Heavenletter 5490 / Zaterdag 5 december 2015

De Blues Zingen
Brief uit de Hemel
Zaterdag 5 december 2015
God zei:
Als het leven, zoals het zich voordoet, teveel voor je wordt, rust uit en ga door, rust uit en ga door.
Alles verandert in de wereld. Jij gaat veranderen. Jouw wereld gaat veranderen. Het leven in de wereld staat niet stil.
Zelfs een prachtige zonsopgang staat niet stil. Een zonsopgang stijgt in een handomdraai. Een minuut geleden was het nog geen volle zonsondergang. De helft van de zon was nog zichtbaar aan de horizon. Nu is het een volle zon. De zon blijft stijgen. Over een paar minuten staat de zon zo helder aan de hemel, dat je het zonlicht en de reflectie daarvan helder kan zien glinsteren, en zelfs een glimp van de omtrek van de zon niet kan zien.

En dan in de avond zal de zon weer onder de horizon wegzakken en kan de zon helemaal niet meer worden gezien. Toch is het zeker dat de zon nog steeds wakker is. De zonsopgang kan aan de andere kant van de wereld zijn. De zon zal ook weer opkomen aan jouw kant van de wereld.

En dat doet geluk ook, en gemak, en vrede. Deze kwaliteiten zijn hier altijd aan het wachten om op te rijzen, op dezelfde manier zoals jij vol verlangen op ze wacht. Luister naar de zonsopgang. De zon van de Aarde komt altijd op.
Je kunt weten dat de dageraad weer aanbreekt en de zon opgaat. De zon zal je niet laten zitten. Op dit moment kun je opstaan om de zon te ontmoeten. Wees hier om de zon te groeten, zoals zij jou komt begroeten.
De zon wacht altijd op jou. Als het nacht is, is de zon nog steeds hier. Als het regent volgt de zon de regen in vertrouwen. Wees jezelf zoals de zon en stijg. Blijf stijgen.
Het maakt niet uit hoe streng het leven voor jou mag voelen op een bepaald moment, het leven zelf is als de zon die voor jou verrijst. Verwelkom geluk om in jou te verrijzen. Geef geluk toestemming om de zon in jouw hart te zijn. Weet je zeker dat jij het onvriendelijke persoon in je hart wilt zijn? Je kan prima zonder somberheid. Jouw hart is er niet voor bedoeld om meegesleept te worden. Plak er in plaats daarvan eens een smiley op. Waarom, omdat jij kan glimlachen en groots kan glimlachen. Glimlach, zelfs als je de eerste bent die glimlacht. Glimlachen zijn de zon van het hart.
Deel datgene uit wat je verlangt te ontvangen. Als je aanmoediging zoekt, moedig dan de harten van anderen aan. Zet een bos bloemen in iemands hart. Kijk dan eens hoe jij je voelt en let eens op je leven en de bewegingen die het maakt. Wie ben jij om de toestand van jouw hart te verzwaren.
Jij bent niet bedoeld om de toestand van jouw hart te verzwaren, omdat je bent bedoeld om Harten te Verlichten. Naar de grond starende gezichten creëren geen enthousiasme voor toenaderingen. Wees de zon die schijnt.
Geen gemopper. Tel je zegeningen. De waarheid is dat je niet ver genoeg kunt tellen. Laat het gevoel los dat iets je is ontnomen. Dit is een keerpunt. Stap van de weg af waar je op hebt gezeten. Trek de zonwering omhoog. Zet een rem op klagen. Hou vreugde hoog.
Verander jezelf en de wereld verandert voor je ogen.
Wat zou je met jezelf aan moeten de hele dag, als je geen fouten hoeft te zoeken en niet hoeft te klagen? Je zou je geen raad weten. Deze vorm van verlies verdient een beloning. Deze vorm van verlies maakt van jou een winnaar. Ja, probeer dat verlies maar eens. Geef in plaats daarvan het Universum een handkus. Zeg “Bedankt” in plaats van “Verdorie, niet weer.”
Wees een arme stumper als het gaat om de negatieve kant. Wees vrolijk. Wees duidelijk naar jezelf. Wees aan de goede en positieve kant. Reken liever op jezelf voor je geluk, dan te verwachten dat anderen je blij maken. Maak stappen vooruit. Jouw tijd komt. Maak je er klaar voor. Maak je er nu klaar voor en niet later. Dit is wat je te doen staat als je de blues hebt gezongen.
Vertaald: Petra Simone