Heavenletter 5498 Alle Gedachten Gaan Voorbij / Zondag 13 december 2015

Alle Gedachten Gaan Voorbij
Brief uit de Hemel
Zondag 13 december 2015

God zei:
Je plek in de Zon delen is één soort vrijgevigheid. Sommige van Mijn kinderen vinden het delen van de schijnwerpers hetzelfde als zichzelf knijpen. Dat kan onveiligheid zijn dat zichzelf laat zien. Je kunt het fijn vinden om iemand vooruit te helpen en dan, als je helpt, begin je het gevoel te krijgen dat er een schaduw over je heen komt. Je ziet dat je niet zo blij bent dat je met je hand naar de stoel naast je wijst en zegt vanuit je hart: “Welkom. Kom hier naast mij zitten.”
Je vecht met jezelf, want je voelt dat je niet wilt dat iemand anders de eer heeft die jij hebt als je, volgens jouw gedachten, niet kunt zien dat zij deze verdienen. Je zou graag willen dat je dit kon voelen, toch doe je dat niet. Je kunt het gevoel hebben dat je jezelf op een onjuiste manier hebt weergegeven.

Niemand is gelijk aan jou op wat voor manier dan ook. Dan zeg je tegen jezelf: “Oh, als ik nou maar eens niet zou oordelen. Oh, als ik maar niet zou bezitten. Ik moet mezelf afvragen of ik niet zo iemand ben die het Eerlijkste van allemaal moet zijn. Is dat waarom ik me verkrampt voel als ik wil delen met deze persoon?”

Je kunt het gevoel hebben dat deze andere persoon te ver is gegaan bij jou. Je hoeft echt niet de beste van allemaal te zijn, de beste van iets, en toch zie je simpelweg jezelf en deze persoon niet als gelijken. Dit kan zijn wat zo moeilijk is voor jou, de behoefte om jezelf als liefhebbend te presenteren als je dat in werkelijkheid niet bent, zou dat zo kunnen zijn?
Je bent je er ook bewust van dat deze persoon naast jou ook jezelf is, en je vraagt je af waarom je niet blij kunt zijn dat deze persoon de schijnwerpers met jou deelt? Toch deins je terug, zelfs als je weet dat iedereen jou is, dat iedereen en iedereen jou is, zelfs als je dat uiteindelijk weet, ben Ik het, God, Die naast jou zit of tegenover jou zit. Je weet dat Ik er naar verlang dat iedereen gelijk is aan Mij.
Maar er is hier een ander element voor jou. Laten we zeggen, je kan een grootse modeontwerper zijn en je kan de ontwerpen van een ander echt, echt niet waarderen. Je wil geen rivaal zijn. Het is gewoon moeilijk voor je om te glimlachen en te doen alsof je het werk van diegene wel mooi vindt. Je wil niet kunstmatig zijn.
Zeker, je kan de rol van een supporter spelen, maar in je hart ben je dat niet. Dat is jouw dilemma.
En er is nog een andere mogelijkheid hier, dat die ander bewust of onderbewust op jouw tenen gaat staan. Misschien dat hij of zij voor jou uit schiet en is dit waar jij op reageert. Misschien pik je de behoefte van de ander om jou te overtreffen op.
Je wil gewoon geen deel uitmaken van deze energie, ongeacht waar het vandaan komt.
Je wilt niet dat deze gedachten jou volgen, en toch blijven deze gedachten opkomen, en je voelt je doorzeefd met de verwachtingen en behoeften van de ander. Of je nu misschien wordt opgejaagd, of dat de ander teveel onder jouw microscoop ligt, je weet gewoonweg niet hoe je weg kunt komen van deze gedachten.
Je hebt geen goed gevoel over de ander. Ergens voel je je negatief over deze persoon, en je voelt je schuldig dat je dat doet. Schuld is negativiteit hetzelfde als vijandigheid. Je hebt ook een gevoel van medelijden voor deze enkeling, en ook dat is geen goede plek om te zijn voor jou. Je zou niets liever willen dan uit deze situatie te stappen, en toch lijk je niet in staat te zijn om jezelf er emotioneel helemaal uit te halen.
Soms zijn er in het leven situaties waarin je simpelweg niet weet hoe je moet stoppen met er op te reageren. Je zou dolgraag jezelf verwijderen van emotionele betrokkenheid.
Geliefden, blijf vooruit gaan, en behandel deze situatie hetzelfde als regen en laat het van je rug glijden.
Je zou graag willen weten hoe je jezelf losmaakt. Dit is jouw werkelijke moeilijkheid. Wat de oorzaak ook mag zijn, het is moeilijk voor jou om je er niet aan te verbinden. In dit geval is het onvermogen om je los te maken als een verslaving waar je voor zwicht. Het kan overwonnen worden, en jij zal het overwinnen. Je zal minder aan deze situatie denken.
Deze gedachten hoeven jou niet in beslag te nemen en op jou te drukken. Alle gedachten gaan voorbij, geliefden.
Vertaald: Petra Simone