Heavenletter 5503 Wat Heeft Jouw Verhaal Een Wonderbaarlijke Verhaallijn / Vrijdag 18 december 2015

Wat Heeft Jouw Verhaal Een Wonderbaarlijke Verhaallijn
Brief uit de Hemel
Vrijdag 18 december 2015

God zei:
Jij kunt vinden dat je geen geweldige tijd op Aarde hebt. Je kunt jezelf ervan overtuigd hebben – en de wereld heeft jou ervan overtuigd – dat jij onder jouw omstandigheden een moeilijke tijd moet hebben, en dus heb je de mantels aangenomen van wanhoop of woede of slachtofferschap. Als je van tevoren kon weten dat jouw specifieke omstandigheden verdienste hebben en een goed resultaat zouden hebben, had je al die tijd kunnen genieten.
Ik bedoel, in welk verhaal zit jij, in welke wonderbaarlijke verhaallijn, en in welke talloze mogelijkheden! In elk geval duren je huidige omstandigheden niet voor altijd en gauw genoeg zal je in andere omstandigheden zijn. Je kunt al in nieuwe omstandigheden zijn en toch, wat kun je doen dan nog steeds treuren om het verleden?

Kijk, jij kent jezelf. Zelfs onder prachtige omstandigheden ga je door met piekeren, omdat deze prachtige omstandigheden heel spoedig niet meer bij je zullen blijven, en wat dan? Je denkt dat meer ellende zijn territorium zal uitzetten in jouw leven, en dan zit je weer vast in de problemen.
Is jouw manier van werken niet zoiets als dit: Of je bent erop aan het wachten dat je uit de ellende en gevaar komt of hoe je dat ook mag noemen, of je wacht op het moment dat de bijl valt en jij je momentje van geluk verliest. Deze manier van denken zal je vastgebonden houden aan hulpeloosheid.
In dezelfde omstandigheden, vrij van gepieker, zou je echt genieten van de Dans van het Leven, je zou ronddraaien en ronddraaien, het ronddraaien van de dobbelsteen en het ronddraaien van de Dans van het Leven. Wat een prachtige of absurde ontknopingen zijn er om iedere hoek. Zeker, het leven verandert. Het leven is altijd in beweging, en je kunt er beter mee dansen. Wees een gewillige partner. Wees lichtvoetig. Dit is jouw leven, precies waar het is, totdat het ergens anders is, of totdat jij ergens anders bent.
Het is alsof je een smoking hebt gehuurd en je geniet er van. Hoe je ook gekleed bent, je bent nog steeds jij. Je verandert niet met de outfits die je draagt. Het uiterlijk is alleen maar het uiterlijk. Het is zeker niet voor eeuwig. Welke outfit je ook aantrekt, alleen de omhulsels van je ziel worden veranderd of opnieuw gerangschikt.
In de wereld is verandering onvermijdelijk. Dat is de aard van de wereld.
Je kunt in een piepklein huis wonen, en jij bent jij. Je kunt in een herenhuis wonen, en jij bent nog steeds jij.
Ongeacht jouw omstandigheden ben je zo gelukkig als je jezelf toestaat om te zijn. Omstandigheden zijn alleen maar omstandigheden, een jas die je draagt overeenkomstig het weer.
Natuurlijk, het is fijn om geen moeilijkheden en zorgen te hebben. Hoe dan ook, als je dat wonder van leven zonder zorgen en moeilijkheden te boven komt, ben je nog steeds net zo gelukkig als je jezelf toestaat om te zijn.
Vroeg of laat komt het op jou aan en het aandeel van geluk dat jij jezelf toewijst.
Eén manier om meer geluk te krijgen, ongeacht jouw omstandigheden, is om eens uit een andere hoek te komen. Probeer eens te denken aan de stukjes geluk die je kunt geven aan een ander. Onderstreep dit: Eén weg naar geluk is te stoppen met denken aan jezelf.
Teveel aandacht op jezelf is als teveel eten. Je smeert jezelf vol met hoe jij je voelt en wat je voelt. Je schrokt het op. Geloof Me, je aandacht richten op je omstandigheden is bedoeld om eindig te zijn, zeker niet oneindig.
Het is een beetje pijnlijk om te denken aan de tijd en aandacht die je aan jezelf verspilt. Je dompelt jouw Thee des Levens onder in zorgen, terwijl je zou kunnen glimlachen naar iemand anders.
Als je aan iemand anders denkt, verruim je jouw horizon en die van hem of haar. Jouw gedachten komen aan. Jouw gedachten worden ontvangen, soms daadwerkelijk, en soms onbekend voor jou of degene waar jou gedachten naartoe gaan.
Dit is wat ik je vraag om te doen. Als je aan het lijden bent, ongeacht de reden, denk dan aan iemand anders op zo’n manier, dat je lijden zal worden weggeveegd. Maak het hart van een ander blij, het maakt niet uit hoe weinig, en je zal ook je eigen hart ook blij maken, en zo de wereld.
Vertaald: Petra Simone