Heavenletter 5661 Gebruik Jouw Stille Stem / 25 mei 2016

Gebruik Jouw Stille Stem
Brief uit de Hemel
25 mei 2016 

God zei:
Wat je ook geeft, wat voor dienst je ook verricht, doe het namens Mij.
Doe het in de naam van God, doe het in de naam van Liefde. Wees gul. Wees zacht. Wees zacht met alle zielen. Op zijn minst, wees een zegen voor jezelf.
Laat rechtvaardige woede maar. Woede is niet voor jou.
Het leven gaat niet over het verhogen van je gevoel van zelfachting. Leven gaat niet over het laten zien dat je net zo veel waard bent of meer dan een ander. Jouw leven gaat niet over iets te bewijzen. Je hoeft niet in drama getrokken te worden. Je kan de dynamica veranderen van jouw uitwisseling met anderen, die leven op Aarde met jouw delen, maakt niet uit hoe onredelijk anderen lijken te zijn of zelfs bewijzen dat ze het zijn.
Jouw leven is meer dan over trots of het behalen van respect van ogenschijnlijke anderen. Anderen hoeven zich niet bij jou aan te sluiten. Je bent niet de Koning van de Berg noch hoef je bewaker van te wereld te zijn.

Je leven gaat over dienen. Dien Mij. Dien Mij met goede aard. Goedaardigheid is iets dat je hebt te bieden aan mensen om je heen. Hoe je Mij dient, is door anderen te dienen. Maakt niet uit hoe subtiel je mag zijn met het buiten beschouwing laten van anderen of  ronduit bot doen tegen hen, je onteert jezelf en de grote wereld die er is.

Leer andere manieren om om te gaan met wat je beledigt. Jouw gewoonten in het leven hebben een gedrag op het leven om jou heen. Kijk nog eens.
Ik gaf je Bewaring van de Wereld. Ik heb je geen rol gegeven als regelgever. Wees een vertolker van hoe Leven in de wereld is bedoeld om geleefd te worden. Gebruik jouw stille stem. Corrigeer jezelf en niet zozeer anderen.
Ik vraag je niet om Liefde te neppen. Nee, doe geen nep Liefde. In waarheid – als je twistziek bent – maak je antagonisme na. Antagonisme is niet waar. Antagonisme is een soort van schild of wapen dat je bij vergissing gelooft nodig te hebben als verdediging, om neerbuigendheid af te wenden of misschien, in sommige gevallen, zelfs liefde van je af te houden. Als je je niet bedreigd voelt, waarom zou je met anderen duelleren en proberen er boven uit te komen? Wat is het dat lijkt te zorgen dat jij een ander mens er onder wil krijgen? Is het zo’n belangrijk ding om een opgeblazen top manager/leider te zijn?
In plaats van wraak, vang aan. Vang een nieuwe benadering aan.
Pauzeer een moment. Als je niet reagerend was, hoe zou je dan reageren op een situatie die je niet verwelkomt? Zeker, je zou gehoor willen geven aan liever dan te reageren.
Als je niet reagerend was, hoe zou je de liefde in je eigen hart ondersteunen? Het is niet zozeer het antagonisme van de ander waar je mee te maken hebt. Het is jouw eigen antagonisme wat jouw aandacht nodig heeft. Leven probeert jouw te leren veeleer gehoor te geven aan, dan te reageren. Leven is niet aan het proberen jou te leren om een heethoofd te zijn.
Wanneer je een hete chilipeper hebt gegeten en je mond en keel voelen alsof ze in brand staan, liever dan uit te varen tegen chilipepers, weet je genoeg, dat je een verkoelende drank kunt nemen.
Kijk naar andere manieren om strijd/twist te ontmoeten. Zo niet vredig, ten minste hoef je geen bom te zijn, klaar om te ontploffen.
Wat als, wanneer iemand zijn stem tegen jou verheft, zou je jouw stem kunnen verlagen?
Wat als je zou kunnen weglopen van oude patronen van reageren? Wat belet je?
Wanneer iemand onbeleefd tegen jou is, welke wet is het die zegt dat je net zo onbeleefd moet zijn of nog meer onbeleefd om ervoor te zorgen dat anderen je respecteren?
Wanneer je uitvaart, wat denk je daarmee te winnen? Behaal je eigen zelfrespect, en, dan, hoe ga je dan om met de wereld, dat het is gezegd, bij vergissing, dat dit buiten jou ligt?
Vertaler: Anja