg je tegen jezelf: “Wat is het leed? Wat maakt het uit. Moge hij in vrede rusten.”
Wat kun je nog meer zeggen? Wat kun je jezelf nog meer vertellen?
Het anders zien gebeurt en is jou overkomen.
Wat je dacht wat in je hart was, is veranderd. Het bleef niet.
Aan de andere kant, nu zou je het duidelijker zien. Oh, hoe zou je nu je Dierbaren begroeten, Geliefden. Maak dus nu van tevoren van de gelegenheid gebruik.
Overigens, laat maar zitten.
Het leven gaat verder zoals het is en neemt je mee.
Vertaald voor wakkeremensen door Anja