Heavenletter 5543 Als Je Een Pauze Nodig Hebt / Woensdag 27 januari 2016

Als Je Een Pauze Nodig Hebt
Brief uit de Hemel
Woensdag 27 januari 2016

God zei:


Als je je ondraaglijk gefrustreerd voelt, neem dan een pauze. Krijg een nieuwe kijk op de dingen. Ga even een andere kant op. Ga niet de kant op van datgene wat jou nu frustreert. Zet het opzij.
Frustratie is als krakerige, irritante muziek. Je hoeft er niet naar te luisteren. Ga even wandelen en kom terug bij jezelf. Doe iets wat je graag doet. Doe alsof je schoolvakantie hebt en maak er het beste van.
Als je wordt verteerd door frustratie, kijk dan naar buiten, lees een romantisch boek, doe een dutje, doe iets wat je graag doet , want dat geeft je weer een beetje vreugde en het kan je gedachten even afhalen van datgene wat er aan scheelt.

Dit is geen weglopen. Teveel is teveel. Frustratie is niet bedoeld als een uithoudingstest voor jou. Je hoeft jezelf niet te bewijzen dat je verschrikkelijke en voortdurende frustratie kunt doorstaan. Dit is de tijd om deze verstrengeling voor even te doorbreken.

Als je het gevoel hebt dat je de frustratie niet langer kan verdragen, is dat een goed teken dat aangeeft dat je het niet langer kunt verdragen. Dit is geen nederlaag. Dit is tijd voor een wapenstilstand, want echt, je bent de strijd aangegaan met frustratie.
Veel dingen, zelfs de meeste dingen, lossen vanzelf op. De meeste frustratie gaat toch wel weg, of je het nu wegduwt of niet. De regen zal stoppen. De elektriciteit zal weer aan gaan. Een overstroming zal zich weer terugtrekken. Wat jou frustreert zal er niet altijd zijn. Leid jezelf af van je reservoir van overheersende aandacht op datgene wat jij frustrerend vindt. Haal je gedachten er af.
Het maakt niet uit of datgene waar jij mee te maken hebt voor een ander niet frustrerend is. Iemand anders kan het fijn vinden om te werken aan datgene wat jou op dit moment boos maakt en irriteert. Iemand anders kan het heerlijk vinden om hiermee om te gaan. Er zijn andere aspecten in het leven die plezierig zijn voor jou, die iemand anders helemaal niet leuk vindt. Dus wat dan nog? Wat heeft ieder ander te maken met datgene wat voor jou op dit moment als een gigantische muur is?
Neem een pauze. Wees goed voor jezelf. Omgaan met frustratie is niet bedoeld om het resultaat van jouw leven te zijn. Wat is frustratie eigenlijk? Is het iets dat zich verzet tegen de soepel lopende doeltreffendheid van wat jij zeker wilt en waarvan jij op heftige momenten gelooft dat het jouw behoefte is?
Jullie hebben weinig behoeften, geliefden. Er is echter één grote behoefte, en dat is vrede. Zet vrede voor alles wat jou kan dwarsbomen.
Of je nu wel of niet gefrustreerd moet zijn doet er niet toe. Het is niet relevant. Er zijn gewoon tijden dat je pauze nodig hebt. Wel of niet heeft daar niets mee te maken. Jij bent verantwoordelijk voor je eigen welzijn. Als volwassene ben jij verantwoordelijk voor je eigen welzijn en niemand anders. Je kunt niet gaan wachten tot iemand je komt redden van dat wat jij ondraaglijk vindt.
Natuurlijk, Ik zeg je niet dat je moet wegrennen van alles wat je niet leuk vindt. Helemaal niet. Tegelijkertijd hoef je niet alles te kunnen. Het is niet zo dat je jezelf moet testen om te zien hoe ver je kunt gaan. Je hoeft nergens bovenuit te steken.
Natuurlijk, bedenk dat wanneer je gefrustreerd bent, dit een overeenkomst is die jezelf hebt gesloten. Jij bent er mee akkoord gegaan. Je hoeft niet te besluiten dat je gefrustreerd moet raken en dan de frustratie moet doorstaan, tot je het gewoon echt niet langer trekt. Dit is een deal die je met jezelf hebt gemaakt. Ga je gang. Dit contract is nog een ding waar je mee moet breken. Breek nu dit oude contract.
Vertaald door: Petra Simone