Heavenletter 5536 Twee Dilemma’s / Woensdag 20 januai 2016

 Twee Dilemma’s
Brief uit de Hemel
Woensdag 20 januari 2016

God zei:

Soms heb je het gevoel dat je geen moment meer kunt uitstaan van wat het ook is van wat je nu doormaakt. De situatie is voor jullie ondraaglijk, geliefden, want jullie hebben jezelf veroordeeld tot een ongelukkig en hulpeloos slachtoffer. Veroordeel niet. Veroordeel jezelf niet tot slachtoffer. Veroordeel jezelf niet tot martelaar. Veroordeel niet.
In het algemeen hebben jullie jezelf uitgeroepen tot slachtoffer van jullie eigen gedachten, of jullie zeggen liever dat het komt door jullie tekort aan vooruitziendheid en jullie onschuld die de overhand heeft. Ja, dat is ook zo, toch is het wijzer om jezelf verantwoordelijk te houden voor de situatie waar je jezelf in hebt gebracht en verantwoordelijk te zijn voor het doorgaan met dienen van een zelf opgelegde straf. Jullie zijn de berichtgever van je eigen wonden.
Als iets ondraaglijk voor je is, waarom blijf je er dan in rondlopen?

Denk nu niet dat Ik zeg dat het leven makkelijk is. Ik zeg dat jij degene bent die bepaalt welke prijs je moet betalen. Geliefden, betaal niet met lijden. Lijden is van de baan. Accepteer lijden niet als een feit.

Vaak denken jullie dat je het ene lijden ruilt voor het andere. Soms denken jullie “als… dan”. Er is zoveel “als… dan”. Hoe dan ook, op een of andere manier heb je jezelf in een val geleid. Je kunt denken dat je er in bent gevallen, terwijl je jezelf er net zo goed ingeduwd kunt hebben.
Het leven bestaat uit keuzes. Je hebt veelal geen idee wat je kiest en soms heb je niet eens door dat je aan het kiezen bent.
Vroeg of laat kun je het in het leven het idee hebben dat je de prijs moet betalen. Je kunt het idee hebben dat vroeg of laat het leven je simpelweg in de nek grijpt. Je kunt iemand zijn die teveel denkt, of je denkt helemaal niet.
Jullie kunnen deze dans niet uitzitten, dierbaren. Jullie zijn een partner in je eigen leven. Op een of andere manier, ergens, heb je het jezelf op de hals gehaald.
Dit is niet iets waar je over in moet zitten en je schuldig over moet voelen. Schuldgevoel is een verspilling van het leven. Schuld is zeker niet de bedoeling van jouw leven. Schuld is geen waardig doel om je op te richten, want schuldgevoel is een impasse die je houdt waar je bent. Gooi het hele halster van schuld van je af en wordt verantwoordelijk voor het verdergaan van het leven.
Wat de situatie die lijden creëert, en waar je jezelf in hebt gebracht, ook is, het is aan jou om deze te veranderen met hoe je denkt – hoe je jouw leven aan jezelf laat zien.
Welke termijn van je leven je momenteel ook ontmoet, er is een andere termijn die op jou wacht. Je lijdt onder twee dilemma’s:
1. Het leven blijft hetzelfde.
2. Het leven blijft niet hetzelfde.
Allebei zijn ze pijnlijk. Je wilt je leven hetzelfde houden, en/of je wilt je leven veranderen.
Je hebt ontdekt dat wanneer het leven een standpunt inneemt, je dit niet kunt buigen. Je kunt het niet onder controle krijgen met harde maatregelen. Dit maakt jou een mens dat leeft in de wereld. Soms is het leven zoals jij het wilt, en soms is het leven het tegenovergestelde van hoe jij het wilt hebben. In jouw leven lijd je onder verandering, of je lijdt als je het gevoel hebt dat je vastzit.
Wat als je nu niet het idee hoeft te hebben dat je lijden aan jezelf verschuldigd bent? Ik zeg je ondubbelzinnig dat je lijden niet aan jezelf verschuldigd bent. Je bent liefde aan jezelf verschuldigd. Begin nu met van jezelf houden. Des te meer liefde je meedraagt in je hart, des te meer liefde je zult voelen, en des te authentieker jouw liefde zal zijn. Liefde is niet bedoeld als iets wat je vol moet houden. Als je datgene zou loslaten wat jou tegenhoudt, wat het ook is dat jouw tegenhoudt, dan zou jouw licht vanzelf schijnen. Jij ben gemaakt van Mijn Liefde. Jij bent al het bestaan van Mijn Liefde. Jij bent gegoten in Mijn afbeelding, maar jij hebt een wazig beeld aangenomen en het jezelf genoemd.
In plaats van zo hard te proberen om de onrust van het leven te corrigeren, kun je het misschien gewoon loslaten. Je kunt het van je schouders losschudden en een rechte lijn maken voor jouw levensdoelen. Lijden is zeker niet het doel van jouw leven. Jouw doel is groter dan alleen maar je leven te redden.
Jij bent er om Mijn licht te laten schijnen, zodat iedereen kan zien. Wat houdt jou tegen, behalve jouw bereidheid en vermaak hierover en dat wat jij lijden noemt? Maak het verleden ongedaan en kom naar Mij. Wat dacht je van nu?
Vertaald door: Petra Simone