Heavenletter 5566 Het Gewilde / 20 Februari 2016

Het Gewilde
Brief uit de Hemel
20 Februari  2016

God zei:

Soms ben je hongerig, toch weet je niet waar je precies hongerig naar bent. Je kan denken aan chocoladepudding. Je houdt van chocoladepudding, toch kan chocoladepudding het niet zijn wat jou vandaag zal voldoen.
Je kan denken aan bananenkwarktaart, toch dat is het niet. Je kan je al jouw favoriete toetjes voorstellen en geen één van hen zal voldoen aan een bepaald verlangen dat jou beheerst, dat je niet echt jouw vinger erop kunt leggen. Smaak ontbreekt vandaag, toch weet je nog niet wat het is.
Je kan iets voelen als gemis in je leven als geheel en je weet niet wat het is. Je begint te voelen dat er niets is wat je voldoening kan geven, of, als er iets is dat jou voldoening kan geven, dat je de naam niet weet.
Je kan er niet zeker van zijn dat dit diep en diep verborgen verlangen bestaat en als het bestaat, bestaat het op het bestaansvlak, en, voorts, bestaat het voor jou?

Toch alles wat je ziet op dit Vlak van Aards Bestaan komt van ergens dieper. Al het diepere hier begon vanuit een diepere, hogere plaats dan Aarde. Leven zelf is niet echt van stof gemaakt. Het is gemaakt van een essentie. Het begon vanuit een zaad dat komt van dieper dan de grond.

Merk de gemeenschappelijkheid op die de Engelse woorden  — soil and soul – delen. Bodem/grond en ziel. In elk geval, is het van het subtielere onzichtbare, dat al het zichtbare wordt gezien.
Er is altijd meer dat je nog niet hebt gezien. Misschien is het nog niet geboren, of, misschien, heb je het gewoon nog niet gezien. Het is meer dan mogelijk dan je niet benoemde eetlust, het onzichtbare voor jou zal vinden.
Vrij veel, maar niet altijd, is er verlangen, een soort van zoeken, voordat je vindt waar je naar zoekt. Soms, natuurlijk, kan je gewoon over iets heerlijks struikelen wat jou zeer pleziert. Toch maakte je de weg vrij of de weg werd voor jou vrijgemaakt. Je zag niet wat je wilde totdat je juist was waar je het zag. Het kan altijd daar geweest zijn, onbekend voor jou.
Wat je ook zoekt, doet er niet toe hoe duidelijk of onduidelijk, je zoeken komt van binnenuit. Wanneer je struikelt over een 5-karaats diamant, dan kan je weten dat gelijk karaatgewicht en licht binnenin jou zijn. Er is een diamantmijn binnenin jou van gelijke schittering. Jij bent het Licht van Jouw Eigen Leven.
In termen van je bewuste zoeken, om schatten te waarborgen buiten jou in de wereld – zoals een zilveren langdurige romance, een fabelachtige carrière, bijval van de wereld enz. – je kan hen goed vinden in de wereld, toch de schatkamer van geluk die je vind, ligt al die tijd binnenin jou.
Aan de andere kant, wanneer jou onverwijlde dromen en verlangens en zelfs hunkeringen nog niet zijn vervuld, dan moet je niet denken, dat het niet bereiken, dat het enig teken tegen jou is. Het kan betekenen of niet betekenen een aantal dingen. Desondanks, het verlangen is vanuit binnen jou, en het antwoord ligt even goed van binnen.
Weet je, het is een gevoelig  iets om je hart ingesteld te hebben en vervolgens troosteloos te zijn, als je merkt dat je nog steeds lege handen hebt.
Dat je goud wenst en al het goud binnenin je hebt, betekent niet dat je het goud moet hebben en om het nu te hebben en om het ingepakt te hebben en geleverd aan jou zoals je wenst. Herken het verschil tussen behoefte, moeten hebben, absoluut willen hebben, en, aan het hogere einde, te ontvangen.
Denk nooit dat de wereld jou verschuldigd is. Jouw geluk is niet afhankelijk van jouw wensen, vervuld of op de manier dat je het voorstelt.
Je kan best een prins zijn en toch is jouw prinses nog niet gekomen. De zegen voor jouw geluk is niet door iemand anders te vervullen. Jij bent verantwoordelijk voor jouw geluk met of zonder jour prinses. Al wat nodig is voor jouw geluk is, ligt binnenin jouw, hetzij de wereld het snel genoeg tot je laat komen, of royaal genoeg of helemaal niet.
Het gewilde is niet de ontbrekende sleutel tot jouw geluk.
Vertaler: Anja