Heavenletter 5664 De omhelzing van Zwijgen en Stilte / 28 mei 2016

De omhelzing van Zwijgen en Stilte
Brief uit de Hemel
28 mei 2016 
 God zei:
Onthoud, je bent geen performer, vooralsnog je bent een doener. In meer of mindere mate, je bent een doener. Een doener krijgt dingen gedaan.
Echter, iedereen is een Wezer. Iedereen IS. Iedereen op Aarde, uit noodzakelijkheid, bestaat. Dit moet zo wezen. Het is niet bij edict dat iedereen moet Wezen. Het is natuurlijk dat iedereen een Wezen is. Het is je natuur. Ik heb Wezen aan jouw nagelaten.
Toch, activiteit is een deel van het leven. In termen van de wereld, jij moet iets doen. Je bent geen sculptuur die niet kan bewegen uit eigen wil. Het is geen fantasie dat jij diep Zwijgen en Stilte bent en je beweegt ook rond. Je kan push-ups doen of je duimen draaien. Je kan je wenkbrauwen bewegen. Je kan poseren. Je kan stelen. Je kan verkwisten. Niettemin, onderliggend aan je activiteit en geluid, ben je de uiterste omhelzing van Zwijgen en Stilte.

Het maakt niet uit wat voor een doener je kan zijn, jij bent, ook, de Stilte van Wezen. Er zijn geen uitzonderingen. Je zou een non-stop prater kunnen zijn – toch ben je Stilte. Ik spreek niet over iets waar je je aan moet houden. Ik spreek over jou zoals jij bent. Je kan dit niet veranderen. Je mag je niet bewust zijn van jouw Stilte, toch is het stellig dat jij Stilte bent. Je kan niet op een andere manier zijn. Dit is jouw Waarheid. Maakt niet uit wat, je kan niet weggaan van deze Waarheid van Wezen. Als je muziek zou zijn, is dit de melodie en ritme die jij bent. Alleen jij kan jouw inspanning van muziek spelen.

Wezen kan niet precies jouw bestemming genoemd worden omdat het nu al het geval is dat je gevestigd bent in Wezen. Jouw specifieke wereld lot kan wellicht niet duidelijk zijn, of het kan. Jouw bijzondere bestemming op Aarde mag nog geen ‘fait accompli’ (uitgemaakt zaak) zijn.
Je kan misschien tijdens je leven nog niet weten hoe uitdrukkelijk jouw grootste daad of functie op Aarde er uit te pikken. Het iets zijn wat je nog niet hebt opgemerkt. Je weet niet altijd waar je staat in de geschiedenis van de wereld. Het kan zelfs gezegd worden, dat je de laatste bent om te weten, of, de tijd op Aarde, kan je jouw unieke bijdrage nooit weten.
Wat je kan weten is dat je werd geboren voor iets en dat je onvervangbaar bent. Er is niemand anders net als jij. Er is niemand anders die jouw uitdrukkelijke bestemming kan vervullen.
Je kan zelfs zitten te denken, dat je geen groot doel in jouw leven hebt of enig de moeite waard doel. Je kan misschien gewoon zitten te wachten, om jouw leven op Aarde los te laten. Je kan geen idee hebben welke ster je dient of helpt of dat je enige ster in dit Universum dient (helpt).
Niettemin, ieder ziel op Aarde is een Betekenisvol Doel van dienst in de Evolutie van de Wereld.
Je zou kunnen veronderstellen dat Christopher Columbus Grootste Doel was om Amerika te ontdekken en de wereld laten zien dat de Aarde rond was en niet plat. Van de Aarde kan je het niet weten.
Zeker, Abraham Lincoln heeft bijgedragen aan de ontrollen van de slavernij en hoogmoedige aanname dat ieder mens minder kan zijn dan een ziel, die Ik, God, in Liefde heb gecreëerd en ook Vrij Wil heb gegeven.
En daar was de Nederlandse jongen die zijn vinger in een gat van de dijk stak en een vloed tegen hield en een held werd. Wie weet of dat de jongen zijn grootste daad was of een andere meer subtiele, misschien.
Toch een grote bestemming hoeft niet te worden geïdentificeerd als een fysieke gebeurtenis van grootheid. Ergens, hoe dan ook,  in ieder leven op Aarde, is er iets genadig, of zelfs nobel. Misschien, zelfs één glimlach of één gedachte, één gewaarwording dat leven hoger optilt voor nog één andere individu.
Ik zal je een geheim vertellen. Je hebt of zal meer dan één grote daad of verstandhouding vertolken, dat heeft verhelderd of zal verhelderen een andere ziel op Aarde. Je hebt een ander gezegend, en zal, bewust of onbewust, een ander zegenen en misschien een ander en zo de wereld optillen naar Nieuwe Hoogten.
Onthoud, dit is geen prestatie waar Wij over spreken. Dit is een Opstaan van Bewustzijn. Deze zegen van het Opstaan van Bewustzijn gaat de wereld binnen door jou.
Vertaler: Anja