Heavenletter 5541 Hier Is Het Advies van God / Maandag 25 januari 2016

Hier Is Het Advies van God
Brief uit de Hemel
Maandag 25 januari 2016

God zei:

Er is een stuwkracht in het leven. Soms ren je een heuvel op, en soms vlieg je van een heuvel naar beneden. Je hebt een zekere stuwkracht in het leven. Soms is het zo dat hoe meer jouw reis bergopwaarts is, hoe meer de energie jou optilt. Misschien kom je links en rechts obstakels tegen waarvoor je opzij moet springen.
Misschien vind je een gemakkelijk leven leuk voor zolang als het duurt, want in jouw leven houdt weerstand je in beweging. Als alles zou gaan zoals jij het wilt, zou je misschien net als een luiaard zijn met je voeten omhoog, wachtend tot alles wat goed en lekker is naar jou toekomt zonder een vinger uit te steken.

Te vaak lijkt het leven niet jouw keuze te zijn, toch, om praktische redenen, kun je exact datgene kiezen wat je krijgt. Je kunt vooruitblikken krijgen. Je kunt gedeeltelijk weten wat er komt als je blijft zoals je bent, en toch blijf je. Je zag de waarschuwingsborden, en toch ging je vooruit. Je oefende zelf-beschikking en je werd teleurgesteld.

Heb geen spijt. Als je het ene pad gekozen hebt in plaats van het andere, dan maakt het niet uit wat er achteraf gezegd wordt, want jij hebt iets vervuld. Zeker, misschien heb je jezelf in verlegenheid gebracht of heb je het jezelf moeilijk gemaakt, en nu heb je precies het pad voor je om van je af te schudden.
Je hebt gehoord dat alles een reden heeft. Soms kun je een reden zien of mogelijke redenen, en soms kun je dat simpelweg niet. Je trotseert de bocht in de weg die jij genomen hebt, en je vergeet dat je keuzes had, zelfs als je automatisch gekozen hebt. Niemand zet jou tegen de muur.
Jezelf verantwoordelijk houden betekent niet dat je je met schuld beladen moet voelen. Schuld is een veel mindere staat van bewustzijn dan verantwoordelijkheid.
Verantwoordelijkheid houd je toerekenbaar. Op een of andere manier kwam je hier, en nu is het jouw keuze om een uitweg te vinden, of als er geen uitweg is, een manier om tegemoet te komen aan een keuze die je eerder maakte zonder de consequenties te begrijpen. Alles bij elkaar heb je het zelf veroorzaakt om te landen in de ene plaats in plaats van de andere. Jij bent je eigen boeg.
In zekere zin is iedereen blind. En iedereen begint vroeg of laat duidelijker te zien. Voor het grootste gedeelte kun jij de schuldige zijn in jouw leven, en je draagt de verantwoordelijkheid voor jouw schrammen en blauwe plekken.
Volg je hart. Voordat je je hart kunt volgen, word je opgeroepen om de richting uit te vinden die jouw hart echt op wil gaan. Neem verantwoordelijkheid voor de gebeurtenis.

Je hebt onbeperkte keuzes voor je. Twee adviezen zijn: Bezint eer ge begint. Een andere is: Sla waarschuwingen in de wind. Geliefden, in relatie tot de wereld kun je je baseren op vertrouwen of op angst. Welke denk je dat er beter werkt?
Kijk altijd uit voordat je de straat oversteekt. Elke keer. Dat je de vorige keer uitkeek gaat voor deze keer niet op. Jij bent verantwoordelijk om te weten wat je doet en waar je naartoe gaat. Hoe dan ook, je bent verantwoordelijk en niet omdat angst zwaarder weegt.
Wie je ook bent en waar je ook bent, of je jezelf nu wel of niet waardig acht, dit is Mijn advies voor jou:
“Kijk niet over je schouder. Kijk niet achterom. Zie af van het verleden en ga er langs.”
Het kan goed zijn dat je jouw toekomst wilt weten vóór de gebeurtenis. Je kunt er naar hunkeren om van alles precies te weten wat er gaat gebeuren. Je kunt denken dat het heerlijk voor jou zou zijn om je toekomst te weten, zelfs als jouw toekomst misschien niet is wat jij wilde. Je wilt klaar gaan staan voor alles wat nog gaat komen, alsof je je daadwerkelijk van tevoren kunt voorbereiden op alles wat zich in jouw leven zal voordoen.
Kijk naar het goede, geliefden. Wed op het goede. Bereid je voor op het goede. Zet je hart in de richting waar je naartoe wilt gaan, en ga dan gewoon varen.
Vertaald door: Petra Simone