Heavenletter 5624 Wees een Alchimist / 18 April 2016

Wees een Alchimist
Brief uit de Hemel
18 April 2016

God zei:

Alles wat je kiest in het leven, is jouw keuze. Hier is wat ik bedoel: Wanneer je droevig bent, kies je droefheid. Wanneer je droefheid kunt kiezen, kan je blijheid kiezen. Jouw leven is gebaseerd op je keuzes. Onder alle omstandigheden, heb je keuzes te maken. Jouw ervaring en de wereld zelf kan je vertellen dat onder zekere omstandigheden, je alleen ongelukkig kunt zijn. Dat te geloven of niet te geloven, is ook een keuze die je maakt. Wanneer je boosheid kunt kiezen, kan je vrede kiezen.
Je kan zeggen dat je boosheid niet kunt helpen. Je kan zeggen dat je het niet kiest, maar opeens verschijnt het en lijkt het je over te nemen – je emoties, je gedachten, je bloeddruk. Denk je dat je enkel een zondebok kan zijn tot boosheid. Geliefden, als je niet kiest voor boosheid, wie dan wel? Wie kan dat voor je kiezen, geliefden? Een Tom, Dick of Harry?

Kijk, indien iemand in de wereld boosheid heeft veranderd in vrede, wat hindert je om hetzelfde te doen? Je mag zeggen dat boosheid jouw levenservaring is. Je mag zeggen dat je een alchimist moet zijn om het volume van jouw boosheid te verlagen naar vrede.

Ik zeg: wees dan een alchimist. Je kan zelfs boosheid veranderen in liefde en begrip. Het zijn niet alleen de Grote Spirituelen die dit hebben gedaan. Zelfs gewoon lijkende mensen hebben hun vijandigheid overgezet naar liefde.
In de wereld, wordt dit vaak vergeving genoemd, toch, Ik herhaal en herhaal: Wat maakt je zo hoog en machtig, jezelf te verwaardigen om iemand anders te vergeven voor zijn niveau van bewustzijn? Wie denk je dat je bent? Omdat iemand zichzelf in gevaar kan hebben gebracht, hoef je je niet met hem te verenigen. Dat hoef je niet. Moet je gewoon niet doen.
De zogenaamde ander richt zich tot jou vanuit zijn eigen angst of gevoel van ontzetting en helt in het leven. Wat – – ga jij jezelf vormen naar de ongelukkigheid die hij zelf naar zich toegetrokken heeft? Hij kan denken dat hij het laatste woord heeft bij jou.
Doelbewust of willekeurig, heeft hij je beledigd en je hart bezeerd of zelfs iemand kwaad gedaan, dichtbij jou. Hetzij gekozen of willekeurig, is het hetzelfde verschil voor jou, want, in de termen van de wereld, hij heeft vrede van jou gestolen en jij hebt hem laten begaan.
En als je er bij komt, wil je dat deze ongelukkige ziel zijn woorden aan jou verleent en jou gepijnigd achter laten met het equivalent van zijn boosheid en haat? Is dit hoe je hem laat zien dat je meer krachtig bent? Is dit hoe jij zijn lijdende ziel verslaat, ten koste van jou?
Als je nu ziet, zoals hij ziet, en je ziet kwesties als goed en fout zoals zwart en wit en aanvallend, hoe dient dat jou of ieder ander? Ben je de wereld aan het optillen of aan het laten zakken? Er is niet iets dat je niet kunt doen. Je kan zelfs gedachten en emoties laten gaan, die geen baat hebben voor iedereen in de wereld, of de wereld, en zeker niet jezelf. Als je een vijand wilt, is het best makkelijk er één te vinden.
Beter om jezelf op één lijn te plaatsen met vrede en vrijheid. Als deze persoon een dierbare van je heeft pijn gedaan, hij had zeker geen recht. Maakt niet uit wat voor redenen, steekhoudend leken voor hem momenteel of hij is totaal onbewust op hoe hij inbreuk op je hebt gemaakt, hij had geen recht. Evenzo, heb jij geen recht, om de rollen voor hem te willen omdraaien.
De enige persoon om te veranderen, dat ben je zelf. Je hebt niet wraakzuchtig of onaardig te zijn, onder geen enkele omstandigheid. In jouw gedachten, woorden en daden, jouw enige toevlucht is om je te verheffen boven de omstandigheden. Toegegeven, het is moeilijk voor jou kleinzielig hartzeer te laten gaan, wanneer iemand niet aan je normen voldoet.
Ik moet je vragen: Wie heeft jou benoemd tot waakhond over leven? Wees de vervuller. Laat los wat er aan jou mankeert. Het lijkt allemaal gewoonte, nietwaar, de manier waarop je reageert?
Nu, dan, verander jouw gewoonten.
Vertaler: Anja